הייתם שוקלים...

NStudio-Hiend

חבר משקיען
מעורבות
43
נקודות
28
אם מחר חברת אוסם, עם כל המהנדסי מזון והתקציבים שלה תפתח מסעדת גורמה, עם מחירים גבוהים ויומרה לאיכות גבוהה, האם תאכלו שם או תעדיפו שף שאתם מכירים אותו כשף מדהים שעושה אוכל מופלא?

עם כל הכבוד לאוסם ולמהנדסיה, אני מעדיף כנראה את השף האומן, כי גם מליון טכנוקרטים עתירי תקציב לא יעשו מוצר שחלק מהוויתו היא אומנות.

צודק .

yehudaa

חבר משקיען
מעורבות
62
נקודות
28
זה שקראת להם טכנוקראטים זה לא אומר שהם לא אוהבים סאונד טוב ולא יכולים לעשות כזה .
כדאי לך להשתחרר מסטיגמות והכללות .

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
אם מחר חברת אוסם, עם כל המהנדסי מזון והתקציבים שלה תפתח מסעדת גורמה, עם מחירים גבוהים ויומרה לאיכות גבוהה, האם תאכלו שם או תעדיפו שף שאתם מכירים אותו כשף מדהים שעושה אוכל מופלא?

עם כל הכבוד לאוסם ולמהנדסיה, אני מעדיף כנראה את השף האומן, כי גם מליון טכנוקרטים עתירי תקציב לא יעשו מוצר שחלק מהוויתו היא אומנות.

מצחיק שנתת דוגמא כזו, כי היא קיימת במציאות ...תבדוק מיהם האנשים מאחורי מסעדת היוקרה "עלמה" במלון הבוטיק התל אביבי...
דינוזאור כלכלי ואחד השפים הטובים בארץ.
כלומר, כל מה שצריך בשביל להוציא מוצר טוב זה הרבה כסף ואנשים מוכשרים. כל השאר זה שיווק, מיתוג והרבה סיפורים.
אותו דבר באודיו. רק שיש הבדל קטן- מוצר אודיו איכותי אמור גם להחזיק שנים בניגוד למזון.... מה שמצריך ניסיון של שנים בתכנון ועשייה.

נערך לאחרונה ב:

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
״האידיולוגיה״ משותפת לכל היצרנים: להרויח כסף.

אריה

jecky49

אוהב את התחום
מעורבות
5
נקודות
8
להרויח זאת לא מילה גסה ...ואם יש מי שמשלם אז למה לא.?

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
אל לנו לשכוח שהחברות הגדולות, לפחות ביפן, הן גם בית ספר למהנדסים !
מר קונדו בכבודו ובעצמו עבד בTEAC ובSONY לפני שפתח את החברה שלו (כטכנאי קול של הקלטות)
לקסמן היוותה חממה למהנדסים המוכשרים ביותר בשנות ה70, חלקם הקימו חברות בעצמם(Accuphase, EAR, Air Tight , Leben), ולדעתי יש בניהן איזה חוט מקשר והבנה איך צליל צריך להשמע . זו דוגמא לכך שהידע והנסיון של חברה גדולה בעלת משאבים גדולים יחסית, מחלחל ומהווה בסיס טוב לכל מהנדס.
יש מצד שני הרבה חברות קטנות ואיזוטריות שמנסות כאילו "להמציא את הצליל מחדש" והן הרבה פעמים בסה"כ בעלות ביצועים בינוניים למרות העיצובים המדהימים תג המחיר וההייפ שהתקשורת הרימה .

נערך לאחרונה ב:

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
ACCUPHASE הוקמה ע"י מההדסים שפרשו מ KENWOOD

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
המייסד הוא יוצא Kenwood, והוא צירף אליו מהנדסים מלקסמן ומרנץ.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
להרויח זאת לא מילה גסה ...ואם יש מי שמשלם אז למה לא.?

נכון. מישהו הזכיר את המילה אידיולוגיה בנקשר לחברות האיזוטריות ורציתי רק להדגיש שגם המטרה שלהן היא להרויח כסף.

אריה

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
מצחיק שנתת דוגמא כזו, כי היא קיימת במציאות ...תבדוק מיהם האנשים מאחורי מסעדת היוקרה "עלמה" במלון הבוטיק התל אביבי...
דינוזאור כלכלי ואחד השפים הטובים בארץ.
כלומר, כל מה שצריך בשביל להוציא מוצר טוב זה הרבה כסף ואנשים מוכשרים. כל השאר זה שיווק, מיתוג והרבה סיפורים.
אותו דבר באודיו. רק שיש הבדל קטן- מוצר אודיו איכותי אמור גם להחזיק שנים בניגוד למזון.... מה שמצריך ניסיון של שנים בתכנון ועשייה.

מה הקשר למה שכתבתי ????

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
אל לנו לשכוח שהחברות הגדולות, לפחות ביפן, הן גם בית ספר למהנדסים !
מר קונדו בכבודו ובעצמו עבד בTEAC ובSONY לפני שפתח את החברה שלו (כטכנאי קול של הקלטות)
לקסמן היוותה חממה למהנדסים המוכשרים ביותר בשנות ה70, חלקם הקימו חברות בעצמם(Accuphase, EAR, Air Tight , Leben), ולדעתי יש בניהן איזה חוט מקשר והבנה איך צליל צריך להשמע . זו דוגמא לכך שהידע והנסיון של חברה גדולה בעלת משאבים גדולים יחסית, מחלחל ומהווה בסיס טוב לכל מהנדס.

ממש לא נכון.

EAR ו - LEBEN למשל, הולכות לכוון אחר לגמרי מבחינת הצליל (ובתור מי שמייבא את אחת מהחברות וייבא בעבר את השניה השויתי אותם מספיק פעמים) .

AIR TIGHT ACCUPHASE ו - LEBEN אכן בעלות גוון צליל דומה, אבל זה נובע מכך שהן חברות יפניות, ורוב החברות היפניות הולכות לכוון הזה.

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
נכון. מישהו הזכיר את המילה אידיולוגיה בנקשר לחברות האיזוטריות ורציתי רק להדגיש שגם המטרה שלהן היא להרויח כסף.

אריה

צודק בהחלט.

אבל, יש הבדל.

בדרך כלל, (לא תמיד) חברה קטנה ממתגת את עצמה כאיכות נטו, ופונה לקהל שייבחן אותה רק על זה. הקהל הזה הוא קטן, והוא ישווה את מוצריה למוצרים מתחרים וישפוט את הבדלי האיכות.
מעבר לזה, חברה קטנה מזוהה עם המתכנן שלה, ויש עניין ברור מאוד של גאווה אישית באיכות של המוצר.

לעומת זאת, חברה גדולה יכולה להצליח מאוד גם אם המוצר שלה לא הכי טוב בשוק, על ידי פרסומת, שכנוע בעלי חנויות להבליט ולהמליץ יותר על מוצריה, וכ"ו. זאת גישה אחרת לגמרי.
בחברה גדולה גם לא יהיה העניין של מוטיבציה אישית ל"מוצר הכי טוב" אלא מוטיבציה של המנהלים ל - מקסימום רווח כספי.

לסיכום: הרווח חשוב מאוד לכולם, אבל הם מגיעים אליו בדרכים שונות.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
אם אני חוזר לרגע לשאלה המקורית של נמר -

האם הייתם מוכנים לרכוש מגבר סטריאו היי אנד חדש ויקר להפליא, שנשמע מצוין של פיוניר למשל, אולי ימהה או דנון?

האם יש משמעות לכך שהמותג הוא נחשב לפרמיום. כזה שמייצר מעט מאוד בהרבה כסף?

במילים אחרות.
אם התקציב שלכם למגבר הוא 100,000 ש״ח. הייתם קונים מאחת היצרניות הללו אם שהייתם הולכים על מותג אקזוטי?

נדמה לי שהתשובה עליה מאוד פשוטה, לא?

כמה מהחברים כאן מחזיקים מגברים מתוצרת אחת החברות שנמר ציין, וכמה מחזיקים מגברים של חברות קטנות ו"אקזוטיות" יותר?

ולממהרים לענות ש"אם וכאשר סוני/פיוניר/מרנץ/ימהה יחליטו על כניסה לטופ היי אנד, אז בטח יהיה עדיף לרכוש מהם", אני עונה - כשיבוא היום אז נאזין ונחליט. עובדה היא שבנתיים מרבית החברות הגדולות של מוצרי אלקטרוניקה לבידור לא ממהרות להרים את הכפפה, וממה שרובן מייצרות אנחנו מתרחקים כמו מאש.

NStudio-Hiend

חבר משקיען
מעורבות
43
נקודות
28
אם אני חוזר לרגע לשאלה המקורית של נמר -

נדמה לי שהתשובה עליה מאוד פשוטה, לא?

כמה מהחברים כאן מחזיקים מגברים מתוצרת אחת החברות שנמר ציין, וכמה מחזיקים מגברים של חברות קטנות ו"אקזוטיות" יותר?

ולממהרים לענות ש"אם וכאשר סוני/פיוניר/מרנץ/ימהה יחליטו על כניסה לטופ היי אנד, אז בטח יהיה עדיף לרכוש מהם", אני עונה - כשיבוא היום אז נאזין ונחליט. עובדה היא שבנתיים מרבית החברות הגדולות של מוצרי אלקטרוניקה לבידור לא ממהרות להרים את הכפפה, וממה שרובן מייצרות אנחנו מתרחקים כמו מאש.

חברות כמו סוני , פיוניר נלחמות כרגע מול הדרקון הקוריאני ואין להם זמן להיכנס להרפתקאות אחרות , מספיק הצרה צרורה ממזרח שעושה להם בית ספר בהרבה תחומים שה תאגידים הגדולים האלו רואים בזה סכנה לקיומן .

לאודיו אין זמן ולא יהיה ...

מישל .

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
א. אייל, אני לא מבין מה הקשר בין אסם ומסעדה. זה שני מוצרים שונים. אחד זה הנדסת מזון למוצרים מדף, והשני זה בישול. מהנדס מזון הוא לא שף. ההשוואה שעשית תהיה נכונה יותר אם תשווה את חברת VISHAY ל- B&W.

ב. אתה תיארת יתרון של חברות קטנות (האיכות נטו) מול חברות גדולות שכביכול מונעות יותר משיקולים כלכליים.
אתה מכיר את התעשיה הזאת יותר טוב ממני, ולכן בעמדה טובה יותר לאמוד את מקדם "האיכות" של מוצרים שונים. אבל אתה מתאר כאן רק יתרונות של הקטנות מול הגדולות, וזה לא כל התמונה.

לחברה קטנה יש גם הרבה חסרונות.
הסיכוי שלחברה כזאת יהיה מוצר איכותי, בוגר, ושיעמוד במבחן הזמן (לא רק מבחינת אמינות אלא גם מבחינת הסאונד) הוא יותר קטן מלחברה גדולה. אני לא אומר שזה לא קיים, אבל זה קיים פחות. ולכן, איזטוריה בשבילי היא תמיד עדיפות שניה. קודם אני רוצה לראות מה עושים הילדים הגדולים בשוק. (כמו בכל מהלך צרכני אחר) רק אם אני לא מקבל את התמורה שציפיתי, אני פונה לאפשרויות איזוטריות יותר.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
אני חושב שעקרונית חברה קטנה עובדת כמו חברה גדולה אבל - בקטן.
האיכות היא פונקציה של המחיר שהחברות הקטנות גובות עבור המוצרים שלהן.

כשסוני החליטה שהיא נכנסת לתחום מצלמות הסטילס, היא רכשה את קוניקה מינולטה שפשטה את הרגל ועל בסיס המצלמות שלה פתחה מצלמות מהפכניות שעל פי הנתונים לא נופלות מהמוצרים המובילים.

אם סוני תחליט להיכנס לתחום האודיופילי הגבוה, אם אין לה את הידע הנידרש, היא תוכל בקלות
לקנות עשרה מהנדסים ״אידיולוגים״ ו״גאים״ ולייצר מוצרים מובילים. מהנדס שגאה במגברים איזוטריים
שנקראים ״שמנת״ יהייה עוד יותר גאה כשיקראו להם סוני - גם בגלל העיניין שענק כזה יגלה בו וגם בגלל הגידול
בחשבון הבנק שלו.

לדעתי חבל שיצרנים כמו אלה שהוזכרו לא פונים לתחום האודיופילי הגבוה כי אני חושב שהיכולת שלהם להשקיע במחקר ופיתוח גדולה בהרבה מזו של יצרן איזוטרי מוכשר ככל שיהייה.

בשוק הצריכה - האידיולוגיה, הגאווה וכל היתר התבטאים ב $$$$ ואם לא אז ב ££££ ואם גם זה לא, אז ב €€€€.

אריה

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
אלחברה קטנה יש גם הרבה חסרונות.
הסיכוי שלחברה כזאת יהיה מוצר איכותי, בוגר, ושיעמוד במבחן הזמן (לא רק מבחינת אמינות אלא גם מבחינת הסאונד) הוא יותר קטן מלחברה גדולה. אני לא אומר שזה לא קיים, אבל זה קיים פחות. ולכן, איזטוריה בשבילי היא תמיד עדיפות שניה. קודם אני רוצה לראות מה עושים הילדים הגדולים בשוק. (כמו בכל מהלך צרכני אחר) רק אם אני לא מקבל את התמורה שציפיתי, אני פונה לאפשרויות איזוטריות יותר.

אולי יש לנו כאן בלבול מושגים.

מתנוש, האם חברות כמו MBL, CARY, בורמייסטר, מקינטוש, VAC, אודיו ריסרץ, ניים, B&W, קרל - ואני עוצר כאן, כי כולנו יכולים להוסיף לרשימה עוד המון כמוהן - נחשבות אצלך ל"חברה קטנה"?

מבחינתי אלה אמנם חברות קטנות אל מול התאגידים היפניים והקוראנים הענקיים, אבל אין בכלל ספק שיש להן מוצרים "איכותיים, בוגרים, שעומדים במבחן הזמן" -כפי שהגדרת, והמבחן במקרים הללו מצליח מול תנאי שוק קשים, כבר עשרות שנים. כולן חברות אודיו ייעודיות שמשלבות נסיון, ידע וייצור שסוני ושות' אולי יכולים להשיג אותו עם הזמן, אבל עובדה שויתרו עליו.

בשוק הגדול אלה נחשבות לחברות איזוטריות. מרבית החברים שלנו (להלן 'האנשים הנורמאלים') לא שמעו עליהן בחיים, ועדיין, כל חובב אדיו שעבר את שלב הרסיבר מאלמ, בסוף יחלום בסתר על מערכת שכולה על טהרת החברות הללו (ודמיהן כמובן). אז אתה בטוח שקודם היית רוצה לראות מה עושים "הילדים הגדולים בשוק" ?
או שפיספסתי כאן משהו......

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
אולי יש לנו כאן בלבול מושגים.

מתנוש, האם חברות כמו MBL, CARY, בורמייסטר, מקינטוש, VAC, אודיו ריסרץ, ניים, B&W, קרל - ואני עוצר כאן, כי כולנו יכולים להוסיף לרשימה עוד המון כמוהן - נחשבות אצלך ל"חברה קטנה"?
.
לא.
לא דיברתי על היחס בין פיוניר ל- MBL אלא על היחס בין MBL לחברות קטנות בהרבה, מאלה שיש להן שני עובדים וחצי ועובדים מהמחסן בחצר. וגם כאלה יש הרבה.

בנוגע לשאר:
מבחינתי אלה אמנם חברות קטנות אל מול התאגידים היפניים והקוראנים הענקיים, אבל אין בכלל ספק שיש להן מוצרים "איכותיים, בוגרים, שעומדים במבחן הזמן" -כפי שהגדרת, והמבחן במקרים הללו מצליח מול תנאי שוק קשים, כבר עשרות שנים. כולן חברות אודיו ייעודיות שמשלבות נסיון, ידע וייצור שסוני ושות' אולי יכולים להשיג אותו עם הזמן, אבל עובדה שויתרו עליו.
בשוק הגדול אלה נחשבות לחברות איזוטריות. מרבית החברים שלנו (להלן 'האנשים הנורמאלים') לא שמעו עליהן בחיים, ועדיין, כל חובב אדיו שעבר את שלב הרסיבר מאלמ, בסוף יחלום בסתר על מערכת שכולה על טהרת החברות הללו (ודמיהן כמובן). אז אתה בטוח שקודם היית רוצה לראות מה עושים "הילדים הגדולים בשוק" ?
או שפיספסתי כאן משהו......
בוא לא ניתן ציונים במדד האיזוטריה כי זה מושג יחסי ומשתנה בין אדם לאדם.
הנקודה היא שאני לא חושב שחברת פס לבס (שאת מגבריה אני אוהב, מעריך ומוקיר), או חברת MBL, יכולה בהכרח להוציא מוצרים טובים יותר מחברות הענק, כי כמו שאמרו כאן לפני - זה ענין של תקציב - אם קונים את המוחות, אז החברות הגדולות יכולות להתחרות בהם יפה מאד.

כשאמרתי ילדים גדולים בשוק, אגב, התכוונתי בדיוק לפאס, MBL, ניים ואודיו ריסרצ', אך גם כללתי פיוניר.
בקיצור, חברות עם היסטוריה, ליין מוצרים ושם שנבנה בעמל רב במשך שנים.

NStudio-Hiend

חבר משקיען
מעורבות
43
נקודות
28
לא.
לא דיברתי על היחס בין פיוניר ל- MBL אלא על היחס בין MBL לחברות קטנות בהרבה, מאלה שיש להן שני עובדים וחצי ועובדים מהמחסן בחצר. וגם כאלה יש הרבה.

בנוגע לשאר:

בוא לא ניתן ציונים במדד האיזוטריה כי זה מושג יחסי ומשתנה בין אדם לאדם.
הנקודה היא שאני לא חושב שחברת פס לבס (שאת מגבריה אני אוהב, מעריך ומוקיר), או חברת MBL, יכולה בהכרח להוציא מוצרים טובים יותר מחברות הענק, כי כמו שאמרו כאן לפני - זה ענין של תקציב - אם קונים את המוחות, אז החברות הגדולות יכולות להתחרות בהם יפה מאד.

כשאמרתי ילדים גדולים בשוק, אגב, התכוונתי בדיוק לפאס, MBL, ניים ואודיו ריסרצ', אך גם כללתי פיוניר.
בקיצור, חברות עם היסטוריה, ליין מוצרים ושם שנבנה בעמל רב במשך שנים.

מתן לפעמים אתה ושניצל מפליאים אותי אין אתם מדברים , כאילו יש לכם פיצול אישיות . תסלחו לי על כך .
אז למה קנית משולב שעשו אותו במוסך בכלל ולקח בסיבוב מגברים יותר יקרים ממנו .
אלדר למה הסטה איזוטרי עשה בית ספר להגברה הנחשבת אצלך , הרי ייצרו אותו ליד איזה כפר מוזנח באירופה .

נו בחייאת גם חברות איזוטריות עובדות כבר 20 שנה עם מוניטין ומוצרים נפלאים שהחברות הגדולות מתיימרות להגיע .

יש כאלה אוהבים דורג׳ וטויוטה ויש מעט שאוהבים את אלפא , אלו שאוהבים את אלפא הם שהגיעו לבגרות מבחינתי .
תבדוק בפורומים בחול מה אנשים שהגיעו לבגרות רוכשים , רובם מוצרים שאף אחד לא שמע עליהם בארץ .
אולי הגיע הזמן לצאת מהארון כמו שאומרים .
יום טוב .

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור