ביקור בהיכל של רן מויאל

kobifly

חבר אתר
מעורבות
7
נקודות
3
תקופת הקורונה הביאה לכך שהביקור האחרון שלי אצל רן היתה לפני כחודשיים.

הרבה שידרוגים יכולים להיות אצל רן בחודשיים ואכן מאז ביקורי האחרון שודרגו כבלי הרמקולים ל Transparent מהסדרה הגבוהה Reference ובנוסף רן שדרג את תחום הוידאו בכך שהוסיף מעבד וידאו מדגם Envy Extreme של MadVr שעוד אחזור אליו.

הייתי נוכח מספר פעמים כשרן "פתח מעבדה" לבדיקת מגברים בסלון כשבשלבים האחרונים נבחנו
Nagra Classic
Dan D'Agostino Momentum
Nagra HD monoblock

לכאורה ה HD היה אמור להשמע טוב יותר מה Classic אבל זה לא מה שהיה בפועל והשילוב של ה Classic כמונובלוקים ניצח.

התחלנו את האזנה בסטריאו בקטעים קלים ולאחר מכן בקטעים יותר מורכבים, הסאונד נשמע מדהים,מדהים,מדהים עם פירוט לא יאמן,נקיון,באס הדוק עם תלת מימדיות כשהכליי נגינה נשמעים זהים לחלוטין לדבר האמיתי,מכות המקלות בעור תוף הסנר נשמע כאילו התוף נמצא בסלון,השילוב של הגברה עם הרמקולים,הסאב והטרינוב השאיר אותי עם פה פעור,אני חייב להודות שזו המערכת הכי טובה ששמעתי בבית כלשהוא.

לאחר מכן עברנו לוידאו ורן הדגים לי את יכולות מעבד הוידאו,השיפור שהמעבד עושה לתמונה שוות ערך לקפיצה של כמה דורות במקרנים,שיפור אדיר בקונטרסט ובפרטים שאני כבר שוקל להרים טלפון לדור מפיוצ׳ר.

כמובן שההגברה שינתה לחלוטין את החוויה בקולנוע והכל נשמע מודגש ומהפנט...ממש תענוג.

רן,מאוד נהנתי אתמול מחוויה פנטסטית של סאונד איכותי ביותר כשעדיין לא נרגעתי ממנו ואני בטוח שעם הסראונדים החדשים זה יהיה טירוף.

אני כבר שוקל גם להחליף את הסאב לדגם שלך...לבוא אלייך לא מסתכם רק בקפוצ'ינו
icon_smile.gif

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
אז גם לי נפלה הלסת בביקור הערב אצל רן.
הכניסה לחלל הבית המוקפד והאסתטי, לא מרמזת על הצפוי לבוא. חלק מהאלקטרוניקה חבויה בארון נסתר וכשמתיישבים מול המערכת רואים בעיקר את שני הרמקולים (המדהימים כשלעצמם) ובקושי את הנגרות שמתחבאות מאחורי כל רמקול. סאב באמצע ו..זהו.
לא הלוק האודיופילי המקובל.
אבל כאמור, לקח ללסת שלי בדיוק שתי שניות בשביל ליפול. באמת סאונד ברמה הכי גבוהה. שילוב של אקוסטיקה נהדרת, גם פסיבית וגם אקטיבית וציוד משובח (הרמקול מדהים!) מביאים לתוצאה מהטובות ששמעתי אי פעם.
שאפו גדול רן ותודה על האירוח. (ורד)

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
שמח מאוד לשמוע שככה , באמת מדהים !!!!

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
הכניסה לחלל הבית המוקפד והאסתטי, לא מרמזת על הצפוי לבוא. חלק מהאלקטרוניקה חבויה בארון נסתר וכשמתיישבים מול המערכת רואים בעיקר את שני הרמקולים (המדהימים כשלעצמם) ובקושי את הנגרות שמתחבאות מאחורי כל רמקול. סאב באמצע ו..זהו.
אבל כאמור, לקח ללסת שלי בדיוק שתי שניות בשביל ליפול. באמת סאונד ברמה הכי גבוהה. שילוב של אקוסטיקה נהדרת, גם פסיבית וגם אקטיבית וציוד משובח (הרמקול מדהים!) מביאים לתוצאה מהטובות ששמעתי אי פעם.

אצל רן החגיגה כפולה, השילוב של אסטטיקה וסאונד או אם תרצה סאונד ואסתטיקה מעצים את החוויה.

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113

תודה דוד על המילים חמות.

שמחתי לארח, שמחתי להכיר. שעתיים מהנות ביותר.

אכן הלווק הכללי, שונה מהלווק האודיופילי המקובל, הכולל בדרך כלל סטנד עם ערימת ציוד, כבלים וטיפולי חשמל למינהם.

הרוב נסתר. מעט גלוי. כאשר הכל נשלט על ידי קופסה שחורה, עם הרבה כח עיבוד וטכנולוגיה.

נתראה בקרוב.

רן

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
אני דווקא אוהב לוק אודיופילי , יעני כבלים , שנאים , מונובלוקים , ואחד רמקולים , בקשר למילים חמות - קבל - “שתשרף” ,
חשבתי שאצלי טוב , אבל מוכרח להודות שאצלך מדהים , והאמת לא מבין איך ?ְ הקדם לא קרוב לקדם אודיופילי , הסטרימר מעופש, האינטרקונקטים לא הייתי משתמש כחבלי כביסה , הרמקול גמד , סאב וופר, תמיד הורס חוץ מאצלך , אין בכלל אקוסטיקה בחדר חוץ מטיפול אלקטרוני , אבל הצליל הורס , יש משהו שלא יתכן לפי אודיופיליה קלאסית, היה צריך להיות על הפנים , אבל פשוט נשמע פצצה ,ועם הצלחה אי אפשר להתווכח !!!!!!!!! כל הכבוד

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
אני דווקא אוהב לוק אודיופילי , יעני כבלים , שנאים , מונובלוקים , ואחד רמקולים , בקשר למילים חמות - קבל - “שתשרף” ,
חשבתי שאצלי טוב , אבל מוכרח להודות שאצלך מדהים , והאמת לא מבין איך ?ְ הקדם לא קרוב לקדם אודיופילי , הסטרימר מעופש, האינטרקונקטים לא הייתי משתמש כחבלי כביסה , הרמקול גמד , סאב וופר, תמיד הורס חוץ מאצלך , אין בכלל אקוסטיקה בחדר חוץ מטיפול אלקטרוני , אבל הצליל הורס , יש משהו שלא יתכן לפי אודיופיליה קלאסית, היה צריך להיות על הפנים , אבל פשוט נשמע פצצה ,ועם הצלחה אי אפשר להתווכח !!!!!!!!! כל הכבוד
חחחחחח
חחח
הרגת אותי..

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113

אלדר, ברור לך שבזה הרגע גנבת מכולנו את ההצגה עם הסופרלטיב בו עשית שימוש. :)

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113

אני חושב שההפתעה נובעת יותר מקיבעון מחשבתי ושימוש לא מתאים של שמות תואר והשמת דגש כספי ומחשבתי בכיוון שגוי... ודיברנו על כך לא מעט..

נזרקים המון פעמים לאוויר המילים "דרמות", "מהפך", "שינוי עצום", "הבדל לא יתואר" וכהנה וכהנה מילים מפוצצות, כל זאת כאשר מדובר בעצם על כבלי רמקולים, כבלי חשמל, טיפול חשמל, החלפת קדם, החלפת מגבר, או רכישת סטנד אודיופילי.

בבחינת הסאונד השתנה מהקצה לקצה...
כל ילד יבחין בכך..

וכאשר מגיעים למערכת, שאין לה סטנד אודיופילי, או אין שם גנרטור של חשמל, או אין שם כבלים במחיר של לקסוס יד שנייה, אלא לכל היותר אינטרקונקטים במחיר של חבלי כביסה (פעם הבאה שאני בא אליך- תראה לי אותם..), יוצאים מתוך נקודת הנחה, שככל נראה, הצליל אליו הם יחשפו עוד מספר שניות יהיה טוב, לכל היותר.

אף אחד לא מצפה להגיב כפי שדוד (ואחרים ..) הגיב אתמול, כאשר אחרי 2 דקות בלבד , הוא פנה אליי וטען שהצליל מוטרף לחלוטין...וזה עוד הרבה לפני שהוא שמע את היכולות האמיתיות של המערכת, כאשר אז, לדעתו, היה מדובר באחת המערכות הכי טובות שהוא שמע איי פעם .

לטעמי לפחות, זה לא באמת מפתיע.
זה לא אמור להפתיע.

בניגוד לרשימה דלעיל של מוצרים שכולם חשובים ומהותיים, אף לא אחד מהם באמת יוצר "דרמה" בסאונד, או הופך את המדפיים שלך לרמקולים עצומים בגודל...

כל הרכיבים הללו יוצרים שינוי, חלקם נחמד, סביר, קטן יותר, או קטן פחות, אבל אף אף אחד מהם, לא ראוי למילה "דרמה", או למילה "מהפך".

שני דברים בלבד ראויים לשמות התואר הללו והם:
אקוסטיקה ורמקולים.
בלבד.

ויום טוב, רואים כבר בבוקר (כפי שנמר אוהב לומר..) וברגע שיש אקוסטיקה מעולה, במקרה הזה ה-רום קורקשן הכי טוב שכסף יכול לקנות, ביחד עם עזרה מקצועית ורמקול מעולה, אולי הכי מוצלח שהחברה ייצרה בשנים האחרונות, אז אין כאן באמת הפתעה מרעישה...

רן

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
@RanMoyal כתבתי בשרשור אחר שלדעתי הרמקולים והאקוסטיקה (כמובן שה RC נכלל בתוכם) מהווים 95% מהצליל הסופי של המערכת.

אשמח לדעתך בעניין?

נערך לאחרונה ב:

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
רשמתי את דעתי באריכות ולא מסובך להסיק שאני חושב שרמקולים ואקוסטיקה (פאסיבית ו/או אקטיבית) הם שני אבני היסוד, הם אלו שיקחו אותך מקומת הקרקע לקומת הפנטהאוז, שום רכיב אחר לא יעשה את זה...

אחרי שהגעת לקומת הפנטהאוז, אז אפשר להתחיל להשתעשע, לעצב, לייפות וכיוצ"ב.

ברור לחלוטין, שכל אלמנט שמניתי, לרבות הגברה, קדם, כבלים למינהם, סטרימרים ו Dacים, יעשו שינוי כלשהו, אבל אף אחד מהם, לא יתן את האימפקט הדרמטי של אותם אבני יסוד.

אז אלדר בקומת הפנטהאוז, אז אין לו בעיה להשקיע זמן ובדיקות בכל מיני אלמנטים מוזרים יותר, או מוזרים פחות.

רן

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
תודה על תגובתך(ורד)......אתבל את תגובתי......ברוח טובה כמובן.......אתה ממלכתי למהדרין, היית יכול להיות נציג ישראל באו"ם ולעשות שם עבודה מצויינת.:)

שבת שלום לכולנו - רוברט

נערך לאחרונה ב:

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
אני חושב שההפתעה נובעת יותר מקיבעון מחשבתי ושימוש לא מתאים של שמות תואר ו... ודיברנו על כך לא מעט..

נזרקים המון פעמים לאוויר המילים "דרמות", "מהפך", "שינוי עצום", "הבדל לא יתואר" וכהנה וכהנה מילים מפוצצות,

רן

מה דעתך על כותרת הפוסט שמשתמשת במילה "היכל" ?

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
לא מרגיש איתה בנוח, למען האמת.

בסך הכל סלון, הא ותו לא, אשר רוב הזמן מבולגן בגלל טינאייג'ריות לא ממושמעות,...רחוק מהיכל..:)

אבל זו הייתה הבחירה של גיא, אז צריך לשאול אותו למה הוא התכוון במילה הזאת...

רן

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
היכל, המקום בו נמצא "הגביע הקדוש". שילוב של סאונד, עיצוב אווירה היוצרים מקום מיוחד.
יכולתי לרשום נירוונה או כל תיאור אחר אבל זה לא היה מקבל את אותו האימפקט.

צר לי אם גרמתי לך לחוסר נוחות בתיאור אבל מנקודת המבט שלי כך בדיוק אני מרגיש כלפי הסלון אצלך.

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
גרמת לי להביט אחרת על הסלון שלי...חח..

תודה גיא.

רן

omi

חבר משקיען
מעורבות
423
נקודות
63
שרשור מעניין. ביחוד ההחלטה של רן לקחת עד הקצה את האמונה שלו, ושם - ברמקולים, ובממשק רמקול/חדר/rc להגיע, לפי הדיווחים, לתוצאה יוצאת דופן. ומאידך לוותר באזורים האודיופיליים המסורתיים האחרים של קדם מגבר, כבילה חשמל מעמד ואביזרים שונים. מרדף אולטימטיבי נגד המוסכמות, שנראה שהצליח לא רע בכלל :בעד:

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
האמת היא שכולם צודקים באיזה אופן בגישה שלהם בהתאם לתנאים שיש להם ,יש את אלו 1- בעלי אולמות בסלון
ויש את אלו 2 - בעלי סלון ממוצע
1 בעלי אולמות - כלומר סלון גדול מאוד , להערכתי אצל רן 9\9 מטר , אצלי 7\7 , שמה בראשית יש אפשרות לצליל להתפתח כמעט בכל אורכי הגל , זרוק שם רמקולים אנרגטים , מגברים עם זרם טיפה אקוסטיקה אלקטרונית או פיזית , ואפקט הוואו יהיה עצום ,תקבל חתיכת באס , מיד גדול באמצע הבמה בגובה של הזמרת , בתנאים הללו ניתן גן להרחיק הרמקול כהוגן מהקירות , דבר שמאוד משפיע על גודל הבמה ,מצד שני יש שיטענו שמדובר בפירוטכניקה למרות ששומט הלסת מיד בדקות הראשונות , כי זה חזק ,זה מרשים , וזה לא רגיל , אפילו במינכן המערכות שנמצאות במלון באולמות יותר מרשימות בתחילה מהמערכות שנמצאות בחדרים הרגילים והקטנים של ההתערוכה המרכזית במרכז הכנסים .
2- בעלי סלון ממוצע -כאן הסיפור אחר לגמרי , אין את האפקט המרשים כל כך של עוצמה ,מצד שני יש כאלו מערכות שנמצאות בחדרים סטנדרטים שעושות בית ספר לעצומות הללו (כמו שלי ורן ) מבחינת הטונליות , אינטימיות , יכולת להאזנה ארוכה בלי להתעייף , ויש לי כמה חברים שאני הולך אליהם כמו גיא שי ובעיקר אביעד , שאני אפילו מתקנא בצליל המופלא שיוצא להם למרות שאין שם גודל ואנרגיה כמו שיש אצלי ואצל רן ,
אז צריך להודות על האמת , בדקות הראשונות המערכות העצומות הן מאוד מרשימות ואני די התרגלתי , מצד שני כאודיופיל ותיק אני מצליח להוציא את המוץ מן התבן בכל מערכת , גם בקטנות יותר ,בעיקר באלו שמלוטשות עד הקצה ,שיש להם טונליות מופלאה ,ונינוחות שלא תמיד קימת בעצומות,נכון ,הבמה קרובה להופעה חיה , הבס מפרק אבנים בכליות , כל זה בגלל גודל "ההיכל" ,
אבל למי שאוהב מוסיקה ולאו דווקא אפקטים שאמנם מקרבים אותך לLIVE ולהתרגשות מההתרחשות ,מערכות בינוניות עם ציוד נהדר וסידור נכון אינם פחות טובות ואולי לעיתים יותר קל לסדר אותם ,
וכל זה אני כותב למרות שיצא כך שהמערכת האישית שלי שייכת לקבוצה הראשונה ,
3- מצב ביניים - יש לי חבר שקוראים לו דורון , הוא באמצע , יש לו חדר עם 5 קירות גדול , אבל לא סלון עצום , יש לו רמקולים בעלי יכולת עצומה , מגברים אימתניים , ציוד אולי הכי טוב בעולם , אצלו משום מה זו חוויה ברמה שלא חוויתי בשום מקום , גודל נהדר , אנרגיה אין סופית , איכות בשמיים מכל הבחינות , במה נהדרת , נכון ,אצלי עוד יותר חזק , אבל אצלו זה מטורף גם באיכות וגם בעוצמה , אין ספק שאיכות הצליל שלו יותר טובה משלי למרות שפחות שומטת לסתות ,לבן אדם גם מקור אנלוגי מטורף (כמה ) ,שאיפה הוא והדיגיטל שלי ,
בקיצור חברים כתבתי כל זה בכדי להרגיע אותכם , נכון מרשים הגודל והעוצמה , מצד שני זה לא המדד המוחלט לאיכות המערכת אם להודות על האמת ,ואני נהנה רצח ממערכות קצת פחות בומבסטיות אבל איכותיות למרות שחולה בסינדרום נפוליאון ויש לי עניין סמוי להסביר לכם כמה חשובה הדינמיקה והגודל , אבל זה לא האמת , הייתי חי חופשי עם חדר יותר קטן ודינמיקה פחותה ,רק תנו לי איכות !

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
האמת , עובד גם על הטונליות , מנסה לפחות , אבל קשה להתחרות בפטפון כמו של דורון אביעד ונמר , באמת המקור האולטימטיבי , אבל לא בשבילי , כולנו עושים פשרות פה ושם , מי ילך להפוך תקליט ? אני לא בנוי לזה !

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
יש לי עניין סמוי להסביר לכם כמה חשובה הדינמיקה והגודל

בלי הדינמיקה והגודל אין מה להתחיל בכלל. לכן, לטעמי בכל השירשור הזה, זה המשפט החשוב באמת.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור