הכל חוץ מהאלקטרוניקה.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אתה מוזמן גם למדוד, אני בטוח שיהיה שינוי שניתן למדוד :)

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
לא איבדתי את הסקרנות, חלילה. נהפוך הוא: אם מישהו כאן מוכן לעשות מבחן השוואתי מדיד, ולעשות הדגמה - כולי אוזן. הסופ"ש הבא נשמע לי מצויין.

לקבוצת המבחן אני אביא משחה משלי (השחר העולה) לקבוצת הביקורת :D

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
מבחן השוואתי מדיד?

ואם יעשו לך מבחן השוואתי שהשינוי ישמע לאזנייך, זה גם תופס?

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
משום מה רוב האנשים שמחפשים הוכחות מדידות של המדע
בדרך כלל לא סומכים על האוזניים שלהם וכאן למעשה הבעיה השורשית.

בשביל לא להיכנס לוויכוחים מיותרים {יש כמה אנשים שחזקים בזה כאן} אני טוען
שאם אתה חושב שהשינוי לא שווה את השקעה? אל תקנה-יש לך את היכולת לבחון
דברים באופן רציונאלי, וגם את הכלים הנכונים {אוזניים טובות} בחן כל דבר באופן שלא
ישאיר לך ספקות.

מעבר לזה בוא נצא מנקודת הנחה שישנו מכשיר פלאים שבודק הבדלים של
כבלים/חשמל/מרמי כבלים וכיו"ב -מה התרומה שלו תהיה בדיוק בתחום? מאומה,למה?
אותם אנשים שלא מאומנים בבדיקת ציוד אם עקב חוסר ניסיון שמעתי/אוזן לא מאומנת וכד'
הרי שום הרשאה "רשות מוסמכת" לא תריץ אותם לרכוש דברים שהאוזן שלהם לא שומעת
לעומת זאת מי ששומע הבדלים דרך האוזן ימשיך באותה מסורת של בחינה. למעשה המצב
יישאר סטטוס קוו.

סוף שבוע של חוויה מוזיקלית
(ורד)

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
מבחן השוואתי מדיד?

ואם יעשו לך מבחן השוואתי שהשינוי ישמע לאזנייך, זה גם תופס?

תופס. אני לא נעול על שום דבר, ולמעשה הסקרנות גוברת עלי. אבל צריך לקבוע את המתודיקה קודם, ולערוך את המבחן עם אותו ציוד לפני ואחרי.

Say when and where

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
ברור חומוס! {יש לך שם? מוזר לי לדבר עם "חומוס"}

אם לא תעשה השוואה נכונה לא תרגיש בשינוי. מה שצריך לעשות הוא דבר פשוט, ראשית לוקחים דיסק {או תקליט} ושומעים שיר אחד בריכוז. לאחר מכן שומעים אותו שוב ביותר ריכוז. לאחר מכן מורחים את המשחה על כל החיבורים ומאזינים שוב לאותו קטע בריכוז.

יש הבדל ברור? אחלה, תתחדש!
יש הבדל אבל לא כל כך גדול ביחס למחיר המשחה? חושבים האם שווה להשקיע את הסכום או שיכול להיות שיש פתרונות אחרים זולים יותר {אולי אפילו חינמים}.

לא צריך מדידות, לא צריך סכמות ולא מעבדות. הרי אם לא תחוש בהבדלים ובמדידה אמור להיות הבדל אתה סתם תתבאס על עצמך {שאתה לא שומע טוב} או על המערכת {שלא מצליחה לשקף}.

האוזן היא היחידה שקובעת.

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
המישחה של מייפלשייד עולה 200-300 שח לא צריך מבחנים ולא מתודיקה - קונים ובודקים .
אני חוזר ואומר למרות שמניסיוני השיפור מוחשי מאוד (ויש לזה הסבר מדעי פשוט מאוד עינו באתר החברה ) המשחה עם הזמן צוברת אבק בכמויות שקשה מאוד להסיר !

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
רבותי - אולי לא ירדתם לסוף דעתי (ואין שום פסול בדיבור לצלחת חומוס, נהפוך הוא): אין לי שום כוונה לשלם 200 או 300 וגם לא 100 ש"ח למישחה מסתורית שאוספת אבק שאי אפשר אחר כך להיפטר ממנו, רק כדי שאוכל בסוף התהליך לאמר לעצמי שלא היה שינוי וצדקתי מההתחלה.

זה ממש הסיפור על שני הייקים שרואים משהו חום ומגעיל על המדרכה, ולא מצליחים להחליט אם זה בוץ או קקי של כלב - אז הם מחליטים לטעום - וכשהם מגלים שזה קקי של כלבים הם אומרים: "מזל שלא דרכנו".

כוונתי היתה שאם מישהו אמיץ דיו מוכן לעשות את הניסוי ההשוואתי הזה על גוף הכמעט יקר לו מכל, אתייצב בשמחה ובששון באזניים כרויות ונפש חפצה. אני מביא את הבירות.

אני גם הייתי באותה הזדמנות בודק אם יש מישחה שמסירה את המישחה המיסתורית בלי להשאיר residue.

ועכשיו אני רעב.

נערך לאחרונה ב:

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
גם אני רעב והאמת בימי שישי אני אוהב לאכול חומוס :) (יש כאן שירשור על כך )

אבל אני ממש לא חושב שאתה צריך תרוץ של אבק או אני לא יודע מה לא לנסות דברים שאתה פוסל מראש - אחרי הכל אין סיכוי שתשמע הבדל אחרי הכל פסיכולוגית אתה לא מוכן לזה.

נערך לאחרונה ב:

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
התכלית שלך ברורה

זה ממש הסיפור על שני הייקים שרואים משהו חום ומגעיל על המדרכה, ולא מצליחים להחליט אם זה בוץ או קקי של כלב - אז הם מחליטים לטעום - וכשהם מגלים שזה קקי של כלבים הם אומרים: "מזל שלא דרכנו".

ועכשיו אני רעב.

אחרי בדיחה כזו יש לך עוד תאבון? :מבולבל: לי הלך כל התיאבון למרות שבוופלים
מצופים ועדינים עם נס קפה יכולים להמתיק את הגלולה...

לגבי המישחה? עם הסטריליות שלי אני לא מוכן להתעסק בדברים כאלו {גרז' מחוץ לתחום הביתי שלי} גם אם יש בזה כמה מעלות חיוביות. {במיוחד שזה לא הפיך}

יש דברים אחרים שאפשר ל"שחק" איתם -כבלים חשמל מעמדים וכד'. אבל זה לא ישנה מאומה
כפי שאני חוזר על זה כמה פעמים, אבל אתה מסרב להטמיע אותה.

שמעון ב.

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
שלום נמר,
נאמרו כאן דברים חשובים על טיפול אקוסטי ועל מיקום הרמקולים.
למרות שאתה לא רוצה לגעת בנושא החשמל, אני מקווה שברורה לך החשיבות העליונה של הנושא הזה
(ראה הווידיאו עם האודיופילים האתונאים: "החשמל הוא 50 אחוז מהמערכת... כולם יודעים את זה").
מניסיוני אני יכול להוסיף:
א. גם אם יש לך מעמד משובח לציוד זה לא מספיק. רצוי להניח כל רכיב על שלישיית ספייקים משובחת גם על מדפי המעמד עצמו. ואם אתה רוצה ללכת עד הסוף, להניח על כל מדף של המעמד המשובח משטח של SRA, או לפחות של AURALEX GRAMMA.
ב. לא להניח את המגבר ואת המקור באותו המעמד.
ג. לא להניח מכשיר על גבי מכשיר.
ד. להרחיק ככל האפשר ספקי כוח משאר הציוד ומכבלים.
ה. לבודד גם ספקי כוח בעזרת ספייקים משובחים.
ו. לדאוג לכבלים קצרים ככל האפשר.
ז. לדאוג שכבלים לא יגעו זה בזה ולא יגעו במכשירים השונים.
ח. אם אתה שומע בדרך כלל עם מקור אחד, נאמר, עם פטפון, נתק מן החשמל את הכבל לנגן התקליטורים (לא סתם לכבות את הנגן), ואפילו את האינטרקונקטים מן הנגן לקדם. כמה שפחות כבלים, פחות אנטנות ומוליכי זיהום.
ט. לחברת ENTREQ השבדית יש יריעות ממולאות חומר מיוחד לספוג רעידות ממכשירים. אבל גם שקיות ממולאות חול ים עובדות לא רע. צריך להניח את זה על גב כל מכשיר, ובעיקר על שנאים. זה עובד מצוין גם על גבי רמקולים קונבנציונליים.
י. ברזל זה חומר רע למעמד! אבל אם אין ברירה (מטעמי תקציב), כדאי לעטוף את עמודי הברזל ביריעות מן הסעיף הקודם או ביריעות דומות.

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
שלום נמר,
למרות שאתה לא רוצה לגעת בנושא החשמל, אני מקווה שברורה לך החשיבות העליונה של הנושא הזה
(ראה הווידיאו עם האודיופילים האתונאים: "החשמל הוא 50 אחוז מהמערכת... כולם יודעים את זה").
א. גם אם יש לך מעמד משובח לציוד זה לא מספיק. רצוי להניח כל רכיב על שלישיית ספייקים משובחת גם על מדפי המעמד עצמו. ואם אתה רוצה ללכת עד הסוף, להניח על כל מדף של המעמד המשובח משטח של SRA, או לפחות של AURALEX GRAMMA.
ח. אם אתה שומע בדרך כלל עם מקור אחד, נאמר, עם פטפון, נתק מן החשמל את הכבל לנגן התקליטורים (לא סתם לכבות את הנגן), ואפילו את האינטרקונקטים מן הנגן לקדם. כמה שפחות כבלים, פחות אנטנות ומוליכי זיהום.
ט. לחברת ENTREQ השבדית יש יריעות ממולאות חומר מיוחד לספוג רעידות ממכשירים. אבל גם שקיות ממולאות חול ים עובדות לא רע. צריך להניח את זה על גב כל מכשיר, ובעיקר על שנאים. זה עובד מצוין גם על גבי רמקולים קונבנציונליים.
י. ברזל זה חומר רע למעמד! אבל אם אין ברירה (מטעמי תקציב), כדאי לעטוף את עמודי הברזל ביריעות מן הסעיף הקודם או ביריעות דומות.

+1 (Y)

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
המישחה של מייפלשייד עולה 200-300 שח לא צריך מבחנים ולא מתודיקה - קונים ובודקים .
אני חוזר ואומר למרות שמניסיוני השיפור מוחשי מאוד (ויש לזה הסבר מדעי פשוט מאוד עינו באתר החברה ) המשחה עם הזמן צוברת אבק בכמויות שקשה מאוד להסיר !

אכן תיאור מרשים ביותר למרקם הנחשים הזה.
שיפור מוחשי מאוד?
אין דבר יותר מפתה מזה ועוד ב 200 ש"ח.
מומלץ לכולם.

כאמור על מערכת יקרה זה לא השפיע בביתי , אז מרחתי גם על מערכת פחות יקרה בביתי- וכלום.
מרחתי גם על התקע של המקרר ומדדתי על ידי מודד SPL את רעש המנוע. קיוויתי שיהיה שיפור בעיניין או לפחות יהיה שינוי בעוצמת התדרים השונים אבל נאדה ואפילו גורנישט. נשאר לי חומר לנסות על מכונת הקפה- דיווח בהמשך.
נתתי גם לחבר ששם אצלו- (יכול להיות שאצלו החשמל יותר מתחבר למשחה)- אבל גם לא משהו.
הוא תיאר שאולי הוא שומע משהו אבל ממש לא בטוח.
אני חייב לציין שהבדיקות אצלי בבית בוצעו על ידי בלבד וזאת לאחר שבדקתי שבאוזני לא תקוע שעווה וכי בדיקת השמיעה האחרונה שלי תקינה בכול התדרים.

בכל אופן היות ואצליך זה עשה פלאים- די מאכזב אותי לקרוא שהפסקת עם המנהג הזה בגלל אבק.
חבל לוותר על אפקט כל כך מרשים.
אני ממליץ לך לחשוב על ניילון החיבורים מאחורי המכשירים ביחד-בצורה כזו שתקטין את נגישות האבק אל המגעים ובכך תוכל להנות מהאפקט המדהים של המשחה אצליך במערכת.

תאמין לי שאני מעוניין לקבל שיפור מהמוצר . יכול להיות שהתמיסה של פארוק תעזור יותר.
אמן.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
שלום נמר,

אתה יודע מה? גם חשמל הולך.

לגבי חשמל.
אצלי יש פאזה נפרדת למערכת {אחת מתוך 3 פאזות של הבית} והשיפור היה פשוט מדהים.
בנוסף יש לי מפצל חשמל של אופרה קונסיננס {גם מעולה} וכבלי החשמל כמובן מרוחקים אחד מהשני ומהאינטרקונקטים.

למרות הפיניט אלמנט פגודה שברשותי {שהוא גם כן מעולה} כל מכשיר אצלי עומד על ספייקים {כולל הפונוסטייג' והספק כח שלו}.

לגבי אקוסטיקה. כרגע הוצאתי הכל ואני מתכנן למקם באופן מקצועי יותר על ידי שימוש באנלייזר.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,788
נקודות
113
ACOUSTIC SYSTEM

היום אחר הצהריים ביקר אצלי יגאל לסרי עם רסונטורים מכסף נחושת זהב ופלטיניום, האמת שההיתי סקפטי למדי לגבי השפעתם של הצוציקים הללו,
אולם לאחר שמיקמנו הרסונטורים, נחושת וזהב במרכז וזוג כסף בפינות החדר מאחרי הרמקולים ,התחוור לי פתאום שמה שאני שומע לא דומה אפילו למה שהיה קודם,כשהסרנו אותם הסאונד השתנה ,פחות מצלצל ויותר שטוח(איך אומר משה "נתכרכמו פני").
הנחמד במוצר הנל שניתן להסתירו בלי להשתמש במוצרי אקוסטיקה ענקיים ומכוערים.
הבעיה כמובן היא המחיר הגבוה של מוצרים אלו בעקבות השימוש במתכות אצילות.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
נמר, האקוסטיקה הלכה? אז אני בא לשמוע - זה לא סוד שלא אהבתי את ההרגשה הסטרילית אצלך :)

נערך לאחרונה ב:

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
היום אחר הצהריים ביקר אצלי יגאל לסרי עם רסונטורים מכסף נחושת זהב ופלטיניום, האמת שההיתי סקפטי למדי לגבי השפעתם של הצוציקים הללו,
אולם לאחר שמיקמנו הרסונטורים, נחושת וזהב במרכז וזוג כסף בפינות החדר מאחרי הרמקולים ,התחוור לי פתאום שמה שאני שומע לא דומה אפילו למה שהיה קודם,כשהסרנו אותם הסאונד השתנה ,פחות מצלצל ויותר שטוח(איך אומר משה "נתכרכמו פני").

מזל שיגאל שהיה אצלי קודם רק שתה משהוא ולא השמיע לי את הגביע הקדוש :)

yairf

עוסק בתחום
מעורבות
21
נקודות
38
שניצל - ומה לגבי שימוש באלומינום / פליז / נירוסטה וכו'? למה דווקא זהב?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113

אלדר.

בעבר עשיתי כתבה על המערכת של יגאל, בכתבה ההיא סיפרתי על הגביע האודיופילי.
כשישבנו אצלך אמרתי לך שזה משהו שאתה מוכרח לשמוע, השיפור {השינוי} כאשר תולים אותם מורגש מאוד.

אני שמח שבדקת את זה. המחיר אכן לא כל כך זול ולעיתים {למרות השיפור} זה קצת מוזר לשים גביעים מגומדים על הקירות. אבל עדיין אני חושב שמדובר במוצר שצריך להאזין לו, גם בשביל ההתנסות וגם בשביל השיפור.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור