הופך את עולמי - שינוי דרמתי במחשבה

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
מי שאוהב לשמוע מוסיקה קודם יהנה מהמוסיקה אחר כך מהציוד
כל הקשור לציוד זה תחביב כמו כל תחביב אחר ולא תמיד קשור למוסיקה - לא כל מי שקונה פרארי זה כי הוא יודע לנהוג
אפשר להנות ממוסיקה באיכות טובה מבלי לאבד כליה

נערך לאחרונה ב:

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
מי שאוהב לשמוע מוסיקה קודם יהנה מהמוסיקה אחר כך מהציוד
כל הקשור לציוד זה תחביב כמו כל תחביב אחר ולא תמיד קשור למוסיקה - לא כל מי שקונה פרארי זה כי הוא יודע לנהוג
אפשר להנות ממוסיקה באיכות טובה מבלי לאבד כליה

אין על המשפטים הפופוליסטים האילו...

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
אל תשווה ריהוט, בגדים, כלי בית, כלי עבודה ובטח לא מוצרי צריכה למוצרים מהתחום הזה כי אין מה להשוות בשום אספקט.
וכן, כל הסעיפים האלה רלוונטים כמובן שיש עוד כמה שגובלים בסכיזופרניה מוחית.
2.כולם רוצים להראות שיש להם גדול יותר
3.יש הבדל גדול בין בין האזנה למערכת סאונד יקרה ככל שתהיה לבין מערכת שמנגנת מוסיקה
4.בלתי אפשרי להגיע לסאונד שירצה את המאזין לאורך זמן,
5.הגביע הקדוש נמצא ממש מעבר לשדרוג בא
6.התחביב הוא התמכרות כמו לסמים..תמיד מחפשים את הריגוש הבא
והתחביב הוא בהחלט לא מוסיקה, איזו מוסיקה בדיוק, הריי 90 אחוז פה לא מסוגלים לשמוע משהו לשהוא לא נשמע פחות מ מושלם וכל היום עסוקים בשדרוגים/החלפות/נבירה אינסופית בלוחות/ השוואות רטיילים וקריאה של סקירות (פה באמת יש אינטרס לא אצל יצרן פלוני), אף אחד לא מדבר פה על מוסיקה.
כנראה אודיופיל של היום הוא יותר ציודיופיל/מכורי ריטייל, כי הוא לא שומע מוסיקה וזה לא מעניין, הוא מחפש להחליף ציוד ונילווים כל הזמן ולהתקדם ליותר יקר בתג מחיר ודורס בדרך הכל מוסיקה זה לא מעניין.
כל המוסיקה המתפנפנת הזאת, פתאום כולם קונים לפי האוזן ואף אחד לא מודה, כן כולם שומעים שנות ה 80, כולם נהנים מהקלטות גרועות וכולם קונים על עיוור בלי קשר לתג מחיר ולריטיילים המומצאים, מה שמעניין זה רק האוזן נ-כ-ו-ן!
אם הזעם שלך הוא על זה שהעולם לא מושלם אז יש בדבריך משהו...העולם לא מושלם. יהיו עניים, יהיו עשירים, יהיה באמצע- ורק ככה מתקדם העולם מהשאיפה למלא חוסר. כמו שכתוב בספר הספרים היהודי " אפס, כי לא יחדל עני ואביון ממך". ואני מפרש את זה בקריאה הפוכה, לעולם אצל האדם לא יחדל המאבק לשפר תוך תחושת אביונות מסויימת. גם אחד ההסברים התאולוגיים לבריאת העולם והאדם הוא הרצון להייטיב מצד אלוהים. וכל ההקדמה הכבדה הזאת רק כדי לומר לך שהטיעונים שלך נשמעים אטלי רציונאליים אבל הם לא. ראשית, מניין לך שחברי הפורום לא מדברים על מוסיקה כטעם אישי בפורומים אחרים מקבילים, בשיחות טלפון אישיות ומפגשים חברתיים? זה פורום שמייחד את השילוב שבין הנאה ממוסיקה לבין ההנאה בציוד שחזור המוסיקה. האם בפורום טלוויזיות ומסכים בהכרח נצטרך לקרוא רק ביקורות על סרטים סדרות וכולי? ברור שלא. גם כאן יש מורכבות מבורכת של החוויה האנושית.
אודיופיל כמו כל אדם בכל תחביב רשאי לשכנע את עצמו ולרכוש כל פריט שייעשה לו טוב וייסב לו הנאה בכל רמת מחיר. האם אתה צריך להגדיר את הנאותיך לפי קרביו של מישהו אחר? בוודאי שלא ,תהנה עם מה שעושה לך טוב ותפסיק להתמרמר על מה שעושה בתחום הזה לאחרים טוב. אגב, זכותו של כל אחד לטעות. בכספו ועל חשבונו. בכל תחום יש חשיבות לכלים הטכניים , הציודופיליה, ואין בתחום האודיופיליה שום דבר מיוחד בפן הזה. אגב, מה המערכת שאתה שומע בה ולמה אתה כן מנוי על הפורום הזה? מעניין.

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
ראית את הסרט "החוש השישי"
אני לא בא לשנות סדרי עולם וגם ברור שכלום לא ישתנה, זה לא מעניין, אבל תכלס בלי סיפורים ובלי צביעות, מרביתינו כבר מזמן לא קונים לפי האוזן, וציוד מעניין יותר וכמה שיותר יקר בתג מחיר, ככה זה יתקבל בברכה וככה נוכל לספר לחברים ולהוסיף לסכום הכולל שעל הסטנד, ומה שזול לא מעניין, נגזרת של זה המחירים בכל התחום. זה הכל. אשרי המאמין, ושכל אחד יעשה ככל העולה עם כספו ורצונותיו.

נערך לאחרונה ב:

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63
כמה לא מפתיע....
ובלי קשר, למה זה חשוב או מעניין מה היצרן אומר ?
דעתו שווה לא יותר מדיעה של מישהו אחר וכל הדיעות שוות לקליפת השום משום שהדיעה היחידה שקובעת זו הדיעה שלך !
אם טוב לך עם כבל קומקום אורגינל - תישאר איתו.
אבל הכי טוב שתבחן בעצמך את הדברים. אם בחנת כמה כבלי חשמל איכותיים ולא הבחנת בשינוי או שהשינוי לא היה לטעמך או שהשינוי לא הצדיק עבורך את מחירם אז סבבה לגמרי, תישאר עם הכבל קומקום.
אתה גם לא חייב לבדוק אם לא מתחשק לך ואתה נהנה ממה שיש.
ארז
מעבר לעובדה שאני מסכים איתך לחלוטין שצריך לבדוק את הדברים, זה מאוד מעניין מה היצרן אומר.

הוא זה שהשקיע ממחקר ופיתוח עד ליצור. הוא האחרון שיהיה מעוניין שיהיו למוצרים שלו פאדיחות.

אין ספק שמדובר במייל מסקרן.
אל תשווה ריהוט, בגדים, כלי בית, כלי עבודה ובטח לא מוצרי צריכה למוצרים מהתחום הזה כי אין מה להשוות בשום אספקט.
וכן, כל הסעיפים האלה רלוונטים כמובן שיש עוד כמה שגובלים בסכיזופרניה מוחית.
2.כולם רוצים להראות שיש להם גדול יותר
3.יש הבדל גדול בין בין האזנה למערכת סאונד יקרה ככל שתהיה לבין מערכת שמנגנת מוסיקה
4.בלתי אפשרי להגיע לסאונד שירצה את המאזין לאורך זמן,
5.הגביע הקדוש נמצא ממש מעבר לשדרוג בא
6.התחביב הוא התמכרות כמו לסמים..תמיד מחפשים את הריגוש הבא
והתחביב הוא בהחלט לא מוסיקה, איזו מוסיקה בדיוק, הריי 90 אחוז פה לא מסוגלים לשמוע משהו לשהוא לא נשמע פחות מ מושלם וכל היום עסוקים בשדרוגים/החלפות/נבירה אינסופית בלוחות/ השוואות רטיילים וקריאה של סקירות (פה באמת יש אינטרס לא אצל יצרן פלוני), אף אחד לא מדבר פה על מוסיקה.
כנראה אודיופיל של היום הוא יותר ציודיופיל/מכורי ריטייל, כי הוא לא שומע מוסיקה וזה לא מעניין, הוא מחפש להחליף ציוד ונילווים כל הזמן ולהתקדם ליותר יקר בתג מחיר ודורס בדרך הכל מוסיקה זה לא מעניין.
כל המוסיקה המתפנפנת הזאת, פתאום כולם קונים לפי האוזן ואף אחד לא מודה, כן כולם שומעים שנות ה 80, כולם נהנים מהקלטות גרועות וכולם קונים על עיוור בלי קשר לתג מחיר ולריטיילים המומצאים, מה שמעניין זה רק האוזן נ-כ-ו-ן!
מאיפה אתה יודע שהם לא שומעים מוסיקה?
כנס לשרשור המטורף על ההמלצות למוסיקה. יש שם פנינים שבחיים לא הייתי מגיע אליהם.

לגבי שאר ההודעה שלך, אין בה כל חידוש.
היא מזכירה לי את התגובות של השכן שלי כשקניתי לאחרונה רכב מסויים.

נערך לאחרונה ב:

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
אני לא בא לשנות סדרי עולם וגם ברור שכלום לא ישתנה, זה לא מעניין, אבל תכלס בלי סיפורים ובלי צביעות, מרביתינו כבר מזמן לא קונים לפי האוזן, וציוד מעניין יותר וכמה שיותר יקר בתג מחיר, ככה זה יתקבל בברכה וככה נוכל לספר לחברים ולהוסיף לסכום הכולל שעל הסטנד, ומה שזול לא מעניין, נגזרת של זה המחירים בכל התחום. זה הכל. אשרי המאמין, ושכל אחד יעשה ככל העולה עם כספו ורצונותיו.

אתה זכאי לדעתך, אבל למה לומר רוב? הרי אתה מודע שרוב האנשים לא יכולים להוציא הון על מערכת...אז רוב האנשים קונים לפי האוזן והכיס. יש כמו בחוק פראטו 80/20 והמיעוט אולי נוהג לפי מה שאתה טוען. כמו בכל תחום אחר.

ואגב, אתה באמת חושב שאדם במודע יישמע לא טוב ויקנה משהו יקר? אתה מאמין בזה באמת? מסופקני.

וכן, כסף קונה זמן קונה השקעה ונוצרת אמנות ייחודית - ואם אדם מרגיש טוב יותר בלב בעין ובאוזן במשולב ,ויכול לממן את שכיית החמדה הרלבנטית , שחברה מסויימת יצרה, אדרבא.

ועוד משהו, לפי דבריך יש אמת אחת שמייצגת את האופן שבו צריך לשמוע מוסיקה, ואת מכיר אותה או מייצג אותה או מכיר מישהו יודע ח"ן. אז כנראה שזה לא ככה. מנגנון תרגום השמיעה במוח נותר עלום ( בניגוד לראייה אגב). איש איש באוזנו יחייה.

גילוי נאות- אני ממש אוהב ציוד משומש וחושב שהמון מוצרים מצויינים מדורות קודמים או לא ממותגים כראוי, אינם מקבלים מספיק מקום בשיקולים של חלק מהרוכשים שמשתפים ברצון שלהם לרכוש משהו חדש .

במבי

אוהב את התחום
מעורבות
220
נקודות
43
לא מבין את הטענה הזו של "רוצים להראות של מי יותר גדול". פגשתי והכרתי לא מעט אודיופילים ואצל רובם ככולם העניין הזה של להשוויץ במערכת הוא משני לחלוטין למטרה הראשונית שלשמה בנו את המערכת שזה מרדף אחרי הסאונד האולטימטיבי מבחינתם שיגיש להם את המוזיקה שהם אוהבים בצורה היפה ביותר. בעלי מערכות יקרות שכל מה שמעניין אותם זה התפארות במערכת יקרה הם בד"כ לא אודיופילים אלא נובורישים שלא מעניין אותם בכלל מה המערכת שלהם יכולה לעשות.
אני גם לא חושב ש"שינמוך מערכת" זהו כישלון. הרבה אוהבי מוסיקה פשוט במסע אחר הסאונד שהכי מרגש אותם ולעיתים במהלך המסע הארוך ואחרי לא מעט נסיונות עם סוגים שונים של ציוד/מערכות הם מגלים שדווקא מערכת זולה יותר הצליחה לתת להם את הסאונד שהם חפשו כל הזמן, סאונד שהכי מצליח לרגש אותם גם אם הוא לא הכי "אודיופילי" (ומה זה בדיוק אודיופילי?..) שנחשב.
אפשר גם לקחת בחשבון שמערכות מעט זולות יותר או מערכות שהם לא אולטרא הי אנד, לפעמים יותר סלחניות, ואם רוב המוסיקה שבנאדם אוהב מוקלטת לא מי יודע מה לעיתים מערכת כזו יותר מתאימה לו.
הקיצר לכל אחד טעם שונה וזה לגיטימי לגמרי. אנחנו מתעסקים בסופו של דבר במוסיקה לא במתמתיקה

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113

אתה עושה הכללות גסות ולכן אתה טועה.
אולי זה מה שאתה מכיר בסביבתך ונדמה לך שככה זה אצל כולם.
אתה מוזמן לחפש את רכיבי המערכת שלי בכל 3 הפורומים שאני חבר בהן. בכולם אני כותב באותו השם "ארז וחני".
לא תמצא, באחריות...
בנוסף להנ"ל , יש אולי 2 עד 3 חברי פורום שיודעים מה יש אצלי ולא בטוח שגם הם מעודכנים...
אני עוסק בלקבל הנאה מהתחביב ואם אפשר במחירים זולים יותר שיאפשרו לי לנצל את הכסף גם לדברים אחרים אז זה מצוין.
תיאוריית "למי יש יותר גדול" אולי נכונה לחוג מכריך.
להסיק מזה שזה נכון לכולם או לרוב האנשים זו שטות לא מבוססת.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113

זה הטיעון שלך?
"אין מה להשוות בשום אספקט " זה טיעון כי אתה אמרת ?
אז אמרת...

רונן

חבר משקיען
מעורבות
114
נקודות
43
מדבריך אני מבין, שלא שינמכת כי אם שידרגת משמעותית את המגבר, וכנראה למשולב מ - 2-3 חלקים,
את מרבית\כל העזרים שהוספת בעבר בכדי לנסות לשפר את שלא אהבת, הסרת.
ועכשיו אתה לא מנסה למצוא פירוט, ניקיון וכו׳, כי יש לך מגבר משובח, שמנמן, נראה מיליון דולר ותקין.
נשמע שאתה נהנה מאוד

ב ד י ו ק !!!!

.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
כל שינוי במערכת בד"כ מביא שינויים נוספים במערכת ובחדר.
זה לא אומר שאותם דברים שהסרת אינם טובים, הם פשוט לא מתאימים לאוזניך למערכת העכשווית.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
אתה עושה הכללות גסות ולכן אתה טועה.
אולי זה מה שאתה מכיר בסביבתך ונדמה לך שככה זה אצל כולם.
אתה מוזמן לחפש את רכיבי המערכת שלי בכל 3 הפורומים שאני חבר בהן. בכולם אני כותב באותו השם "ארז וחני".
לא תמצא, באחריות...
בנוסף להנ"ל , יש אולי 2 עד 3 חברי פורום שיודעים מה יש אצלי ולא בטוח שגם הם מעודכנים...
אני עוסק בלקבל הנאה מהתחביב ואם אפשר במחירים זולים יותר שיאפשרו לי לנצל את הכסף גם לדברים אחרים אז זה מצוין.
תיאוריית "למי יש יותר גדול" אולי נכונה לחוג מכריך.
להסיק מזה שזה נכון לכולם או לרוב האנשים זו שטות לא מבוססת.
יכול להיות שאתה ואני ועוד כמה לא מפרסמים את המערכות שלנו אבל הרוב כן
יש פה פורום שלם של מערכות שאנשים הציגו בתקופת הקורונה ותעשה חיפוש לכותרת "התחדשתי" תמצא אותה המון
יש כאן באופן יחסי הרבה יותר המלצות ודיונים על ציוד מאשר על מוזיקה
אולי בגלל שהגבר הטיפוסי אוהב לרוץ לספר לחברה

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
יכול להיות שאתה ואני ועוד כמה לא מפרסמים את המערכות שלנו אבל הרוב כן
יש פה פורום שלם של מערכות שאנשים הציגו בתקופת הקורונה ותעשה חיפוש לכותרת "התחדשתי" תמצא אותה המון
יש כאן באופן יחסי הרבה יותר המלצות ודיונים על ציוד מאשר על מוזיקה
אולי בגלל שהגבר הטיפוסי אוהב לרוץ לספר לחברה

בוא נדבר במספרים :
כמה חברים פירסמו את המערכת שלהם לעומת כמה חברים חברים פעילים יש פה...
ספרתי 28 פרסומים של אנשים פרטיים.
רוצה לספור כמה יוזרים פעילים יש פה (שלא לדבר על אלה שרק קוראים ולא כותבים...) ?
ארז

במבי

אוהב את התחום
מעורבות
220
נקודות
43
קודם כל הרצון לשתף הוא לפעמים לא יותר מכך - רצון לשתף ולחלוק לא בהכרח להתפאר. וגם אם יש שם רצון קצת להשוויץ זה ממש לא המניע הראשי בבניית מערכת הי אנד. אני ממש לא חושב שאודיופילים וותיקים ששיתפו כאן את המערכת שלהם כמו שלמה או איתי או יהודה וכל השאר ששיתפו בנו את המערכות המדהימות שלהם בשביל להראות למי יש יותר גדול אלא קודם כל ועיקר מיתוך תשוקתם למוזיקה. בקשר להתעסקות בציוד - בשביל זה הפורום הזה קיים. מי שרוצה לדון במוסיקה נכנס לפורום מוזיקה.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
בוא נדבר במספרים :
כמה חברים פירסמו את המערכת שלהם לעומת כמה חברים חברים פעילים יש פה...
ספרתי 28 פרסומים של אנשים פרטיים.
רוצה לספור כמה יוזרים פעילים יש פה (שלא לדבר על אלה שרק קוראים ולא כותבים...) ?
ארז
אני אתך
בוא נדבר במספרים
כמה פוסטים יש באתר על ציוד וכמה על מוזיקה?
כמה הודעות יש בפורום מוזיקה מול פורום ציוד
כמה צפיות יש בפוסטים של פורום מוזיקה?
זניח לעומת הציוד
מה שמוכיח שאת האודיופילים הציוד מעניין יותר מהמוזיקה
אני למשל שאלתי שאלות על מוזיקה קלאסית וקיבלתי תשובות מאד מפורטות מעמיר , תשובות שמבוססות על ידע עצום וכמות הצפיות בשאלות האלו היא הרבה פחות מפוסט של החלפתי כבל usb ונפתח לי הסאונד

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
אני אתך
בוא נדבר במספרים
זניח לעומת הציוד
אני למשל שאלתי שאלות על מוזיקה קלאסית וקיבלתי תשובות מאד מפורטות מעמיר , תשובות שמבוססות על ידע עצום וכמות הצפיות בשאלות האלו היא הרבה פחות מפוסט של החלפתי כבל usb ונפתח לי הסאונד

לא רלוונטי לטענה שהושמעה פה.
הטענה הייתה שאנשים קונים ביוקר ומתפארים בזה בשביל "להראות למי יש יותר גדול".
זה לא קשור ליחס בין פוסטים של מוזיקה לבין פוסטים על ציוד.
אדם שמבקש הכוונה או עיצה מניסיון של החברים פה זה פסול ?
מי שמתענין במוצר מסוים ורוצה לקבל התרשמות של חברים זה דבר שלילי ?
לשיטתך זה בקטגוריה של "ציוד" שאתה נותן לזה קונוטציה שלילית. מה בין זה לבין "לרוץ לספר לחברה"?

נמר יכול לתת את מספר היוזרים הפעילים נגיד בחודש האחרון וזה ייתן לך מושג כמה חברים פה "מתפארים" במערכת שלהם, כאילו שזו סיבה הגיונית לרכישת ציוד....

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
אני אתך
בוא נדבר במספרים
זניח לעומת הציוד

כל שאתה אומר הוא נכון מלבד דבר אחד..... זה לא הפורום לעסוק בו במוסיקה במידה הרצינית והעמוקה ביותר.

"מה אתה שומע עכשיו ?" , "תגליות מוסיקאליות" מיוחדות של החברים - OK........אבל זה לא בדיוק המקום לשיחות עומק על "אופן ניפנוף שרביטו" של מנצח זה או אחר.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
מעבר לעובדה שאני מסכים איתך לחלוטין שצריך לבדוק את הדברים, זה מאוד מעניין מה היצרן אומר.

הוא זה שהשקיע ממחקר ופיתוח עד ליצור. הוא האחרון שיהיה מעוניין שיהיו למוצרים שלו פאדיחות.

אין ספק שמדובר במייל מסקרן.
מסכים שזה מסקרן ברמת אנקדוטה.
גם היצרן הוא בן אדם שמחזיק בדיעה מסוימת וזה בסדר.
אין לי ספק שאם רונן יבחן כבל חשמל "בריא" מהרמות הגבוהות , יהיה הבדל ואפילו משמעותי (תלוי מול איזה כבל מתבצעת ההשוואה) , גם אם היצרן אמר "עזוב, אין צורך".
כן שווה את הכסף או לא שווה - זה כבר עניין סוביקטיבי.
ארז

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
לגבי התפארות אני יכול לספר מהניסיון שלי:
יש לי את הסטנד עם המערכת שכוללת 5 קופסאות של הציוד ועוד הפטיפון על המדף העליון.
לא זכורה לי פעם אחת שמישהו מבאי ביתי גילה עניין ואפילו דל בקופסאות האלה.
אם כבר נכנס הבייתה מישהו שיש לו קשר למוסיקה, הדבר היחיד שמעניין אותו זה הארון עם התקליטים.

המערכת עצמה היא לא נושא להתפארות, המערכת זה משהו שכסף קונה ותו לא. המשמעות והערך של המערכת מובנת רק ל אודיופילים.

אריה

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור