האמת מאחורי התקליטים...

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
דוגמה יפה, אבל חשוב לציין שכל שעון צוקומוקו חכם דיגיטאלי שננעל על המכשיר הסלולרי שנעול על הרשת שננעלת על שעון אטומי ולכן יהיה תמיד מדוייק יותר מהשעון המכני הטוב בעולם:)

נדבר עוד 20, 30, אתה יודע מה.... עוד 150 שנים, שעון מכני ימשיך לעבוד כפי שאבותיו בני 300+ שנים עובדים כיום.
טרם הכרתי שעון קוורץ ששרד 20 - 25 שנים מבלי למסור את נשמתו הדיגיטלית לבורא.

דיוק זה לא הכל בחיים ;)

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
בטח שאני זוכר, היו עשרות/מאות נוספים מעבר לרשימה אבל הבולטים ביותר הם:
  • הפטפונים Oracle Delphi ו Linn
  • זרועות Daynavector Stax Linn
  • ראשים של Koetsu , EMT Van Der Hul

ואלה הפטיפונים שהביאו אותך למסקנות המוחלטות הללו? ולגבי ה״מאות״. הרשה לי להטיל ספק כבר בעשרות.
כשתשמע פטיפון מודרני איכותי, ולא בפער של עשרים שנה, אני אתן לך את הבמה להקשקש קישקושים. אם זה הרפרנס שלך, אנא ממך, הפסק להטעות את הגולשים שלי.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
ואלה הפטיפונים שהביאו אותך למסקנות המוחלטות הללו? ולגבי ה״מאות״. הרשה לי להטיל ספק כבר בעשרות.
כשתשמע פטיפון מודרני איכותי, ולא בפער של עשרים שנה, אני אתן לך את הבמה להקשקש קישקושים. אם זה הרפרנס שלך, אנא ממך, הפסק להטעות את הגולשים שלי.
הבנאדם לא מוכן להקשיב לא לפטיפונים, לא לכבלים ולא למוזיקה. אתה יודע את זה כבר הרבה זמן ולמרות זאת החזרת אותו להטעות את הגולשים שלך...

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
הבנאדם לא מוכן להקשיב לא לפטיפונים, לא לכבלים ולא למוזיקה. אתה יודע את זה כבר הרבה זמן ולמרות זאת החזרת אותו להטעות את הגולשים שלך...

אני אמרתי לו. אם תהיינה תלונות עליו, הוא יאלץ לחדול מלכתוב.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
רוברטס, אמרתי לך תוריד פרופיל, ככה יהיה טוב לכולם :שתוי:. אל תשכח את זה עוד 3 שעות! אתה לא חייב לענות לכולם...

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
הפטיפון שלי Linn lp 12 עם הזרוע Lvtok2 ראש Karma עבר לפני כשנה שיפוץ אצל סטיילוס אקספרס באנגליה.
כל המערכת הזו בת 30 שנים ועדיין נשמעת פנטסטי בלי כל התופעות שרוברט מתאר.
היו לי בעבר הרחוק פטיפונים נחותים יותר של לין וטורנס וגם הם לא סבלו מהתופעות שאלברט מתאר.
לניסיוני עם פטיפונים - התיאורים של אלברט לא נכונים ללא קשר לגיל הפטיפון.

אריה

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
הרגע קמתי מהשינה ומצאתי את זה.
אכן הייה מקום שטעיתי בו והודיתי בזה מיידית.
אני מתנצל שהאשמתי אותך בהפצת שקר.
כמו בכל המקרים שבהם טעיתי -- זה קרה לא פעם ולא פעמיים במשך השנים, אני לא מושלם -- לקחתי על זה אחריות מיידית, כולל הפעם.
אני לא זוכר מקרים שבהם אתה הודית בטעויות, והייו לא מעט, אבל אני לא הולך לחפש 7 שנים אחורה.

תוספת מאוחרת: הטעות שלי כשכתבתי 3dB במקום 6dB לא הייתה בגלל שלא ידעתי שירידת העוצמה היא ביחס הפוך לריבוע המרחק, כי היא נכתבה במשפט "העוצמה הייתה יורדת בייחס הפוך למרחק ממנו בריבוע. כלומר מרחק פי 2 מהמטר הראשוני הייה מוריד 3dB". זה סתם typo! כאן

נערך לאחרונה ב:

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
הרגע קמתי מהשינה ומצאתי את זה.
אכן הייה מקום שטעיתי בו והודיתי בזה מיידית.
אני מתנצל שהאשמתי אותך בהפצת שקר.
כמו בכל המקרים שבהם טעיתי -- זה קרה לא פעם ולא פעמיים במשך השנים, אני לא מושלם -- לקחתי על זה אחריות מיידית, כולל הפעם.
אני לא זוכר מקרים שבהם אתה הודית בטעויות, והייו לא מעט, אבל אני לא הולך לחפש 7 שנים אחורה.
נסלח ונשכח ......וכל הכבוד על הרצינות שבה אתה לוקח את העניין(ורד)

נערך לאחרונה ב:

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
נדבר עוד 20, 30, אתה יודע מה.... עוד 150 שנים, שעון מכני ימשיך לעבוד כפי שאבותיו בני 300+ שנים עובדים כיום.
טרם הכרתי שעון קוורץ ששרד 20 - 25 שנים מבלי למסור את נשמתו הדיגיטלית לבורא.

דיוק זה לא הכל בחיים ;)
לא דברתי על שעוני קוורץ מנוחתם עדן...
שעון מכני טוב גם יעבוד עוד 1000 שנה , מה הקשר ?
הנושא שלך היה הדיוק :)
ואכן, דיוק זה לא הכל בחיים, לכן אני מחליף את השעון החכם שלי כל כמה שנים ( עכשיו משתמש ב samsung active 2 ).
שעון שיכול למדוד לחץ דם , או אקג ולהתקשר למוקד חרום במקרה של בעייה יותר חשוב , אבל ממש יותר חשוב משעון מכני שימשיך לחיות אבל אני כנראה שלא בגלל שהשעון המכני לא היה יכול לעזור לי :(

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
לא דברתי על שעוני קוורץ מנוחתם עדן...
שעון מכני טוב גם יעבוד עוד 1000 שנה , מה הקשר ?
הנושא שלך היה הדיוק :)
ואכן, דיוק זה לא הכל בחיים, לכן אני מחליף את השעון החכם שלי כל כמה שנים ( עכשיו משתמש ב samsung active 2 ).
שעון שיכול למדוד לחץ דם , או אקג ולהתקשר למוקד חרום במקרה של בעייה יותר חשוב , אבל ממש יותר חשוב משעון מכני שימשיך לחיות אבל אני כנראה שלא בגלל שהשעון המכני לא היה יכול לעזור לי :(

שעונים מכניים עם קומפליקציה למדידת לחץ דם או דופק קיימים עוד מהמאה ה 19, יש המון פונקציות/קומפליקציות שניתות לביצוע באמצעות שעון מכאני, יש כאלה המציעים למעלה מ 75 קומפליקציות באותו השעון (נדמה לי שהשיא עומד על 86 קומפליקציות), החיסרון...מחיר אסטרונומי.

ביניינו, אם דיוק בתדר 4 הרץ מספיק טוב כדי לשגר אסטרונאוטים לירח, כך שעל דיוק בתדר 5, 10, 15 או 50 הרץ בכלל אין מה להרחיב.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
ראשית, הטעות שלי כשכתבתי 3dB במקום 6dB לא הייתה בגלל שלא ידעתי שירידת העוצמה היא ביחס הפוך לריבוע המרחק, כי היא נכתבה במשפט "העוצמה הייתה יורדת בייחס הפוך למרחק ממנו בריבוע. כלומר מרחק פי 2 מהמטר הראשוני הייה מוריד 3dB". זה סתם typo! כאן

הלכתי בכל זאת וקראתי את השירשור הספציפי הזה מלפני 7 שנים. אני לא ממש גאה בהתנהלותי שם, אבל, ברמת התכנים:
  • רוברט נכנס לדיון בהתייחסות לא-לעניין לעניין השמיעות של הבדל של 3dB בהספק של מגבר -- התייחס לשמיעות כשמשווים דברים ב-Blind Test, שזה מצב שונה מהותית. תיקנתי אותו, אבל הוא לא הודה בטעות

• רוברט הציג את חישוביו להספק מגבר לפי בקשת שניצל: עוצמה של 85dB בנקודת ההאזנה המרוחקת 4.5 מ' מרמקולים שרגישותם 94dB.

• הערתי לו על זה שהנחות היסוד שלו בעייתיות: שלא סביר להניח שהתדרים הם מעל 1kHz ו/או שאין החזרות מהקירות (מה שבהמשך הוא קרא "הגברת חדר"), שהחישוב לפי הירידה הריבועית לא מדוייק כי הרמקולים לא נקודתיים, ושייש לקחת בחשבון שני רמקולים.

• הזכרתי גם את נושא ה-headroom -- רזרבות ההספק שייש למגברים אם כי לא בסדר גודל של 20dB. רוברט ניכס את זה לעצמו בעריכה של הפוסט שלו בתוספת 'עניין נוסף שאל לנו לשכוח הוא שלמגברים יש "דינמיות " מסוימת לאותות ריגעיים קצרים , כלומר לזמן ריגעי המגבר יוציא הספק מעבר להספק הנומינאלי שלו כך שבפועל המגבר חזק יותר מההספק הנומינאלי שלו , ויש לקחת אף זאת בחשבון'

• רוברט לא התייחס לעניין שני הרמקולים ול-headroom, אבל בפוסט עידכון לחישובים כבר מופיע המשפט "נניח שלמגבר יש דינאמיות של 2dB לפיקים , ו בנוסף שני הרמקולים מנגנים ביחד כך שהעוצמה בפועל יכולה לקטון ב-3dB נוספים" וייש התייחסות ל"הגברת החדר" -- שוב מנכס את הדברים לעצמו בלי להכיר בכך שהם הגיעו ממני

• רוברט ערך את הפוסט שלו והוסיף את האמירה הבעייתית: "תוספת מאוחרת עקב שאלותיו של נמר בהמשך השירשור : בדרך כלל נדרשת "רזרוות פיקים" של כ-20 dB מעל העוצמה שתארתה , לכן המגבר הנדרש בפועל למערכת כמו שלך הוא בערך פי 100 יותר חזק כלומר 250 וואט (8 אוהם) או500 וואט (4 אוהם)". לשאלתי מאיפה לקוח המספר 20dB הוא ענה '"סתם מספר" שנקבע בערך לפי תנאיו של שניצל' ו-'ספר של 23-27dB הוא יותר "לטעמי" בתור "אחד שאוהב הפצצות"'.
  • הראיתי עד כמה מופרך המספר של 20dB ל"רזרוות פיקים": לשמיעה בעוצמה ממוצעת של 100dB בתוספת הרזרבה המופרכת נדרש מגבר של 6400 ואט, ועם רמקולים בנצילות של 91dB במקום 94dB נדרשים 12800 ואט. אבל רוברט טען "כל מילה ,הנחה וחישוב - בסלע !!!"

• רוברט לא הגיב עניינית להבהרות בנושא המופרכות של הרזרבות שלו, והציע לעשות את ההבהרות בשיחת טלפון, מאחורי הקלעים, מה שלא הסכמתי

• ידינו clip99 הבחין בנעשה:
עם זאת לא היתה הצלחה להגיע להסכמה על אותם פיקים ופה נעוץ שורש המחלוקת , כי כשרוברט עומת עם הטיעון ונדרש לעניין , הוא הציע בשלב זה להעביר הדיון לשיחת טלפון , ונחסך מאיתנו ההסבר .

ברור שעמיר צודק אם הוא אומר :
--------------------------------------------------------------------------------------------
"אם שניצל שומע ב-85 דיבי, ואתה נותן לו "ספייר" עד 110 דיבי לפיקים, זאת אומרת שאם יום אחד הוא (או מישהו אחר באותם תנאים) ירצה לשמוע את אותו קטע ב-100 דיבי, אותם הפיקים יגיעו ל-125 דיבי, לא?

אז אם המגבר המקורי של ה-250 הוא מה שנדרש ל-RMS של 85 ולפיקים של זה, אז למי שרוצה לשמוע ב-100 דיבי RMS, ופיקים של 125 דיבי בהתאמה, עם רמקולים של 94 דיבי, יידרש מגבר של 8,000 ואט -- פשוט לפי אותו היגיון ואותם חישובים. לא?
...................
הפיקים, חבר, הפיקים, מה יהייה עליהם? אלה שקודם הגיעו ל-110 דיבי ועכשיו יגיעו ל-125 דיבי.
קודם בשביל 3 ואט היית צריך מגבר של 250W, עכשיו בשביל ה-95 ואט תצטרך מגבר של 8,000W, לא?"
----------------------------------------------------------------------------------------------

הייו עוד בעיות, כמו ההתייחסות למגברים טרנזיסטוריים כאילו בברירת המחדל הם מכפילים הספק בחציית האימפדנס כשבפועל רובם לא (הוא הוסיף "מכפיל הספק" בעריכה), וכו', אבל עייפתי. נראה לי שזה מספיק להראות את מידת השרלטנות של מי שמציג עצמו כמומחה.

נערך לאחרונה ב:

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
שעונים מכניים עם קומפליקציה למדידת לחץ דם או דופק קיימים עוד מהמאה ה 19, יש המון פונקציות/קומפליקציות שניתות לביצוע באמצעות שעון מכאני, יש כאלה המציעים למעלה מ 75 קומפליקציות באותו השעון (נדמה לי שהשיא עומד על 86 קומפליקציות), החיסרון...מחיר אסטרונומי.

ביניינו, אם דיוק בתדר 4 הרץ מספיק טוב כדי לשגר אסטרונאוטים לירח, כך שעל דיוק בתדר 5, 10, 15 או 50 הרץ בכלל אין מה להרחיב.
שהייתי ילד היה לי שעון מכני שאיפשר למדוד דופק (הספירה הייתה ידנית ל 10 שניות , אבל הייתה סקלה שתרגמה לדקה) , למיטב ידיעתי אין שום שעון מכני מלפני מאה שנה ויותר שיודע למדוד לחץ דם (תראה לי אם יש שעון יד רגיל ולא מכשיר יעודי על היד) , אבל כנראה לא הבנת את הרעיון ששעון מכני לא יכול לעזור לך ובעוד ששעון חכם דיגיטלי יציל את חייך והוא הרבה הרבה יותר מדוייק מהשעון המכני הכי מדוייק בעולם....

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
1. יש עוד מנגנון ייצוב שזה פלטה עגולה נוספת עם אותה המאסה על הציר מתחת לפלטה העליונה שמסתובבת בכיוון ההפוך (נגד כיוון השעון).
2. התקליט לא הומצא כי הוא נשמע יותר טוב מ ... הוא הומצא כ זו היתה אבן דרך טכנולוגית במה שהיה אפשר בזמנו, המאסטרים המוקלטים הראשונים בהיסטוריה האנושית היו גלילי שעווה שנחרטו ע"י מסמר שהמיר אותות חשמליים לתנועה מכנית.
נניח שהאנושות היתה מייד עם המצאת החשמל הופכת דיגיטלית, האם גם אז היה מומצא הפטיפון ?
https://en.wikipedia.org/wiki/Voyager_Golden_Record
3. כאשר המכוניות יהפכו למרחפות ללא קשר פיזי לכביש, האם יהיה צורך בבולמי זעזועים ?, שום בולם זעזועים מודרני לא משכך במאה אחוז ולכן זהו עקב אכילס של התקליט, אז עכשיו המציאו את הפלטה המרחפת מגנטית (מה עם זה דרך אגב ?) והבעיה המכנית נמצאת בזרוע-מחט המרקדת על חריצי פלסטיק.

1.
A7679BDD-0F3E-F302-0C9B-4A25119ABD4A.jpg

נערך לאחרונה ב:

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
שהייתי ילד היה לי שעון מכני שאיפשר למדוד דופק (הספירה הייתה ידנית ל 10 שניות , אבל הייתה סקלה שתרגמה לדקה) , למיטב ידיעתי אין שום שעון מכני מלפני מאה שנה ויותר שיודע למדוד לחץ דם (תראה לי אם יש שעון יד רגיל ולא מכשיר יעודי על היד) , אבל כנראה לא הבנת את הרעיון ששעון מכני לא יכול לעזור לך ובעוד ששעון חכם דיגיטלי יציל את חייך והוא הרבה הרבה יותר מדוייק מהשעון המכני הכי מדוייק בעולם....

שעונים מכאניים שימשו בעבר רופאים
http://www.antiquescientifica.com/catalog antique doctor's watches.htm

הצילו אסטרנאוטים של nasa שנאלצו לחשב מסלולים בחלל, אין ספור ימאים, טייסים וחוקרים שנים רבות לפני מהפכת הקוורץ.

עדיף שלא נסיט את השרשור המקורי, אם תרצה אשמח להחליף עימך שיח אופ-ליין.

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
שעונים מכאניים שימשו בעבר רופאים
http://www.antiquescientifica.com/catalog antique doctor's watches.htm

הצילו אסטרנאוטים של nasa שנאלצו לחשב מסלולים בחלל, אין ספור ימאים, טייסים וחוקרים שנים רבות לפני מהפכת הקוורץ.

עדיף שלא נסיט את השרשור המקורי, אם תרצה אשמח להחליף עימך שיח אופ-ליין.
תראה לי שעון יד מכני ללחץ דם מלפני 100 שנה או יותר!!!
לא מסיט, נהפוך הוא, אתה עשית השוואה בין שעונים מכניים מדוייקים ושהטכנולוגיה התקדמה גם בשעונים המכניים, ואני הראתי לך ששעון חכם דיגיטאלי עושה יותר מהשעון המכני המשוכלל ביותר :)
ללמדנו , שהפטפון המכני הכי משוכלל יגיע לדיוק של מערכת דיגיטאלית בינונית...
אני מתכוון על דיוק ולא על איכות השמע שזה נושא אחר לוויכוח....
ושלא תבין לא נכון, אני אוהב לשמוע תקליטים ....:)

נערך לאחרונה ב:

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
1. יש עוד מנגנון ייצוב שזה פלטה עגולה נוספת עם אותה המאסה על הציר מתחת לפלטה העליונה שמסתובבת בכיוון ההפוך (נגד כיוון השעון).
2. התקליט לא הומצא כי הוא נשמע יותר טוב מ ... הוא הומצא כ זו היתה אבן דרך טכנולוגית במה שהיה אפשר בזמנו, המאסטרים המוקלטים הראשונים בהיסטוריה האנושית היו גלילי שעווה שנחרטו ע"י מסמר שהמיר אותו חשמליים לתנועה מכנית.
נניח שהאנושות היתה מייד עם המצאת החשמל הופכת דיגיטלית, האם גם אז היה מומצא הפטיפון ?
3. כאשר המכוניות יהפכו למרחפות ללא קשר פיזי לכביש, האם יהיה צורך בבולמי זעזועים ?, שום בולם זעזועים מודרני לא משכך במאה אחוז ולכן זהו עקב אכילס של התקליט, אז עכשיו המציאו את הפלטה המרחפת מגנטית (מה עם זה דרך אגב ?) והבעיה המכנית נמצאת בזרוע-מחט המרקדת על חריצי פלסטיק.

1.
A7679BDD-0F3E-F302-0C9B-4A25119ABD4A.jpg
אגב , יש עוד אבן דרך בפטיפונים שזה פטיפון לייזר, ראש לייזר שקורא את החרצים בתקליט...
Lazer_Pat.JPG

תמונות מצורפות

• Lazer_Pat.JPG
    Lazer_Pat.JPG
    KB 62 · צפיות: 135

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
אם זה היה כל כך טוב זה בטח היה נמכר גם כיום.
חללית וויאג'ר עדיין מסתובבת איפה שהוא ביקום עם תקליט אנלוגי שקודדו עליו תמונות.
ברגע שהלייזר הוא הפיקאפ יש המרה מאופטי לאנלוג וזו לא המטרה הבסיסית כששומעים אנאלוג, אבל היום כולם שומעים תקליטים שמוסטרו דיגיטלית כך שהכל בלוף.

https://en.wikipedia.org/wiki/Voyager_Golden_Record

נערך לאחרונה ב:

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
אם זה היה כל כך טוב זה בטח היה נמכר גם כיום.
הוא לא נמכר הרבה בגלל המחיר הגבוהה ( 15 אלף דולר ויותר), ויהיו שיגידו כי נכנסים שם גם אלמנטים דיגיטליים כפי שציינת...
http://www.elpj.com/ltfeaturesandspecs/lt-master/
הסבר איך זה עובד:
http://www.elpj.com/113-2/

נערך לאחרונה ב:

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
ובכמה מכשיר כזה אם כל כך טוב היה מתומחר כיום (יצור בסין).

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור