האם תקליט הויניל באמת עדיף על קובץ דיגיטלי?

אודיו זיפ

עוסק בתחום
מעורבות
626
נקודות
113
אם תשובתך מתייחסת להנאה מהאזנה אז זה עניין סוביקטיבי ותלוי בהעדפות המאזין ולכן לא יכולה להיות בהגדרה קביעה מוחלטת.
אם תשובתך מתייחסת למדידות אז תוכל להראות מאיפה הנתונים שאתה מתבסס עליהם?
ארז

ארז, תשובתי הייתה ביחס ישר לשאלה..

אני חושב שלא.

זה כמו ההבדל בין פילה לאנטריקוט.
שניהם טעימים, אבל אנטריקוט קשה להרוס בבישול ואילו את הפילה כן.
אבל כשפילה יוצא טוב, אז הוא אפילו טוב מהאנטריקוט.
הבעיה שאצל רוב האנשים הפילה יוצא יבש, אז הם לוקחים אנטריקוט.

להיפך... פילה קל מאוד לצלות ולהגיש כראוי, כי חוץ מלא להרוג אותו פעם שניה (איפה שהו בין Blue לMedium Rare),
אין צורך בכלום.
בגלל היחס השונה בין אחוזי הבשר לשיוש השומן בנתח, צליית אנטרקוט בלי להרוס לכאן או לכאן, היא אמנות.
ואכן, שניהם טעימים... :)

katzofe

מושעה
מעורבות
73
נקודות
48
אם יש נתונים אשמח אם תספק אותם.

קיים בכל מפרט טכני למשל בלקסמן 06 :
http://www.luxman.com/product.php?pid=9

בדוק בהשוואה לנתונים של כל ראש פטיפון שעולה בדעתך ותזכור רק שמדידות אלו הינם בתנאים אופטימלים
(צלחת, זרוע וכד')

הדיסקים של אריק איינשטיין, שלום חנוך ומתי כספי מאוד מאכזבים בהשוואה לתקליטים.
אריה

לא מוציא מכלל אפשרות שזה אכן המצב, אז??

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אם כל הכבוד ללקסמן, ויש לי ציוד של לקסמן - איך זה מוכיח בצורה מדידה ש cd נשמע יותר טוב מתקליט ????

katzofe

מושעה
מעורבות
73
נקודות
48
אם כל הכבוד ללקסמן, ויש לי ציוד של לקסמן - איך זה מוכיח בצורה מדידה ש cd נשמע יותר טוב מתקליט ????

זה לא. רק מוכיח שcd נמדד טוב יותר
בדוק בהשוואה לנתונים של כל ראש פטיפון שעולה בדעתך ותזכור רק שמדידות אלו הינם בתנאים אופטימלים
(צלחת, זרוע וכד')

katzofe

מושעה
מעורבות
73
נקודות
48
וראה מה כתבת כאן:

שוב, אתה טוען דברים בלי להביא סימוכין
אני לא מדבר על חוויה, אני חולק על כך שהנתונים שלך נכונים - היות ואתה לא מביא הוכחות

גם אני לא מדבר על חוויה (נשמע טוב/פחות טוב )

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
ויכוח העתיק מאוד מאוד
דעתי : הכתבה קודם כל לא רלונטית לכלום כי מי שכתב אותה מעולם לא חיי בעולם האודיופילי.
לעיניין : כל פעם שצץ הדיון הזה אני משקיף מהצד ורואה שמשוים מלפפונים לעגבניות.
מדובר ב2 מקורות שונים לחלוטין שלכל אחד יתרונות וחסרונות ברורים . אני מניח שבמערכות קצה קצהו של הקצה ההבדלים מצתמצמים מאוד .עם נסים בצד את ההבדלים המדידים אך פחות שמיעים ונתרכז בהבדלים החשובים הסידי מבסיסו יותר שקט אבל אייפו שהו בין הדגימה להמרה יש שיגידו שהוא פחות אמיתי או טיבעי מהסאונד האנלוגי הטהור. הסידי יותר פשוט לשימוש ומאפשר גישה קלה יותר למגוון רחב של מוזיקה ברשת שטיבה לא ממש ידוע לעומת הוניל .
אני בחיי שמעתי המון פטיפונים ונגנים אני לא חושב שבלי לראות אוכל לומר תמיד מה עומד מולי סידי או וניל.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
קראתי את הכתבה, שמעתי את הטיעונים.

סלחו לי, אבל לא למאירי ולא ואותו כתב יש מושג איך נשמע פטיפון.
מאירי מכיר טכניקס 1200 או 1210 ותקליטים של החור בשחור.

אנחנו מתעסקים עם ציוד קצת יותר רציני מהטכניקס וכמובן, קונים תקליטים בליגה אחרת לגמרי ממה שהם (העם) מכירים.

אבל לא הצלחתי להבין דבר אחד. ממתי כתבה כל כך לא מקצועית שהאמצעי להסביר את הטענות הוא אדם בלתי מיומן בתחום בו אנו מתעסקים אמורה לפתוח דיון כזה?

או במילים אחרות. ממתי מנהלי קרקס מקשיבים לטענות של הקופים?

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
לא מוציא מכלל אפשרות שזה אכן המצב, אז??
שום דבר. אני חושב שמי שיצרו את הדיסקים האלה עשו עבודה לא מקצועית. הזכרתי את הדיסקים האלה כי מישהו הזכיר קודם דיסק של אריק אינשטיין. יש לי לדוגמה דיסק טוב של האלבום הלבן, נשמע בדיוק כמו האלבום. אני לא מסכים עם הטענה שתקליטים נשמעים טוב יותר מדיסקים. מי שכן חושב שתקליט נשמע טוב יותר מתקליטור, כדאי שירכוש נגן תקליטורים של ניים אודיו... (-:

אריה

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
346
נקודות
83
שום דבר. אני חושב שמי שיצרו את הדיסקים האלה עשו עבודה לא מקצועית. הזכרתי את הדיסקים האלה כי מישהו הזכיר קודם דיסק של אריק אינשטיין. יש לי לדוגמה דיסק טוב של האלבום הלבן, נשמע בדיוק כמו האלבום. אני לא מסכים עם הטענה שתקליטים נשמעים טוב יותר מדיסקים. מי שכן חושב שתקליט נשמע טוב יותר מתקליטור, כדאי שירכוש נגן תקליטורים של ניים אודיו... (-:

אריה

ובאיזה פטיפון "כבודו" משתמש?

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
למה "כבודו"?

לין.

אריה

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
ובאיזה פטיפון "כבודו" משתמש?
ויכוח סרק לא ניתן להשוות וניל וסידי כמו שמשווים למבורגיני ופורשה . באחד בודקים מי מסימת מסלול יותר מהר או מאפס למאה . בשני מדובר על ענינים מאוד אישיים שכלי המדידה הוא אוזן.
אבל נניח שמשווים איזה פטיפון מול איזה סידי הריי ניתן לבנות פטיפון מדויק מפורט ודינאמי ומצד שני סידי חמים ושמנמן . וכשאומרים סידי האם מתכוונים גם למחשב וממיר ואיזה ממיר תשווה לאיזה ראש בפטיפון...........................................

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור