אלחברה קטנה יש גם הרבה חסרונות.
הסיכוי שלחברה כזאת יהיה מוצר איכותי, בוגר, ושיעמוד במבחן הזמן (לא רק מבחינת אמינות אלא גם מבחינת הסאונד) הוא יותר קטן מלחברה גדולה. אני לא אומר שזה לא קיים, אבל זה קיים פחות. ולכן, איזטוריה בשבילי היא תמיד עדיפות שניה. קודם אני רוצה לראות מה עושים הילדים הגדולים בשוק. (כמו בכל מהלך צרכני אחר) רק אם אני לא מקבל את התמורה שציפיתי, אני פונה לאפשרויות איזוטריות יותר.
אולי יש לנו כאן בלבול מושגים.
מתנוש, האם חברות כמו MBL, CARY, בורמייסטר, מקינטוש, VAC, אודיו ריסרץ, ניים, B&W, קרל - ואני עוצר כאן, כי כולנו יכולים להוסיף לרשימה עוד המון כמוהן - נחשבות אצלך ל"חברה קטנה"?
מבחינתי אלה אמנם חברות קטנות אל מול התאגידים היפניים והקוראנים הענקיים, אבל אין בכלל ספק שיש להן מוצרים "איכותיים, בוגרים, שעומדים במבחן הזמן" -כפי שהגדרת, והמבחן במקרים הללו מצליח מול תנאי שוק קשים, כבר עשרות שנים. כולן חברות אודיו ייעודיות שמשלבות נסיון, ידע וייצור שסוני ושות' אולי יכולים להשיג אותו עם הזמן, אבל עובדה שויתרו עליו.
בשוק הגדול אלה נחשבות לחברות איזוטריות. מרבית החברים שלנו (להלן 'האנשים הנורמאלים') לא שמעו עליהן בחיים, ועדיין, כל חובב אדיו שעבר את שלב הרסיבר מאלמ, בסוף יחלום בסתר על מערכת שכולה על טהרת החברות הללו (ודמיהן כמובן). אז אתה בטוח שקודם היית רוצה לראות מה עושים "הילדים הגדולים בשוק" ?
או שפיספסתי כאן משהו......