הופך את עולמי - שינוי דרמתי במחשבה

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
@liranbh מתוך היכרותך את הדיונים בפורום גיבשת דעה שרוב חברי הפורום מעדיפים איכות צליל על פני רמה אומנותית(בניגוד אליך שהרי אתה לא מבחין בהבדלים בין כבלים ושאר ירקות שנידונים פה), כבר יומיים שאתה מנסה להוכיח שאתה צודק ומגלה שחברי הפורום מתווכחים איתך על העיניין ולא מקבלים את דעתך... (אולי הערכת לא נכון?)
העיניין הוא שזה אף פעם לא אחד כנגד השני, זה משתנה בכל כך הרבה פרמטרים אובייקטיבים וסובייקטיבים וזה לא מדיד לעולם.
מוזיקה ואמנות בכלל נוגעת במקומות אחרים שלא תמיד אפשר להסביר. אתה שומע שיר מסויים שנצרב לך מנסיעה בקורטינה ישנה אי שם בשנות ה70 עם רדיו תדיראן חורק ומתעורר בך רגש גדול אבל גם ישיבה בסלון עם המערכת המדימה שאליה הגעת בהמון עבודה קשה שמנגנת ממש כרגע 100 נגנים בהקלטה פסיכית ואתה מתרגש מהעוצמה של התזמורת, מהסאונד המדהים פה אצלך בסלון ואולי גם מזה שעברת את כל הדרך הזאת...
אולי מחר ביוטיוב תראה שיר חרוש שממש נמאס לך והאיכות לא משהו אבל יזכיר לך רגע קטן בחיים שהיית במקום מסויים ואז איכות ההקלטה תהיה פחות חשובה, או שפתאום המילים של השיר יגעו בך.
לדעתי הדיון לא במקום ואתה מתעקש להוכיח משהו שאין שום אפשרות להוכיח או להפריח.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
כן, זאת לדעתך מהות הדיון? אני לא בטוח. אם זאת מהות הדיון, אז לדעתי הוא עקר מתוכן. אף אחד לא יגיד לך שהוא מעדיף איכות על תוכן.
לדעתי מהות הדיון שרונן התכוון אליה היא: "היי, שינמכתי, וסוף סוף אני מרוצה. איזה כיף לי.", ועל זה כולנו מדברים.
הדיון המקורי הוא אכן שינמכתי ואני מרוצה אבל מטבעו של דיון הוא התפתח לסיבות
את זה שאף אחד לא יודה שהוא מעדיף איכות על תוכן שמתי לב אבל קל להבחין בין מי שענה ברור ומי שתוקף כי הוא לא אוהב לשמוע את האמת בפרצוף

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
@liranbh מתוך היכרותך את הדיונים בפורום גיבשת דעה שרוב חברי הפורום מעדיפים איכות צליל על פני רמה אומנותית(בניגוד אליך שהרי אתה לא מבחין בהבדלים בין כבלים ושאר ירקות שנידונים פה), כבר יומיים שאתה מנסה להוכיח שאתה צודק ומגלה שחברי הפורום מתווכחים איתך על העיניין ולא מקבלים את דעתך... (אולי הערכת לא נכון?)
העיניין הוא שזה אף פעם לא אחד כנגד השני, זה משתנה בכל כך הרבה פרמטרים אובייקטיבים וסובייקטיבים וזה לא מדיד לעולם.
מוזיקה ואמנות בכלל נוגעת במקומות אחרים שלא תמיד אפשר להסביר. אתה שומע שיר מסויים שנצרב לך מנסיעה בקורטינה ישנה אי שם בשנות ה70 עם רדיו תדיראן חורק ומתעורר בך רגש גדול אבל גם ישיבה בסלון עם המערכת המדימה שאליה הגעת בהמון עבודה קשה שמנגנת ממש כרגע 100 נגנים בהקלטה פסיכית ואתה מתרגש מהעוצמה של התזמורת, מהסאונד המדהים פה אצלך בסלון ואולי גם מזה שעברת את כל הדרך הזאת...
אולי מחר ביוטיוב תראה שיר חרוש שממש נמאס לך והאיכות לא משהו אבל יזכיר לך רגע קטן בחיים שהיית במקום מסויים ואז איכות ההקלטה תהיה פחות חשובה, או שפתאום המילים של השיר יגעו בך.
לדעתי הדיון לא במקום ואתה מתעקש להוכיח משהו שאין שום אפשרות להוכיח או להפריח.
אני לא מתווכח
אני שאלתי שאלה ברורה
חלק קטן ענו וחלק תקפו
מי שתקף ברור שמעדיף איכות על תוכן רק לא מוכן להודות בזה

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
הדיון המקורי הוא אכן שינמכתי ואני מרוצה אבל מטבעו של דיון הוא התפתח לסיבות
את זה שאף אחד לא יודה שהוא מעדיף איכות על תוכן שמתי לב אבל קל להבחין בין מי שענה ברור ומי שתוקף כי הוא לא אוהב לשמוע את האמת בפרצוף
איזה כיף לדעת הכל. תאמין לי, החיים כ"כ פשוטים...
אני לא מבין במוסיקה, אתה גבר כי אתה שומע ביוטיוב, כל האודיופילים ששומעים הבדלים בין כבלים שומעים מוסיקה שעתיים בשבוע.. פיספסתי משהו?

גם ביבי יודע הכל. חבל שאין בחירות רביעיות. הייתי מצביע לו שוב.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
איזה כיף לדעת הכל. תאמין לי, החיים כ"כ פשוטים...
אני לא מבין במוסיקה, אתה גבר כי אתה שומע ביוטיוב, כל האודיופילים ששומעים הבדלים בין כבלים שומעים מוסיקה שעתיים בשבוע.. פיספסתי משהו?

גם ביבי יודע הכל. חבל שאין בחירות רביעיות. הייתי מצביע לו שוב.
כרגיל תוקף ומסתובב סביב אותו נושא
תענה על השאלה
שעתיים בשבוע עם מערכת בתקציב חצי מליון שח או ללא הגבלה עם תקציב של 50000 ?
בעצם אל תענה
התשובה ברורה

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
אני לא מתווכח
אני שאלתי שאלה ברורה
חלק קטן ענו וחלק תקפו
מי שתקף ברור שמעדיף איכות על תוכן רק לא מוכן להודות בזה
מי שתקף אותך, כמוני למשל, תקף אותך כי הסקר שלך הוא של ילד בגן והדעות הקדומות שלך על אנשים לא מחמיאות לך בלשון המעטה. כמו הנרגן התל אביבי בערך, רק מהצד השני.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
תענה על השאלה
בעצם אל תענה
התשובה ברורה
אני אענה על השאלה שלך אם אתה תענה לי מה אתה מעדיף?
1. פרוסה עם שוקולד פעם ביום?
2. גלידה וניל פעם בשבוע?

הסקר שלך אדיוטי ולא מנסה להבין באמת מה המציאות, אלא מתאים אותה לתפיסת העולם הצרה שלך.
אם אתה רוצה לדעת כמה פעמים בשבוע אני שומע מוסיקה, אתה יכול לשאול. ואני מבטיח שאענה לך בכנות. ואני גם אענה לך בכנות מה אני שומע. אבל זה לא באמת מענין אותך. הרי אם אגיד (1), אתה תגיד שאני משקר. ואם אגיד (2) אז תגיד שאני אודיופיל שמעדיף איכות על מוסיקה. אז בכיאת... בוא נעלה כיתה ברמת הדיון.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113

על מה אתה מדבר ?
באיזו "אמת בפרצוף" נוראית אתה מנפנף ?
בוודאי שמי שאוהב לשמוע באיכות גבוהה , ושם לא מעט פפלינוס בשביל זה, רוצה לשמוע איכותי ובהחלט יש תכנים לא איכותיים שפשוט יישמעו רע ולכן יהיו כאלו שייבחרו להמנע מהם.
אז זה מוכיח משהו ?
זה שם אותך במעמד גבוה יותר מהם ?
בגלל זה אתה חושב שאתה "אוהב מוזיקה" והם "אוהבי ציוד" נחותים ?

איזה קשקוש בלבוש.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
מי שתקף אותך, כמוני למשל, תקף אותך כי הסקר שלך הוא של ילד בגן והדעות הקדומות שלך על אנשים לא מחמיאות לך בלשון המעטה. כמו הנרגן התל אביבי בערך, רק מהצד השני.
על זה נאמר כל הפוסל במומו פוסל
כנראה שבאמת אני לא מתאים לדיונים בפורום הזה
פעם הבאה שארצה לשאול משהו אשלח אליך לאישור לפני

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
אתה כן מתאים.
עזוב אותך מהשטויות. כולם אוהבים מוזיקה. מותר להתווכח. לא צריך להכנס לאישי. זה רק אסקפיזם בחינם על חשבון נמר.
יאללה שבת שלום.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
ועל זה נאמר: הכל יחסי.
אתה מתאים מאד, אגב. אני נהנה לקרוא את הפוסטים שלך. ולא, אני לא חושב שאתה צריך אישור של אף אחד. בטח לא שלי.
מקווה שתישאר.
כשהפורום יהיה שלי ועל ה- WHOIS של הדומיין יהיה על שלי, זה מה שתצטרך לעשות כנראה :).
בינתיים זה לא המצב:
2020-05-22_1450.png

כפרה על ליאור...

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
אתה כן מתאים.
עזוב אותך מהשטויות. כולם אוהבים מוזיקה. מותר להתווכח. לא צריך להכנס לאישי. זה רק אסקפיזם בחינם על חשבון נמר.
יאללה שבת שלום.
לא רואים אותו לאחרונה. עבר לרעות בשדות זרים. שמעתי שהוא קנה מדיגיסאן את החשבון שלו באתר השחור.
טוב, די, רוברט בסוף יהיה צודק לשם שינוי.
חיים - הנה אני חוזר. (חיים = life, לא השם חיים)

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
לא רואים אותו לאחרונה. עבר לרעות בשדות זרים. שמעתי שהוא קנה מדיגיסאן את החשבון שלו באתר השחור.
טוב, די, רוברט בסוף יהיה צודק לשם שינוי.
חיים - הנה אני חוזר. (חיים = life, לא השם חיים)
חחחח....
:שתוי:
יפה מתנוש.
שורה תחתונה - אתה ורוברט, יש מצב??

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
תענה על השאלה
בעצם אל תענה
התשובה ברורה
לא לא ידידי...זה לא שחור או לבן.לפחות אצלי.
אני רוב הזמן כעת בתקופה זו שומע יוטיוב עם מקרן קול Lg או Samsung רחמנה ליצלן.
וכן נהנה.אבל בחייאת אם בא לי לצלול לתוך הצליל...ברור מדליק המע'.
רוצה לומר בכל דבר ישנה חצי הכוס המלאה והיא תמיד מספקת.

שוני

חבר משקיען
מעורבות
515
נקודות
93
שלמה , חבל לא ניקדת את המסקנה שלך ואז הייתי מבין יותר .

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
המוזיקה נוגעת במקום שרק היא יודעת על קיומו, וכך גם הספרות ואמנויות נוספות שתופסות כל אחד בהתאם לרגישותו.
הנאה זה חיוני ונעים להנות,
לאחר שחווים התעלות כבר קשה להסתפק בהנאה גרידה,
על זה דיברתי וההגעה לשם לא עוברת בחנויות סטריאו סטנדרטיות.
לאחר התרוממות הרוח, יודעים לחפש את הרכיבים שיביאו לשם.
זה לא פוליטיקלי קורקט להגיד שיש תרבות פופולרית ותרבות אמנותית, ובמרבית המקרים אין קשר ביניהם.
אני מדבר על השניה והיא היחידה שאותי מעניינת.
הגברת רגב ואתה מתגאים בחוסר עניין בתרבות האמנותית וכך גם הפסקנות בצדקת דרכיכם, לצערי זה הפך להיות לאליטה החדשה, יבושם לכם אתם הרוב.
למה אתה חייב להכניס ענייני פוליטיקה? פעם שנייה שאתה מתרייר על הגברת רגב. זה שאתה שמאלן הבנו. זה שאת מצדיק את הסטיגמות על השמאלנים הבנו. רק לא הבנו מי שמך להיות פוסק ובורר בענייני אומנות. זה בדיוק סוג התגובות שמרחיקים רבים מדיונים בפורום. גם לגרמנים הייתה תרבות גבוהה, אגב. תקרא את ז'אן אמרי" מעבר לכפרה ולאשמה" את הפרק שבו התייאש מהשאל האירופאי. סנוביזם כזה מרתיח.. יאללה נסתיים מבחינתי הדיון. שבת שלום.

נערך לאחרונה ב:

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
שלמה , חבל לא ניקדת את המסקנה שלך ואז הייתי מבין יותר .
אתה לא צריך אותי בשביל להבין מה שאתה מעוניין להבין:שתוי:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
כמה וכמה אנשים אמרו שמתחת לסף איכות מסוים הם לא ייהנו מהתוכן. אני לא זוכר אם כתבתי את זה במפורש, אבל גם אני כך. וזה לא כי אני אוהב מוזיקה פחות ממך ו/או מתעסק ב"ברזלים" במקום במוזיקה ו/או כל "הסבר" עקום אחר.

גם אין כאן שום "אמת" שיש בעיה לשמוע אותה "בפרצוף", והיא לא כואבת בכלל. זה עניין פשוט והגיוני, שמי שהאיכות חשובה לו עד כדי כך שהוא הקדיש לה כל כך הרבה כסף, זמן, מאמץ, למידה וכל מה שנדרש, שהיא תהיה חשובה לו, גם יותר מאיזה קטע שנשמע רע ומעדיפים לוותר עליו מאשר לסבול מהסאונד שלו. אין ספק שקיימים מספיק קטעים לא פחות טובים ממנו באיכות שכבר אפשר שלא לסבול ממנה, גם אם היא לא איכות עילאית. אז הבחירה לדלג על מה שנשמע רע ולהעדיף מה שנשמע סביר ומעלה היא בחירה הגיונית ומתבקשת.

מי שמחשיב את זה כבעיה, או שמחשיב את זה שהוא עצמו מעדיף להאזין לקטע כזה כיתרון, שיבושם לו, אבל לא שזו "האמת", אלא סתם עוד העדפה אישית של מישהו, לא ביג דיל לכאן או לכאן.

כבר הסברתי לך במדויק למה הסקר שלך לא רלוונטי ולא מודד את מה שנדמה לך שהוא מודד, ואין בו שום "תקיפה", אבל אתה ממשיך להתייחס אליו ברצינות, ומתפלא שאחרים לא:
סקר לבחירה בין אפשרויות לא מציאותיות, כך שהוא לא מודד כלום.

לדוגמה, יש אנשים שכל השבוע עסוקים עם עבודה וילדים וממילא לא יכולים להתפנות להאזנה מרוכזת יותר משעתיים בשבוע, שאז הם יקפצו על אופציה 2 למרות שהם אוהבים מוזיקה יותר ממך.

סקר לא מציאותי בעיקרון לא מודד את מה שאתה רוצה למדוד.

למשל, אולי זה לא מבחין בין אוהבי המוזיקה לאוהבי הציוד כפי שאתה מתכוון, אלא בין אוהבי האיכות מול אוהבי הכמות?

אולי יש אוהבי מוזיקה שלא צריכים מוזיקת רקע כטפט כל הזמן, והם מעדיפים מעט מוזיקה אבל בריכוז מלא?

ואולי יש כאלה שלא יכולים לדחות סיפוקים, לעומת אלה שיכולים ונהנים לדחות סיפוקים?

וכו' וכו'.

אם עושים סקר, צריך שהשאלות יהיו כאלה שהמתאם בינן לבין מה שרוצים לבדוק יהיה מובהק, או שיהיו כמה שאלות שמאפשרות לבודד משתנים כך שהמתאם יהייה מלא ומובהק, אחרת התוצאות יהיו בלתי אמינות בעליל.

ורצוי גם לא להסיק מסקנות מעצמך, ממה שחשוב לך וממה שקשה לך לגבי אחרים. אתה עצמך אף פעם לא מדגם מייצג.

ומכל זה התייחסת רק לעניין המדגם המייצג, והצעת להתעלם מאלה עם הילדים וכו'.

עדיף לשכוח מהסקר הזה, שהוא טיפשי/ילדותי, לא רלוונטי ושאר המחמאות שהוא קיבל, וכאמור, לדלג על קטעים שנשמעים ממש רע זו בחירה הגיונית שאינה מעידה על שום יתרון למזוכיכסט שמתעקש להאזין להם ועוד משוויץ בזה.​

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
476
נקודות
83
למה אתה חייב להכניס ענייני פוליטיקה? פעם שנייה שאתה מתרייר על הגברת רגב. זה שאתה שמאלן הבנו. זה שאת מצדיק את הסטיגמות על השמאלנים הבנו. רק לא הבנו מי שמך להיות פוסק ובורר בענייני אומנות. זה בדיוק סוג התגובות שמרחיקים רבים מדיונים בפורום. גם לגרמנים הייתה תרבות גבוהה, אגב. תקרא את ז'אן אמרי" מעבר לכפרה ולאשמה" את הפרק שבו התייאש מהשאל האירופאי. סנוביזם כזה מרתיח.. יאללה נסתיים מבחינתי הדיון. שבת שלום.

למה אתה צריך להגיב בצורה סרקסטית, תקרא את הפוסטים שלך לפני שאתה שולח, אבל בטון כאילו נשלחו אליך.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור