האם באמת ״פני הרמקול כפני הממברנה״?
אפשר לחשוב שאיכות של רמקול תלויה אך ורק בחומר שממנו מיוצרת הממברנה....
ואפשר לחשוב שניתן לבודד את הרמקול משאר רכיבי הסטאפ ולקבוע את איכות הסאונד לפי הרמקול בלבד (או לפי סוג החומר של האלמנט....)
ארז
אני קורא התרשמות של אנשים שמשייכים את איכות הצליל בחדרים שונים בתערוכה לרמקולים.
לדעתי זה בלתי אפשרי.
אפשר לטעון שבחדר X הצליל גרוע ובחדר Y הצליל טוב. לשייך את איכות הצליל בחדר מסוים לרכיב מסוים, לדעתי זה דמיוני.
אריה
רשימה של מה זה?Acoustic Research ("AR") United States
Acapella Audio Arts Germany
ADAM Audio Germany
ADRaudio Slovenia
...
Yamaha Japan
Yorkville Sound Canada
ZR Speaker Lab Slovenia
Zu Audio United States
רשימה חלקית, עוד הרבה חסרים.
לא אריה,
בהנחה שמציגים מבינים משהו
באודיו ומחברים ציוד שמאפשר
לרמקולים להישמע סופר דופר,
ואם הרמקולים נשמעים כך,
הם בוודאות רמקולים מעולים,
אה שכחתי גם הציוד אודיו מעולה
הכללה חזקה מדי. לפעמים אפשר.השאלה היא האם כשהצליל לא טוב, אתה יכול שים את האצבע על רכיב מסוים כ"אשם" בצליל הגרוע. לדעתי לא.
גם אם אתה לא יודע את דיגמי הרכיבים של המערכת או לא מכיר אותם?הכללה חזקה מדי. לפעמים אפשר.
רשימה לא מעודכת.
מישל .
יוסי,
לצערי - אם כי זו לא ממש הבעיה שלי - יש מציגים שבכלל לא יודעים איך להעמיד מערכת, או אולי סבורים שזה לא חשוב.
מערכת יכולה להישמע רע בגלל המעמד עליו היא מונחת ועד כמה רשלנית היא ההעמדה.
"הגורם האנושי" משחק תפקיד משמעותי בחדרי ההאזנה עוד לפני הציוד.
אם הצליל בחדר ההאזנה טוב, אני מסכים איתך שהכל טוב מהמעמד עד לרמקולים.
השאלה היא האם כשהצליל לא טוב, אתה יכול שים את האצבע על רכיב מסוים כ"אשם" בצליל הגרוע. לדעתי לא.
אריה
זה לא שאין על מה לדון בעניינים אלה. שאלה מה המטרה -- מה בעצם השאלה?מה דעתכם על רמקולים אלקטרוסטטיים מול קרמיים.
נמר?
רמקול יכול להישמע רע בגלל האלקטרוניקה או בגלל החדר.מהתגובה שלי אפשר רק להבין
שאם הרמקול נשמע טוב בתנאים
שהוא נמצא בהם אז הוא טוב,
אם הוא לא נשמע טוב אתה לא
תקנה אותו ולא משנה איזה
רכיב במערכת מפשל באמת
לוגיקה פשוטה.
רמקול יכול להישמע רע בגלל האלקטרוניקה או בגלל החדר.
אריה
זה בסדר להחזיק בדיעות כאלה, אבל לפרסם אותן ועוד להתגאות בהן...ברמקולים די דומה למכוניות,
כששואלים אותי איזה אוטו לקנות
בתקציב מסויים תגובתי,
במחיר הזה מה שתקנה זה
אותו חאר...
...
אלה שאומרים וחוזרים באמירה
שמה שיש לי הכי טוב לטעמי,
משולים לתולעת שנולדה בדלעת
וחושבת שזה הדבר הכי מתוק שקיים
נראה לי שבשירשור הזה יש "נפילה" ל"מלכודות" הרגילות
ראשית, כאמור, "יש את הטכנולוגייה וייש את מה שעושים איתה".
הטכנולוגיה -- וזה כולל בחירת חומרים לרכיבים -- משפיעה על התוצאה, אבל לא קובעת אותה.
עובדה שייש הרבה מוצרים שמשתתמשים בטכנולוגיות דומות ונשמעים שונה מאוד.
וייש מצבים שבהם מישהו מבריק במיוחד יכול להפיק יותר מטכנולוגייה שהיא אפריורית "נחותה" מאשר מה שבני-תמותה רגילים מפיקים מטכנולגיות-על סופר מודרניות.
חוצמזה, אם מישהו טוען שיחידה מסויימת היא כבייכול טובה "אבסולוטית" יותר מיחידה אחרת, זה לא אומר שכל מי שיישמע את היחידה הנ"ל יעדיף את איך שהיא נשמעת על פני האלטרנטיבות -- הרי זוהי משמעות הביטוי "עדיף אבסולוטית" מבחינת סאונד.
עדיפת מבחינת קריטריונים טכנולוגיים ו/או אחרים זה סיפור אחר, שלא חייב בכלל לעניין את מי שרוצה ליהנות מהסאונד.
ואשר לנושא השירשור
זה לא שאין על מה לדון בעניינים אלה. שאלה מה המטרה -- מה בעצם השאלה?
אם השאלה היא מה יותר "טוב"/"עדיף", כדאי אולי להזכיר לשואל (ולאחרים?) שמה שכולם אומרים לא בהכרח ישקף את טעמו/דעתו, והתשובות לא יהייו בהכרח רלוואנטיות/"נכונות" עבורו.
אבל אין ספק שאפשר לדון בשיקולים ובמאפיינים למיניהם.
עמיר
נראה לי שלא זו השאלה המעניינת, אלא רק איזו תוצאה אוהבים יותר.ומה עם מקרה בו יש גם את הטכנולוגיה וגם את הידע אל מול מקרה שיש את הידע ואין את פסגת הטכנולוגיה.
זה בסדר להחזיק בדיעות כאלה, אבל לפרסם אותן ועוד להתגאות בהן...
שלא לדבר על אלה שעוד פונים אליך להתייעצות לגבי משהו...
כנראה שמגיעות להם התשובות שהם מקבלים.
נ.ב., ולפני שאתה מתחיל להתקרבן ולהתמרמר איזו תגובה קיבלת, שים לב עד כמה הפוסט המצוטט מתנשא ונפוח, כמה אתה מזלזל במה שאחרים רוצים לקנות בתקציבים שייש להם, וכמה כבייכול הסטנדרטים הנפוחים שלך אמורים לתפוס גם לגבי אחרים, כולל כאלה ששמעו את המערכת הנפלאה שלך (או מערכות אחרות, או בכלל לא) ועדיין אומרים וחוזרים באמירה שמה שיש להם הכי טוב לטעמם...
נכון, מי אמר שזה לא נכון?
הדגשתי את המשפט ממנו משתמעת ההנחה שאם הרמקול לא ישמע טוב אני לא אקח אותו.
"
מהתגובה שלי אפשר רק להבין
שאם הרמקול נשמע טוב בתנאים
שהוא נמצא בהם אז הוא טוב,
אם הוא לא נשמע טוב אתה לא
תקנה אותו ולא משנה איזה
רכיב במערכת מפשל באמת
לוגיקה פשוטה."
המקום היחידי שבו אני יכול באמת להחליט אם הרמקול טוב עבורי או לא טוב עבורי זה אצלי בבית.
אבל נראה לי שאנחנו מסכימים אז אין בעיה.
אגב, אם כבר התייחסתי לאיכות ההתקנה של המערכת בחדרי ההדגמה והעובדה שלטעמי משווקים לא תמיד יודעים או מודעים לצורך בהתקנה נכונה של המערכת, מערכת שנשמעת טוב בחדר הדגמה מוכיחה הרבה על היכולת של המציג להפיק את הטוב מהמערכות שהוא משווק. מבחינתי זו נקודת זכות חשובה למשווק
אריה