דן, אין אצלי דבר כזה כבילה מושלמת, אלה מותאמת.
נכון.מעולם לא אמרתי שיש .מושלמת למערכת ולטעם שלך.
גם מבחינתי אין שום קשר לאוזני זהב פרט לנסיון, ומכאן שגם לא למחסום מוחי/רגשי כלשהו.
המשמעות שנותנים לנסיון הוא OVERRATED.
אתה יכול להיות 30 שנה בתחום ועדיין לחשוב שיקר יותר= טוב יותר. גדול יותר = טוב יותר. מנורות זה הכי הכי ו CLASS D זה על הפנים,לא מרשים מספיק חיצונית - ולפי זה אתה תשמע .
לכן,בעיני המחסום הגדול ביותר הוא אנחנו.איש איש לעצמו.
אני לא מאמין שיש מישהו שלא שומע הבדל בין כבלים כשהוא בא נקי.
נסיון על נקי זה כבר משחק אחר ואכן יהווה יתרון גדול
אם אכן המחסום הנל קיים במציאות, הוא יתקבל באותה מידה כאשר אתה מחליף ציוד אחר, או מעביר את החדר טיפול אקוסטי.
לא בדיוק.
אקוסטיקה לא מספקת גאוות מוצר ואף אחד לא משוויץ בה.היא עבורך בלבד.
דמיין עולם שבו לא תוכל להזמין אף אחד לשמוע איתך מוזיקה לעולם ותגיד לי האם אתה מניח שההחלטות שלך היו שונות.אני לא מכיר אותך אישית - אני מדבר באופן כללי.
הראיה היא שאקוסטיקה היא הדבר ביי-פאר המשמעותי ביותר שאף אחד לא משקיע בו וזה לא רק בגלל עיצוב אלא בגלל שאקוסטיקה טובה היא לא זולה.(ומספקת אפס גאוות מוצר).
האישו של הכבילה זה לא להציל את הסאונד מחורבן. למרות זאת כבילה לא מותאמת יכולה לגרום לקומפוננטים איכותיים להישמע רע, ומכאן שזה שווה בדיקה בכל שלב ושלב בבניית הסט אפ, וללא קשר לעלות הציוד.
יכולה בהחלט לגרום במערכת לגבוהים להישמע קשים/לבאס פחות הדוק וכו וכו.
עדיין היא לא תעלים עשרות דציבלים בצליל או תוסיף אותם.
לצערי,ההבדלים באקוסטיקה הן פי כמה וכמה - אם לא היה כך הדבר - החיים של כולנו היו קלים יותר בהקשר הזה.
במידה שבס שנשמע לך כמה שניות לפני ההחלפה הנדונה המום ולא מספיק מדוייק, דינמי נקי וחי אזי זה אמיתי. לא בדיה ולא אודיו במילים.
אני מסכים- ראה לעיל.
לבסוף כבילה ולא רק עבורי רחוקה מלהיות קשורה רק לאיזון טונלי ורגש. היא כמו כל מכשיר משמעותי אחר במערכת. תפקידה בין השאר הוא למקסם את מכלול הקומפוננטים, ויתרה מזאת לקשר בניהם בצורה האולטמטיבית. החיבור הזה אמור לייצר תוצאה הוליסטית שבסופו של יום נחיה איתה בשלום, ובעיקר נתרגש.
מסכים עם הכל.ורגש הוא הכל.יש משהו חשוב יותר?
עדיין - הגיוני יהיה להתחיל בבעיות הגדולות ולטפל לאחר מכן בבעיות הקטנות/סינרגיה של כבילה וכו.
אם אין לך חיבור עם החדר,מגבר,רמקול וכו וכו - אני אציל את זה עם כבילה ?
זה לא שהיא לא חשובה .
זה שיש לה תפקיד אחר -חשוב גם אבל לא חשוב באותה מידה ,ועדיין - אשקיע בה מאוד כי כל דבר בסופו של יום חשוב.