ההתקף ממשמש ובא..תחזיקו אותי...

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
בחיפוש אחר WOW

לעניות דעתי, שינוי של כל רכיב במערכת לכזה שיביא הרבה יותר מוזיקה (פרטים, מידע) וברמה גבוהה יותר (נוכחות, במה) יעשה את זה.
מה שקובע הוא מי מחליף את מה. זה קרה לי גם בנגן, גם בממיר, גם בפטיפון ובראש, גם בקדמגבר, גם במגבר הספק וגם (ואני מבקש לא לפתוח דיון בנושא בפעם ה-375,936) בכבלים וחשמל. רמקולים הם ברור מאליו.
כאשר מכשיר אחד ויחיד מצליח להעביר הרבה יותר מוזיקה ולייצר חוויה מיידית יותר בהאזנה בבית - הנה נוצר WOW.
כעת השאלה היא על גבול הצרכנות: מי הכי פחות טוב ברמת כלל המערכת, וכמה עולה להחליף אותו למשהו משמעותי טוב יותר.
כלומר: אם הוספת DAC עולה 3,000 ש"ח, ושינוי ברמקולים -גם אם השינוי יהיה משמעותי יותר - יעלה 20,000 ש"ח השיקול עובר מאודיו, WOW והתרגשות לחשבון העובר ושב.
המבחן פשוט: ברגע שמגיע משהו שגורם לרצות לשמוע עוד ועד ועוד ובייחוד קטעים מוכרים מאוד, הנה אנחנו במקום.
זהו יופי של טיול שלמה, אל תגביל את עצמך. בעצם, נסה כל דבר; הדרך שווה לא פחות מהמטרה.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
בהתחשב בנתונים האלו מה הייתם ממליצים ??שלמה

הפליניוס 8200 (זה דור 1 או 2?) הוא מגבר עוצמתי ואיכותי, הוא יכול להתאים לרמקולים רבים. היתי מאזין גם ל- Dali IKON 7/8, דיינאודיו אודיינס 82, ג'י.אם.לאב קורוס 836 או פרופייל 918, סונוס פבר גראנד פיאנו דומוס, פרואק סטודיו 140 ואקוסטיק זן אדג'יו.
באתר של מאסטרו אודיו דיינאודיו קונטור 3.3 ואופרה קאלאס דיווה (לא יודע מה המחיר).
בלוחות בנענע מוצע קף ריפרנס 203, בלוחות בתפוז ATC SCM 400 וקף ריפרנס 107.2.

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
תומר

הפליניוס הוא דור 2 .

יואל

אכן גם הדרך והחיפוש הם חלק מהכיף.

ננסה גם וגם אם כי מבחינה פרקטית קל יותר לבחון בביתי נגנים מאשר רמקולים.

אתחיל בנגנים ונראה מה התוצאה.

אמיר

להערכתי ההגברה שיש לי תתאים להרבה רמקולים גם ברמות מחיר של 20K ש"ח. זו הגברה שעלתה בזמנו בחו"ל כ- 5K $ ובארץ כ- 18K ש"ח. עד כמה שמחיר קובע לגבי "רמה" והתאמה של רכיבים.

שלמה

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
אני אם המוזיקה היא גם רוק וכו... הדינאודיו ללא ספק הוא מתחרה חזק

עוד חברה שאני לא יודע מה המוצרים אבל מומלצת בדיקה היא DLS .

פרואק סטודיו 140

704 של BNW

למשל.

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
האינטרס של אייל כסוחר ברור לי אבל בכל מקרה יש מן הצדק בדבריו.

אף אודיופיל לא נולד עם המערכת האולטימטיבית ביד. לדעתי ולטעמי חלק בלתי מבוטל מהכיף בתחביב הזה הוא העיסוק האינסופי בהשגת השיפור בצליל ובשידרוגים חוזרים ונשנים.

אם אחכה עד שיהיה לי את התקציב המתאים זה עלול לקרות באחרית הימים, תמיד מה יש לעשות עם כסף פנוי ואם הוא לא יוקדש למערכת אז הוא יוקדש לאלף ואחד דברים אחרים.

שלמה

שלמה אתה צודק שאף אחד לא נולד עם מערכת אולטימטיבית ביד . כי הטעמים המוסיקליים משתנים עם הזמן , היכולת להבין מה זה מערכת היי אנד אמיתית ומה רק מתחזה גם משתנה עים הזמן ועם האזנות מוקפדות לציוד מאוד יקר , ועד דברים אחרים ששייכים להתפתחות של האדם , ולטעם נרכש כללי . כמו כן תקציב הוא גם דבר שחסר לרובינו
נכתב ע"י KOOKE:
אי אפשר להתחמק מהלופ של ההשוואה בין מה שאתה שומע למה שיש לך בבית. נכון להיום שמעתי רק סט אפ אחד שממש גרם לי ליפול ברצפה בכיסא ולהתאהב..אבל רק הרמקולים עולים כ- 20K $ (רמקולים של קארמה נגן וודיה ומגבר של גאמוט)
לפחות הייתה לך ההזדמנות לשמוע מה שאתה רוצה לקבל . עכשיו יש שתי דרכים לביצוע .

האחת להמתין ולחסוך ולקנות מערכת מושלמת שבתקציב שאתה יכול מתקרבת הכי הרבה למערכת ששמעת
השניה היא לקחת את האידיאל הזה כמצפן , ולשדרג כול הזמן , אבל כשאתה משדרג , אתה קונה רק אלמנט אחד , והוא חייב להיות הכי קרוב לאידיאל שלך . גם אם כרגע המערכת תהיה לא מאוזנת לחלוטין . אבל את הפינה הספצפית הזו סגרת .

אני למשל בחרתי לסגור בהתחלה את הפינה של הקדם מגבר . כי לדעתי זה האלמנט הכי חשוב בהגברה , והוא גם בין החלקים שאם הם "נכונים" הם מונעים המון טעויות בדרך . אבל כול אחד ודרך הבניה שלו . אם אתה חושב שנגן זה מה שיעשה לך . אין בעיות אבל תחפש נגן שהכי קרוב לוואדיה ששמעת .
הייתי בודק את הפינה של DAC של וואדיה (אם יש להם אני לא ממש זוכר אם כן או לא ) שיתחבר למקור דיגיטאלי , או נגן שלהם , או ללכת ולשמוע נגנים שדומים להם.

וכנל בנושא ההגברה וכנ"ל בנושא הרמקולים .

וכן זה לא בושה לומר שהשנה אני לא משדרג (למרות שבסביבות האביב החיידק עולה לרמת הדבקות כזו שקשה מאוד לא לחלות בשדרגת :)) , אלה זו שנה פיננסית כי אני רוצה דווקה את X ועדיף להמתין שנה או יותר אפילו . שהרי בנתיים יש לך עם מה לשמוע .

מה שאני מנסה לומר לך ודיז ניסה לומר בצורה אחרת , שכול שדרגת אחרת , זה פשוט מתכון לבזבוז קולוסאלי של כסף ומתכון לאכזבות איסופיות . אז זה ללא ספק דבר חשוב לפרנס את יבואני האודיו (שאני מקווה שכולם יצליחו בעסקיהם לרווחת כולנו ), אבל אתה גם צריך לחשבן את זה כך שלא תכנס ללופ אינסופי של שדרגת .

ודרך אגב הטעות הכי גדולה בחיים זה להתאהב בטעויות של עצמך ולומר שאין משהו יותר טוב

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
ג'וקר

מסכים בהחלט עם דברייך. בהחלט גם יש מן הצדק בדבריו של גידי.

אבל אם יש נניח כרגע 10K ש"ח פנויים והם לא יוקדשו לשידרוג...תוך זמן קצר תמצא להם "מטרה טובה" אחרת...

שלמה

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
אז החלטת שיותר קל לך להוציא את הכסף

על משהו הקשור במערכת (והחלטה שלך נפלה על סידי)-כי אתה רוצה לשפר משהו, לא בטוח שאתה יודע באמת מהו ובטח לא בטוח שאתה סגור להיכן אתה רוצה להגיע בסופו של התהליך, למעט המשהו החדש שיתן משהו אחר.
שיעור מספר 2
נגיד והחלטת על סידי ב 2400$. נגיד שיש גם נגני סידי אחרים טובים יותר אבל מחירם כפול.
קנית את הסידי הזה ב 2400$ שאולי יתאים להוצאה הכספית הכוללת של המערכת כיום.
זמן מחצית החיים של מכשיר במערכת של אודיופיל מתחיל עם כסף שעלול להתפנות בעתיד הוא שנה פלוס ועוד כמה חודשים חיפוש על השידרוג הבא.
נגיד שעוד שנה פלוס (עבר פחות מאז קניית המגבר שלך) פתאום יורד לך האסימון שצריך רמקול יותר טוב. וקנית רמקול כזה (יקר יותר). פתאום אתה עלול להמצא במצב בו תבין שהסידי שקנית הוא נהפך לחוליה החלשה וכדי שהרמקול יפעל ויבוא לידי ביטוי איכותי (כפי ששלמת עליו) פתאום תצטרך מקור טוב יותר. אז התברר לך שהסידי שקנית הוא בעצם החזיק לשנתיים, איבדת עליו 50% (מוצר יד שניה) והנה אתה חוזר הנה לפורום תוך שנתיים ושואל כיצד לקבל ואוו עם סידי אחר.
אני טוען, שאם אתה יודע , שאתה עלול לשדרג בעתיד, כדי להגיע לתוצאות צליליות גבוהות- אתה צריך כבר עתה לכוון גבוהה יותר בקניית מכשיר הסידי, כדי שהוא לא יהפך לצוואר בקבוק מיד עם הקניה הבאה שלך.
אפשרות שניה היא לקנות את הסידי הזה ב $2400 ולבוא ולספר לכולם ובמיוחד לעצמיך שאתה הצלחת לבחור במכשיר מדהים שיותר טוב ממכשירים בעלות כפולה ומשולשת. זה הטיעון הכי שכיח באודיופליה , כדי להתמודד עם דיסונאנס קוגניטיבי של קניה מוצר היום.

נערך לאחרונה ב:

ילדיעפים

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
הכל היה מעניין ומרתק עד שהגיע-דיסונאנס קוגניטיבי-הצילו!!!!!

extrabeat

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
פרשנות :)

אולי לשלמה קל יותר לספר לאשתו שצריך להחליף סי די, כי הוא הכי ותיק במערכת...יש מצב..?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
עד כמה שאני יודע,
לאשתו של שלמה יש אוזן מאוד טובה והיא משאירה לו לעשות את החיפושים וההחלפות - בסוף היא גם תתפנק על התוצאה.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
וזה הרבה פחות בולט לעין לעומת רמקולים ...

ס. ריכטר

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
:)
שרשורי שדרוג תמיד משעשעים אותי, המשדרג-לעתיד לרוב מתחיל ב
" הכל נהדר ומצויין אבל ..."

ואז קופצים כולם מסביב -
תחליף מקור ! רמקול ! הגברה ! אוזן של אישה ! בית ! שטקר ! מיינן אוויר !
ואז המשדרג נבהל -
" כ.....ן, אבל....."

ואז יורים בו במספרים :
2,400$ ! 100K! 20K ?? 49K$ !! נראה לך ש-20 יתן לך -30 ? אתה צריך לפחות 4,600 כדי לקבל 40 ! ובפזוס ! לך תקנה פטיפון ! קנה עכשיו מקור ב-100 ואז בעתיד תרצה רמקול ב 300 ! ואתה מקבל 500 ואט חינם על כל קניית ! מי האידיוט ש ? קנה לך רוגטקה ותרביץ לגוליית ! זה רק שמועות ! הרי ידוע ש ! המכונית ההולנדית באה עם תקליטים של סופר-גראס ! קראתי בפורום הכחול (משום מה מפחדים פה להגיד פורום-הום-תיאטר או משו ! לקח לי זמן להבין מה זה הפורום הכחול) קראתי בפורום הכתמתם ! (זה כנראה הפורום של תפוז) !

והמשדרג המסכן מסכים עם זה או אחר, ואז נכנס השלב של האלמנט הקרמי :

כרמי מוכר ! לך תקנה את שלו ! מה זה הוא פתח שירשידרוג ולא ביצע ! הוא מוכר וקונה במקום הרמקולים שלו חיפוי אקוסטי מערוות קואלה, כן כן, היה כתוב בפורום הצהבהב-טורקיזי.

K.

ועוד בדולרים !

שבוע טוב
בהצלחה (Y)

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
שרשורי שדרוג תמיד משעשעים אותי, המשדרג-לעתיד לרוב מתחיל ב
" הכל נהדר ומצויין אבל ..."

ואז קופצים כולם מסביב -
תחליף מקור ! רמקול ! הגברה ! אוזן של אישה ! בית ! שטקר ! מיינן אוויר !
ואז המשדרג נבהל -
" כ.....ן, אבל....."

ואז יורים בו במספרים :
2,400$ ! 100K! 20K ?? 49K$ !! נראה לך ש-20 יתן לך -30 ? אתה צריך לפחות 4,600 כדי לקבל 40 ! ובפזוס ! לך תקנה פטיפון ! קנה עכשיו מקור ב-100 ואז בעתיד תרצה רמקול ב 300 ! ואתה מקבל 500 ואט חינם על כל קניית ! מי האידיוט ש ? קנה לך רוגטקה ותרביץ לגוליית ! זה רק שמועות ! הרי ידוע ש ! המכונית ההולנדית באה עם תקליטים של סופר-גראס ! קראתי בפורום הכחול (משום מה מפחדים פה להגיד פורום-הום-תיאטר או משו ! לקח לי זמן להבין מה זה הפורום הכחול) קראתי בפורום הכתמתם ! (זה כנראה הפורום של תפוז) !

והמשדרג המסכן מסכים עם זה או אחר, ואז נכנס השלב של האלמנט הקרמי :

כרמי מוכר ! לך תקנה את שלו ! מה זה הוא פתח שירשידרוג ולא ביצע ! הוא מוכר וקונה במקום הרמקולים שלו חיפוי אקוסטי מערוות קואלה, כן כן, היה כתוב בפורום הצהבהב-טורקיזי.

K.

ועוד בדולרים !

שבוע טוב
בהצלחה (Y)

מה לעשות שהמשדרג המתלהב לא יודע מה בדיוק הוא רוצה, והפורום פשוט עוזר לו להתבלבל יותר.
ככה לפחות הוא אמור להבין טוב יותר מה הוא רוצה ומה יעזור לו להגיע למחוז חפצו.

מה אתה מעדיף, פורום של ברכות, עידוד לעשות טעויות ושטויות והרבה מחיאות כפיים , או פורום של דיונים, חילוקי דיעות והחלפת מידע?

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
שבוע טוב
בהצלחה (Y)

אנחנו עדיין ממתינים לך עם הדוגמאות לסוג סרטן שתוספת MRI תגרום להארכה זמן החיים.
טענת שאתה מבין בזה- אז רוצים ללמוד קצת
אני בטוח שאתה לא מאילו שסתם רוצים לזרוק שמן למדורה ויש להם דברים קונקרטים לומר

נערך לאחרונה ב:

ס. ריכטר

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
אנחנו עדיין ממתינים לך עם הדוגמאות לסוג סרטן שתוספת MRI תגרום להארכה זמן החיים.
טענת שאתה מבין בזה- אז רוצים ללמוד קצת
אני בטוח שאתה לא מאילו שסתם רוצים לזרוק שמן למדורה ויש להם דברים קונקרטים לומר

דיז ! לא ראיתי שאתה ממתין, אבל נראה לי שאני מבין את שאלתך.

MRI הוא מכשיר איבחון. הוא מאבחן מחלות אצל אנשים.
בארץ יש מעט מכשירי MRI, אז יש זמן המתנה ארוך לכל אבחון.
הופנה אדם ל-MRI. התור לבדיקה יהיה עוד חודשיים, נניח.
בחודשיים האלה מתפשט הסרטן בגופו.
מיותר לציין, יש סוגי סרטן או שלבי מחלה בהם הזמן קריטי.
גילוי מוקדם הוא אמצעי ה'ריפוי' הטוב ביותר.
אם היו הרבה MRI, היה מתקצר זמן ההמתנה לבדיקה, וזה היה תורם לגילוי מוקדם, שהיה תורם לטיפול יעיל ואחוזי שרידות גבוהים יותר של המטופלים.

ישנם מכשירים רבים שהוספתם תציל חיים, הן ציוד דיאגנוסטי [ למשל - מצלמת גאמא/ספקט-סיטי ] והן טיפולי שחסר בארץ, ולו היה קיים - היו ניצלים חיים רבים.

אני מקווה שהבנת כעת [ ניסיתי להסביר בדרך הפשוטה ביותר שאני מכיר ]
אשמח לא לעסוק בזה גם בפורום [ שכן בנושאים אלו ודומים אני עוסק מחוצה לו ]
אבל אשמח להשיב לך באופן פרטי לשאלות נוספות ככל שהבנתי משגת.

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
ריכטר

אהבתי את תגובתך...

אישית לא מוטרד מריבוי העיצות, ההיפך, לומד כל הזמן...

שלמה

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
אגב דיז הוא קצת מבין בתחום...
אם הוא ירשה אפשר יהיה לחשוף איך...

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור