ביקור בהיכל של רן מויאל

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
גיא.
פוסט ככה יפה, אבל ללא הדובדבן?
קרי תמונות.
אלא אם כן, לא לרוחו של הבעלים, אז ברור.
עם זאת, בהחלט תודה.

אני התרכזתי בסאונד, לגבי תמונות של החלל, אלה כבר הועלו ע"י רן בשרשורים קודמים שלו.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,619
נקודות
113
ועוד משהו, לצערי שכחתי לבקש מרן לכבות את הRC ולשמוע במצב פלאט. יש מצב חזק שבסלון כמו שלו, שהוא טוב מאוד מבחינה אקוסטית, מה זה טוב, מצויין, גם במידות וגם בטיפול הפסיבי (ויש שם גם אם לא רואים, רצפות עץ ווילונות וקירות כפולים עם חומרי בליעה וכנל תקרה) כל מערכת טובה היתה נשמעת טוב. ולרן יש מערכת מצויינת עם הווילסונים והנגרה, ציוד בעשירון העליון של ההי אנד, אז מה שאני אומר בעצם זה שקשה לי מאוד לבודד את התוספת השולית של הטרינוב כשלעצמו. כן שמעתי הבדלים ברורים בין מצבי הפוקוס של הטרינוב (נקודה צרה של סוויט ספוט מול פיזור יותר רחב) וזה היה ממש כמו קסם בלחיצת כפתור.
באובר אול, תוצאה מדהימה.

דוד! איזה סלון טוב, תגיד לי? בלי תיקון אקוסטי שומעים שם גל עומד שמרסק אבנים בכליות ויכול לפוצץ קערות קריסטל, על מה אדוני מדבר? גם אין שום אלמנטים של פיזור, אז הכל נשמע רחוק אי שם בהרי החושך, עם ה- 5 מטר שיושבים מהמערכת.

בקיצור, גם אני הייתי אצל רן החפרן. אני, בניגוד לעמיתיי התל אביביים, צורך קודם את כל האדם שאני מבקר, ואחר כך את סביבתו. ורק אחר אחר כך, צורך את מערכתו.

רן טיפוס מדויק. בדיוק כמו המערכת שלו. סביבת חיים מדליקה - כל חיי אני מנסה למזער את הבלאגן וכמות הרעש הויזואלי שיש מסביבי, ואצל רן ראיתי דוגמא מוחשית לאיך עושים את זה. הייתי מוקף באוויר בלבד, תחום בקירות לבנים ופרקט חום ומרגיע. סטרילי? לא. מאוורר. אפשר לנשום. כיף.

ואז התחלנו לשמוע. אז מה אני אגיד לכם.... מנורות שמנורות, עזבו אותי מזה. במערכות רמקולים (בניגוד לאוזניות) - תנו לי סיליקון. בגלל הקורונה המחורבנת הזאת, יותר משנה לא שמעתי מערכת טובה שאיתגרה לי את סף הריגוש. אבל אצל רן קיבלתי את זה בכמויות. איזו תוצאה מדהימה... אמנם קמעה סטרילית לטעמי, אבל קשה קצת להגדיר מה זה סטרילית, אולי פשוט נקי מדי שאני לא רגיל. אבל עדין - מוסיקליות נשפכת בטירוף. פירוט הזייתי, הכל מתכנס לתוצאה מהנה ומרגשת.

בקיצור, הממזר עבד עלי כמה פעם עם הטרינוב. אני חיפשתי להיפטר מהסטריליות הזאת ולשמוע את המערכת בפלאט. אבל הסטריליות לא קשורה לזה. היא נשארה איתנו כשהיה RC דלוק, וגם כשהיה כבוי. ואולי היא פשוט אצלי בראש.

לגופו של ענין:
שלושה מצבים, RC של בחור א', RC של בחור ב', ובלי RC.
היה קל מאד להבין את הדברים הבאים:
1. חומרים שונים נשמעים טוב יותר במצבי RC שונים.
2. כשה- RC היה כבוי, זה תמיד היה נחות לעומת RC דלוק.
3. אמנם הייתי אצל רן כמעט שעתיים נדמה לי, אבל כדי להבין את הכדאיות של RC כזה, צריך לבלות עם המכשיר הרבה זמן ולכייל את האמ-אמא שלו לחלל הספציפי. סיפור. אבל התוצאה מעניינת.

בשורה תחתונה, אני חושב שהטרינוב הוא כלי מענין מאד, (ואני לא נחמד פה עכשיו או כותב כי זה מה שמצופה ממני). זה לא היה משהו שהייתי בוחר לבדוק אותו במערכת שלי בעדיפות ראשונה, אבל יותר בגלל שזה לא במודעות , ולא בגלל שהאפקט זניח / לא טוב.
העובדה שזה נשמע "אנמי" ללא RC אומרת לי שראשית החדר יכול לקבל טיפול פסיבי יותר טוב ולהיות בנקודת מוצא טובה יותר להשוואה. ואז לעמת אותו עם ה- RC.

יצאתי מרן עם כמה תחושות: ראשית, קנאה עזה על החלל המדהים שלו, שנית עם קנאה עזה לתוצאה שהוא הצליח לקבל: גדולה, אלגנטית, "יוקרתית" כדברי הערסים, "יקרה" כדברי הפלצנים, ופשוט ברמה אדירה בכל פרמטר אודיופילי: מהירות, גודל, תלת מימד, פירוט. ואף אחד מהם לא גרם לה לצעוק, שזה הישג. שלישית עם תחושה של חוסר מיצוי של הטרינוב, וסקרנות להמשך: כן, הבנתי מה הוא עושה, כן זה נשמע משמעותית יותר טוב איתו מאשר בלעדיו, אבל יותר מהכל - שצריך ימים ושבועות איתו כדי להבין באמת אם התוצאה הזאת היא התקרבות לאמת או פשוט פרשנות סאונד אחרת. אני מניח שהתשובה משתנה בהתאם לאיכות הכיול ולאיכות המערכת, ולא בגלל הטרינוב.

היה כיף, רן. תודה!

נערך לאחרונה ב:

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
דוד! איזה סלון טוב, תגיד לי? בלי תיקון אקוסטי שומעים שם גל עומד שמרסק אבנים בכליות ויכול לפוצץ קערות קריסטל, על מה אדוני מדבר? גם אין שום אלמנטים של פיזור, אז הכל נשמע רחוק אי שם בהרי החושך, עם ה- 5 מטר שיושבים מהמערכת.

בקיצור, הממזר עבד עלי כמה פעם עם הטרינוב. אני חיפשתי להיפטר מהסטריליות הזאת ולשמוע את המערכת בפלאט. אבל הסטריליות לא קשורה לזה. היא נשארה איתנו כשהיה RC דלוק, וגם כשהיה כבוי. ואולי היא פשוט אצלי בראש.

ב !
מתן היקר, איך זה למעלה מתחבר עם זה למטה?

בקיצור, איך מערכת נשמעת סטרילית כאשר הבאס מאפיל על השאר?
מהניסיון המועט שלי, - זה נתפס כבלתי אפשרי....
כל שנשאר כנראה, הוא להגדיר "סטרילי"

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,619
נקודות
113
מתן היקר, איך זה למעלה מתחבר עם זה למטה?

בקיצור, איך מערכת נשמעת סטרילית כאשר הבאס מאפיל על השאר?
מהניסיון המועט שלי, - זה נתפס כבלתי אפשרי....
כל שנשאר כנראה, הוא להגדיר "סטרילי"

בלי ה- RC, הבאס ה"אמיתי" בחלל מפריע. עם ה- RC, התמונה מאוזנת יותר.
בשניהם הרגשתי קצת סטריליות בצליל, ולכן אני לא מייחס את זה ל- RC.

לדעתי זה כל מני הקטעי אונניה שרן שם לי, גם כי הם נשמעים נפלא, וגם כי היה כבר מאוחר קצת. לא נדפוק שם ACDC ב- 11:30 בלילה, בכל זאת...וגם לא מינגוס.

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
שמחתי לארח אותך מתן. לוחות זמנים זה לא הצד החזק שלך.

מצטער על המבחנים העיוורים שנאלצת לעבור, מבלי לדעת אם הטרינוב מנגן, אם הסאב בכלל משתתף וכיוצ"ב, המטרה הייתה שתקשיב ללא כל דיעות קדומות.

אכן, שמתי לי למטרה לחשוף כמה שיותר אנשים (מביני עניין), למסוגלות של מערכת כמו הטרינוב בחלל מגורים שגרתי.

חברה שקיימת למעלה מ 20 שנות פיתוח, שמוצריה נמצאים בנטפליקס, ברשתות השידור האוסטרית, הצרפתית, הבריטית והיפנית, באלפי אולפני הקלטות, בהם הוקלטו האלבומים הכי מפורסמים שאנחנו מכירים, אלפי אולמות קולנוע וכמובן, בשלל בתים ברחבי העולם.

במהלך ה-חודשים האחרונים היו כאן כ- 40 אנשים שונים, שחוו את השילוב הזה, של Trinnov, עם Nagra ו- Wilson , מניח שחלקם אהבו יותר וחלקם אהבו פחות, יש כאן הרבה עניין של טעם אישי ואין כאן חשיבה או רצון שכולם יתעלפו, מה שהיה חשוב מבחינתי, זה שהם נחשפו לטכנולוגיה המאוד מורכבת ולוורסטיליות העצומה של החברה הזאת.

קל היה להבין מה אתה חושב על הסאונד, בכל פעם שניטרלתי לחלוטין את מה שטרינוב עושה, זה אכן לא ממש כוחות.

נתראה שוב בקרוב.

רן

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
698
נקודות
113
לא יודע, כבר שבועיים לא הייתי אצלו, בטח שומעים חרא
(סתם פשוט רגיל לעשות אצלו שבת שנייה, כמו בצבא)...

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,619
נקודות
113
שמחתי לארח אותך מתן. לוחות זמנים זה לא הצד החזק שלך.
מצטער על המבחנים העיוורים שנאלצת לעבור, מבלי לדעת אם הטרינוב מנגן, אם הסאב בכלל משתתף וכיוצ"ב, המטרה הייתה שתקשיב ללא כל דיעות קדומות.
א. אתה צודק, אני ילד קקה ומתנצל בפניך כאן. זו קריאה לכל מי שקורא את זה: אל תזמינו אותי אליכם! אני גם לא עומד בזמנים, וגם מתבכיין על חניות. עסקה לא כדאית, בקיצור.

ב. אבל גם אתה קצת ילד קקה, כי יש הבדל בין להגיד: "RC עובד" או "RC לא עובד", לבין מבחן עיוור. מה שאתה עשית זה הטעיית הציבור במזיד. אבל טוב שעשית את זה, כי למדתי משהו! :)

במהלך ה-חודשים האחרונים היו כאן כ- 40 אנשים שונים, שחוו את השילוב הזה, של Trinnov, עם Nagra ו- Wilson , מניח שחלקם אהבו יותר וחלקם אהבו פחות, יש כאן הרבה עניין של טעם אישי ואין כאן חשיבה או רצון שכולם יתעלפו, מה שהיה חשוב מבחינתי, זה שהם נחשפו לטכנולוגיה המאוד מורכבת ולוורסטיליות העצומה של החברה הזאת.
למדתי מספיק כדי לדעת שלפרק מערכת לרכיביה ולתת להם ציון בנפרד, זה מעשה עוולה ואיוולת כאחד. לכן, אני לא יודע אם הסאונד הממכר הזה היה בגלל הטרינוב, הווילסונים או הנגרה. אבל מהיכרותי עם הווילסונים הישנים (לפני יותר מעשור) , אז היה להם סאונד קליני עם תיבה מתה, המוזיקליות ששמעתי אצלך היתה משהו אחר לגמרי. אותה תיבה מתה עם אפס רשרושים ו"הילה" מיותרת מסביב, אבל עם מוסיקליות וטונאליות מקסימה. יש לי הרגשה (מסוייגת) שזה המגברים.

קל היה להבין מה אתה חושב על הסאונד, בכל פעם שניטרלתי לחלוטין את מה שטרינוב עושה, זה אכן לא ממש כוחות.

נתראה שוב בקרוב.

רן
נכון, ללא ספק. אבל אני עדין מסייג ואומר - שצריך לעמת את זה, לדעתי, מול חדר מטופל. אני לא אהיה חנדה'לה ונחמד כמו ני-רו שיוצא אליך חמשושים, צר לי. אני גם פולני, גם נרגן, וגם דעתן. :)
הטרינוב הוא כלי מגניב טילים. בוא נאמר זאת כך - אני מאד מסוקרן לשמוע מה הוא עושה אצלי. ודווקא בגלל שאצלי יש טיפול אקוסטי אובר. אצלך זה קל - אסטתיקה תחילה. אז ברור שהטרינוב יתן בראש.

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
יש לי הרגשה שאתה מתחנף עכשיו, כי אתה חושש שלא יהיו מהעוגיות השוודיות בפעם הבאה...

ואם נהייה רציניים עכשיו, אז ברור שה- Trinnov הוא חלק ממכלול..

אם הייתי מוציא את הג'ק מהארון ומעלה את הווילסונים באוויר ומפרק את ה - isoacoustics, היית מבין פתאום שגם הם תורמים ומשפיעים על הסאונד, או ה-Linn , או ה- Nagra..כל אחד תורם את חלקו .
אני מסכים וזה לגמרי ברור, כי אין באמת יכולת להעריך איך כל אחד משפיע במדויק.

ה- Trinnov, כל מטרתו היא, שאותם רכיבים, שנבחרו בדם, יזע ובעיקר דמעות, יכולים לבוא לידי ביטוי במקסימום, מבלי שהחדר (המעוצב, אבל לא מוצלח אקוסטי שלי) יתערב, או שיתערב, כמה ש Trinnov תחליט שראוי שהוא יתערב (ל Trinnov אין אג'נדה לבטל את החדר).

העובדה שאני בכוונה מבלבל אנשים, בחושבם שפעם הטרינוב עובד ,או לא עובד, או פעם הסאב עובד, או לא עובד, זה על מנת לגרום להם להתייאש מלנסות ולנחש דברים, אלא פשוט לשבת ולהקשיב, כי זו בעצם המטרה.

מה שמשנה בסופו של יום, אחרי כל המילים המפוצצות, זה מה קורה שלוחצים על Play.

ולגביי ההערה שלך באשר ל- Wilson .

כאחד שנמצא עם החברה כבר למעלה מ 20 שנה, Fan Boy שלה, מכף רגל ועד ראש, ההפתעה שלך היא במקומה וזה משפט שחוזר על עצמו בכל ביקור.

החברה הזו שינתה באופן דרמטי את אופי הסאונד שלה ב- 10 שנים האחרונות והסדרות החדשות, שונות בתכלית השינוי מהסדרות הישנות.
בסופו של יום, השינוי שעברה החברה הוא עניין של טעם כמובן, אבל אין מחלוקת שיש כאן שינוי משמעותי מאוד בכל הקשור לסאונד שאימצה לה החברה.
The New Wilson Sound.

רן

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
איזה "סטריליות " אצל רק ,כל הזמן משכנע אותו להוריד קצת מהרטיבות , הבן אדם בונקר !

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,619
נקודות
113
איזה "סטריליות " אצל רק ,כל הזמן משכנע אותו להוריד קצת מהרטיבות , הבן אדם בונקר !
כן, הוא לא אוהב יבש. את היבש הוא השאיר לי בעוגיות.
ציפיתי מינימום סושי.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,882
נקודות
113
כן, הוא לא אוהב יבש. את היבש הוא השאיר לי בעוגיות.
ציפיתי מינימום סושי.
אם רק היית מגיע בזמן כפרה...
אתה לא יכול להחזיק במקל משתי קצותיו.

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
אני, בניגוד לעמיתיי התל אביביים, צורך קודם את כל האדם שאני מבקר, ואחר כך את סביבתו. ורק אחר אחר כך, צורך את מערכתו.
איכס איזה דיבור דוחה, אל תיקח את זה שנתנו לך לבקר בעיר כמובן מאליו!

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
איכס איזה דיבור דוחה, אל תיקח את זה שנתנו לך לבקר בעיר כמובן מאליו!
לא דיבור דוחה כל כך , גם אני לא אוהב חברים שהעניין המשותף הוא סטריאו בלבד , אם אין משהו מעבר בקשר ,לא מתערבב !

לני

חבר משקיען
מעורבות
275
נקודות
63
רן
כתבת רבות על העוגיות
יש מתכון?

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
אני חזק ברכש, לא במתכונים.

היו כאן הרבה אנשים בימים האחרונים, תוהה אם הגיעו לשמוע את הסאונד המעודכן של Wilson, או לחסל לי את המלאי שהבאתי מ:
https://www.fika.co.il/
מקום לא רע.

רן

לני

חבר משקיען
מעורבות
275
נקודות
63
אני חזק ברכש, לא במתכונים.

היו כאן הרבה אנשים בימים האחרונים, תוהה אם הגיעו לשמוע את הסאונד המעודכן של Wilson, או לחסל לי את המלאי שהבאתי מ:
https://www.fika.co.il/
מקום לא רע.

רן

לא הכרתי את המאפיה הזו.
התודה על הלינק

RanMoyal

חבר משקיען
מעורבות
1,146
נקודות
113
ואם נחזור קצת לנושאים מקצועיים ולרגע נשים את העוגיות בצד, אז אפשר ללמוד לא מעט מ- 2 מאמרים חדשים יחסית של Trinnov , על העקרונות של תיקונים דיגיטליים מתקדמים ואיך הם, בניגוד לדיעות שמרניות אודיפיליות, לא משנים את האופי של הרמקולים, אלא משמרים את היכולות והאופי שלהם, תוך צימצום החולי של החלל.

קצת (הרבה) טכני אבל מרתק.

https://www.trinnov.com/en/blog/pos...-remove-a-loudspeakers-sound-characteristics/

https://www.trinnov.com/en/blog/posts/trinnov-optimizer-features-according-to-l-r-excursion-curve/

רן

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור