שניצל
חבר משקיען
- מעורבות
- 1,769
- נקודות
- 113
אני שם את הרמקולים שלי על גרניט פורצלן , תמיד עם תחתיות מסוגים שונים ,מתכות שונות ,שיטות שונות ,כמו קרבון ,גולות קרמיות , נחושת , סטנלייס סטיל , אביזרים עם ספייק פנימי שיושב על נחושת ועוד, כולם עובדים מצויין ,וזו השיטה הנכונה להעמיד רמקול , כלומר ספייק שיושב על טבעת מתכת ולעולם לא על משהו רך או קפיצי (טאונשנד ) ,ההטוב ביותר הוא פלטה רחבה של ארד או לחליפין תחתית המכילה גולות קרמיות , הדברים הרכים מתאיצים לציוד ורמקומולים צורחים והופכים אותם עמומים , למעט אם היצרן בחר זאת בעיקר במכשירים (לדוגמה VAC )ספייקים כן או לא? להוסיף משכחים? בסופו של דבר הכל תלוי בתכנון של הרמקולים וכמובן בהגברה ובמקור. אם תוסיפו משכחים (גומי או כל חומר אחר שסופג אנרגיה) כשבתכנון הם לא אמורים להיות, אז הטווח הדינאמי יפגע בגלל הפסדי אנרגיה (מה שיגרום גם לפחות רזולוציה). יכול להיות שתוספות כאלו יגרמו לכך שהסאונד ישמע יותר אורגני ונעים, אבל זה רק בגלל שכל השרשרת שמייצרת, מגבירה ומובילה את הסיגנל עד הרמקולים לא אופטימלית לתכנון שלהם וגורמת לסאונד להשמע פחות טוב בלעדיהן. אולי הכי נכון זה פשוט להתייעץ עם יצרן הרמקולים?
במכשירים טובים ויקרים הרגליים בסדר גמור , ברמקול לעולם לא לשים גומי רך !
השבוע קניתי שמיניה של FRANC AUDIO תוצרת פולין , עדיין לא משוכנע שזה מושלם , גם יקר למדי ויפה מאוד , מכיל גולות קרמיות , קצת מסרס לי לי את הבס ומרכך המיד , בינתיים מאוד מרוצה ,בעיקר מיוהן הדילר ומהאפקט האורגני על המפלצת שלי ,האמת היא שמזה שנים מנסה להפוך את הרמקול העצבני והמפלצתי שלי למשהו יותר מוזיקלי ,כל אחד וטעמו , קשה מאוד להתרגל לרמקול פול ריינג דינמי ביותר ומפורט בטרוף ,זאת לפי התגובות של החברים שלי , בקיצור בחמש דקות הופך הרמקול למפלצת או לחליפין למשהו רך ומוזיקלי בהתאם לכבלים ,תחתיות ,רומקורקשיין , הגדרות וכבלי הסטרמינג ,
10 אג בטח לא מתאים ,קטן מדי ! רוחב התחתית צריכה לעבור חמישה שישה סמ לפחות ,לי יש אפשרות להחליף בהתאם למצב רוח , צריך 3 אנשים בכדי לעשות זאת מרמקול של 200 קילו ,אבל לוקח 5 דקות למישהו מאומן כמוני , עדיין חושב שלאף אחד אין נסיון כמוני בטוויקים הללו ואחרים , אני פשוט אוהב את זה ואת האפשרות לעבור מפה לשם , כל זה בעזרת יצרנים איטלקיים שהם חברים שלי , לא שאני בא חלילה ללמד אותכם ,אבל נסיון גם הדברים הללו זה נחמד ויקר !