מישהו מכיר לינקים לדיונים מענינים ב DTOWN ו HIFIMUSIC שעוסקים בהרכת מחשב הקינפוג והנחיות כלליות ?
תודה .
חפש בהיי פיי מיוזיק, בפורום המחשבים. יש שם כמה וכמה דיונים כאלה.
לגבי הרכבת מחשב - החומרה משתנה פעם פעמיים בשנה, אז מה שהיה רלוונטי אז פחות רלוונטי היום.
לגבי קינפוג / הנחיות כלליות - היות ויש הרבה מאד דברים, וכל אחד שקצת מבין שם דגש על דברים אחרים, קשה להגיע לקונצנזוס לגבי הנחיות. אבל אפשר לאמר שבגדול אלו הדברים שצריך לקחת בחשבון (ויסלחו לי אם שכחתי כמה דברים. בכל זאת, כבר 1 בלילה) :
1. חומרה שקטה. בלי חלקים נעים. להרכיב מחשב שיש בו דיסק SSD, בלי מאווררים כלל (רק קירור פסיבי).
2. ספק כוח לינארי, או לפחות ממותג אבל איכותי מאד. לא משיגים כאלה בחנויות מחשבים. זה לאודיופילים בלבד.
3. למהדרין: פילטרים מסוגים ומינים שונים: כרטיס USB PCI מיוחד לאודיופילים (יש שתיים או שלוש יצרניות שעושות את זה), פילטר RFI לכבלי ה- SATA ועוד.
4. מע' הפעלה: חלונות 8 עדיף על 7; לינוקס ככל הנראה עדיף על שניהם. הסיבה היא שהמחשב צריך לעשות כמה שפחות דברים במקביל כדי להשמע טוב.
5. לא להתקין שום דבר על המחשב שאינו מיועד להשמעת מוסיקה (ע"ע 4).
6. להשתמש בממשקי אודיו מסוג WASAPI או ASIO בלבד (ASIO אם החומרה תומכת) ולא דרך המיקסר של ווינדוז.
7. לבחור ממשק משתמש מתאים: שליטה בגישה מרחוק, שליטה באמצעות הטלויזיה כמסך מחשב, שליטה באמצעות תוכנה ייעודית (למשל REMOTE של אפל) או החיה הייחודית והמעניינת של אלוני מהיי-פיי מיוזיק, שלדעתי נותנת פיתרון לא מושלם אבל הנכון ביותר לניגון, הן מבחינת הממשק, הן מבחינת קלות השימוש / התקנה והן מבחינת הסאונד.
מחשב, כמו כל רכיב אודיו, יהנה מכבלים יותר טובים - כבלי USB וכבלי כוח. ובמקרה של ספק לינארי חיצוני, אני מניח שגם כבל ה- DC משנה, למרות שלא ניסיתי.
יש כל מני משוגעים שלוקחים את זה כמה צעדים קדימה: מנתקים רכיבים שאין בהם צורך על לוח האם, מצפים כבלים פנימיים בנחושת, שמים יריעות בולעות EMI בצד הפנימי של המארז, ועוד. כמה זה משפיע? אין לי מושג.