הבדלים בין רמקולים

• פותח הנושא hm68
  • פורסם בתאריך

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
שרגא צודק :מבולבל:

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
בלי קשר לקרמי כן או לא, יש גם אינטרסים מסחריים המשפיעים על סוג הרמקול(מי מייצר את היחידות, אם מי יש חוזי רכישה ארוכי טווח, תכנון של רמקול עבור יחידות מסוג מסוים שכבר בוצע ושולם.... ועוד)

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
ו
בנושא הרמקולים הנושא זהה. כיום הלהיט זה כרמי. נכון טכנולוגיה אחרת והדבר העדכני ביותר מבחינת דרייברים. האם רמקול קרטון נופל רחוק מאוד מרמקול עדכני קרבון או אלימיניום או כרמי או אחר? לדעתי לא! הרי אם זה היה כך חברות כמו טנוי או ג'י בי אל ויצרנים אחרים היו נופלות לקרשים. מה שאני אומר לבסוף, לכל אחד יש לו טעם משלו ואין זה אומר ששלו יותר טוב, יותר נכון, יותר מדויק מהאחר.
יום מבורך לכולם.
אז חזרנו ל"הכל עניין של טעם"...?
זה נכון שיש מקום לקבבים של זוגלובק, כי יש כאילו שאוהבים את הטעם שלהם, אבל אני מניח שהרוב שהתנסה דווקא יקנה את האילו מהבשר הטרי שמעורבב עם קצת כבש.
אם הכל עניין של טעם, למה אתה כל פעם מביא לנו לינקים לביקורות מחמיאות על המוצרים שאתה מייבא?
נו אז מה, זה טעמו המיוחד והמוזר של אותו כותב ביקורת......

שוני

חבר משקיען
מעורבות
515
נקודות
93
רוזי, לידיעתך זוגלבק מוכרים הרבה קבבים. ובכלל קונים הכל ואוכלים הכל .
שאני נכנס לטיב טעם ורואה את הבשרים המפחידים שלהם, לעומתי יש אכלוסיה שלמה שנוטף להם
ריר מהבשרים הללו.
בתיאבון לכולם.

Orac Hi-End

עוסק בתחום
מעורבות
115
נקודות
43
מר. רוזי החמוד,

אתחיל מהסוף להתחלה.
הכתב שמבקר את המוצר שאני מייבא, כותב על פי הביקורת שלו על המוצר. מה לעשות ויכול להיות שהמוצר עשה לו את זה או שזה לטעמו והסקירה עליו מהללת. אבל אין זה אומר בגלל מה שכתב כולם ילכו שבי אחריו.
כן, אני מעלה סקירות וכתבות כמו כל יבואן שמפרסם את מוצריו כאן או באתר המקביל. האם זה פסול? לזה קוראים שיווק.

כמו כן, אם זכרוני אינה מטעה בי, אף פעם לא באת לבקר אותי או שמעת מוצר שלי, למעט במבחן קדם המגברים וכמדומני שם גם אתה הצבעת ואמרת שהקדם שלי ה-nat יותר טוב מאחרים, לא?
לכן, איך אתה יודע איך מוצרים אחרים שאני מייבא נשמעים?
אוכל להגיד לך בבטחה כאן ועכשיו, הרבה מוצרים שאני מייבא נשמעים מעולה מבחינת סאונד. הרי המוטו שלי הוא סאונד ולא שם.
מה לעשות, אני עוף מוזר שמוכן לייבא לא שמות מפוצצים אבל יכולים להביא בסוף אחלה תוצאה.
אם אתה לא חושב כך, אני מוכן לעשות השוואה אחד כנגד מוצר אחר ובאנגלית anytime anywhere, you name it.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
ואללה ואללה
היצרנים אומרים .. אז יאללה בוא נקבל אותם כתורה מסיני.
בייחוד כשכולם אומרים את זה .. אבל בתוצאה כל אחד מגיע למקום אחר.
אז מי צודק ...
מגי׳קו או גואדר ?

אתה רוכש את המוצרים שלהם. הרי למה בחרת את המערכת שלך? האם לא היה חשוב לך שיהיו לה ביצועים טובים? אולי יש לה ואתה בכלל לא שם לב אליהם? אולי אין לה (מה שאני לא מאמין)?

כולם מכוונים לשקיפות, פירוט, רזולוציה, איזון, דינמיקה ויכולות נוספות - טכניות - כאלה שאפשר להסכים עליהם.
האם אני יכול להסכים איתך שמשהו שאתה נהנה ממנו ואני לא הוא מהנה? לא - הוא מהנה אותך ומענה אותי.
האם אנחנו יכולים להסכים ש-x יותר מפורט ודינמי מ-y? כמובן. בשביל זה את עניין ההנאות אני משאיר באישי ואת עניין הביצועים אני משאיר לדיונים.

לגבי מג׳יקו ואיזופון (גאודר). שניהם משתמשים ביחידות קשיחות וקלות, שניהם משתמשים בקרוסים מהליגה העליונה. תתפלא, ליחידות של מג׳יקו (בטופ) ולאקוטון יש המון מהמשותף. דברים שאני יודע ממקורות מהימנים.
ההבדלים הם בממברנה. באחד זה קרבון ובאחר קרמיקה.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
וואללה בלי קשר לאף אחד כאן, למה יש תמיד מלחמות ששלי יותר טוב, או אני יודע יותר טוב! גם, המשיכות לכיוון מסוים מלווה בשיכנועים. אתן דוגמאות:
למשל בנושא הפטיפונים, כל מי שיש לו פטיפון טוען שזה המקור הטוב ביותר! אכן כך? אני לא סגור בזה. כן יש סאונד מיוחד ושונה ממחשב או מ-cd player , אבל האם זה הכי מדויק אמיתי ונכון? לדעתי המקור הטוב ביותר זה טייפ סלילים של פעם (אנלוגי). דרך אגב, כיום כל ההקלטות הם דיגיטליות, אז איפה האנלוגיות? שמבצעים פרס לויניל? כיום יש טרנד בנושא הפטיפונים והיום זה הלהיט לכן זה המוצר הכי מבוקש כיום. למה? הריגוש מהדבר העדכני. לגבי הדגמת ותערוכות, לדעתי זה עניין של מסחריות בלבד. לדעתי, אפשר להגיע לתוצאות מצוינות גם עם דק משובח שלא נופלות מפטיפון או להפך אולי לפעמים לתוצאה יותר טובה! בסופו של דבר, אם אפשר להנות מ-3 אופציות של מקורות עדיף. 1) פטיפון 2) נגן 3) מחשב
בנושא הרמקולים הנושא זהה. כיום הלהיט זה כרמי. נכון טכנולוגיה אחרת והדבר העדכני ביותר מבחינת דרייברים. האם רמקול קרטון נופל רחוק מאוד מרמקול עדכני קרבון או אלימיניום או כרמי או אחר? לדעתי לא! הרי אם זה היה כך חברות כמו טנוי או ג'י בי אל ויצרנים אחרים היו נופלות לקרשים. מה שאני אומר לבסוף, לכל אחד יש לו טעם משלו ואין זה אומר ששלו יותר טוב, יותר נכון, יותר מדויק מהאחר.
יום מבורך לכולם.

זה אומר שאם טעמי הוא לשמוע רמקולים של ads ממחסני חשמל זה לא אומר שהרמקולים שאתה מייבא יותר טובים? וואלה. לא נראה, שמעתי, שלך יותר טובים - נשבע לך.

ולשאלה שלך לגבי רמקול קרטון מול אלומניום, קרמי, קרבון - הקרטונים פחות טובים אלה אם כן חיזקו אותם עם חומרים מה שכבר הופך את יחידת הקרטון ליחידה שהיא אינה קרטון אם כי חומר מרוכב (ה-ו׳ במקום הנכון - לא לדאוג).

יצרניות לא נופלות לקרשים משום שלא כולם רוצים להתעסק עם רמקולים שהם אינם מנומסים. יותר קל להרכיב מערכת טובה מאשר מערכת מעולה. מה לעשות - 100 ב-5 יחידות מתמטיקה זה יותר קשה מאשר 80 ב-3 יחידות או ב-4. מי שרוצה לשבת על התחת ולעבוד קשה בשביל להוציא צלילים שטרם שמעו במחלקת הנימוס, אין מנוס מאותם רמקולים מודרנים, מהונדסים יותר עם יכולות בקליבר אחר לגמרי.

היום הקרמי הוא אינו להיט. קונים גם לא קרמי. הלהיט היום הוא רמקול עם יכולות. וזו הסיבה שלמרות ציקצוקי הלשון של הרומנטים שביננו, בסופו של דבר כשבאים אליהם, והייתי אצל כמה מהם, הביצועים הללו חשובים להם יותר מאשר כל דבר אחר. אז למה הם ״רומנטים בפורום?״ כי אין דבר יותר מגניב מלקחת את הטופ של הטופ ולהגיד זה ח-ר-א. זה הופך את הטוען לחכם יותר, בעל אומץ לב של אביר שאומר את האמת לכל מי שחי בטעות.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
מר. רוזי החמוד,

אתחיל מהסוף להתחלה.
הכתב שמבקר את המוצר שאני מייבא, כותב על פי הביקורת שלו על המוצר. מה לעשות ויכול להיות שהמוצר עשה לו את זה או שזה לטעמו והסקירה עליו מהללת. אבל אין זה אומר בגלל מה שכתב כולם ילכו שבי אחריו.
כן, אני מעלה סקירות וכתבות כמו כל יבואן שמפרסם את מוצריו כאן או באתר המקביל. האם זה פסול? לזה קוראים שיווק.

כמו כן, אם זכרוני אינה מטעה בי, אף פעם לא באת לבקר אותי או שמעת מוצר שלי, למעט במבחן קדם המגברים וכמדומני שם גם אתה הצבעת ואמרת שהקדם שלי ה-nat יותר טוב מאחרים, לא?
אוכל להגיד לך בבטחה כאן ועכשיו, הרבה מוצרים שאני מייבא נשמעים מעולה מבחינת סאונד. הרי המוטו שלי הוא סאונד ולא שם.
מה לעשות, אני עוף מוזר שמוכן לייבא לא שמות מפוצצים אבל יכולים להביא בסוף אחלה תוצאה.
אם אתה לא חושב כך, אני מוכן לעשות השוואה אחד כנגד מוצר אחר ובאנגלית anytime anywhere, you name it.

מה שרוזי טוען הוא בדיוק הפוך מהתגובה שלך.

אתה אומר שאין יותר טוב אם כי יש טעם אישי. רוזי אומר שיש יותר טוב ואת הטעם האישי שים בצד בינתיים. זה משום שלא מדברים על האדם אם כי על המוצר. ולכן, כשמדברים על מוצר, אין מקום לטעמו של האדם משום שטעם הוא דבר משנה, משתדרג. טעם הוא תלוי מצב רוח, עייפות או עירנות. גם את המערכת שלך שאתה כל כך אוהב אתה לא מדליק תמיד. ואם יכריחו אותך להדליק, שאתה עצבני או עייף מת, גם היא תשמע לך זוועה.

הקטע הוא שרובם המוחלט שמדברים בביטחון כאילו חיו עם הרמקול שלוש שנים, על רמקולים כמו מג׳יקו, טידל, איזופון, ריידו הם כאלה ששמעו אותם בתערוכות. אז אודיופיליית התערוכות זהו הרפרנס החדש? אם כן, התחום לא הולך למקומות טובים - לפחות בארץ.

לי יש קטע כזה. אני שומע משהו אצלי בבית. אם לא, לא נותן חוות דעת או לפחות נותן אותה עם פחות ביטחון.

eyalw

אוהב את התחום
מעורבות
212
נקודות
43
אתה רוכש את המוצרים שלהם. הרי למה בחרת את המערכת שלך? האם לא היה חשוב לך שיהיו לה ביצועים טובים? אולי יש לה ואתה בכלל לא שם לב אליהם? אולי אין לה (מה שאני לא מאמין)?

כולם מכוונים לשקיפות, פירוט, רזולוציה, איזון, דינמיקה ויכולות נוספות - טכניות - כאלה שאפשר להסכים עליהם.
האם אני יכול להסכים איתך שמשהו שאתה נהנה ממנו ואני לא הוא מהנה? לא - הוא מהנה אותך ומענה אותי.
האם אנחנו יכולים להסכים ש-x יותר מפורט ודינמי מ-y? כמובן. בשביל זה את עניין ההנאות אני משאיר באישי ואת עניין הביצועים אני משאיר לדיונים.

לגבי מג׳יקו ואיזופון (גאודר). שניהם משתמשים ביחידות קשיחות וקלות, שניהם משתמשים בקרוסים מהליגה העליונה. תתפלא, ליחידות של מג׳יקו (בטופ) ולאקוטון יש המון מהמשותף. דברים שאני יודע ממקורות מהימנים.
ההבדלים הם בממברנה. באחד זה קרבון ובאחר קרמיקה.

אני\ מעלה טיעון אתה בדרכך שלך לוקח את הדיון למקום אחר .
בא נחזור צעד אחד יחד - תעזור לי למקד את הדיון ולנסות להבין את גישתך.
טענה ראשונה (יהיו עוד כמה :) זו ההתחלה .)
הטענה שלך שהיצרנים טוענים אותו הדבר קרי הם שואפים לשקיפות ושאר ירקות , בוא ניקרא לזה בשם "קרוב למקור "
חמור (לדעתי כמובן ) מכך ... אתה מקבל את הטענה שלהם בצורה עיוורת !!!! כי הם אמרו \ כתבו .

אם כך הכיצד יצרן A מגיע לתוצאה A ויצרן B מגיע לתוצאה B ?

שאלה פשוטה -- מבקש תשובה פשוטה

נערך לאחרונה ב:

yeuda27

חבר משקיען
מעורבות
361
נקודות
63
כולם צודקים כאן. יש אמת בדברם של נמר ורוזי ויש אמת גם בדבריו של לוני.
אין ספק שיש יותר טוב ופחות טוב אבל בהקשר לדברים של לוני, הוא מתכוון בסך הכל שכל אדם נורמלי ירכוש רמקולים אחרי ששמע והחליט שהוא אוהב אותם.
רמקול יכול לקבל תשבוחות הן מהסובבים אותנו והן ממגזינים מפוארים ונחשקים בעולם. אם הבנאדם שמע ולא אוהב?? אין סיבה שירכוש את הרמקול הזה.
האם הבנאדם פחות מבין ופחות מבחין?? יתכן שכן אבל הסאונד לא עשה לו את זה ככה שאנו נשארים עם חופש בחירה.

Orac Hi-End

עוסק בתחום
מעורבות
115
נקודות
43
נמר, טעם אישי לא אישי, הכוונה שלי כך:
לדוגמא, הרי ברור מאליו שהרמקול שלך טוב מאוד בעל יכולות מצוינות וציינתי בפניך כך.
אז מה זה אומר שהוא מושלם? לפי דעתי אין דבר כזה מושלם.
כן, אהבתי בזמנו את הרמקול אבל זה לא אומר שמישהו אחר גם כן צריך לאהוב, לזה הכוונה בטעם.
מה שטוב בישבלך, יכול להיות שזה לא בדיוק טוב בישבלו או להפך.
למשל אתה אוהב מדויק מפורט ואולי האחר אוהב יותר רפוי (אולי בכדי לקבל צליל יותר שמנמן או עוטף).
הבנת (או הבנתם) עכשיו מה הכוונה שלי בטעם אישי?

גם בנושא המוצרים שלי, יכול להיות אתה או מישהו אחר יכולים לאהוב ואולי מישהו אחר לא.
אין בזה פסול. אבל זה לא אומר שהמוצר (או המוצרים) אינו (אינם) טוב (טובים) או ברמה.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
מר. רוזי החמוד,

אתחיל מהסוף להתחלה.

וואללה,
לקחת את דברי וכוונתי ממש לכיוון הלא נכון.
נכון שה"כל אישי", אבל במקרה זה - זה ממש לא.
אמרת, שהכל עניין של טעם - אני טוען שלא.
אני מאוד שמח שאתה זוכר את מה שבחרתי כ - PRE הכי טוב במבחן ההוא.
אז מה זה אומר?
נבחר ה PRE הכי טוב מבין הקדמים שנבדקו?
או
נבחר ה PRE שהיה הכי טוב לטעמם של מקבץ המאזינים?

אם זה רק עניין של טעם, אז כל פעם שתשנה מקבץ של מאזינים - ייבחר PRE אחר, ולכן אין טעם למבחן כי הכל עניין של טעם.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
נ.
למשל אתה אוהב מדויק מפורט ואולי האחר אוהב יותר רפוי (אולי בכדי לקבל צליל יותר שמנמן או עוטף).
הבנת (או הבנתם) עכשיו מה הכוונה שלי בטעם אישי?

.
מר ORAC הנכבד
אתה מוכר מוצרי אודיו היי אנד, ותפקידך קצת שונה מזה של המוכר בשקם אלקטריק.
בתחילת דרכי הדריך אותי מוכר של מוצרי היי אנד בהבדלים בין רך ורפוי לבין הכיוון הנכון.
מהו נכון? - בדרך כלל כששומעים מספיק - יודעים.
אתה כנראה יודע.

Orac Hi-End

עוסק בתחום
מעורבות
115
נקודות
43
yehuda27 , כל מה שכתבת נכון.

ואדון רוזי,
יכול להיות שלא הבנתי אותך נכון ואני מצטער על כך.
בנושא הקדם מגבר, כן הרוב בחר כי פשוט הוא היה הרבה יותר טוב מאחרים או לטעם מקבץ החברים.
אבל, בסופו של עניין היו כאלו שבחרו בקדמים באחרים בדירוגם.
יכול להיות במבחן אחר, יבחרו בו שוב כקדם הטוב ביותר אבל יכול להיות שאחוזי הבחירה יהיו יותר גבוהים מפעם הקודמת או להפך.

נערך לאחרונה ב:

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
חלאס עם החמוד.
אשתי עוד תחשוד.

Orac Hi-End

עוסק בתחום
מעורבות
115
נקודות
43
היי רוזי, ערכתי מה שכתבתי למעלה.
חלאס, מעכשיו אין חמוד רק רוזי או מר.רוזי.
סולחה? (-:

שוני

חבר משקיען
מעורבות
515
נקודות
93
אגב במבחן הקדמים שבו השמעתי את ה mbl, שזכה למקום מכובד מאד.

מאז עברו אצלי כמה קדמים, שהיו בהרבה הרבה הרבה יותר יותר טובים
ממה שחשבתי שהוא טוב.
(בלי חמודי.)

שוני

חבר משקיען
מעורבות
515
נקודות
93
אפשר הפסקת אש עם הקרמי ?
תודה. מיצינו.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אני\ מעלה טיעון אתה בדרכך שלך לוקח את הדיון למקום אחר .
בא נחזור צעד אחד יחד - תעזור לי למקד את הדיון ולנסות להבין את גישתך.
טענה ראשונה (יהיו עוד כמה :) זו ההתחלה .)
הטענה שלך שהיצרנים טוענים אותו הדבר קרי הם שואפים לשקיפות ושאר ירקות , בוא ניקרא לזה בשם "קרוב למקור "
חמור (לדעתי כמובן ) מכך ... אתה מקבל את הטענה שלהם בצורה עיוורת !!!! כי הם אמרו \ כתבו .

אם כך הכיצד יצרן A מגיע לתוצאה A ויצרן B מגיע לתוצאה B ?

שאלה פשוטה -- מבקש תשובה פשוטה

כתבתי שזו ההצהרה וזו השאיפה של היצרן. לא כולם באמת מצליחים.

אז מה בעצם ההבדל בין שני יצרנים שמגיעים לתוצאות שונות? זה קל חביבי - וויסינג.

שני יצרנים שונים, יכולים ליצר רמקול ברמת ברמת ביצועים דומה, עם וויסינג שונה.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור