michael123
חבר משקיען
- מעורבות
- 1,434
- נקודות
- 113
הכסף הגדול ב"שורטים" נכון לעכשיו.
אני כמו וורן באפט ))
הכסף הגדול ב"שורטים" נכון לעכשיו.
נחמד שאלה איך זה נשמע... לא תמיד דבר יקר נשמע ושווה כסף שהושקע...
מליארד שקל לרשות השידור, ועכשיו 747 מיליון שח "לתאגיד" רשות השידור, מאות מליונים לבימה המושחת והמיגזרי שמנוני , תקציב בטחון מופקע לפנסיות ופונקציונרים , ואין לך על מי להתגולל אלא על תלמידי הישיבות? מה לעשות שרוב העם היהודי רואה בלימוד תורה ומורשת ישראל משהו חיובי. ובמשחק הפוליטי שמקצה תקציבים יש לזה דרישה. למה חייב זה לבוא על חשבון זה ולא נראה לך יותר נכון לדרוש את מה שאתה חושב במקום לדחוף אף ולטנף על דרישות לגיטימיות של מישהו אחר? ליצמן נתן יותר רווחה לכלל הציבור, וגם לציבור בוחריו, יותר מאשר הרבה אחרים. תשאל מנהלי בתי חולים לגביו- איש עבודה מסור גם אם לא חף מטעויות . אני לא חרדי, מסורתי, ציוני ויש לי במשפחה מכלל המגזרים וכיף לי שהמדינה תעזור גם לדוד שלי החרדי שמשמר את מסורת אבותיי, וגם לבן משפחתי הנכה שנאבק.זוהי תקופה מצויינת לחתוך בשומן המיותר של כמות עובדי המדינה עם משכורות קילומטרים ותוצרת סנטימטרים, אבל לא! יש מי שיודע שהם היו מיותרים והיו ההוצאה הכי גדולה במשק ובכל אופן יחזיר אותם לעבודה בהמשך.
אני אם הייתי נכה הייתי מחכך ידיים בהנאה עם חיוך גדול על הפנים ואומר לכל אלה תרגישו מה שאנחנו מרגישים כל הזמן וביתר שאת עכשיו שלא יכלו להתכנס לתת לנו את הפעימה העלובה של עוד 500 ש"ח לקצבה של 3200 ולישיבות מצאו 840 מיליון.
מליארד שקל לרשות השידור, ועכשיו 747 מיליון שח "לתאגיד" רשות השידור, מאות מליונים לבימה המושחת והמיגזרי שמנוני , תקציב בטחון מופקע לפנסיות ופונקציונרים , ואין לך על מי להתגולל אלא על תלמידי הישיבות? מה לעשות שרוב העם היהודי רואה בלימוד תורה ומורשת ישראל משהו חיובי. ובמשחק הפוליטי שמקצה תקציבים יש לזה דרישה. למה חייב זה לבוא על חשבון זה ולא נראה לך יותר נכון לדרוש את מה שאתה חושב במקום לדחוף אף ולטנף על דרישות לגיטימיות של מישהו אחר? ליצמן נתן יותר רווחה לכלל הציבור, וגם לציבור בוחריו, יותר מאשר הרבה אחרים. תשאל מנהלי בתי חולים לגביו- איש עבודה מסור גם אם לא חף מטעויות . אני לא חרדי, מסורתי, ציוני ויש לי במשפחה מכלל המגזרים וכיף לי שהמדינה תעזור גם לדוד שלי החרדי שמשמר את מסורת אבותיי, וגם לבן משפחתי הנכה שנאבק.
אם הדרך לעושר הייתה להיות אברך תהיה בטוח שהיית שם, אבל לא, אתה סתם מזלזל על ציבור שחי אחרת ממך ומעדיף לחיות בצמצום חומרי אבל עם עושר רוחני . מינימום פשיעה, מלא נתינה וחסד, ומעבר לכל כחלק מהייחוד של מדינת היהודים יהדות זה פקטור וערך שמשקיעים בו.
מאחל לכולם שיעברו את המשבר הלא פשוט הזה שכירים, עצמאים ובין לבין- קשה הפרנסה לכולם וכמה שנעזור אחד לשני נעבור את זה יותר בקלות - אין טעם לקנות מאה פסטות ושלשכן שלך לא יישאר, אתה חושש? קנה 10% יותר מהרגיל ותהיה בריא. בהצלחה לכולם
בו נעמיד מספר עובדות ברשותך.
מי שמקבל פנסיה עבד, כן גם רס"ר לניקיון הדשא - עבד. במהלך שנות עבודתו שילם מס והפריש לפנסייה, גם אם הנסייה התקציבית שלו לא נראית לי או לך, אגב באזור 2030-35 יגיע שיא התשלומים לפנסייה תקציבית ומשם זה ייעלם במהירות.
לגבי תלמידי הישיבות, מפעל חשוב אממה..., אין צורך שכל מי שהגדיר עצמו חרדי/תורתו אמונתו ילמוד על חשבון הציבור, כשם שלא כל אחד זוכה למלגה מהאוניברסיטה (בכלל, ההשוואה בין סטודנטים לאברכים תראה לך שהאחרונים מצ'ופרים בכל הנושאים, שלא לדבר שבתום מספר שנים רוב הסטודנטים יהפכו לאזרחים יצרניים, אברכים.... יוק).
מעולם בהיסטוריה של עם ישראל לא היה מספר תלמידי הישיבות גבוה כל כך (גם לא לפני השואה עם יהדות פולין ורוסיה שנמחקו באותם שנים מחרידות), תסכים איתי שאין לזה צורך משום שלא כל אחד מתאים לנושא, בדיוק כפי שלא כל אחד מתאים ללמוד רפואה או פיזיקה.
בקהילות החרדיות בחו"ל רק עילויים לומדים על חשבון הציבור, השאר עובדים. בארץ, עשרות אלפים הלומדים על חשבון הציבור.
בנוסף לאמור, חרדים ואברכים נהנים מהנחות, סבסוד מהמדינה.
בנוסף, ההיבדלות של חלקים רבים מהחברה החרדית מהחברה הישראלית כולל מה שעומד במרכז ההוויה הישראלית - השירות הצבאי. החברה החרדית רוצה מצד אחד לקבל את כל ההטבות שמציאה המדינה אולם אינה מוכנה לקחת אחריות שלטונית של עם החי במדינתו, יתרה מזו ישנם פלגים שכלל אינם מכירים במדינה מסיבות שונות.
אין לי בעיה לתמוך בעילויים שבישיבות.מליארד שקל לרשות השידור, ועכשיו 747 מיליון שח "לתאגיד" רשות השידור, מאות מליונים לבימה המושחת והמיגזרי שמנוני , תקציב בטחון מופקע לפנסיות ופונקציונרים , ואין לך על מי להתגולל אלא על תלמידי הישיבות? מה לעשות שרוב העם היהודי רואה בלימוד תורה ומורשת ישראל משהו חיובי. ובמשחק הפוליטי שמקצה תקציבים יש לזה דרישה. למה חייב זה לבוא על חשבון זה ולא נראה לך יותר נכון לדרוש את מה שאתה חושב במקום לדחוף אף ולטנף על דרישות לגיטימיות של מישהו אחר? ליצמן נתן יותר רווחה לכלל הציבור, וגם לציבור בוחריו, יותר מאשר הרבה אחרים. תשאל מנהלי בתי חולים לגביו- איש עבודה מסור גם אם לא חף מטעויות . אני לא חרדי, מסורתי, ציוני ויש לי במשפחה מכלל המגזרים וכיף לי שהמדינה תעזור גם לדוד שלי החרדי שמשמר את מסורת אבותיי, וגם לבן משפחתי הנכה שנאבק.
אם הדרך לעושר הייתה להיות אברך תהיה בטוח שהיית שם, אבל לא, אתה סתם מזלזל על ציבור שחי אחרת ממך ומעדיף לחיות בצמצום חומרי אבל עם עושר רוחני . מינימום פשיעה, מלא נתינה וחסד, ומעבר לכל כחלק מהייחוד של מדינת היהודים יהדות זה פקטור וערך שמשקיעים בו.
מאחל לכולם שיעברו את המשבר הלא פשוט הזה שכירים, עצמאים ובין לבין- קשה הפרנסה לכולם וכמה שנעזור אחד לשני נעבור את זה יותר בקלות - אין טעם לקנות מאה פסטות ושלשכן שלך לא יישאר, אתה חושש? קנה 10% יותר מהרגיל ותהיה בריא. בהצלחה לכולם
רק הערונת ברשותך, אבל מזו נובעת התרעומת כלפי מקבלי הפנסיות התקציביות, בניגוד לפנסיה צוברת שהיא פרי חסכון של העובד והשתתפות המעביד, בתקציבית אין לעובד שום תרומה. יותר מכך בשרות הבטחון למשל היציאה לפנסיה היא בגיל צעיר יחסית ומכאן שהסכום הכולל המוקצב ליחיד שהוא יוצא מערכת הבטחון גבוה במכפלות לא מעטות מזה שיקבל מי שחסך בקופת פנסיה והכסף כאמור הוא פרי חסכונו והפרשות המעסיק, ללא שקל מתקציב המדינה. זה עוד מבלי לגעת בעובדה שאין בטלטלות שבשוק ההון השפעה על גובה הפנסיה התקציבית שהיא קבועה וצמודה, לאידיוט שלא היה לו השכל להצמד לעטיני השירות הציבורי אין את הבטחון הזה. ההבדל העקרוני בין שני סוגי הפנסיות הוא שבעוד בצוברת הכסף הנחסך הוא אכן פרי עמלו הפרטי של העובד, בתקציבית הוא פרי עמלנו הקיבוצי.בו נעמיד מספר עובדות ברשותך.
מי שמקבל פנסיה עבד, כן גם רס"ר לניקיון הדשא - עבד. במהלך שנות עבודתו שילם מס והפריש לפנסייה, גם אם הנסייה התקציבית שלו לא נראית לי או לך, אגב באזור 2030-35 יגיע שיא התשלומים לפנסייה תקציבית ומשם זה ייעלם במהירות.
לגבי תלמידי הישיבות, מפעל חשוב אממה..., אין צורך שכל מי שהגדיר עצמו חרדי/תורתו אמונתו ילמוד על חשבון הציבור, כשם שלא כל אחד זוכה למלגה מהאוניברסיטה (בכלל, ההשוואה בין סטודנטים לאברכים תראה לך שהאחרונים מצ'ופרים בכל הנושאים, שלא לדבר שבתום מספר שנים רוב הסטודנטים יהפכו לאזרחים יצרניים, אברכים.... יוק).
מעולם בהיסטוריה של עם ישראל לא היה מספר תלמידי הישיבות גבוה כל כך (גם לא לפני השואה עם יהדות פולין ורוסיה שנמחקו באותם שנים מחרידות), תסכים איתי שאין לזה צורך משום שלא כל אחד מתאים לנושא, בדיוק כפי שלא כל אחד מתאים ללמוד רפואה או פיזיקה.
בקהילות החרדיות בחו"ל רק עילויים לומדים על חשבון הציבור, השאר עובדים. בארץ, עשרות אלפים הלומדים על חשבון הציבור.
בנוסף לאמור, חרדים ואברכים נהנים מהנחות, סבסוד מהמדינה.
בנוסף, ההיבדלות של חלקים רבים מהחברה החרדית מהחברה הישראלית כולל מה שעומד במרכז ההוויה הישראלית - השירות הצבאי. החברה החרדית רוצה מצד אחד לקבל את כל ההטבות שמציאה המדינה אולם אינה מוכנה לקחת אחריות שלטונית של עם החי במדינתו, יתרה מזו ישנם פלגים שכלל אינם מכירים במדינה מסיבות שונות.
הרבה מה לומר על דבריך, ואם הכי נח לחיות מקצבה אז ..אתה לא נורמאלי שאתה עובד, תחיה מקצבה! אלא שאתה רוצה להרגיש מרומם ויותר טוב וחרוץ ממישהו אחר אז נח לך להסתכל על מישהו אחר. חביבי, כל יהודימשלומד תורה הוא עילוי, ואם יש מי שמשתמש במנגנון צריך לטפל בו. כמו כל מקבל תקציב אחר, נתחיל בעיריות ובצהל ורשויות המס ונחסוך הרבה יותר מ2000 אברכים סוררים על קצבתם הדלילה.. קצר המרחק בין עמדה תועלתנית שהיא לגיטימיצ לכתובות נאצה ליברמניות לפידיות שמזהמות את הרחובות הלבהות והמוחות, ומכל מיני הערות וממים גזעניים על לבושו של שר הבריאות. בקיצור, זה פורום אודיו , נישאר באודיו. אתה מוזמן לחלוק עליי בהודעה פרטית שלא נלאה את באי הפורום..יום טוב.אין לי בעיה לתמוך בעילויים שבישיבות.
אני גר בירושלים, ובמסגרת העבודה שלי אני חי ונושם את המגזר החרדי, כמעט כמו חרדי.
הם חיים מקצבאות. למה? כי זה נוח ואין חשק לעבוד. כשאני מגיע לישיבות ולכוללים, אני רואה 95% מהם ישנים או סתם מסתובבים חסרי מעש.
לגבי דת, אני מבית ציוני דתי במקור, אך כבר לא דתי. בוא תראה את החבר'ה שגרו איתי בעבר.
תורה ועבודה פר אקלסנס. כולם שירתו כקצינים ביחידות עילית, לצד לימוד תורה אינטנסיבי, עד היום. קמים בארבע לפנות בוקר ללימוד עד שמונה בבוקר ואחרי העבודה ממשיכים.
אז אם הם יכולים, למה החרדים לא?
הכי כיף לחיות בנוחות ובלי בלבולי מוח, מפרוטות ושמלות כלה מהגמ"ח, בדיוק כמו המובטלים הכרוניים שאין להם חשק לחפש עבודה, וחיים מדמי אבטלה.
יש כרגע בפורום 2-3 שרשורים בנושאי אקטואליה ועוד מאות/אלפים של שרשורים על אודיו שאתה יכול להכנס אליהם ולכתוב בהם את אשר על ליבך ......בנוסף אתה יכול לפתוח שרשור אודיו חדש כראות עינך.......למה אתה מוצא לנכון להיכנס לשרשורים שלא מעניינים אותך, ויתרה מזו להציק לאנשים שמעוניינים כן להשתתף בהם?אחת הסיבות שאנשים אוהבים את הפורום הזה (או פורומים בכלל) היא כדי לברוח מהחדשות, מנושאי אקטואליה ושאר דברים שרק יכולים לעצבן. בחייאת שחררו אותנו מתקציבי מדינה, דתיים חילוניים, שמאל ימין, קפיטליזם סוציאליזם. כל אחד שיהנה בדעתו וצידקתו ופה יש אי קטן של אודיו ומוזיקה...
רק הערונת ברשותך, אבל מזו נובעת התרעומת כלפי מקבלי הפנסיות התקציביות, בניגוד לפנסיה צוברת שהיא פרי חסכון של העובד והשתתפות המעביד, בתקציבית אין לעובד שום תרומה. יותר מכך בשרות הבטחון למשל היציאה לפנסיה היא בגיל צעיר יחסית ומכאן שהסכום הכולל המוקצב ליחיד שהוא יוצא מערכת הבטחון גבוה במכפלות לא מעטות מזה שיקבל מי שחסך בקופת פנסיה והכסף כאמור הוא פרי חסכונו והפרשות המעסיק, ללא שקל מתקציב המדינה. זה עוד מבלי לגעת בעובדה שאין בטלטלות שבשוק ההון השפעה על גובה הפנסיה התקציבית שהיא קבועה וצמודה, לאידיוט שלא היה לו השכל להצמד לעטיני השירות הציבורי אין את הבטחון הזה. ההבדל העקרוני בין שני סוגי הפנסיות הוא שבעוד בצוברת הכסף הנחסך הוא אכן פרי עמלו הפרטי של העובד, בתקציבית הוא פרי עמלנו הקיבוצי.