הופך את עולמי - שינוי דרמתי במחשבה

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
באתר מקביל יש פורומים לפי סוגי מוזיקה ויש שם לא מעט דיונים
גם כאן יש כתבות של האתר על זמרות מעניינות שזה חשוב לדעתי יותר מסקירה על כבל רמקול
בשורה התחתונה הרוב רודפים אחרי הציוד יותר מאחרי המוזיקה

שאלה לסקר:
יש לכם אפשרות לבחור שתי מערכות:
1. תקציב של 50000 שח לכל הסטאפ ואתם לא מוגבלים מבחינת שמיעה
2. תקציב של חצי מליון שח אבל מותר לכם לשמוע שעתיים בשבוע

מה תבחרו?
אני 1
אני גם 1, אבל לא הבנתי למה בתקציב של חצי מליון ש"ח מותר לשמוע רק שעתיים בשבוע ? :)
ברור שבתציב של 50000 אפשר להעמיד מערכת מצויינת...
אבל תמיד יש שאיפות ליותר טוב...

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
נכון. איכות מצויינת מחייבת מערכת בחצי מליון וצפונה.
איכות "טובה מאד" אפשר להשיג ב- 200,000. ורק "טובה", ב- 100,000.
גם ב- 10,000 אפשר להשיג איכות טובה. הכל תלוי מה זה עבורך "טוב".

עכשיו בוא נקראה את שלושת המשפטים האחרונים, נעצום עיניים, ונדמיין שאנחנו מדברים על "מכונית" ולא על "מערכת סטראו".
אני מניח שאתה צוחק.
גם כאן יש כתבות של האתר על זמרות מעניינות שזה חשוב לדעתי יותר מסקירה על כבל רמקול

שאלה לסקר:

מה תבחרו?
אני 1
לא חושב שענית למה שאמרתי, פשוט פתרת את טענותיי בקביעה חוזרת על הקביעה הקודמת שלך.
שאלת שאלה מעניינת. אבל החיים זה לא מודל. אם המערכת ב 50 אלף לא מספקת את צרכיי מעדיף את המערכת שמספקת את צרכיי ושעתיים בשבוע..מה אתה מעדיף לאכול כל השבוע בארומה, או פעם בשבוע במיסעדת מישלן ( כשרה,כשרה)? לאכול 10 גלידות בינוניות או פעם בשבוע " אניטה"או גורמה אחר?
דוגמא אישית:
אני משקיע קצת עכשיו בתחום רדיו fm בשביל אותה פעם ביום , יומיים או שלושה, אבל פעם אחת , שיש קליטה טובה, שידור חם וביצוע מרטיט. אז תגיד לי, מה אתה מחפש רדיו גרמני ספציפימ עם מפענח חיצוני ספציפי אנטנה וחיווט וחרטא?? שמע בטיונר ב 150 שקל או דיגיטלי מהממיר כבלים וסגור עניין! ...אז לא. אני אוהב את הרגע הזה ומוכן להשקיע קצת.
עכשיו, אתה לוקח את תקציב המערכת כאילו שזה משתנה קבוע. אבל זה משתנה מאדם לאדם. ואם לך היה מיליון שקל ספייר לתקציב , או מוכנות להקצות לזה גם אם באמת אין, גם היית מחפש את הכי טוב שחברות מתיימרות להציע. אמת חיים מזוקקת. ו50 אלף שלך זה ה5000 של השכן שלך או חברך לפורום.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
נכון. איכות מצויינת מחייבת מערכת בחצי מליון וצפונה.
איכות "טובה מאד" אפשר להשיג ב- 200,000,
מערכת מצויינת ממש לא חייבת לעלות 500,000 ש"ח......אם אתה מוכן לחיות עם יד 2 .......ובנוסף אתה מבית מדרשי ( 95% מאיכות הצליל נקבעת ע"י הרמקולים והאקוסטיקה) ......אז לדוגמא רמקול כמו של @hornless + סאב רציני + שאר הציוד והכל בסכום כולל של עד 100,000 ש"ח אוכלת לטעמי כל מערכת חדשה ועד במיליון שקל ויתכן אפילו הלאה.

גלוי נאות: יש לי רמקולים מאותה חברה כמו של גיא (לא אותו דגם- קטן יותר פיזית) אבל בניגוד אליו אני עובד עם סאב.

נערך לאחרונה ב:

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
מי שקונה פרארי הם שני סוגי קונים.האחד רוצה להנןת מנהיגה ומבצועי רכב שרק פרארי מסוגלת לתת לו.והשני ,שיהיה בחנייה ומידי פעם יצא לסיבוב שפוני.אין קשר לאם יודעים לנהוג או שלא.
ז"א הדוגמה היא לא כל כך טובה.

כן אמרתי בהמשך שרכבים זה לא דוגמא טובה
מבלי קשר לכל אחד הגדרה אחרת לחווית נהיגה

ymym

אוהב את התחום
מעורבות
97
נקודות
28
סמוך עלי. הרבה יותר קל. הרבה הרבה יותר.
כל מגבר כמעט יישמע טוב עם כמעט כל רמקול שתשים לו. סינרגיה הופכת לפחות חשובה, לא צריך כבלים מפונפנים, חשמל לא עושה הרבה הבדל, ובכלל - הכל פשוט מנגן. עושה מוסיקה. הבעיות מתחילות כשרוצים לקבל יותר. היותר הזה גם עולה ביוקר וגם קונה לך פונטציאל, לא תוצאה.
ערכתי את תשובתי,
כל אחד ואחת מבאי פורום זה יבחר במערכת טובה יותר ב - 100K מאשר ב - 10K
ולסמוך עליך?
כמו לקבל המלצה משרת התרבות לשעבר על ספר של צ'כוב (בנוגע לנושאי התוכן שהם מושא המערכת)

נערך לאחרונה ב:

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113

שאלה לסקר:

מה תבחרו?
אני 1
1. לירן, בפעם האלף, זה פורום אודיו. לא מוסיקה. מה דעתך שנלך לפורום מוסיקה ונלכלך שם על כולם שמשתמשים במערכות מיני או רמקולים של מחשב?

2. לי מעניין ת'תחת זמרות שעושות אהבה עם המיקרופון. אז עבורי אין שום ערך בשרשורי מפלצת כאלה. כנ"ל רוק כבד ומוסיקה קלאסית. מה שעבורי זהב במוסיקה הוא בשבילך קקי של גמלים, וההיפך. באודיו זה הרבה קורה פחות.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
אני מניח שאתה צוחק.

לא חושב שענית למה שאמרתי, פשוט פתרת את טענותיי בקביעה חוזרת על הקביעה הקודמת שלך.
שאלת שאלה מעניינת. אבל החיים זה לא מודל. אם המערכת ב 50 אלף לא מספקת את צרכיי מעדיף את המערכת שמספקת את צרכיי ושעתיים בשבוע..מה אתה מעדיף לאכול כל השבוע בארומה, או פעם בשבוע במיסעדת מישלן ( כשרה,כשרה)? לאכול 10 גלידות בינוניות או פעם בשבוע " אניטה"או גורמה אחר?
דוגמא אישית:
אני משקיע קצת עכשיו בתחום רדיו fm בשביל אותה פעם ביום , יומיים או שלושה, אבל פעם אחת , שיש קליטה טובה, שידור חם וביצוע מרטיט. אז תגיד לי, מה אתה מחפש רדיו גרמני ספציפימ עם מפענח חיצוני ספציפי אנטנה וחיווט וחרטא?? שמע בטיונר ב 150 שקל או דיגיטלי מהממיר כבלים וסגור עניין! ...אז לא. אני אוהב את הרגע הזה ומוכן להשקיע קצת.
עכשיו, אתה לוקח את תקציב המערכת כאילו שזה משתנה קבוע. אבל זה משתנה מאדם לאדם. ואם לך היה מיליון שקל ספייר לתקציב , או מוכנות להקצות לזה גם אם באמת אין, גם היית מחפש את הכי טוב שחברות מתיימרות להציע. אמת חיים מזוקקת. ו50 אלף שלך זה ה5000 של השכן שלך או חברך לפורום.
האזנה לטיונר fm משובח זו חוויה נהדרת. מציע לך לבדוק טיונרים של Naim.

אריה

במבי

אוהב את התחום
מעורבות
220
נקודות
43
1. המערכת שיש לי היום שעולה פי 3 ממה שעלתה לפני עשור, הרבה יותר סלחנית. "סלחנות" במחירים גבוהים לא בהכרח נמוכה יותר.

2. הכישלון הוא בלהעמיד מערכת שנותנת מצד אחד איכות גבוהה יותר (ניתן לכימות בקלות) אך שומרת על ההנאה שמפיקים ממנה. אם צריך להתפשר על איכות המערכת כדי להנות ממה, זה בעיני כישלון צרכני / אודיופילי. זה לא כ"כ נורא להיכשל, אגב. אני נכשל כל יום בבוקר, כמעט, כשהקפה שאני רוצה לא יוצא בדיוק כמו שאני רוצה.

3. יש כאלה שנהנים מהמסע קדימה. למשל, בציוד. אני אחד מהם. אם תהיה לי הזדמנות לשדרג, אני תמיד אשקול אותה. זה לא אומר שאני לא אוהב מוסיקה. וזה גם לא אומר שאני דפוק בשכל שמאזין כל היום לברזלים. זה כן אומר שערך ה"התקדמות" חשוב לי, בין אם זה במשפחה, בעבודה או במערכת הסטראו שלי. לא לכולם זה חשוב. לי כן.

4. אני מזכיר לך שלהוציא סאונד מספק במערכת זולה זה הרבה הרבה יותר קל. שים 10,000 שח על מערכת, רוב הסיכויים שזה יישמע סבבה+. לך תעשה את זה ב- 100,000. קל וחומר 400,000. לראיה - לך לכל חנות סטראו שמוכרת ציוד סטראו לא אודיופילי אבל גם לא זבה'לה מחסני חשמל, ותראה שברוב המקרים תהנה שם מהסאונד. אז מה? מותר לאחרים לשאוף ליותר.

זה בסדר גמור לשאוף ליותר. השאיפה ליותר היא אחד הדברים שהופכים את החיים האנושיים (וכמובן את התחום שאנחנו עוסקים בו) למעניינים יותר. זה בסדר גם להסתפק בפחות. היכולת להיות מסופק זה אחד התנאים העיקריים לאושר ובתוך זה "אושר אודיופילי".

אתה אומר שאם צריך להתפשר על איכות של מערכת בכדי להינות ממנה אז זה כישלון אודיופילי אבל מי ש"משנמך" מערכת לא בהכרח מרגיש שהוא התפשר. יכול להיות שהוא גילה שחלק מן הפרמטרים שהתבטאו בצורה טובה יותר (אובייקטיבית) במערכת הקודמת (כמו הפרדה, נקיון, שקט וכו) הם מלכתחילה לא פרמטרים שהוא זקוק להם בכדי להינות ממוזיקה או ליתר דיוק, לא תנאים שהוא זקוק להרבה מהם בכדי להינות.

מה שקצת הפריע לי זה ההצמדה של המונח כישלון למצב בו אדם מדווח על "נירוואנה" אודיופילית. בכל מה שקשור לתחום שלנו, אני יכול להכניס את המונח כישלון רק בתרחיש בו מישהו נכנס לתחום, השקיע המון כסף, אנרגיה וזמן ובסוף יצא מהתחום באכזבה גדולה והמון חרטות. ואני בטוח שהיו כאלה. אבל בכל תרחיש שהוא שאדם מדווח על תחושה של הצלחה ואושר מהתהליך או - לאושרו הגדול - סיום התהליך (גם אם רק בתחושה זמנית), ניתן לראות בכך אך ורק הצלחה גדולה. במיוחד לאור העובדה שרובנו מגיעים למקום בו אנחנו מבסוטים למדי מהמערכת שבנינו בעמל רב אבל מרגישים לא לגמרי מסופקים ומחפשים את הדבר הבא שיביא אותה למקום יותר גבוה.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
זה נכון שאם המערכת טובה נהנים יותר מהמוסיקה, אבל תלוי מי המאזין....
אני רואה למשל את אשתי שתחיה, היא נהנת מהמוסיקה אפילו שזה יתנגן מרמקול של מחשב ב 7 שקל ,
לא מעניין אותה האיכות...
עד היום היא מזכירה לי ששיגעתי אותה שהיינו צעירים ויפים (לפני 35 שנה) והייתה לי במכונית מערכת מושקעת
וכל הזמן שאלתי אותה איך שומעים , איך שומעים ? , עכשיו יותר טוב ?... :)
אז הנכות לא אצלך, זה אצל רבים מאיתנו, אני לא חושב שזה נכות, לדעתי זה בריאות :)
אני לא מסוגל להאזיון למוסיקה שאני אוהב בצורה לא איכותית ולהנות ממנה...
כיום במערכת שלי שומעים מצויין ואני נהנה מאוד מהמוסיקה, אבל אני יודע שאפשר לשמוע טוב יותר (כי שמעתי מערכות טובות יותר) ואני יודע שההנה יותר ולכן יש לי שאיפות בכיוון.. והרבה מחשבות של שדרוגים למיניהם...
עכשיו לך תסביר את זה לאישה שמסתפקת ברמקול של 7 שקל :)
האנשים האלה צורכים מוסיקה באופן אחר מאיתנו. או יותר נכון, אנחנו צורכים מוסיקה אחרת מהם. זה לדעתי תלוי פשוט באיזה אופן המוסיקה נוגעת בך: האם זאת חוויה חושית פיזית, או יותר ריגשית? או, באיזה מינון כל אחת?

אני רואה את זה על עצמי בוידאו, למשל: קניתי טלויזיה מפונפנת חדשה. ובאמת - רואים הרבה הרבה יותר טוב. אבל הם אני נהנה עכשיו הרבה יותר מסרטים? וואלה, תאמין לי, הרבה יותר חשוב לי איזה יין אני פותח עם אשתי כשאנחנו רואים את הסרט מאשר אם המסך בהיר קצת יותר או קצת פחות. אם זה 4K או HD. במוסיקה - עבורי - זה אחרת. המיעוט הוא אנחנו. (ואני לא אומר את זה כדי להרגיש מיוחד.)

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
ערכתי את תשובתי,
כל אחד ואחת מבאי פורום זה יבחר במערכת טובה יותר ב - 100K מאשר ב - 10K
ולסמוך עליך?
כמו לקבל המלצה משרת התרבות לשעבר על ספר מומלץ של צ'כוב (בנוגע לנושאי התוכן שהם מושא המערכת)
לא הבנתי מה אתה רוצה. ונראה לי שגם אתה לא הבנת מה אני רוצה. אז בוא נשאיר את זה ככה. את המירמורים שלך זרוק על מישהו אחר. ואתה לא חייב לסמוך עלי. ראה עצמך פטור.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
האזנה לטיונר fm משובח זו חוויה נהדרת. מציע לך לבדוק טיונרים של Naim.

אריה
אכן, יש ב fm משהו קסום. יצא ככה שננעלתי על הגישה הגרמנית ( ימ"שו) בייחוד משנות ה60 עד ה80 . משהו בצליל בעיקר בתחום המיד, מיד התחתון פשוט ממכר. ימ"שו כאמור... telefunken 3156 תקרא קצת..

אגב, הדיון נהייה זירת תקציב. סה"כ כל אחד שישקיע במה שעושה לו טוב, ניתן רק לייעץ ולתת דעה.
רוס פרו, המיליארדר הטקסני שהתמודד בשנות ה 90 על הנשיאות בארה"ב, ישב בפאנל ואמר שעשה את הונו לא מלהיות האיש הכי חכם בחדר...אלא על ידי זה שזיהה מי הכי חכם בחדר. ואידך זיל גמור ;)

נערך לאחרונה ב:

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
זה בסדר גמור לשאוף ליותר. השאיפה ליותר היא אחד הדברים שהופכים את החיים האנושיים (וכמובן את התחום שאנחנו עוסקים בו) למעניינים יותר. זה בסדר גם להסתפק בפחות. היכולת להיות מסופק זה אחד התנאים העיקריים לאושר ובתוך זה "אושר אודיופילי".

אתה אומר שאם צריך להתפשר על איכות של מערכת בכדי להינות ממנה אז זה כישלון אודיופילי אבל מי ש"משנמך" מערכת לא בהכרח מרגיש שהוא התפשר. יכול להיות שהוא גילה שחלק מן הפרמטרים שהתבטאו בצורה טובה יותר (אובייקטיבית) במערכת הקודמת (כמו הפרדה, נקיון, שקט וכו) הם מלכתחילה לא פרמטרים שהוא זקוק להם בכדי להינות ממוזיקה או ליתר דיוק, לא תנאים שהוא זקוק להרבה מהם בכדי להינות.

מה שקצת הפריע לי זה ההצמדה של המונח כישלון למצב בו אדם מדווח על "נירוואנה" אודיופילית. בכל מה שקשור לתחום שלנו, אני יכול להכניס את המונח כישלון רק בתרחיש בו מישהו נכנס לתחום, השקיע המון כסף, אנרגיה וזמן ובסוף יצא מהתחום באכזבה גדולה והמון חרטות. ואני בטוח שהיו כאלה. אבל בכל תרחיש שהוא שאדם מדווח על תחושה של הצלחה ואושר מהתהליך או - לאושרו הגדול - סיום התהליך (גם אם רק בתחושה זמנית), ניתן לראות בכך אך ורק הצלחה גדולה. במיוחד לאור העובדה שרובנו מגיעים למקום בו אנחנו מבסוטים למדי מהמערכת שבנינו בעמל רב אבל מרגישים לא לגמרי מסופקים ומחפשים את הדבר הבא שיביא אותה למקום יותר גבוה.
אתה כזה חמוד. בא לי לחבק אותך. (באהבה, לא בהסתלבטות!)
אני לא מסוגל להגיע לעמקי התבונה הרגשית שלך, אז היות והתחביב יקר לליבי, אני עדין אחזיק בדעתי ש-עבורי-שינמוך מערכת הוא כישלון. שזה גם בסדר.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
אכן, יש ב fm משהו קסום. יצא ככה שננעלתי על הגישה הגרמנית ( ימ"שו) בייחוד משנות ה60 עד ה80 . משהו בצליל בעיקר בתחום המיד, מיד התחתון פשוט ממכר. ימ"שו כאמור... telefunken 3156 תקרא קצת..

אגב, הדיון נהייה זירת תקציב. סה"כ כל אחד שישקיע במה שעושה לו טוב, ניתן רק לייעץ ולתת דעה.
רוס פרו, המיליארדר הטקסני שהתמודד בשנות ה 90 על הנשיאות בארה"ב, ישב בפאנל ואמר שעשה את הונו לא מלהיות האיש הכי חכם החדר...אלא על ידי זה שזיהה מי הכי חכם בחדר. ואידך זיל גמור ;)
מדברים על זה הרבה בתחום ניהול משא ומתן. השאלה מי האיש המשפיע בחדר. הרבה אנשים נוטים בטעות לייחס את מירב ההשפעה לדמות הבכירה - למשל חושבים שהמנכ"ל משפיע יותר מהס/מנכ"ל, טעות שיכולה לעלות ביוקר...
כך שרוס פרו צדק.

אריה

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
לא בדיוק. הפואנטה היתה בסטנדרטים. לכל אחד סטנדרט אחר.
תראה, כסף זה פרמטר חשוב אין ספק. אקוסטיקה טובה עולה גם. אבל יש עוד דברים וגם תלוי מה השיטה שנמשכת אליה ומה הרפרנס שלך.
בהזדמנות חביבי, תהיה בגבעתיים ליד פיוז תקפוץ למעוני הצנוע תשמע אלטרנטיבה לסאונד בריא במחיר שלא עושה אדם ממוצע+ חולה :D. מעניין מה תגיד. וחלילה לי מלחשוב שיש לי משהו יוצא דופן ואו הכי גדול וכולי . בכלל לא, הדרך עוד לא קצרה (אבל אני ב75% דרך) , אבל השיטה של הורן אחורי, לאותר וכולי מאוד מתגמלת אם מתחברים ונשמעים להנחיות .

נערך לאחרונה ב:

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,620
נקודות
113
מערכת מצויינת ממש לא חייבת לעלות 500,000 ש"ח......אם אתה מוכן לחיות עם יד 2 .......ובנוסף אתה מבית מדרשי ( 95% מאיכות הצליל נקבעת ע"י הרמקולים והאקוסטיקה) ......אז רמקול כמו של @hornless + סאב רציני + שאר הציוד והכל בסכום כולל של עד 100,000 ש"ח אוכלת לטעמי כל מערכת חדשה ועד במיליון שקל ויתכן אפילו הלאה.
יופי! אז חסכת 900,000 ש"ח! אני שמח בשבילך.

גלוי נאות: יש לי רמקולים מאותה חברה כמו של גיא (לא אותו דגם- קטן יותר פיזית) אבל בניגוד אליו אני עובד עם סאב.
גילוי נאות? על מה? יש לך מניות אצל גיא? אתה מוכר עבורו את הרמקולים? עושה לו PR? ג'יזס קרייסט. כמה יומרנות...

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
לא נתתי שום קונוטציה שלילית
מי אמר שלרדוף אחרי ציוד זה שלילי
אני רק אומר שרוב האודיופילים לדעתי מתעניינים בציוד לפני המוזיקה
אני לא צריך נתונים של גוגל אנליטיקס מנמר
תראה לבד בכל פורום כמות הודעות וכמות צפיות
מוזיקה פחות מעניינת כאן זאת עובדה

בעיני לומר שמישהו קונה ציוד יקר בשביל "להראות שיש לו גדול" זאת לא מחמאה....בעיני זו קונוטציה שלילית.

לגבי כמות הפוסטים של מוזיקה, בעולם של היום שכמעט כל אחד מחזיק במנוי כמו טידל שחושף אותו לחודשים של האזנה מבלי לחזור על אותו הקטע, כמה זה רלוונטי שיתוף של מוזיקה ?
והרי יש מגוון עצום של סגנונות אז מה הרלוונטיות של המלצות בסגנון שאני לא מתחבר אליו ?
זאת אמת המידה שלך לאהבה של מוזיקה ?
לשיטתך, רוב האנשים פה מעוניינים במערכת בתור תפאורה או אביזר לעיצוב הבית.
נראה לך רציני להוציא עשרות או מאות אלפי ש"ח בשביל שימוש מועט ?
ארז

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
הצליל טוב מידי בכדי להינות !
את זה לא הבנתי

הכל עניין של נקודת איזון על רצף.
בקצה אחד של הרצף איכות הצליל, בקצה השני של הרצף ההנאה ממוסיקה.
למה איכות הצליל והנאה ממוזיקה הם על אותו רצף?

אם כבר אז הם מאונכים זה לזה, ואפשר לצייר גרף אישי של הנאה ממוזיקה (או מקטע מוזיקלי נתון) כפונקציה של איכות הצליל.

יש אנשים שככל שהאיכות עולה, ההנאה עולה, ויש כאלה שמעל לסף מינימאלי מסויים עיליה באיכות לא משנה.
יש אנשים שמתחת לסף מסויים הם לא נהנים, ואצל אחרים הסף הזה נמוך מאוד, ברמת אי היכולת להבחין בצלילים.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
את זה לא הבנתי

למה איכות הצליל והנאה ממוזיקה הם על אותו רצף?

אם כבר אז הם מאונכים זה לזה, ואפשר לצייר גרף אישי של הנאה ממוזיקה (או מקטע מוזיקלי נתון) כפונקציה של איכות הצליל.

יש אנשים שככל שהאיכות עולה, ההנאה עולה, ויש כאלה שמעל לסף מינימאלי מסויים עיליה באיכות לא משנה.
יש אנשים שמתחת לסף מסויים הם לא נהנים, ואצל אחרים הסף הזה נמוך מאוד, ברמת אי היכולת להבחין בצלילים.

מה שאני כותב זה מההתנסות האישית שלי, וכפי שציינתי אני לא נהנה ממוסיקה אם היא לא מוקלטת באיכות גבוהה.

אריה

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור