האמת מאחורי התקליטים...

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
אם זה היה כל כך טוב זה בטח היה נמכר גם כיום.
זה נמכר גם כיום -- הפירסומת הזו היא מ-2015.

מעבר לזה שהמחיר גבוה מאוד, ככל הידוע לי, מאז שזה פותח בשנות השבעים, הבעייה העיקרית היא רעשי הרקע. הלייזר לא מבחין בין המודולציה של הערוץ לבין הגרעיניות של הוויניל, ומתייחס ברצינות לכל גרגר אבק, שמחט רגילה הייתה פשוט מזיזה אותו הצידה.

יש גם שיטה נוספת, בשם IRENE, לא באמצעות לייזר אלא באמצעות צילום הוויניל ותוכנה שמייצרת סאונד לפי התמונות. גם איתה יש הרבה רעש, אבל פחות pops and clicks עקב פגמים בתקליט.

ההסברים כאן.,

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
The incident area of the laser beam on the groove is only one-fourth the contact area of the best stereo needle and twenty-six times smaller than a mono needle (see below). That's why the laser beam reads everything – including dirt and dust in addition to the audio signal – in the groove, so the vinyl record must be absolutely clean and free of debris

עוד סיבה למה לא להעדיף וויניל ופה נשאלת השאלה: אם גם נגן CD קורא עם קרן לייזר הרי שגם קרן זו תיתקל באבק על הצד הקריא מה שיפעיל את מעגל תיקון השגיאות מה שאומר שאנחנו לא באמת שומעים את מה שקיים על הדיסק פר-סה.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
תראה לי שעון יד מכני ללחץ דם מלפני 100 שנה או יותר!!!
לא מסיט, נהפוך הוא, אתה עשית השוואה בין שעונים מכניים מדוייקים ושהטכנולוגיה התקדמה גם בשעונים המכניים, ואני הראתי לך ששעון חכם דיגיטאלי עושה יותר מהשעון המכני המשוכלל ביותר :)
ללמדנו , שהפטפון המכני הכי משוכלל יגיע לדיוק של מערכת דיגיטאלית בינונית...
אני מתכוון על דיוק ולא על איכות השמע שזה נושא אחר לוויכוח....
ושלא תבין לא נכון, אני אוהב לשמוע תקליטים ....:)
אריק, הבאתי את הדוגמה לכך שכניסת חומרים חדשים איפשרה לייצר שעונים מכאניים בעלי רמת אמינות ודיוק שלא היה ניתן להגיע אליה בעבר, האם טענתי שהם מדוייקים יותר משעוני קוורץ?, לא.
כנראה ל 99.9 אחוז מהאנושות כולל אסטרונאוטים אין צורך ברמת דיוק של יותר מאלפית שניה כפי שמציג zenith defy el primero21

בנוגע לשעונים רפואיים מכאניים, האם נכנסת לקישור, שעון מ 1940 הוא אומנם "רק" לפני 80 שנים אבל העיקרון מובן.

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
עוד סיבה למה לא להעדיף וויניל ופה נשאלת השאלה: אם גם נגן CD קורא עם קרן לייזר הרי שגם קרן זו תיתקל באבק על הצד הקריא מה שיפעיל את מעגל תיקון השגיאות מה שאומר שאנחנו לא באמת שומעים את מה שקיים על הדיסק פר-סה.
בדיקת ותיקון שגיאות מוטבעים לכל אורך תהליך הקריאה. בין הביטים של הנתונים מסתתרים ביטים לביקורת, שמאפשרים למעבד לזהות ולתקן (עד לגבול מסוים, כמובן) שגיאות בקריאה
מקור:
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4292926,00.html
כמובן בליזר שקורא תקליט או בתקליט עצמו אין תיקון שגיאות, איזה באסה :)

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
The incident area of the laser beam on the groove is only one-fourth the contact area of the best stereo needle and twenty-six times smaller than a mono needle (see below). That's why the laser beam reads everything – including dirt and dust in addition to the audio signal – in the groove, so the vinyl record must be absolutely clean and free of debris

חוץ מהדבר החשוב ביותר -- חוויית ההאזנה -- אין שום סיבה להעדיף ויניל, וייש אינספור סיבות נגדו, שמתוכן בעיית קריאתו ע"י לייזר היא פחות או יותר האחרונה בחשיבותה.

אכן אבק יכול להפריע לקריאת דיסק, וגם אי-שלמויות (imperfections) בהטבעה של הדיסק. ביפאן יש כמה סוגים שונים שעוסקים בחומרים ובשיטות למזער את ה-imperfections האלה, כולל SHM-CD/SACD, XRCD ודומיהם.

אבל ההבדלים בסאונד בין דיסק שלא נוקה במיוחד (אבל ללא שריטות ולכלוך בוטה) לבין דיסק שנוקה כרגע הם קטנים יחסית, כמו גם ההבדלים בין הדיסקים היפאניים המיוחדים לדיסקים רגילים (למעט אם הדיסק היפאני כולל גם רימאסטרינג שונה, מה שלא תמיד זה המצב).

כך שכנראה בעיית האבק אינה בעייה מאז'ורית בדיסקים.

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
לא קטנים ולא יחסית, אין שום הבדל.

מנגנון התיקון כל עוד הוא מסוגל לתקן הוא יבצע זאת ואין שום הבדל בין דיסק נקי ומלוכלך.
ברגע שהליכלוך הוא כזה שמנגנון התיקון לא מסוגל לשחזר את הביטים המקוריים אז יש קפיצה /קיטוע בצליל.

אין בערך (טוב יותר או פחות) יש או מושלם או קפיצה בצליל.
זה לא מה שייצרני הדיסקים היפאנים טוענים. קטונתי מלהתווכח איתם.

בניגוד אליך, אין לי יומרות -- לרוב חסרות כיסוי -- להתמצא בכל דבר שזז, אז הצצתי בוויקיפדיה. שם בהסבר על שיטת תיקון השגיאות, cross-interleaved Reed–Solomon code == CIRC, אומרים In case the burst correction capability is exceeded, interpolation may provide concealment by approximation, כלומר שמתבצע תיקון פשוט שאינו שחזור מדוייק של הביטים שניזוקו, אלא הערכה לפי מה שייש לפני ואחרי, שאינו גורם לקפיצה.

כך שייתכן שמבוצעים תיקונים שגורמים לדיסק מלוכלך/שרוט שאינו קופץ להישמע להישמע אחרת מדיסק נקי ותקין.

זאת בניגוד למה שכתבת בפסקנות שכזו.

אני הולך לישון. לילה טוב

נערך לאחרונה ב:

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
עמיר , אתה צודק בהחלט - טעיתי, סליחה ומחקתי את הפוסט (ורד)
לא כל מה שנכון לטלויזיה דיגיטאלית תקף גם ל CD ומה שמצחיק שעכשיו נזכרתי בכל נושא האקסטרפולציה ב CD.....הגיל, הגיל.;)

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
עמיר , אתה צודק בהחלט - טעיתי, סליחה ומחקתי את הפוסט (ורד)
לא כל מה שנכון לטלויזיה דיגיטאלית תקף גם ל CD ומה שמצחיק שעכשיו נזכרתי בכל נושא האקסטרפולציה ב CD.....הגיל, הגיל.;)
אינטרפולציה, רוברט, interpolation, לא אקסטרפולציה. זה הייה כתוב בפוסט שמעליך במפורש.
הסקת ערך שבין ערכים, לא מחוץ להם.

שוב אי הבנה מהותית של החומר.

לדעתי, זה לא רק הגיל.

אתה מתיימר לדעת ולהבין הרבה יותר ממה שאתה, מוכר את עצמך כמומחה וכגורו ואתה לא.
השירשור הישן מוכיח את זה לא פחות מהשטות החדשה, כולל גם ניכוס לעצמך של דברים שאני כתבתי לפניך.

אולי תניח לנו ותפסיק להטעות את הגולשים כאן?

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
בוודאי וכניראה 2 החברים האחרונים שישארו יהיו AK1 ואנוכי.....ובסוף אחרי כמה ימים נוספים לבד פה בפורום בטח נחנוק אחד את השני למוות ;)
עכשיו ראיתי בשירשור אחר שאתה רוצה לחנוק אותי.
אני לא מופתע, אבל הרצון הזה אינו הדדי.

דרך אגב -- @roberts -- כשמזכירים מישהו שלא משתתף בשירשור באופן פעיל יש לשים @ לפני שמו, כדי שיקבל הודעה על כך.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
הומור, עמיר, הומור
זהו, שההומור שלך לא מצחיק.
יש לך מיליון פוסטים עם בדיחות קרש.

חוצמזה, אני רק חושב שאם חובב כמוני יכול למצוא שגיאה/שטות כמעט בכל פוסט שלך, מעניין כמה שגיאות הייה מוצא איש מקצוע. זה ממש נזק והטעיית הציבור, ועוד בפסקנות מוחלטת וטענה ש"כל מילה בסלע!" :(:נגד::נגד::נגד:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
הפוסט שלך מעליב ולא ראוי- אבקש שתמתן אותו או תמחוק אותו - תודה
והתבדחות על לחנוק אותי זה ראוי בעיניך?

או שבדיחות שלך על אחרים מצחיקות אותך ושל אחרים עליך פחות?

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
אתה אמיתי ??? תראה מה כתבתי , אתה מוכן לעוות כל פוסט שלי שתצא מיסכן ופגוע- ניתן לפורום לשפוט את ה"לחנוק" .

הנושא להזכירך היה וירוס הקורונה ונבואת הזעם של EB1000 על מוות המוני במדינת ישראל ובעולם כתוצאה ממנו:

הממממ.... יהיה שווה להשאיר את הפורום הזה פעיל בשביל 2 חברים?
בוודאי, וכנראה 2 החברים האחרונים שישארו יהיו AK1 ואנוכי.....ובסוף אחרי כמה ימים נוספים לבד פה בפורום בטח נחנוק אחד את השני למוות ;)

איפה אתה רואה שאני רוצה לחנוק אותך במובן של "לחנוק ולהרוג" ?
אתה לא מבין שאני מתכוון בציניות שאנחנו נריב כל כך הרבה עד שנחנוק למוות אחד את השני, כאילו??? .......מסובך לך עמיר???

אבל שנינו יודעים שאתה מבין בדיוק את הלך הדברים..... אבל למה לא להתמסכן בפני כולם ???

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
אתה אמיתי ??? תראה מה כתבתי , אתה מוכן לעוות כל פוסט שלי שתצא מיסכן ופגוע- ניתן לפורום לשפוט את ה"לחנוק" .

הנושא להזכירך היה וירוס הקורונה ונבואת הזעם של EB1000 על מוות המוני במדינה ובעולם כתוצאה ממנו:

איפה אתה רואה שאני רוצה לחנוק אותך במובן המילולי ?
מצד אחד, ההתבדחות של @gds לא אמרה שאתה וירוס במובן המילולי.
ומצד שני, כתבת "לחנוק למוות" שזה לגמרי מילולי.

אני בכלל לא מסכן ולא פגוע, רק שמתי לך מראה על התנהלותך: שבדיחות הקרש שלך על אחרים מצחיקות אותך כנראה, במידה שאתה מוצא לנכון לפרסם אותן, ובדיחות של אחרים עליך, לגמרי לא, במידה שאתה תובע למחוק אותן.

נראה לי שמספיק ממך, גם בתחום הפסוודו-מקצועי וגם בתחום בדיחות הקרש.

נערך לאחרונה ב:

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
גם לא אמרתי שאני אחנוק אותך אלא שאנחנו נחנוק אחד את השני .....מה מסובך....למה ההתמסכנות ???

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
גם לא אמרתי שאני אחנוק אותך אלא שאנחנו נחנוק אחד את השני .....מה מסובך....למה ההתמסכנות ???
זה נטול התמסכנות לחלוטין. אני רק אומר שזה לכאורה בלתי ראוי באותה מידה שההתבדחות של @gds היא לכאורה בלתי ראוייה.

זה לא מפריע לי ואני לא מבקש למחוק. להיפך, שיישאר לדיראון עולמים כהדגמה נוספת לחוש ההומור העלוב שלך, שמתבטא מצד אחד בהתבדחות הקלושה על החניקה ומצד שני בזה שבמצב מקביל לחלוטין אתה עצמך מתמסכן, נפגע וכן מבקש למחוק, בלי לראות את ההומור.

מה מסובך....למה ההתמסכנות ??? :)

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
אתה אלוף העולם בלהוציא דברים מהקשרם ולעוותם - ש gds יכתוב אנחנו נגיפים ואז הכל בסדר.
לא הוצאתי דברים מהקשרם -- ציטטתי את הפוסט שלך בשלמותו -- ולא עיוותתי שום דבר, לא טענתי שכתבת משהו אחר ממה שכתבת.

זה שכתבת "נחנוק אחד את השני למוות" ולא "אני אחנוק אותך למוות" לא משנה כהוא זה. זו עדיין התבדחות שלכאורה אינה ראויה בדיוק כמו שההתבדחות של @gds היא לכאורה בלתי ראוייה. המצבים מקבילים לחלוטין. למעשה, עצם העובדה שייש לך טענות אליו, מקנה לי את הזכות לבוא בטענות אליך. אבל אני לא מתלונן על התוכן של המקרה הספציפי, אלא על ההתבטאויות ה"בדחניות" שלך שאינן מצחיקות, ועל הפוסטים ה"רציניים" שלך שהם פסקניים ומטעים.

אני מקווה ש- @נמר ידאג לשחרר אותנו ממך.

חופשה נעימה!
תהייה בריא

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
אתה אלוף העולם בלהוציא דברים מהקשרם ולעוותם - ש gds יכתוב אנחנו נגיפים ואז הכל בסדר.

אתה לא תגיד לי מה לעשות משתי סיבות: 1.אין לך קייס, מה שכתבתי זה בדיוק סוג ההומור שאתה משתמש בו על אחרים אך מה לעשות אתה לא רואה את הגיבנת שלך.
2. עמיר חשף כמה אתה מפיץ נתונים שחלקם שגויים ומטעים ולכן פעולתך זו היא מזיקה כמו וירוס, סבבה, אני מוכן לחדד שלא קראתי לך וירוס אלא לחלק מפרסומיך באתר, כי יקרא מישהו לא מקצועי חלק מההבלים, יצטט אותם במקום אחר וכך הלאה בדיוק כמו וירוס מזיק.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
אני לא מסכים איתך, ויש לי מה לענות, אבל אני מציע לעצור את ההתנצחות המטופשת בשלב זה. @roberts

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
הפוסט שלך פוגעני ואבקש שתמתן/תמחק אותו - תודה מראש

ביקשת, ולמרות שמה שכתבתי נראה לי מצחיק, לא פוגעני ובטח היה מוסיף לי לייקים ותדמית שנונה אכבדך ואמחוק.
אל תשכח למחוק את הציטוט אצלך.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור