ביקור בהיכל של רן מויאל

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
האמת היא שכולם צודקים באיזה אופן בגישה שלהם בהתאם לתנאים שיש להם ,יש את אלו 1- בעלי אולמות בסלון
ויש את אלו 2 - בעלי סלון ממוצע
1 בעלי אולמות - כלומר סלון גדול מאוד , להערכתי אצל רן 9\9 מטר , אצלי 7\7 , שמה בראשית יש אפשרות לצליל להתפתח כמעט בכל אורכי הגל , זרוק שם רמקולים אנרגטים , מגברים עם זרם טיפה אקוסטיקה אלקטרונית או פיזית , ואפקט הוואו יהיה עצום ,תקבל חתיכת באס , מיד גדול באמצע הבמה בגובה של הזמרת , בתנאים הללו ניתן גן להרחיק הרמקול כהוגן מהקירות , דבר שמאוד משפיע על גודל הבמה ,מצד שני יש שיטענו שמדובר בפירוטכניקה למרות ששומט הלסת מיד בדקות הראשונות , כי זה חזק ,זה מרשים , וזה לא רגיל , אפילו במינכן המערכות שנמצאות במלון באולמות יותר מרשימות בתחילה מהמערכות שנמצאות בחדרים הרגילים והקטנים של ההתערוכה המרכזית במרכז הכנסים .
2- בעלי סלון ממוצע -כאן הסיפור אחר לגמרי , אין את האפקט המרשים כל כך של עוצמה ,מצד שני יש כאלו מערכות שנמצאות בחדרים סטנדרטים שעושות בית ספר לעצומות הללו (כמו שלי ורן ) מבחינת הטונליות , אינטימיות , יכולת להאזנה ארוכה בלי להתעייף , ויש לי כמה חברים שאני הולך אליהם כמו גיא שי ובעיקר אביעד , שאני אפילו מתקנא בצליל המופלא שיוצא להם למרות שאין שם גודל ואנרגיה כמו שיש אצלי ואצל רן ,
אז צריך להודות על האמת , בדקות הראשונות המערכות העצומות הן מאוד מרשימות ואני די התרגלתי , מצד שני כאודיופיל ותיק אני מצליח להוציא את המוץ מן התבן בכל מערכת , גם בקטנות יותר ,בעיקר באלו שמלוטשות עד הקצה ,שיש להם טונליות מופלאה ,ונינוחות שלא תמיד קימת בעצומות,נכון ,הבמה קרובה להופעה חיה , הבס מפרק אבנים בכליות , כל זה בגלל גודל "ההיכל" ,
אבל למי שאוהב מוסיקה ולאו דווקא אפקטים שאמנם מקרבים אותך לLIVE ולהתרגשות מההתרחשות ,מערכות בינוניות עם ציוד נהדר וסידור נכון אינם פחות טובות ואולי לעיתים יותר קל לסדר אותם ,
וכל זה אני כותב למרות שיצא כך שהמערכת האישית שלי שייכת לקבוצה הראשונה ,
3- מצב ביניים - יש לי חבר שקוראים לו דורון , הוא באמצע , יש לו חדר עם 5 קירות גדול , אבל לא סלון עצום , יש לו רמקולים בעלי יכולת עצומה , מגברים אימתניים , ציוד אולי הכי טוב בעולם , אצלו משום מה זו חוויה ברמה שלא חוויתי בשום מקום , גודל נהדר , אנרגיה אין סופית , איכות בשמיים מכל הבחינות , במה נהדרת , נכון ,אצלי עוד יותר חזק , אבל אצלו זה מטורף גם באיכות וגם בעוצמה , אין ספק שאיכות הצליל שלו יותר טובה משלי למרות שפחות שומטת לסתות ,לבן אדם גם מקור אנלוגי מטורף (כמה ) ,שאיפה הוא והדיגיטל שלי ,
בקיצור חברים כתבתי כל זה בכדי להרגיע אותכם , נכון מרשים הגודל והעוצמה , מצד שני זה לא המדד המוחלט לאיכות המערכת אם להודות על האמת ,ואני נהנה רצח ממערכות קצת פחות בומבסטיות אבל איכותיות למרות שחולה בסינדרום נפוליאון ויש לי עניין סמוי להסביר לכם כמה חשובה הדינמיקה והגודל , אבל זה לא האמת , הייתי חי חופשי עם חדר יותר קטן ודינמיקה פחותה ,רק תנו לי איכות !
מאוד מסכים עם האבחנה שלך על שני סוגים שונים של מערכות: מערכות האיימקס ומערכות אינטימיות. שני כיוונים שונים שמדגישים דברים אחרים לגמרי.
אבל, שמת את המערכת שלך והמערכת של רן באותה קטגוריה וזה לא מדוייק. את המערכת שלך לא ניתן בשום פנים להכניס לחדר קטן, לא פיזית ולא אקוסטית. לעומת זאת, המערכת של רן בתכלס היא על הצד הצנום, רמקול לא גדול במיוחד וגם הנגרה זה מגבר די קטן. ממש לא תחנת כוח.
אז השאלה המעניינת באמת היא מה היה קורה לו היינו מכניסים את המערכת של רן לחדר קטן, האם המערכת היתה יודעת להצטיין גם כמערכת מקטגוריה 2 כמו שרשמת בפוסט שלך? האם היתה יודעת להצטיין גם כמערכת אינטימית?
לא יודע. צריך לבדוק.
ועוד משהו, לצערי שכחתי לבקש מרן לכבות את הRC ולשמוע במצב פלאט. יש מצב חזק שבסלון כמו שלו, שהוא טוב מאוד מבחינה אקוסטית, מה זה טוב, מצויין, גם במידות וגם בטיפול הפסיבי (ויש שם גם אם לא רואים, רצפות עץ ווילונות וקירות כפולים עם חומרי בליעה וכנל תקרה) כל מערכת טובה היתה נשמעת טוב. ולרן יש מערכת מצויינת עם הווילסונים והנגרה, ציוד בעשירון העליון של ההי אנד, אז מה שאני אומר בעצם זה שקשה לי מאוד לבודד את התוספת השולית של הטרינוב כשלעצמו. כן שמעתי הבדלים ברורים בין מצבי הפוקוס של הטרינוב (נקודה צרה של סוויט ספוט מול פיזור יותר רחב) וזה היה ממש כמו קסם בלחיצת כפתור.
באובר אול, תוצאה מדהימה.

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
אלדר.

רק הערה עובדתית קטנה, הסלון שלי, לצערי, הוא לא 9/9 אלא רק 4.5 על 8.

לחלוטין מסכים, שחלל משחק כאן תפקיד ולגודל יש משמעות, אבל היא לא בהכרח תמיד חיובית.
זה לא רק הגודל, זה גם הפרופורציות ומה יש באותו חלל מבחינת חומרים וכיוצ"ב.

בנוסף, יש את מרחק הישיבה של המאזין ביחס לרמקולים והעובדה שבד"כ יהיו כאן חוויות שונות לחלוטין של Far Field לעומת Near Field .

ואפרופו חוויה, היא כבר מתקשרת לעניין של טעם, אבל מערכות טובות חייבות להיות מסוגלות להעביר את ההרגשה של ישיבה אינטימית במועדון ג'אז ושנייה אחרת, להעביר חוויה שונה בתכלית השינוי של סאונד גדול ודינאמי.
לעיתים, המערכת מצוינת, אבל היא מוגבלת בגלל החלל.

דוד.

לגביי שאלותך/מחשבותיך:

אותה מערכת נמצאת גם אצל חבר וכוללת את אותם רמקולים, אותן נאגרות ואותו Trinnov, לא אזכיר את שמו, אבל מדובר באודיופיל ידוע מאוד וותיק.
המערכת ברובה המוחלט משמשת לסטריאו ונמצאת בחלל קטן יחסית (לא פשוט מבחינה אקוסטית) ונשמעת נהדר..
כך שהיא עובדת בקלילות בחלל קטן יותר.

ובכל הקשור למצב Flat ולסאונד עם ובלי מערכת ה RC.
דיברתי כבר רבות על היכולות המגוונות של ה Trinnov.

אותו -"קסם", כהגדרתך, שחווית, קשור עם מיקום ספציפי שעבר כיול ה -MLP , לעומת מיקום שלא עבר כיול, אליו "דילגת" במהלך אחד השירים ובכך למעשה אתה עונה על שאלתך, איך היו שומעים ב Flat, קרי: ללא עזרתו של ה Trinnov.

אתה כמובן גם יכול לשאול את אלדר איך זה נשמע אצלי במצב לא מכויל, באותו חלל, היות והוא לרוב מבקש ללחוץ על כפתור ה ON/OFF והוא יכול להתיחס לכך, רק נקווה שיהיה עדין בשבת בבוקר..

רן

עריכה: ואגב, אני חושב, שהחלל שלי הוא מאוד בינוני מבחינה אקוסטית והראיה היא: ההבדל הבלתי נתפס בין מצב מכויל, למצב לא מכויל.. אותו קסם..

נערך לאחרונה ב:

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
שלום @RanMoyal ........אתה יכול לצלם בבקשה את עקום התיקון שמבצע הTrinnov מבחינת FR (*) , במידה והמכשיר מציג זאת, עבור שמיעה אופטימאלית במקום אחד ובשטח מפוזר ? .......מעניין מאוד להשוות בין ה-2.

---------------------------------------------------------
(*) אני מניח שהוא מטפל גם בתחום הזמן אבל אפשר להסתפק ב FR בלבד.

תודה מראש- רוברט

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
roberts@

צילום של גרף כזה, לא יעזור להבין דבר וחצי דבר במקרה הספציפי שלי, היות והמערכת עברה כיול מקצועי, אשר במסגרתו, בוצעו מדידות, באמצעות מערכות אחרות ושונות בחלל.

בהתאם לתוצאות שהתקבלו מאותן מערכות, הוזנו מספרים שונים לתוך המערכת של Trinnov לרבות פילטרים שונים, ורק אז בוצע הכיול של Trinnov, תוך שהיא מתבססת על נתונים מקדמיים שהוזנו לה.

לפיכך, עקומה כאמור, לא "תראה" לך את מצב החלל לפני ואחרי.

רן

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
מה שאני יכול לומר בקשר למצב בי פאס במערכת שלי ושל רן שההבדל במצב פלאט אצל רן משנה כהוגן , כלומר הטרינוב משמעותי מאוד בתוצאה הכללית , אצלי האפקט של הלינגדורף שלי פחות בהרבה , כלומר גם במצב פלאט זה לא שאני מזנק לשלט ,לא שאצל רן נשמע רע במצב הזה אבל בכל זאת האפקט לטובה של הטרינוב יותר משמעותי , לא יודע למה , אולי פשוט הטרינוב יותר טוב ?

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
אלדר.

רק הערה עובדתית קטנה, הסלון שלי, לצערי, הוא לא 9/9 אלא רק 4.5 על 8.

לחלוטין מסכים, שחלל משחק כאן תפקיד ולגודל יש משמעות, אבל היא לא בהכרח תמיד חיובית.
זה לא רק הגודל, זה גם הפרופורציות ומה יש באותו חלל מבחינת חומרים וכיוצ"ב.

בנוסף, יש את מרחק הישיבה של המאזין ביחס לרמקולים והעובדה שבד"כ יהיו כאן חוויות שונות לחלוטין של Far Field לעומת Near Field .

ואפרופו חוויה, היא כבר מתקשרת לעניין של טעם, אבל מערכות טובות חייבות להיות מסוגלות להעביר את ההרגשה של ישיבה אינטימית במועדון ג'אז ושנייה אחרת, להעביר חוויה שונה בתכלית השינוי של סאונד גדול ודינאמי.
לעיתים, המערכת מצוינת, אבל היא מוגבלת בגלל החלל.

דוד.

לגביי שאלותך/מחשבותיך:

אותה מערכת נמצאת גם אצל חבר וכוללת את אותם רמקולים, אותן נאגרות ואותו Trinnov, לא אזכיר את שמו, אבל מדובר באודיופיל ידוע מאוד וותיק.
המערכת ברובה המוחלט משמשת לסטריאו ונמצאת בחלל קטן יחסית (לא פשוט מבחינה אקוסטית) ונשמעת נהדר..
כך שהיא עובדת בקלילות בחלל קטן יותר.

ובכל הקשור למצב Flat ולסאונד עם ובלי מערכת ה RC.
דיברתי כבר רבות על היכולות המגוונות של ה Trinnov.

אותו -"קסם", כהגדרתך, שחווית, קשור עם מיקום ספציפי שעבר כיול ה -MLP , לעומת מיקום שלא עבר כיול, אליו "דילגת" במהלך אחד השירים ובכך למעשה אתה עונה על שאלתך, איך היו שומעים ב Flat, קרי: ללא עזרתו של ה Trinnov.

אתה כמובן גם יכול לשאול את אלדר איך זה נשמע אצלי במצב לא מכויל, באותו חלל, היות והוא לרוב מבקש ללחוץ על כפתור ה ON/OFF והוא יכול להתיחס לכך, רק נקווה שיהיה עדין בשבת בבוקר..

רן

עריכה: ואגב, אני חושב, שהחלל שלי הוא מאוד בינוני מבחינה אקוסטית והראיה היא: ההבדל הבלתי נתפס בין מצב מכויל, למצב לא מכויל.. אותו קסם..
רן, תודה על התשובות שאכן נותנות מענה לשאלותיי.
אנחנו נשאר חלוקים בעניין החלל, בעיני הוא מצויין. אבל מצד שני, אולי אלה רק פרפורים אחרונים של התנגדות פסיכולוגית מצידו של אודיופיל זקן לכל מיני מכשירים לא פיוריסטים...:)

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
אנחנו נשאר חלוקים בעניין החלל, בעיני הוא מצויין. אבל מצד שני, אולי אלה רק פרפורים אחרונים של התנגדות פסיכולוגית מצידו של אודיופיל זקן לכל מיני מכשירים לא פיוריסטים...:)
אל תישבר, אתה אודיופיל גאה... כולנו צריכים אותך איתנו חזק ונחוש.

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113

לא מאלו שמנסים לשכנע, או להטיף כל היום, אבל צריכים להנחות אותך התוצאה והחוויה שחווית ולא כל מיני הנחות והשערות עבר למינהן, שסאונד מצוין, חייב להתבסס על מוצרים כאלה או אחרים..

בבחינת
The proof of the pudding is in the eating

והעובדה הברורה שברגע שדילגת למקום אחר, לא מכויל, עדיין באותו חלל "מצוין" יותר, או פחות, נעלם אותו קסם שדיברת עליו.

רן

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
חחחח.
יאללה אודיופיל זקנים, בואו ניתן פייט...
איזה פייט ,בלי החברה עם הנסיון כאן(לא חייבים להיות זקנים , אבל בטח לא נערים) , אפשר לסגור את כל האתרים והתערוכות , תראה מי בא למינכן או לכפר המכביה , אחוז עצום של מבוגרים שצעירים ברוחם ונותר להם עוד טיפה נשמה מעבר לקרב החיים,האמת יש גם חברה לא ממש בוגרים עם הרבה נסיון ,ולעומתם מבוגרים ששמעו רק מערכת אחת ונאמנים לה שנים ( הניימיסטים):p , העניין שלא כל אלו מחלקים מהנסיון שלהם, רק צוחקים מאחרי הגב על שטויות שכותב אודיופיל אחר ,כי לכולם זורחת השמש מהתחת , אבל בכללי אולי בעקבות הקורונה או השד יודע למה , נהייה הרבה יותר נעים לטייל כאן ובאתר השני , יש הרבה יותר רצון טוב ותגובות הולמות וחבריות , וזה ממש נחמד בעיני, כנראה שתיתי יותר מדי בירה בים:שתוי:

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
לא מאלו שמנסים לשכנע, או להטיף כל היום, אבל צריכים להנחות אותך התוצאה והחוויה שחווית ולא כל מיני הנחות והשערות עבר למינהן, שסאונד מצוין, חייב להתבסס על מוצרים כאלה או אחרים..

בבחינת
The proof of the pudding is in the eating

והעובדה הברורה שברגע שדילגת למקום אחר, לא מכויל, עדיין באותו חלל "מצוין" יותר, או פחות, נעלם אותו קסם שדיברת עליו.

רן
זה בדיוק מה שכתבתי לחבר בפרטי.
התוצאה מצויינת ואין ויכוח ואין ספקולציות. זה פשוט מעולה. ללא ספק אחת המערכות שהכי הרשימו אותי.
אבל נצטרך האזנה שניה... חחח. אכלת אותה...
:)

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
, כנראה שתיתי יותר מדי בירה בים:שתוי:
אין דבר כזה! או שכמו שהבוס שלי באוגנדה היה אומר, מים זה מעולה למקלחת, לשטוף ידיים ולבריכה...

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
יש לי חבר שמתעסק במכוניות , הוא אומר שליטר או שתיים טוב לקרטון חלב או מיץ תפוזים

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
אין דבר כזה! או שכמו שהבוס שלי באוגנדה היה אומר, מים זה מעולה למקלחת, לשטוף ידיים ולבריכה...
הפתגם הרומני אומר ש"מים זה רע אפילו בתוך הנעליים".

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,619
נקודות
113
יש במעיין הבירה בחיפה הוכחה פיזיולוגית תלויה על הקיר , ובה חישוב המראה למה שתיית בירה תורמת לירידה במשקל;)

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
זה בדיוק מה שכתבתי לחבר בפרטי.
התוצאה מצויינת ואין ויכוח ואין ספקולציות. זה פשוט מעולה. ללא ספק אחת המערכות שהכי הרשימו אותי.
אבל נצטרך האזנה שניה... חחח. אכלת אותה...
:)

אין שום בעיה, אתה לא מאיים עליי חח..ואתה מוזמן ויכול גם להביא איתך את החבר...

היות ואני בשלבי סיום של פרויקט "החלפת הסראונד" האינטנסיבי שלי וצמצמתי את זה למועמדים סופיים, אז בפעם הבאה, לאחר בחירת המועמד ...נפתח את כל המערכת...:)

רן
20200522_002801.jpg

תמונות מצורפות

• 20200522_002801.jpg
    20200522_002801.jpg
    KB 77.8 · צפיות: 351

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
הפעילות שלך ונוספים כמוך מעלה כאן את רף הרמה והמעורבות בתחביב , שמחתי מאוד לשמוע התפעלות המביקור אצל נמר ,
אין ספק שהוא תרם כהוגן לתחום כאן ויודע מה עושה בעיקר אצלו בבית , אני ממש שמח שיש כאן מערכות שכאלו לחברים

כן ירבו ,כמה יותר יותר טוב , גם ככה מתפעלים בחול החברים שלי שאני שולח להם לינקים מה הולך פה , היו בטוחים שיש

לנו רק גמלים חול וטילים על הראש , אני די בטוח שיחסית לגודל האוכלוסיה אנחנו לא רק טובים בעניני קורונה , בטח שיחסית

למדינות שסובבות אותנו במזרח התיכון , נראה לי עובר ללבנון , שמעתי החומוס שם פצצה !

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
הביקור אצל נמר, היה כמו כל ביקור אצל נמר.

סאונד מאוד מאוד מרשים.

רן

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
ולא אתן לך לצאת בקלות מהעניין....שאלה עם "בעיות פוליטיות"..... ואתה גם לא חייב לענות עליה :)......לדעתך, דגש דעתך, תוספת של מערכת RC הייתה יכולה לשפר משהו אצלו?.......ואני לא מדבר על "ריבוי נקודות שמע" אלא בנקודת ההאזנה האופטימאלית.

נערך לאחרונה ב:

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
483
נקודות
83
גיא.
פוסט ככה יפה, אבל ללא הדובדבן?
קרי תמונות.
אלא אם כן, לא לרוחו של הבעלים, אז ברור.
עם זאת, בהחלט תודה.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור