ההתקף ממשמש ובא..תחזיקו אותי...

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
עוד כיוון למחשבה.....

גם אני חושב שלפני החלפת המקור הנ"ל רצוי לבחון את החלפת הרמקולים (המגבר שלך חביב ביותר, ויש הרבה רמקולים שאפשר לשדך לו).

אבל אתן לך עוד אופציה חצי הזויה, ששווה מחשבה: אולי תלך לשמוע פטיפונים?
מי יודע, אולי זה "יעשה לך את זה"?
אתה הרי לא ממש יודע מה אתה רוצה. בא לך להתחדש ולהוסיף עוד קצת יכולות חדשות למערכת.
אולי אנאלוג יעשה לך את זה?

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
תגובה

צר לי מר פור היקר אבל כסוחר אודיו ממש הגזמת בתגובתך זו (הגזמה בכיוון האי אתיות, כמובן) ודי לחכימא ב....

האמת, זה מזכיר את מצחצי הנעליים הנפוצים ברחובות מדינות הלבנט שרודפים אחר התיירים עם ערכת הציחצוח השחורה וממש לא משנה להם שאותם תיירים נועלים נעלי נייקי צחורות :p

RAHOZ היקר,

אין הגיון להשקיע באודיו, באוכל, במוזיקה, בתרבות, בספרים בתיאטרון או בכל תחביב אחר. מה שכתבתי מציג זאת בצורה הברורה ביותר.
ההצעה של DIZ היא אמנם כלכלית להפליא, וכל אחד מוזמן לשקול אותה ברצינות הראויה.
יחד עם זאת, התגובה שלך קצת לא במקום וקצת מוגזמת לדעתי.

נערך לאחרונה ב:

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
משהוא בפורום חושב לשדרג רמקול יבאו כאן וימליצו לו להחליף הגברה
משהוא בפורום חושב לשדרג מקור יבאו כאן וימליצו לו להחליף רמקול
מעניין מה ימליצו למי שחושב להחליף הגברה :)

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
כלל ברזל: תמיד תחליף רק רמקול :D

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
תקשיב טוב ותפנים

הרמיזה שלך.....
מוזמן לשוב ולקרוא את תשובתי הקודמת לשלמה.

נערך לאחרונה ב:

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
SORRY

אין שום כוונה לרמיזה.

הדיסלקציה והשעה המאוחרת גרמו לי לראות את השמות שלכם כזהים.

אני משנה את ההודעה שלי לגביה הגבת, אתה מוזמן לשנות או לא לשנות כרצונך את ההודעה הנוכחית.

שוב, NO HARM MEANT, ומצטער אם פגעתי.

נערך לאחרונה ב:

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
משום מה החלטתי שהחוליה החלשה הוא דווקא הנגן ובא לי להחליף אותו..התקציב (כולל טרייד אין אם אפשר) עד 10K ש"ח.

אם לא ארגיש שיפור עם אפקט wow הנגן לא יוחלף..

שלמה

ה"משום מה" זה ודאי או שלא כל כך בטוח שזו הסיבה ל.....

לדעתי עם נגן אודיולב ופליניוס תשיג יותר WOW
בהחלפת הרמקול.
תעשה ניסיון וצא למסע ותעמיד נגנים אחרים מול רמקולים אחרים,
אני בטוח שתגלה מי החוליה החלשה.
בהצלחה:מבולבל:

Orac Hi-End

עוסק בתחום
מעורבות
115
נקודות
43
על פי פתיחת השרשור שהינך מחפש WOW , גם לפי דעתי מקור טוב יכול לתת לך את התוצאה אשר לו אתה מייחל.
יש אכן מספר נגנים בשוק אשר יכולים לתת את הסאונד ON THE FACE ואת הריגוש אותו אתה מחפש WOW .
כמובן תצטרך לבדוק את אותם הנגנים עם הציוד שלך.

בהצלחה.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לוני
עד כמה שאני מכיר שלמה, הוא לא מחפש את ON THE FACE.

Orac Hi-End

עוסק בתחום
מעורבות
115
נקודות
43
בוקר טוב כרמי,

אתה בטח מכיר את שלמה יותר טוב ממני.
אבל, בדרך כלל רוב סאונד הנגנים הם כאשר על STAGE (כמו בהופעה) ואתה רואה את מיקומו של כל נגן.
את החוויה שאתה נמצא עם הלהקה על ה-STAGE כאשר נגן הבסיסט מנגן מולך במרחק מטר וכאשר המתופף מקיש על הסנר והוא בצד שמאלך ושומע את הנקישה של המקל בבירור על הסנר, זה כבר חוויה אחרת.
מבחינתי זה היה WOW. חוויתי את החוויה הזאת עם 2 נגנים (מקורות) בלבד.

כמובן יש גם הרבה נגנים טובים בשוק שציינתי שיכולים לתת את הסאונד אשר שלמה מחפש ורק עם הזמן הוא ימצא לבסוף את מבוקשו.
גם יש נגן בשוק אשר ייבואן הנמצא כאן בפורום מייבא עם סאונד ממש מעולה (ממליץ בחום) ולא ON THE FACE אבל עלותו גבוהה בהרבה ממה ששלמה מחפש.

שוב, בהצלחה שלמה ושתגיע לנחלה בקרוב.

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
האינטרס של אייל כסוחר ברור לי אבל בכל מקרה יש מן הצדק בדבריו.

אף אודיופיל לא נולד עם המערכת האולטימטיבית ביד. לדעתי ולטעמי חלק בלתי מבוטל מהכיף בתחביב הזה הוא העיסוק האינסופי בהשגת השיפור בצליל ובשידרוגים חוזרים ונשנים.

אם אחכה עד שיהיה לי את התקציב המתאים זה עלול לקרות באחרית הימים, תמיד מה יש לעשות עם כסף פנוי ואם הוא לא יוקדש למערכת אז הוא יוקדש לאלף ואחד דברים אחרים.

גידי,

גם אם הגדרתי את עצמי כטירון, אני לא ממש טירון ביבז בן יומו ושמעתי כמה וכמה מערכות והייתי בתערוכות, אולמות תצוגה וכו'

אי אפשר להתחמק מהלופ של ההשוואה בין מה שאתה שומע למה שיש לך בבית. נכון להיום שמעתי רק סט אפ אחד שממש גרם לי ליפול ברצפה בכיסא ולהתאהב..אבל רק הרמקולים עולים כ- 20K $ (רמקולים של קארמה נגן וודיה ומגבר של גאמוט)

לשמחתי או לצערי (עוד לא החלטתי אם זה משמח או מצער) אני לא נשביתי בקסם האנאלוגי, ההתעסקות בפטיפונים, ראשים, זרועות, פונו סטייג'ים, מכונות ניקוי תקליטים והשגת תקליטים פשוט יגזלו ממני יותר מדיי זמן ואנרגיה שגם כך מוגבלים.

נניח שאני מאמץ את דעתם של אלו הממליצים להחליף דווקא את הרמקולים - נניח שהתקציב 15K ש"ח מה הייתם ממליצים ??

מדובר בחלל האזנה גדול שלטעמי אין בו בעיות אקוסטיות, אני שומע מוסיקה מגוונת החל מג'אז אינטימי (מוסיקת תו בשעה) וכלה ברוק כבד..מחפש צליל שיישמע לי כמה שיותר ריאלי וטבעי ללא הדגשה של שום תחום תדרים.

וכן כרמי צודק מעדיף צליל laid back מאשר in your face ...

בהתחשב בנתונים האלו מה הייתם ממליצים ??

שלמה

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
RAHOZ היקר,

אין הגיון להשקיע באודיו, באוכל, במוזיקה, בתרבות, בספרים בתיאטרון או בכל תחביב אחר. מה שכתבתי מציג זאת בצורה הברורה ביותר.
ההצעה של DIZ היא אמנם כלכלית להפליא, וכל אחד מוזמן לשקול אותה ברצינות הראויה.
יחד עם זאת, התגובה שלך קצת לא במקום וקצת מוגזמת לדעתי.

אכן אין הגיון להשקיע באודיו-זו לא השקעה עבור צרכנים אלא הוצאה, לא מוכרת כמס.
דווקא כאחד שהוציא כמה גרושים בחייו על אודיו, אחד שהיו לו אי אלו מערכות –אני עומד מילה במילה בהמלצתי לשלמה.
כל אחד צריך להיות אמיתי עם עצמו ולחשוב מה הוא באמת רוצה(ולא מה המוכר רוצה).
אם אותו אדם משוכנע שמה שהוא רוצה זה הוצאה חד פעמית (היא לא חייבת להתרחש ביום אחד) על מערכת ואין סיכוי שישדרג בעתיד-אז שיקנה סיידי , אם החליט מיישום מה שזו הבעיה(ולאחר שרכש את היתר).
אם מטרתו להגיע להכי טוב עבורו- רצוי שינהג כמו שהצעתי.

היה בחור כאן, ששאל אותי בעבר על שידורג כבל כוח, כדי לקבל ואווו מהמערכת שלו. המלצתי לו אז ללכת על רמקול , מתוך ידיעה שעבורו כדי לקבל ואוו , הוא יצטרף להחליף את כל המערכת. אני בטוח שסוחרים נהנו מהעניין והבחור עוד יותר.אבל זה הוא, אחד שרוצה את הטוב ביותר ולא נעול על רמקול בינוני מינוס ואמונות שיש לו רמקול מדהים וכל מה שצריך זה עוד שידוג קטן של משהו תומך. אנשים כאילו יבזבזו את כספם על שדירוג כזה או אחר ואחר שוב ישדרגו משהו אחר והם יכנסו למערבולת שדירוגים אבל לא בטוח שיגיעו למנוחה ונחלה. אם מצד שני אילו אנשים שברור שלא ישדרגו בעתיד והוא בטוח שמה שהוא צריך זה סיידי או משהו אחר, שהוא שוכנע על ידי סוחר או חבר פורום-הקניה במצב זה לא תהיה לו לרועץ.
לקחת את דברי לכיוון דמגוגי על הנאות בחיים, מחירם והימנעות מהם –זה מצחיק.
אני מקשיב למערכת שהשקעה בה יכולה הייתה להגיע ל $100,000 ( אז אפשר להירגע, שילמתי פחות).
אני לא מצפה מסוחר שיגיד ללקוח פוטנציאלי, שב בצד, תירגע, תלמד מה טעמך ומה יש שם בסביבה ותחזור רק אחרי שאתה מגובש יותר, אחרת אתה מבזבז את כספך ואני לא מעוניין בזה.

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
גידי,

גם אם הגדרתי את עצמי כטירון, אני לא ממש טירון ביבז בן יומו ושמעתי כמה וכמה מערכות והייתי בתערוכות, אולמות תצוגה וכו'

אי אפשר להתחמק מהלופ של ההשוואה בין מה שאתה שומע למה שיש לך בבית. נכון להיום שמעתי רק סט אפ אחד שממש גרם לי ליפול ברצפה בכיסא ולהתאהב..אבל רק הרמקולים עולים כ- 20K $ (רמקולים של קארמה נגן וודיה ומגבר של גאמוט)

שלמה
אם אתה ביבז או לא זה אתה תחליט
אבל
שמעתי בעבר בהאזנה לא מעמיקה את הרמקול שלך בהגברה אחרת והאזנה החפיפית הזו הספיקה לי כדי להבין מה "גבולות הגזרה" של הרמקול הזה.אם אתה כותב שלא מצאת משהו שיעשה לך את זה עד מחיר של רמקול קארמה (שהוא כלעצמו אינו נקודת ציון לאיזשהו משהו ספציפי עבורי)-אני חושב שיש לך עוד מה להקשיב ולהתנסות לפני הקניה
אני ממליץ לך לא ללכת שולל אחר ואוו כזה או אחר. אפקטים כאילו לא קשורים תמיד למוזיקה או אפילו להנאה . אפקטים כאילו מעניינים שעה שעתיים ואחר נמאסים או אפקט הואוו נעלם מהם.
היות ולא הצלחת לזהות רמקולים טובים מהדלי עד מחיר של 20,000$ , אני ממליץ לך לחזור ל"ריצפת הייצור" ולהתחיל להאזין בלי לחפש את הווואוו או משהו אחר. פשוט להאזין וללמוד.
אני לא אתפלא שפתאום תתחיל להבחין בדברים נוספים ופרמטרים נוספים יתחדדו לך . לימוד זה ימנע ממך קנייה מהירה ולא מבוקרת .
אני לא ממליץ על רשימות מכולת כאילו או אחרות. אני לא מכיר את טעמיך ואין לי רצון להשפיע עליו.

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
גידי

תודה על התשובה העניינית והניסיון לעזור.

אודה לך אם תפרט מהם אותם גבולות גזרה של הדאלי לטעמך ולהבנתך ...

איני מבקש את הפירוט לצורך הויכוח וכדי להוכיח ש"שלי יותר גדול", אלא כדי להבין את טעמך ודעתך וכך עיצותיך יהיו שימושיות יותר עבורי.

אנסה להבהיר עוד נקודה שייתכן ולא הוסברה על ידי קודם לכן בעניין "אפקט הWOW "..

המערכת שנכון להיום היא נקודת רפרנס שלי (הקארמה ושות'..) הדהימה אותי דווקא באיזון שלה ובחוסר הדגשה של שום תחום. הצליל היה עבורי מאד מאד ריאלי וטבעי ממש הרגשתי את הנגנים בחדר..לא היה בס מרשים לא היה וואו ודווקא החוסר הזה בוואוו דווקא הפשטות והטבעיות המדהימה של הצליל עשו לי את זה.

כשאמרתי שאם ארגיש וואוו אחליף את הנגן לזו הייתה כוונתי.

שלמה

arama-audio

עוסק מסחרי
מעורבות
0
נקודות
16
שלמה

התחלת בחיפוש קומפקט מתוך כוונה להגיע ל WOW מסויים .
עכשיו מדובר ברמקולים מתוך כוונה להגיע ל WOW מסויים .

מה שלמעשה קורה כאן , זה שבאופן מילולי ותאורתי ,וכאן , מעל דפי הפורום שיכנעו
אותך לרדת מחיפוש קומפקט לטובת רמקולים ובעוד כמה דפים בשירשור הזה עם
עוד כמה עיצות מאנשים טובים (שבסהכ מביעים את דעתם הכנה) ומסוחרים טובים
(שבכל זאת יש להם אינטרס )ישכנעו אותך להחליף דווקא את המגבר....

זא לא עובד ככה,תלמד על בשרך, אוזנך!

אתה אוהב את הרמקולים שלך? אם כן , לך ושמע קומפקט אחד או שניים ברמה גבוהה
ותהייה חכם שבעתיים אם זה עשה לך את זה או לא .

קצת מדעתי בהרחבה:

אין לי ספק שרמקול ב 15K-20K מהווה קפיצת מדרגה , אך קח בחשבון שעל מנת לקבל את אפקט ה WOW מרמקול בתקציב המכובד הנ"ל , עליך לשמוע אותו עם הגברה וקומפקט
סופר איכותית עם כבלים איכותיים , שכמובן מי שידגים לך רמקול שכזה , והוא מקצוען, יראה
לך בדיוק לאן הרמקול מסוגל להגיע .

כלומר , וככה אני עושה בכל אופן , כשאני מדגים רמקול ב 15-20K , אני מדגים אותו
עם הגברה וCD ברמתו ולא עם הגברה ב 5K ו CD ב 4K...

הרי זה ברור לך (ואם זה לו אז שיהיה ברור לך מעכשיו )שרמקול כזה דורש הגברה ו CD
טובים משלך , ואל תשלה את עצמך כמו רבים וטובים שה WOW ששמעת מסט שכזה
יתקבל גם אצלך עם CD ומגבר נחותים יותר , וגם אל תנסה לבדוק רמקול ב 15-20K
עם הגברה זולה , שכן הרמקול לא ישמע במיטבו ועלול להפסל על ידך ,סתם !

לסיכום :

א. תחליט\ תנסה אם הנך רוצה לשפר את הקיים.
ב. או שאתה מחליט לעלות כיתה לרמקול יקר , ואז קח בחשבון שמתי שהוא אתה חייב
להחליף את הסט הקיים ולהביאו למיצוי .
ג. להחליף את כל הסט.

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
פורום של סוחרים, ממש מעולה!

רמקול של 100K ש"ח עם הגברה של 4K ש"ח עדיין ישמע מעולה. נכון, אותו רמקול עם הגברה של 100K ש"ח ישמע יותר טוב אבל מהפוסטים פה אפשר לחשוב שרמקול של 4K ש"ח עם הגברה של 20K ש"ח ישמע טוב יותר מרמקול של 20K ש"ח והגברה של 4K.

שטויות במיץ. הכל עניין של התאמה.

לבחור יש 10K ש"ח, ברמת הרכיבים שלו אין שום סיבה בעולם לשים את הכסף על מקור.
שדרג את הרמקול, רמקול ב 20K ש"ח ישמע טוב יותר במערכת שלך כל מה שעליך לעשות זה לבחור אותו, בעתיד תוכל לשדרג עם החלפת מגבר ולבסוף נגן כבלים ומה שבא לך.

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
שלמה,

WOW לא תקבל, לא עם החלפת המגבר, ולא עם החלפת הרמקולים.

הסיבה פשוטה: רמקול טוב יותר, גם אם הוא נהדר ומצוין, ישקף לך את הבעיות במערכת בצורה בולטת מאוד. עם הקומפקט שלך לא ברמה מי יודע מה, החסרונות שלו יבלטו בצורה מכאיבה יותר.

מצד שני, אם תשפר את הקומפקט, גם אם ההבדל משמעותי מאוד במערכת אחרת, הוא יהיה הרבה פחות משמעותי במערכת שלך. אבל, הוא יהיה שיפור נטו, ומן הסתם לא יכניס לך גם צרות חדשות בסאונד.

בקיצור, WOW לא תקבל, אבל שיפור כן תקבל. האם אתה רוצה לשפר עכשיו או לחכות עוד זמן עד שתוכל לשפר את כל המערכת - זה עניין שלך.

efib

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
...
נניח שאני מאמץ את דעתם של אלו הממליצים להחליף דווקא את הרמקולים - נניח שהתקציב 15K ש"ח מה הייתם ממליצים ??
שמעתי שכרמי מוכר אחלה רמקולים ... (Y)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור