הייתם שוקלים...

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
האם הייתם מוכנים לרכוש מגבר סטריאו היי אנד חדש ויקר להפליא, שנשמע מצוין של פיוניר למשל, אולי ימהה או דנון?

האם יש משמעות לכך שהמותג הוא נחשב לפרמיום. כזה שמייצר מעט מאוד בהרבה כסף?

במילים אחרות.
אם התקציב שלכם למגבר הוא 100,000 ש״ח. הייתם קונים מאחת היצרניות הללו אם שהייתם הולכים על מותג אקזוטי?

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
כן.
הכל תלוי בשמע.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אם שניהם עולים אותו דבר ונשמעים דומה, כמובן קונה את המוצר הנחשב יותר באותו תחום ובעל המוניטין הרב יותר.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
מהחברה שמייצרים בכמויות אני מצפה למחיר יותר אטרקטיבי והגיוני אחרת זה לא משנה במאומה.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
האם הייתם מוכנים לרכוש מגבר סטריאו היי אנד חדש ויקר להפליא, שנשמע מצוין של פיוניר למשל, אולי ימהה או דנון?

במילים אחרות.
אם התקציב שלכם למגבר הוא 100,000 ש״ח. הייתם קונים מאחת היצרניות הללו אם שהייתם הולכים על מותג אקזוטי?

ומה אתה אומר....?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
אני מזל מאזניים, אז אני מוכן לשקול הכל, כל זמן שזה לא חפצים בסדר גודל מעל ליכולת הנשיאה, כאלה שעלולים לשבור את המאזניים.

אני לא שופט את זה עד שלא אגיע למקום הזה, אם הוא קיים -- לא התנסיתי במצב הזה -- אבל אני מעריך שמה שייקבע מבחינתי זה בעיקר/רק הסאונד, למרות שלחברות מהסוג האמור, במיוחד ליפאניות כמובן, יש יתרונות באמינות (חשוב) ובהנדסת אנוש (פחות).

אולי במגבר כוח הנדסת האנוש של כפתור on/off לא משנה, אבל במכשירים אחרים, כמו pre ונגנים למיניהם, זה יכול לשנות די הרבה, אם כי אני מוכן לאכול די הרבה קש בתחום הזה עבור שיפור בסאונד -- אני מאוד לא אוהב את הנדסת-האנוש ברוב המכשירים שייש לי (למעט המונובלוקים, כמובן), אם כי לא הייתי מחליף אותם אלא רק במכשירים עם סאונד שמבחינתי צריך להיות טוב יותר, מה שלא נראה לי ממש קל.

עמיר

avilavi

אוהב את התחום
מעורבות
4
נקודות
18
מהניסוח שלך מתבקשת תשובה אחת המתקבלת על הדעת והיא בפירוש - כן

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
כולנו מוטים גם אם אנחנו לא מודים בזה, בגלל זה חברות הענק משקיעות הון בפירסום, כאילו דה...

לא סאונד ולא נעלים, אף אחד לא יקנה דנון ב 100k אם לידו יעמוד אודיו ריסרץ באותו מחיר. כמו כן נניח שני רמקולים ויויד g1 מיוצרים באותו מקום, על אחד כתוב ויויד ועל השני דויד אקוסטיק מתומחר בחצי מחיר.... מי שמחפש וויויד לא יקנה אותו, כי הקונה אף פעם לא בטוח שלא דפקו אותו, וזה יטריד אותו נון סטופ... בקיצור אנחנו לא באמת אוביקטיבים כפי שנראה לנו...

מי שחושב שיקנה, לא אמור להתנגד בשום קונסטלציה למבחנים עיוורים דרך אגב... וכל נימוק המתנגד לטענה הזאת לא מחזיק מים.

למרות שלא מבין מה מטרת השאלה.

נערך לאחרונה ב:

רועי51

חבר משקיען
מעורבות
210
נקודות
43
מהניסוח שלך מתבקשת תשובה אחת המתקבלת על הדעת והיא בפירוש - כן
ברור. כל אפשרות אחרת מעמידה את העונה כחלוש דעת, חסיד מיתוג וקורבן שיווק ויחצנות שמבלבלים לו את השכל ובהצלחה.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
כולנו מוטים גם אם אנחנו לא מודים בזה, בגלל זה חברות הענק משקיעות הון בפירסום, כאילו דה...

אם כך אז אם ישימו לך g1 מול פיוניר למשל, אתה אמור להעדיף את הפיוניר. הרי הם משקיעים הון בפרסום, כאילו דה...:cool:

לא סאונד ולא נעלים, אף אחד לא יקנה דנון ב 100k אם לידו יעמוד אודיו ריסרץ באותו מחיר. כמו כן נניח שני רמקולים ויויד g1 מיוצרים באותו מקום, על אחד כתוב ויויד ועל השני דויד אקוסטיק מתומחר בחצי מחיר.... מי שמחפש וויויד לא יקנה אותו, כי הקונה אף פעם לא בטוח שלא דפקו אותו, וזה יטריד אותו נון סטופ... בקיצור אנחנו לא באמת אוביקטיבים כפי שנראה לנו...

אבל לא מדברים על דוד אקוסטיק. להיפך, מדברים על האקזוטי והלא מוכר מול המטופח שיווקית ופרסומית.

מי שחושב שיקנה, לא אמור להתנגד בשום קונסטלציה למבחנים עיוורים דרך אגב... וכל נימוק המתנגד לטענה הזאת לא מחזיק מים.

הרבה נימוקים נגד מבחן עיוור מחזיקים מים ועוד איך. אחד מהם העלתי בפוסט המבחנים העיוורים האחרון.

אז מדוע ענית בהרחבה?:)

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
ברור. כל אפשרות אחרת מעמידה את העונה כחלוש דעת, חסיד מיתוג וקורבן שיווק ויחצנות שמבלבלים לו את השכל ובהצלחה.

לא.

את תגובתי אעלה בערב.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113

מניסיוני, מי שחושב שמבחן עיוור הוא חזות הכל, לא מבין את הבעייתיות הרבה בכזה מבחן, ואת המורכבות והקושי בהבחנה של סאונד טוב יותר. ( לאו דווקא אם יש שינוי או אין)
וזה כולל בין השאר הוספת פרמטרים מפריעים ליכולת השיפוט , ומשך ההאזנה.

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
זה תלוי באלמנט נוסף, והוא המחיר בשוק המשומשים - קרי, מה אני מקבל כשאני מוכר את המגבר. אז כאן נכנס אלמנט נוסף והוא השאלה עד כמה אקזוטי השם של ה"לא פיוניר".

כי אם זה אודיו ריסרץ' (שם מוכר) אז הסיכוי שלי למכור את המגבר במחיר גבוה הוא סיכוי טוב, בעוד שאם מדובר באיזו חיה סופר אקזוטית שרק נמר לוי ועורך מדור האקזוטיקה ב stereophile מכירים, אז הסיכוי שלי למכור את זה במחיר סביר פוחתים משמעותית. במילים אחרות, פתאום המחיר איננו אותו מחיר בין הפיוניר לאקזוטיקה, גם מחיר הקנייה זהה.

אגב - לי אישית תהיה בעיה לשלם את אותו המחיר עבור שם או אינשם, כי חלק מהחוויה שלי מהמגבר איננה קשורה ישירות לסאונד אלא גם ליכולת שלי להתפעל מהיכולות של מהנדסי אלקטרוניקה בחברה קטנה שמצליחים להפיק פנינים וממשכנים את התחתונים שלהם כדי להרים עסק. הידיעה שפיוניר (או דנון או יאמהה...) עושה את זה בפרומיל מהמחיר בעצם אומרת לי שמתח הרווחים שם אסטרונומי לעומת המעבדה הקטנה, וזה מפריע. מחלחלת כאן תחושת ה"אני פראייר".

אגב - הפיונירים של העולם (לא רק באודיו) יודעים את זה ולכן יוצאים עם "לקסוס" של טויוטה ו "אינפיניטי" של ניסאן.

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
sony לדוגמא בתערוכות האחרונות קוצרות שבחים על החדרים שלהם.
הרמקול שלהם, אותי היה מעניין מאוד למרות שזה sony.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
מניסיוני, מי שחושב שמבחן עיוור הוא חזות הכל, לא מבין את הבעייתיות הרבה בכזה מבחן, ואת המורכבות והקושי בהבחנה של סאונד טוב יותר. ( לאו דווקא אם יש שינוי או אין)
וזה כולל בין השאר הוספת פרמטרים מפריעים ליכולת השיפוט , ומשך ההאזנה.

אף אחד לא דיבר על חזות הכל... בשל העובדה שיש מורכבות וקושי באבחנה של סאונד טוב, מה שאני טוען שחלק מעניין ההחלטה לגבי סאונד טוב תלוי גם בברנד של המגבר וכו. אם אכניס את אותה הגברה של פאס לקופסה של רסיבר פיוניר ואתן לאנשים להאזין לפאס מול ה"פיוניר", כנראה שיהיו אנשים שיגידו שהפאס נשמע טוב יותר. אנחנו סך הכל אנושים ומשקרים לעצמינו לא מעט... גם סוג של כניסה לפרטיו של המבחן העיוור בתור נימוק ללמה לא, יש בו מעין שיכנוע עצמי וחוסר פתיחות לאפשרות שאולי אני טועה... בסופו של דבר אנשים לא קונים אודיו לפי מבחנים עיוורים, אבל השורה התחתונה שהברנד משפיעל תפיסתינו לגבי האם הסאונד הוא טוב או לא.

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
sony לדוגמא בתערוכות האחרונות קוצרות שבחים על החדרים שלהם.
הרמקול שלהם, אותי היה מעניין מאוד למרות שזה sony.

אם יוצא לך פעם להתקל בסדרה הישנה הזו של סוני, ה SONY SS M7 ודומיו, הם יותר משווים האזנה.

sonyss-m7drivers.jpg

תמונות מצורפות

• sonyss-m7drivers.jpg
    sonyss-m7drivers.jpg
    KB 151.4 · צפיות: 370

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113

נו ויש כזה?

אלא אם כן מחשיבים את TAD כ-Pioneer וגם Esoteric כ-Teac :)

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113

במילים אחרות.

אבל לא מדברים על דוד אקוסטיק. להיפך, מדברים על האקזוטי והלא מוכר מול המטופח שיווקית ופרסומית.
יש לי הרושם שהשאלה המקורית של נמר הובנה לא נכון, לפחות על ידי, וכנראה על ידי לא מעטים נוספים כאן,

חשבתי שמדובר על חברות הענק המיינסטרימיות היפאניות ששמותיהן הוזכרו במפורש, בניגוד לחברות הקטנות יותר, שייחסית אליהן גם נלסון פאס וגם אודיו ריסרץ' הן חברות קטנות ואקזוטיות.

והתברר לי (או שדווקא עכשיו אני טועה? :( ) שהכוונה לניגוד בין חברות הענק האמורות לבין חברות ששמען לא נודעץ

אם לזו הכוונה, נראה לי שהשאלה לא כל כך רלוואנטית, כיוון שרוב האנשים לא הייו הולכים לא לכאן ולא לשם, אלא לחברות ה"ביניים", כמו פאס ו-AR... :)

עמיר

eldo

חבר משקיען
מעורבות
130
נקודות
43
לא רק שהייתי מוכן, הייתי מעדיף לרכוש מיצרן יפני (למשל) גדול ובעל מוניטין, ואחת הסיבות היא שבאותה רמת מחיר, יש להניח שמגבר מיצרן גדול כזה יהיה טוב בהרבה...

stereophile

חבר משקיען
מעורבות
63
נקודות
28
נמר,
אם אנחנו בפורום אודיו ולא בפורום צרכנות נבונה, אז התשובה לשאלה שלך היא מאוד פשוטה.

אודיופיל אמור לקנות מה שנשמע לו טוב יותר.

יצרן גדול, קטן? מעניין ת'תחת, אם המגברים נשמעים "אותו הדבר" אז הייתי נוטה לכיוון של יצרן גדול בהיבט של שירות/אמינות/אחריות, למרות שגם במקרה הזה לא תמיד נכון, כל מקרה לגופו.

(אם כן שאלת את זה ברוח של צרכנות נבונה, אז הייתי אומר ש 100 אלף שקל על רכיב אחד במערכת ועוד קופסה ממתכת עם כמה טרנזיסטורים בפנים, היא דוגמא מצויינת למחירים חסרי הפרופורציות בתחום האודיו שכמובן לא נגמרים במחיר הזה אלא בעוד הרבה יותר כסף... :בורח:).

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור