אני כמעט אף פעם לא משתמש במושג ׳מוזיקה קלאסית׳.
רנסאנס, עתיקה, בארוק, רומנטית - סבבה.
איטלקית, גרמנית, אנגלית - מעולה.
ווקאלית, דתית, אופרה, כנסיה - ברוך הבא.
קאמרית, סימפונית - יופי.
אבל אני מתעקש לא לעשות סלט מכל מה שנעשה ב-400 השנים האחרונות ולקרוא לזה ׳קלאסית׳.
זהו, סוף הרצאה מנופחת...
נראה לי שהמושג "מוזיקה קלאסית" דווקא שימושי ומקובל, ורוב האנשים יודעים למה הכוונה אפילו אם אין להם מושג שייש אפשרות/צורך טעם לדייק יותר, והתקופות השונות אינן מוכרות להם.
כעקרון, אני גם לא בטוח שכדאי לנו להמציא שימושים/איסורים משלנו למונחים קיימים כך שייהייו שונים מהמקובל בעולם.
מעבר לזה, האלטרנאטיבה המדוייקת יותר היא מסורבלת עד בלתי-שימושית.
למשל, במקום לומר שאני אוהב
מוזיקה קלאסית,
אצטרך לומר שאני אוהב
מוזיקה ממונטוורדי ועד סטראווינסקי, למעט בארוק צרפתי ומוזיקה אוואנגארדית, אבל עם הצצות אפשריות להילדגארד פון בינגן פעם בשנתיים?
עבור רוב האנשים זה יהייה בליל חסר משמעות.
אפשר להתחיל במה שעמיר מציע - בכתיבה.
פורום ״מוזיקה״ פה יכול להתאים.
אפשר לתפוס נושא, לכתוב עליו, להביא דוגמאות ליצירות והקלטות, ואז מפגש אצל מישהו ברוח הנושא.
וכך הלאה.
״נושא״ יכול להיות:
תקופה במוזיקה (נניח בארוק), או:
צורה מוזיקאלית (נניח סימפוניה), או:
כלי נגינה נבחר לאורך הדורות (למשל פסנתר), או:
מלחין מסויים.
זה לא חייב להיות מתודי, יכול להיות אקראי.
עברתי בחפיף על המגיבים לשירשור, ונראה שאפשר לחלק אותם לשתי קבוצות, כשאני מתנצל בפני אלה שפיספסתי או ששייכתי אותם לקבוצה הלא נכונה. ייתכן שחלק מהמשתמשים כבר אינם פעילים, או שכבר אינם מתעניינים כלל.
- "מתחילים" -- כאלה שאינם בעניין בכלל או לא לעומק, ומעוניינים להכיר/להתמצא יותר -- ביניהם כנראה nizans, kassirer, sol, shayja, joelmilr, KOOKE, איתי ו, ironsf, efi1965
- "מתמצאים" -- כאלה שמתמצאים היטב, ולא כל דבר יעניין אותם או יוסיף להם הרבה, אם כי הם יכולים לתרום בעצמם -- ביניהם כנראה זיפ, ספי, ברקצ, יעקב ח, נקדי, SonyES, רונן ש, nkorah, katzofe (ו-AK1? )
נמר, שלא השתתף בינתיים, נמצא איפשהו באמצע
זאת אומרת שכל האוכלוסייה שבכלל הביעה התעניינות בגוף השרשור מסתכמת בכ-10 מכל סוג -- לא ממש המון -- ובנוסף יש מספר לא ידוע של גולשים אחרים שגם מידת התעניינותם/התמצאותם לא ידועה.
הפערים בין "מתחילים" ל"מתמצאים" הם די גדולים, וייש מצב שמה שמעניין את הראשונים לא יעניין את האחרונים ולהיפך.
אז אני לא באמת יודע במה להשקיע, מעבר לשאלות ספצייות.
ממשיך לחשוב.
הצעות/רעיונות/בקשות?
עמיר