האם לעשירים בלבד..?

• פותח הנושא zs
  • פורסם בתאריך

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
זוהי תקופה מצויינת לחתוך בשומן המיותר של כמות עובדי המדינה עם משכורות קילומטרים ותוצרת סנטימטרים, אבל לא! יש מי שיודע שהם היו מיותרים והיו ההוצאה הכי גדולה במשק ובכל אופן יחזיר אותם לעבודה בהמשך.
אני אם הייתי נכה הייתי מחכך ידיים בהנאה עם חיוך גדול על הפנים ואומר לכל אלה תרגישו מה שאנחנו מרגישים כל הזמן וביתר שאת עכשיו שלא יכלו להתכנס לתת לנו את הפעימה העלובה של עוד 500 ש"ח לקצבה של 3200 ולישיבות מצאו 840 מיליון.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,434
נקודות
113
זוהי תקופה מצויינת לחתוך בשומן המיותר של כמות עובדי המדינה עם משכורות קילומטרים ותוצרת סנטימטרים, אבל לא! יש מי שיודע שהם היו מיותרים והיו ההוצאה הכי גדולה במשק ובכל אופן יחזיר אותם לעבודה בהמשך.
אני אם הייתי נכה הייתי מחכך ידיים בהנאה עם חיוך גדול על הפנים ואומר לכל אלה תרגישו מה שאנחנו מרגישים כל הזמן וביתר שאת עכשיו שלא יכלו להתכנס לתת לנו את הפעימה העלובה של עוד 500 ש"ח לקצבה של 3200 ולישיבות מצאו 840 מיליון.

אני בטוח שנמשיך לשלם ארנונה כאילו לא קרה כלום

ישיבות אגב אני רואה את זה כתקציב של משרד החינוך

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
אני בטוח שנמשיך לשלם ארנונה כאילו לא קרה כלום

ישיבות אגב אני רואה את זה כתקציב של משרד החינוך

שילכו לעבוד אחרי הלימודים בדיוק כמו סטודנטים לרפואה.

רועי51

חבר משקיען
מעורבות
210
נקודות
43
ההזדמנות האמיתית היא בשדה הפנסיה התקציבית, זו שצמודה ומשתלמת ללא קשר למה שקורה בשוק ההון, בעוד שלחוסכי קופות הפנסיה הצוברת, שממילא היא יחסית נמוכה במרביתם המוחלטת של המקרים, נחתכו סכומים נאים מאוד רק במהלך השבועיים האחרונים. העיוות הזה זועק לשמיים גם בתקופות שפויות, קל וחומר בתקופה כזו. המדינה הזו חולה ולא רק בקורונה.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
ההזדמנות האמיתית היא בשדה הפנסיה התקציבית, זו שצמודה ומשתלמת ללא קשר למה שקורה בשוק ההון, בעוד שלחוסכי קופות הפנסיה הצוברת, שממילא היא יחסית נמוכה במרביתם המוחלטת של המקרים, נחתכו סכומים נאים מאוד רק במהלך השבועיים האחרונים. העיוות הזה זועק לשמיים גם בתקופות שפויות, קל וחומר בתקופה כזו. המדינה הזו חולה ולא רק בקורונה.

פנסיה תקציבית בוטלה מלפני שנים ומקבלים מי שזכו מן ההפקר דאז ונדרש שינוי חקיקתי.
פיטורין, הסכמי שכר וכו' ניתנים לשינוי אד הוק.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
ישנם בטוחי מנהלים שטובים יותר מפנסיה תקציבית....ולא במעט

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,434
נקודות
113

היו

רועי51

חבר משקיען
מעורבות
210
נקודות
43
ביטול הפנסיה התקציבית בשנת 2001 בשרות הציבורי ובשרות הבטחון ב 2004, לא חיסל אותה, כל מי שהתחיל לעבוד או לשרת לפני התאריכים הנזכרים זכאי לה, גם אם הוא עדיין עובד היום בשרות הציבורי או בשרות הבטחון, ודאי כך מי שכבר פרש ומדובר במאות מיליארדים שאנחנו צריכים לשלם. והעיוות אינו רק בעובדה שמדובר בסכומים שמשולמים מתקציב המדינה, בעוד הצוברת היא חיסכון של הפרט, התקציבית חסינה ממשברים כמו הקורונה, ואילו חוסכי הצוברת חשופים למשבר הזה בלי יכולת אמיתית לעשות כלום, גרוע מכך זכאי הפנסיה התקציבית יכולים בגיל צעיר יחסית לפרוש לפנסיה ולקבל הכנסה נוספת מבלי שהפנסיה שלהם נפגעת כהוא זה ( למעט ההבט המיסויי ), זה בעוד מי שזכאי נניח לשני סוגי קיצבה מביטוח לאומי לא יוכל לקבלם במצטבר, גם כשמדובר בסכומים מגוחכים. ובהחלט ניתן לשנות את ההסדרים האלו, שינוי חקיקה אינו ביטוי גס, יותר מכך, צריך לשנות, לא יתכן שאלוף בדימוס למשל יקבל פנסיה של עשרות אלפי שקלים ועוד שכר מצטבר של עוד עשרות אלפי שקלים כח"כ ( דוגמה בלבד להמחשת המצב העקרוני ) , לא מדובר רק בעיוות חשבונאי, מדובר בראש וראשונה בעיוות מוסרי ובנטל בלתי נסבל על שאר הציבור.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
ההפקר הגיע ממי שעבד ולא ייצר כסף.דהיינו עובדי רשויות צבא וכד.
עובדים הפקידו סכום חודשי בהתאם למשכורת שלהם במשך 30+ שנים.
ורגע לפני הפרישה מנהליהם החמודים הקפיצו אותם ב 4 דרגות והרימו להם את הפנסיה ב עשרות אחוזים.
אבל הם הפקידו רק שנה או שנתיים לפי המשכורת ה"חדשה" ולא לפי כל השנים.
אז מאיפה הכסף?מעמיתים שובדים כל החיים במפעלים שמייצרים כסף ושם אין את החגיגה הזו וככה הקופה מתרוקנת.
אנשים שעובדים עם כספי ציבור כמו עיריה למשל...מה אכפת להם מאיפה בא הכסף "הציבור מטומטם והציבור יממן"
עכשיו התעוררו רק מאוחר ויצרו נוסחה שאינה מתחשבת בשלוש שנים אחרונות .
וממנה נפגעו כולם כולל אילו שעובדים במפעל יצרני.
בטוחי מנהלים נשארו כמו שהם.
ונכון הפנסיה החדשה היא פחות טובה מהישנה.וזה בגלל היד החופשית שישנה על כספי ציבור.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
אלפי עובדים כבר בחל"ת - כל משרדי הנסיעות מושבתים, רק הם למעלה מ 2000 או 3000 עובדים, שנותרו ללא משכורת. אל-על כבר פיטרה 1000 וזו רק ההתחלה כי הם כמעט באפס הכנסות, היום או מחר בטח נשמע על פיטורים בארקיע וישראייר ( שהפסיקו לטוס). מלון ישרוטל תל אביב הודיע על סגירה - סנונית ראשונה.
ענף התיירות והתעופה הראשון לחטוף וזה אומר אלפים שמפסיקים לקבל שכר והולכים ללשכת התעסוקה.
מי הבאים בתור? אין טיסות אז אין כנסים, תערוכות, ופגישות עבודה = אין מכירות והתקשרויות בינ"ל, שזה החמצן של המשק הישראלי. ההיי טק וענפי הייצוא ייתקעו בקרוב כי אין כמעט פעילות בינ"ל.
מקומות עבודה עם הרבה open space יצטרכו בקרוב לשלוח עובדים הבייתה.
כשההידבקות היא אקספוננציאלית, אין דרך להמנע ממנה, למעט מניעת מגע וקרבה בין אנשים. זה אומר שינוי סדרי חיים והתנהלות שהפכה לטבעית לכולנו. מוסדות חינוך, בסיסי צבא, מקומות עבודה, קניות, בילויים, ספורט, תרבות - כל אלה חלק טבעי מהחיים שלנו ויצטרכו להשתנות על מנת לעצור את ההתפשטות. הליכה לסופר היא כבר לא מעשה טבעי, אלא התנהלות מחושבת.
השיא עוד לפננו.
מי שחושב שכל זה לא ישפיע על הכלכלה העולמית והישראלית, ועל ההכנסה של כל אחד מאיתנו, חי בסרט.
אז לא צריך להיכנס להסטריה, אבל כן חייבים להבין שכרגע התרופה היחידה היא מניעה, שניתן להשיג רק במשמעת עצמית גבוהה ושיתוף פעולה של כל אחד. משמעת עצמית גבוהה מאוד משמעותה בידוד כשצריך, המנעות מהתכנסויות גדולות, הגיינה אישית. העולם המערבי המפונק מתקשה בזה, ארה"ב להערכתי על סף קטסטרופה, הם התעוררו מאוחר מידי, כמו האיטלקים. ספרד הולכת להיות הקורבן הבא. צריך ללמוד מדרום קוריאה וטייוואן, שם מצליחים בינתיים לשלוט יחסית בהתפשטות הנגיף.
צודק ב100% .
להוסיף לזה את מחיקת המיליארדים בבורסות בעולם הפגיעה בחסכונות של כולם...בקיצור התרסקות.
אולי סוף סוף בועת הדיור תתנפץ...

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
אני מניח שזה נכון לתקופות שהבורסה בפריחה......מעניין מה מדד הבורסה/ות שמתחתיו בטוחי המנהלים יהיו פחות אטרקטיביים מהפנסיה התקציבית..... ולי יש תקציבית.....

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
ביטול הפנסיה התקציבית בשנת 2001 בשרות הציבורי ובשרות הבטחון ב 2004, לא חיסל אותה, כל מי שהתחיל לעבוד או לשרת לפני התאריכים הנזכרים זכאי לה, גם אם הוא עדיין עובד היום בשרות הציבורי או בשרות הבטחון, ודאי כך מי שכבר פרש ומדובר במאות מיליארדים שאנחנו צריכים לשלם

ממש לא מדוייק, לא חסלו אותה אבל פגעו בה....לפני השינוי תשלום הפנסיה התייחס למשכורות האחרונות, ואלו אחרי השנוי הפנסיה היא פונקציה של ממוצע כל 35 שנות העבודה, כך שהפנסיה בגיל פרישה קטנה משמעותית.

איני מתלונן כלל על "הוגנות" העניין ....לדעתי להקפיץ את השכר בשנים האחרונות של העבודה וליצור עומס פיננסי על מערכת הפנסיות הוא לא עניין הוגן לכלל הציבור.

נערך לאחרונה ב:

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,434
נקודות
113
צודק ב100% .
להוסיף לזה את מחיקת המיליארדים בבורסות בעולם הפגיעה בחסכונות של כולם...בקיצור התרסקות.
אולי סוף סוף בועת הדיור תתנפץ...

לא, לא, סבלנות!
הבורסה תעלה עד סוף השנה ועם ריבית יפה!
זה הזמן להשקיע

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
לא, לא, סבלנות!
זה הזמן להשקיע

ועוד איך !
אני חושב שאנו בעידן כלכלי חדש של כלכלה קפיטליסטית שמי שיש לו אף פעם באמת לא מפסיד והכוונה לנכסים כלכליים ונדל"ן לא מסעדות או מפעל ללא ראיה קדימה לצרכנות שמשתנה בעידן טכנולוגי.
אם ניכנס לרגע לראשו של EB העשירים גם הבטיחו לעצמם מיגון פיזי בנוסף לכלכלי שימשיך את מורשתם הגנטית, דוגמה פרימיטיבית: למי יש ואין מיגון בעוטף עזה וערי הצפון.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
לא, לא, סבלנות!
זה הזמן להשקיע
לא עכשיו, מדד הבונד ב 2008 הגיע ל -20% כרגע זה עומד על 10-
חכה לעוד 10-

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,434
נקודות
113
לא עכשיו, מדד הבונד ב 2008 הגיע ל -20% כרגע זה עומד על 10-
חכה לעוד 10-

אני מדבר על S&P500
גם הוא ירד עוד קצת, בכל מקרה פוזיציות שלי לונג, לא מוכר כלום, אלא אוסיף עוד קצת אולי עוד כחודש

אני אופטימי

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
אני מדבר על S&P500
גם הוא ירד עוד קצת, בכל מקרה פוזיציות שלי לונג, לא מוכר כלום, אלא אוסיף עוד קצת אולי עוד כחודש

אני אופטימי

הכסף הגדול ב"שורטים" נכון לעכשיו.

Trekmadone9

חבר אתר
מעורבות
16
נקודות
3
ממש לא!!!
אל תשכח שבפנסיה תקציבית אין הפרשות מצד העובד כך שלעובד לא נזקף שום תשלום בתלוש וגב המעסיק לא מפריש.הפנסיה משולמת מתקציב המדינה ואו הרשות.מה גם הפסדים ואו רווחים ואו קיצוף הקיצבה עקב עליית תוחלת החיים לא מענינים אותם.והכי חשוב זו היציאה לפנסיה מוקדמת.בקיצור זה תענוג שאישתי היקרה תהנה ממנה .באפריל 1999 נגמר הסיפור מאז ישנה פנסיה צוברת ורו ביטוח מנהלים כמו שיש לכולם.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
ממש לא!!!
אל תשכח שבפנסיה תקציבית אין הפרשות מצד העובד כך שלעובד לא נזקף שום תשלום בתלוש וגב המעסיק לא מפריש.הפנסיה משולמת מתקציב המדינה ואו הרשות.מה גם הפסדים ואו רווחים ואו קיצוף הקיצבה עקב עליית תוחלת החיים לא מענינים אותם.והכי חשוב זו היציאה לפנסיה מוקדמת.בקיצור זה תענוג שאישתי היקרה תהנה ממנה .באפריל 1999 נגמר הסיפור מאז ישנה פנסיה צוברת ורו ביטוח מנהלים כמו שיש לכולם.
אתה צודק ב100% וזה עושק כספי ציבור ללא כחל וסרק.אני דיברתי על פנסיה של מבטחים הישנה, ששם כן מפקיד העובד אבל מי שואל אותו..? אתה תיארתה מצב עוד יותר גרוע .במקומות האילו כל כך היה נפוץ עניין "הדרגות לפנסיה".

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור