האם משפיע? למה משפיע?

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,151
נקודות
113
אני מאוד אוהב את הבחור הזה - מציע לצפות . כל מה שקושר לרשת , חיווט וכל מה שבינהם .
זה שיש הבדלים - זה בדוק . ההסבר הטכני לפחות קשור ל טיימינג באיזה שהיא צורה , בעוד לא משפיע על תעבורת קובץ כנראה כן משפיע על אודיו והרגישות של האוזן שלנו .
מניח שיש עוד סיבות כפי שגיא ציין .
מה שבטוח - ההבדל שם.

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
אני מאוד אוהב את הבחור הזה - מציע לצפות . כל מה שקושר לרשת , חיווט וכל מה שבינהם .
זה שיש הבדלים - זה בדוק . ההסבר הטכני לפחות קשור ל טיימינג באיזה שהיא צורה , בעוד לא משפיע על תעבורת קובץ כנראה כן משפיע על אודיו והרגישות של האוזן שלנו .
מניח שיש עוד סיבות כפי שגיא ציין .
מה שבטוח - ההבדל שם.

איך טיימינג יכול להיות קשור עם הכול הגיע לבאפר מרשת ורק לאחר מכן (כשאין יותר תלות בכלום דבר חיצוני) מתחיל לנגן ע״י התוכנה?

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
שניה
אז אם הנתב מחובר לסטרימר
והסטרימר מחובר לממיר כלומר לא עושה שום פעולה אנלוגית כלומר שני מכשירים נפרדים. האם כבל הרשת יוכל להיות במקרה כזה פשוט?

עוד שאלה
יש לי מחשב מחובר בכבל רשת לממיר ויש לממיר חיבור לדיסק פנימי
חבר כבל רשת הכי זול cat 5 שתמצא
האם תרגיש בהבדל בניגון קבצים מהרשת או מהדיסק הפנימי??

אם היה הסבר טכני, היצרנים של הכבלים היו מצרפים לך אותו בשמחה לאתרים שלהם, אין הסבר ולכן הם מורחים כמה משפטים כללים שיכולים להבין אותם איך שרוצים

יצאה פסיקה באנגליה שאסור לפרסם כבל דיגיטלי עם המילה אודיופילי כי זו הטעייה
שים לב שאמאזון לא מפרסמים עם המילה אודיופילי גם בכבל רשת שעולה 3000 דולר
לגבי השאלה הראשונה, הנתב/סוויץ שלך לא עובד על אוויר, גם הוא מחובר לחשמל.
קח סוויץ פשוט ותשווה לסוויץ פשוט אחר, רק עם ספק ליניארי טוב.. ספר לנו אם אתה שומע הבדל?
בזמנו העליתי קישור למבחן עיוור כפול שנערך בהולנד, התוצאה הראתה שאנשים שמעו הבדל בצליל בין הסוויצ'ים שונים ואף דירגו אותם על פי איכות הצליל.

בעניין הדאק/סטרימרים, אם אין רעש שמגיע מכיוון חיבור האתרנט, מדוע כמעט כל יצרני הדאקים/סטרימרים משקיעים בתכנון כזה שימזער רעשים המגיעים מכיוון רכיבי הרשת?, כולם מטומטמים שמשקיעים יותר רק כדי לשרוף כסף לחינם?

להבדיל ממידע שנקרא מהרד דיסק למחשב או אות ווידאו המועבר למסך lcd ונשארים בדומיין הדיגיטלי, האות שאנחנו שומעים באוזן עובר לדומיין אנלוגי, לכן כל רעש שיכנס לפני היציאה האנלוגית יעבור הלאה להגברה ויוריד מאיכות התוצאה.

בעניין כבלי אתרנט, אני ורבים אחרים טוענים שיש הבדל שמיע בין כבלים. זה לא אומר שצריך כבל מפונפן במאות או באלפי דולרים, כן צריך כבל עם בידוד טוב נגד רעש RF, רעש חשמלי וכו... זה ניתן לייצר גם בדולרים בודדים.

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,151
נקודות
113
איך טיימינג יכול להיות קשור עם הכול הגיע לבאפר מרשת ורק לאחר מכן (כשאין יותר תלות בכלום דבר חיצוני) מתחיל לנגן ע״י התוכנה?
הוא מסביר את זה נהדר בסרטון .
בקצרה , רעשים חשמליים / רדיו ושאר ירקות מחרבנים את הסיגנל וגורמים ל jitter .
אני עדיין בודק את העניין לכן אין לי כל התשובות
התחלתי לבדוק את זה רק אחרי ששמעתי את הההבדלים ואילו לא היו הבדלים זניחים - עניין החיווט הדיגטלי , שעונים חיצוניים ( שבאולפן זה דבר סטנדרטי) ,איכות השעון ועוד המון דברים אחרים .

נושא מרתק

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
הוא מסביר את זה נהדר בסרטון .
אני עדיין בודק את העניין לכן אין לי כל התשובות
התחלתי לבדוק את זה רק אחרי ששמעתי את הההבדלים ואילו לא היו הבדלים זניחים - עניין החיווט הדיגטלי , שעונים חיצוניים ( שבאולפן זה דבר סטנדרטי) ,איכות השעון ועוד המון דברים אחרים .

נושא מרתק
נכון, ג׳יטר זה אויב מספר אחד באיכות האודיו, אבל ג׳יטר זה השהיה/רעידת אות שיכול גם להצטבר ולהפריע בהגעה של data בעת העברה ברשת (במקרה ספציפי זה) אבל אם data לא מגיע תקין - בזה זה נגמר, כי לא נוכל לנגן דבר, לכן נשאיר את זה בצד כלא רלוונטי.
בשאר המקרים גם עם ברשת/נתב יש ג׳יטר - הכול מגיע ומצטבר בבאפר, כלומר גם אם היה דבר מה בדרך - זה לא רלונתי.
כן בהמשך הדרך יכול להיווצר מצב ג׳יטרינג נוסף בדאק ושאר הרכיבים שיש בשרשרת, אך זה כבר סיפור אחר,

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,151
נקודות
113
נכון, ג׳יטר זה אויב מספר אחד באיכות האודיו, אבל ג׳יטר זה השהיה/רעידת אות שיכול גם להצטבר ולהפריע בהגעה של data בעת העברה ברשת (במקרה ספציפי זה) אבל אם data לא מגיע תקין - בזה זה נגמר, כי לא נוכל לנגן דבר, לכן נשאיר את זה בצד כלא רלוונטי.
בשאר המקרים גם עם ברשת/נתב יש ג׳יטר - הכול מגיע ומצטבר בבאפר, כלומר גם אם היה דבר מה בדרך - זה לא רלונתי.
כן בהמשך הדרך יכול להיווצר מצב ג׳יטרינג נוסף בדאק ושאר הרכיבים שיש בשרשרת, אך זה כבר סיפור אחר,
אני מקווה שהבנתי אותך נכון .
מה שאתה בעצם אומר שזה אם יש צליל ( במקרה שלנו)- אין ג׳יטר ?

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
סתמו כבר!!!!!!

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
איך שומעים שיש גיטר ?

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
,ציטוט:
" כולם מטומטמים שמשקיעים יותר רק כדי לשרוף כסף לחינם? "
כן.
כולנו מחפשים להגיע לשלמות ציודית, אין קשר לצליל.

Audiogod

מושעה
מעורבות
32
נקודות
28
הכבל היקר יותר גרוע מכבל זול

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
אני מקווה שהבנתי אותך נכון .
לא ממש לא, ג׳יטר תמיד יש בכול שלב, אני אומר שג׳יטר שמגיע מנתב/רשת/כבל רשת ברגע שהכול ניטען לבפאר לפני ניגון תכלס מתבטל ומידע (קובץ ניגון) הינו הגיע ככה או אחרת בשלמות ואין שם שום דבר נלווה שיכול להשפיע לאיכות בהמשך. לאחר מכן מתחיל עניין של ג׳יטר אחר אבל זה לא עניין בשאלה ששאלתי בהתחלה.

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,151
נקודות
113
לא ממש לא, ג׳יטר תמיד יש בכול שלב, אני אומר שג׳יטר שמגיע מנתב/רשת/כבל רשת ברגע שהכול ניטען לבפאר לפני ניגון תכלס מתבטל ומידע (קובץ ניגון) הינו הגיע ככה או אחרת בשלמות ואין שם שום דבר נלווה שיכול להשפיע לאיכות בהמשך. לאחר מכן מתחיל עניין של ג׳יטר אחר אבל זה לא עניין בשאלה ששאלתי בהתחלה.
אז אולי לא הבנתי את השאלה .... :D .

shushu

חבר משקיען
מעורבות
851
נקודות
113
מה שעלול להשפיע הוא ג׳יטר בשעון של הסטרימר/טרנספורט אם מחברים spdiff, וג׳יטר בשעון הפנימי של הדאק אם החיבור הוא usb אסינכרוני

ליאור

חבר משקיען
מעורבות
409
נקודות
63

ג'יטר על הרשת? על מה אתם מדברים בשם ה'? הנגינה נעשית אחרי השכבה האפליקטיבית ברשת. מה למימוש הפיזי ולנגינה בכלל? מאיפה אתם מביאים את זה?..

ננסה את זה ככה: כשקבל הרשת מנותק, יש ג'יטר?

ilaubel

אוהב את התחום
מעורבות
95
נקודות
28
אז אני חוזר שוב על השאלה " למה אף אחד לא משתמש בסיב אופטי ? אם יש לך כניסה אופטית הביתה שים נתב עם יציאה אופטית וכרטיס אופטי במחשב ובא לציון גואל" . דרך אגב ככה זה עובד אצלי בלי שום כרטיס או סוויץ אודיופילי וכשעברתי לסיב של בזק 1גיגה בהחלט היה שיפור לטובה גם אם זה רק אצלי בראש :cool:

ליאור

חבר משקיען
מעורבות
409
נקודות
63
ספציפית, עבור התזה (המביכה) של "ג'יטר", מודול SFP לא כל כך ישנה.
לא שיש קשר כלשהו בין ג'יטר בשכבה הפיזית, ומידע שמנוגן בשכבה אפליקטיבית.

אבל, עבור התזה של "רעשים חשמליים" אתה בהחלט יכול "לנטרל" אותם בתקשורת אופטית, אלחוטית וכיוצ"ב.

Audiogod

מושעה
מעורבות
32
נקודות
28
לכבלים האלה יש 0 השפעה

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
כמה קישקושים. לא יאמן
כל פעם שלא יודעים מה להגיד יש ג’וקר - קוראים לו גיטר

מה זה גיטר?
גיטר זה הזמן מרגע שמגיעה פסיקת השעון לדגום אות עד שהדגימה נעשית בפועל

זה רלוונטי רק למפענח אנלוגי דיגיטלי.

עוד משהו
הגיטר נמדד בפיקו שניות!!!! פיקו זה 10e-12

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
אני סתם שאלה :) למה אף אחד לא משתמש בסיב אופטי ? אם יש לך כניסה אופטית הביתה שים נתב עם יציאה אופטית וכרטיס אופטי במחשב ובא לציון גואל
נכון. חייבים לעשות הפרדה בין כבל המתכת והזרמים בו המשמשים כ carrier ומשם ממשיכים 'לטייל' במעגלים האלקטרונים של המערכת שמשם קרוב לוודאי נוצרים ההבדלים לכבל אופטי. ההשוואה האמתית תעשה לצרוך מאותו ספק תוכן דרך כבל אופטי ובמקביל דרך כבל הנחושת ובשלב השני אותו דבר עם הציוד הביתי, כמובן שזה תאורטי אבל היום בארץ יש את 'הוט' למשל שעובדים במקביל אבל הממירים שונים.

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור