'בא לשכונה בחור חדש'- איזופון ערבה

• פותח הנושא il1
  • פורסם בתאריך

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
השירשור ניפתח תחת הכותרת "בא לשכונה...."
טוב ,אז כשמגיע בחור חדש לשכונה ומי שמלוה אותו,
אז מטבע הדברים אנחנו אנשים טריטוריאלים ואז
מיתפתח דיון לכל מיני כיונים וכל אחד מביע עמדתו
ו"ליפעמים" לא כל כך מסכים עם מה שנאמר.
זה מה שהופך את הדיון למענין ופורה וגם אם הוא
מיתחמם קצת לא נורא,הרי במילא החורף בפתח.
כן ירבו דיונים כאלה.
z.s

אלדר1

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
הלך חבר מהשכונה

לצערי וכנראה גם לצערכם הלך לי חבר מהשכונה,וזאת לאחר שערב בין חברים הופך לנחלת הכלל כולל פרוט של מצב הקירות בבית,רמת הלחות בחדר מס נעליו של המארח וכו.אבל אני מניח שאותו כותב מוכשר יוכל תמיד למצוא מקורות חדשים לכתוב בהם אולי על רסיברים של בסט בי הרי הוא מבין גדול בONKIO ,תאמינו לי אני יודע.כתיבתו של יקירנו בחשמל כבלים אקוסטיקה שיפורים וכו מקורה מניסיון "חבריו" ,ושפיכת אינפורמציה זו לאינטרנט בתור קסלר הישראלי אינה נושאת חן כלל בעיני,במיוחד שמדובר בביקור חברי ,שכן במידה וחפצתי בדווח מפורט של הכבלים ,עומק הארקה,ובדיקות מעבדה של עובי הלכה ברמקול,יכולתי להזמין איש מקצוע כרן לוי ולאו דווקא אופורטוניסט חובב המנסה לפתח את"סינדרום נפולאון בונפרטה " הטבוע בו.בקיצור נעלבתי שמשחררים פרטים אישיים שלי ללא בקשת רשות ,ובעיקר שאינפורמציה זו מגיעה לכמה חדלי אישים שדואגים לשלוח חוות דעת מלומדה ובעקרה קנטרנית ולדעתי חברי פורום זה ואחרים מפסידים שגם אם יש ענין לשתף הרי תגובות אלו מובילות להתרחקות ממקומות אלו דווקא של אנשים שנמצאים בעסק הזה עמוק מאוד,ולך ראוס היקר שולח אני דרישת שלום, אהבתי מאוד את סגנונך העדין והמתוחכם, טוב לבך והבנתך משתקפת בכל שורה שכתבת ,הרשמת אותי מאוד.-להתראות חברים

il1

מושעה
מעורבות
0
נקודות
16
כרגיל, מסכים ולא מסכים.

לגבי ההחלטה כמה להוציא על מערכת- בהחלט עניין אישי, ללא קשר האם יש 'משהו' שונה בתוצאה. מה שאני חולק עליו זה על "אני בספק רב מאוד אם מערכת עם בסכום גבוהה מאוד...", אשמח אם תנסה ותגיד לא מתאים לי, זה נשמע טיעון סביר יותר מהלך מחשבתי תיאורטי זה או אחר.

גם המערכת המדוגמת שלך לא מוסיפה דבר למוזיקה- ועדיין החלטת שיש בה יותר ממערכת 'פשוטה' יותר. אולי יש הגיון גם בטענה שיש משהו אחר במערכות קצה ביחס למערכת שלך ? הגיון טיעוני חייב להתיר התפתחות לאותן טענות- בסביבות אחרות, לצערי לא אצלך.

"ואיזה קטע" לא מוכרים את הרמקולים- כי הבעלים מניע אותם עם מגברי מנורות, אספקט שנבחן ובורר מראש ביסודיות (בניגוד להגברה טרנזיסטורית שלא הקדשנו לה מחשבה מקדימה).

חשבתי לכתוב איזו מילה על סיגנון הטיעונים, במקום זאת החלטתי להרים כמה טלפונים ולשאול איך הצליחה לך בחירת הציוד, אין יותר טוב מעובדות.

'ואיזה קטע'- לא נרשמה התלהבות מבחירותיך, נהפוך הוא. אם אתה מאושר עם הבחירה והשביעית של בטהובן עושה לך את זה בתנאים האלו, אני שמח בשבילך. אצלנו לפחות אין 'פלופים' - וזה הישג לא רע.

רמת הסיפוק שלי לא מצריכה 360 מעלות- אבל 'איזה קטע' שתהיה בקונצרט של הפילרמונית, תעצום עיניים ותנסה לשים לב שהכלים מנגנים מכיוונים שונים. ואת זה לא תשמע לעולם במערכת שהרכבת בבית.

ולפעמים אני מצליח לשמוע מערכת שמצליחה לחקות את האולם- וזה כיף אחר, ומאוד מיוחד שמדובר במערכת. האם לוותר על החוויה רק בגלל שלא בא לך לקנות מערכת כזאת ?

מצטער לא תראה אותי בפילרמונית- לא הכוס תה שלי.
אני מבין שאני 'העלתי' את הדר' ליין- ולכן 'הצדק' בטענותיך.

נושא הבטריות נבדק- מצריך יותר מקום, מצריך החלפת מצברים כל שנתיים, ולאחר בדיקה עם שני מהנדסי חשמל, מהנדס אלקטרוניקה, ופיזיקאי: חיבור בטור של שני שנאים מבדלים שכל אחד עם סינון כפול יתנו תוצאה קרובה מאוד.(ובלי חומצות של מצברים בבית).

הרעיון במצברים שהם יכולים להתחבר למחולל גל סינוס מושלם, ומאחר והרבה מגברים ומקורות נוהגים לבצע פעולה דומה בתוכם, סינון וניקוי הרעשים הוא הדבר הקריטי בישראל.

ועד כאן אני מצטט אחרים- אני מציע שתיבדוק כמוני (באופן מעשי), לפני שאתה מתחיל לבנות פלטפורמות למצברים- ותחליט לפי התוצאות, ולא לפי החברים מחו"ל.

yairjazz

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
איבדתי אותך לגמרי...

לצערי וכנראה גם לצערכם הלך לי חבר מהשכונה,וזאת לאחר שערב בין חברים הופך לנחלת הכלל כולל פרוט של מצב הקירות בבית,רמת הלחות בחדר מס נעליו של המארח וכו.אבל אני מניח שאותו כותב מוכשר יוכל תמיד למצוא מקורות חדשים לכתוב בהם אולי על רסיברים של בסט בי הרי הוא מבין גדול בONKIO ,תאמינו לי אני יודע.כתיבתו של יקירנו בחשמל כבלים אקוסטיקה שיפורים וכו מקורה מניסיון "חבריו" ,ושפיכת אינפורמציה זו לאינטרנט בתור קסלר הישראלי אינה נושאת חן כלל בעיני,במיוחד שמדובר בביקור חברי ,שכן במידה וחפצתי בדווח מפורט של הכבלים ,עומק הארקה,ובדיקות מעבדה של עובי הלכה ברמקול,יכולתי להזמין איש מקצוע כרן לוי ולאו דווקא אופורטוניסט חובב המנסה לפתח את"סינדרום נפולאון בונפרטה " הטבוע בו.בקיצור נעלבתי שמשחררים פרטים אישיים שלי ללא בקשת רשות ,ובעיקר שאינפורמציה זו מגיעה לכמה חדלי אישים שדואגים לשלוח חוות דעת מלומדה ובעקרה קנטרנית ולדעתי חברי פורום זה ואחרים מפסידים שגם אם יש ענין לשתף הרי תגובות אלו מובילות להתרחקות ממקומות אלו דווקא של אנשים שנמצאים בעסק הזה עמוק מאוד,ולך ראוס היקר שולח אני דרישת שלום, אהבתי מאוד את סגנונך העדין והמתוחכם, טוב לבך והבנתך משתקפת בכל שורה שכתבת ,הרשמת אותי מאוד.-להתראות חברים

אם אתה כבר כותב דבר כזה, אולי תבהיר לפחות במי מדובר ?

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
חברים על מה המהומה

לאחד מתאים רמקול מסוג א ולאחר מסוג ב, אחד יגיע לפיסגה עם מערכת בתקציב של 5K והאחר לא יעיז להאזין למערכת אלה עם כן מחיר יעלה מאות מונים, הרי מדובר בסה"כ בהעדפה אישית.

עניין הנאמנות למקור או החוויה הנו עניין שונה וסובייקטיבי עבור כול אחד ואחד מאיתנו.

כמו שיש מי שיהנה ממנת פלאפל טובה לא פחות מארוחת גורמה במסעדה יש גם את ההיפוך שלו, אחד שלא ייהנה מארוחה אלה עם כן יאכל במסעדת גורמה.

אין דרך טובה יותר או טובה פחות, לכול אחד מאיתנו שיקולים והעדפות שונים בחיים - בסה"כ מדובר בתחביב, בואו לא נהפוך את זה למלחמת עולם

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
חברים על מה המהומה

לאחד מתאים רמקול מסוג א ולאחר מסוג ב, אחד יגיע לפיסגה עם מערכת בתקציב של 5K והאחר לא יעיז להאזין למערכת אלה עם כן מחיר יעלה מאות מונים, הרי מדובר בסה"כ בהעדפה אישית.

עניין הנאמנות למקור או החוויה הנו עניין שונה וסובייקטיבי עבור כול אחד ואחד מאיתנו.

כמו שיש מי שיהנה ממנת פלאפל טובה לא פחות מארוחת גורמה במסעדה יש גם את ההיפוך שלו, אחד שלא ייהנה מארוחה אלה עם כן יאכל במסעדת גורמה.

אין דרך טובה יותר או טובה פחות, לכול אחד מאיתנו שיקולים והעדפות שונים בחיים - בסה"כ מדובר בתחביב, בואו לא נהפוך את זה למלחמת עולם

יופי, אחרי ההודעה הזאת אפשר לעשות פסוקו של יום, לשיר את ההמנון ולסגור את הפורום.

exupgh12, בשביל זה קיים פורום כדי להחליף דעות ולהתווכח.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
חברים.

ההשוואה נהדרת, המידע חשוב ומלמד וזה הכל.
אם יש קצת ויכוחים זה לא נורא כל עוד זה לא נעשה אישי מידי ומעליב.

בגדול. יופי של שירשור, יופי של מידע וכן ירבו.

audiophile

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
נמר:

לא הכל בסדר. חבר הפורום אלדר כתב שהוא נעלב ממסירת הפרטים האישיים עליו ללא קבלת רשותו. שמישהו נפגע מכתיבה של אחר, המידע הוא לא הכל.

audiophile

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אם אתה כבר כותב דבר כזה, אולי תבהיר לפחות במי מדובר ?

מי תאר בפרוטרוט את הרמקולים?

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
Audiophile

זה בעיה בין שני החברה האילו, לא נראה לי שהם צריכים או ביקשו מישהו שישפוך עוד קצת בנזין.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
נמר:

לא הכל בסדר. חבר הפורום אלדר כתב שהוא נעלב ממסירת הפרטים האישיים עליו ללא קבלת רשותו. שמישהו נפגע מכתיבה של אחר, המידע הוא לא הכל.

אלדר ואילן הם חברים טובים, לכן החשיפה הייתה בתמימותו של אילן ולא חלילה כדי לפגוע באיש.

והיה ואלדר או אילן רק יבקשו להסיר את השירשור מדפי הפורום נעשה זאת מיד.

נכון לעכשיו אינני חושב שכדאי להסיר את השירשור בלי אישור מאלדר או אילן.(Y)

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
כנראה פיספסתי משהו

אבל בסך הכל פורום. בגלל זה שמישהו כתב מה מצב הדלתות בבית חברו- הם "ברוגז"?
נראה לי הזוי
בסך הכל תחביב. זה לא החיים עצמם. יש דברים חשובים יותר,,,,
יאללה סולחה, אפילו בחומוס באבו גוש הם הסתדרו.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
יופי, אחרי ההודעה הזאת אפשר לעשות פסוקו של יום, לשיר את ההמנון ולסגור את הפורום.

exupgh12, בשביל זה קיים פורום כדי להחליף דעות ולהתווכח.

ברור שהפורום נועד להחלפת דעות, אך נראה לי שהוויכוח בפוסט הנ"ל גלש קצת לפסים אישיים, רצוי להשאיר את הוויכוח לגופו של עניין

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אבל בסך הכל פורום. בגלל זה שמישהו כתב מה מצב הדלתות בבית חברו- הם "ברוגז"?
נראה לי הזוי
בסך הכל תחביב. זה לא החיים עצמם. יש דברים חשובים יותר,,,,
יאללה סולחה, אפילו בחומוס באבו גוש הם הסתדרו.

(Y)

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
נפוליון בונפארטיזם

אילן יקירי, יפה כתבת :" חשבתי לכתוב איזו מילה על סגנון הטיעונים, במקום זאת החלטתי להרים כמה טלפונים ולשאול איך הצליחה לך בחירת הציוד, אין יותר טוב מעובדות.

'ואיזה קטע'- לא נרשמה התלהבות מבחירותיך, נהפוך הוא. אם אתה מאושר עם הבחירה והשביעית של בטהובן עושה לך את זה בתנאים האלו, אני שמח בשבילך. אצלנו לפחות אין 'פלופים' - וזה הישג" לא רע.

....הרי זה הייתה רק שאלה של זמן עד שתופיע עם טיעון ילדותי כזה.:O
ולעינינו, חס וחלילה אני לא רוצה לכתוב שאתה לא מדייק או אפילו תכונה רעה מזו. אבל עליך לזכור שבניגוד אליך, אצלי המערכת איננה משמשת אביזר אגו. לכן היא גם לא הושמעה לאודיופילים(חוץ מאחד שאת דעתו אני יודע) ובקושי לאדם או שנים שמשתתפים בפורומים כאילו בארץ שאולי נקראים אודיופילים. לכן "טלפונים"-אל תצחיק אותי. לגבי דעתם-אם אתה נסמך עליה-אני מבין יותר היכן אתה מצוי בעולמך האודיופילי.
כל אילו אינם משנים את העובדה המאוד פשוטה שמשום מה קשה לך לקבל-
עבורי, מערכת משמשת להקשבה למוזיקה בלבד ולא לאפקטים כאילו או אחרים. כל עוד התוצאה מספקת אותי וגורמת לי לא להתייחס או לחשוב על אלמנטים של סאונד אלא על התוכן המוזיקאלי- עבורי זה מספיק ומספק ואפילו מאוד מהנה.
אודיופיליה ויכולת האזנה, אינם דבר נשגב, גם הרכבת מערכת איננה משהו מאוד מאוד נשגב.
יש דברים בחיים הרבה הרבה יותר נשגבים , חשובים, מאתגרים ועוד. אני ממליץ לך להעמיק בהם.

ולסיום- לגבי הסוללות,שיתפתי אותך בהתייעצות עם אנשים וחברה די מכובדת מחו"ל שמתעסקים בנושא ובעוונותיי שאלתי את דעתם בנושא(חלק מהמלצתם היה גם על פתרונות שאינם נמכרים על ידם) .מתגובתך לנושא-בוא נגיד, שקצת צניעות, לא הייתה מזיקה לך. למרות שהתייעצת עם שנים וחצי אנשים, נחמדים ורלוונטיים, כדאי לך לשמוע גם דעתם של כאילו שמתעסקים בזה בצורה יותר רצינית ועמוקה ורק אחרי שתקשיב לדיעותם, אתה מוזמן לחוות דעה עליהם.

מאחל לך הרבה הצלחה עם החבר, לך תתנצל שם, שום דבר לא שווה הרס של חברות.

נ.ב.
אתה מכיר את שיר הילדים "שני חברים יצאו לדרך בים באם בום"?(ורד)

אלדר1

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
diz1 היקר

בתשבתו לגבי הטיפול בחשמל התכוון אילן לסיסטמה של "איסוקלין" שמורכבת משני שנאים ,פילטר,כבלים וגמפרים בנוסף ודאי ידוע לך שיש מספר חברות שהופכות ac מההקיר לdc לאחר מכן שוב ל ac בתדר הרצוי ומפלטרות אותו לכן לא ברורה לי היהירות והזילזול בתשובתך.
בנוסף מתוך הכרותי את אילן ואת אוסף המוסיקה העצום שלו והידע המדהים שלו דווקא במוסיקה,חושבני שכדאי מאוד שתחזור מדבריך ואפילו ביקרת בפילהרמונית.
אני מבטיח לך שברוב הזמן אילן מאזין למוזיקה רק שלא איכפת לו לשמוע באיכות גבוהה,אבל לא מדובר במטרה נישגבת שלעומטה הכל בטל.
בקשר לכותרת שבה השתמשת,מדובר בביטוי פנימי שהרי נפולאון בקשי מגיע היה לביצים של אילן ושלי,בנוסף אנו מאוד מודים לך על הדאגה לחברותנו וכולי תקווה שעם קריאת שורות אלו שלך נתעשת שנינו ושוב תפרח ביננו ידידות מופלאה.
בכללי תרשה לי לומר לך שיש בתשובתך טיפ טיפונת גסות ונראה בעליל שאתה מוון את חיציך לאדם הלא נכון .
בקשר להמלצתך לעסוק בדברים החשובים בחיים ולאו דווקא באדיופיליה תרשה לי להזכיר לך באיזה פורום כתבת את דברי החוכמה שלך.
לסיכום לדעתי כתבת את אשר כתבת לשם התנצחות מיותרת וללא טעם רב ותרשה לי להזכיר לך שכולם קוראים את דבריך וגם מבינים את מה שעומד מאחרי............

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אלדר ידידי.

ראשית חבל שהיצטרפותך לפורום הזה היא עקב אי הבנה בינך לבין אילן. אני זה ששיגעתי אותו לחלוק את הידע שלכם איתנו זה חשוב וזה מוסיף המון .

מקווה שנראה אותך כותב כאן בהקשרים אחרים ולא רק בפוסט הזה.
האמת היא שאני כבר מתחיל להרגיש לא נעים עם כל המצב.

קדימה חברים, כולה סטריאו - שמחה וחיוכים חשובים ממנו פי אלף ובשביל זה לא צריך להיות דוקטורים.:D

באהבה והערכה לכולכם - נמר לוי.(ורד)

mmhifi

אוהב את התחום
מעורבות
11
נקודות
18
קדימה חברים, כולה סטריאו - שמחה וחיוכים חשובים ממנו פי אלף ובשביל זה לא צריך להיות דוקטורים.

Namer-you have to work in Abarbanel.Seriously

Eldar-pair of Isocleans is about 7000$. Do you feel they worth the money? What do they do with dynamics? Who is importer? n​

נערך לאחרונה ב:

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
אלדר יקירי

לגבי התייחסותי ותשובתי לאילן על החשמל: קודם כל תודה על המידע העמוק שסיפקת, אני מכיר אותו ממקודם. אני "לומד" את הנושא ולאור תשובתו של חבריך - המלצתי לו להמשיך לחקור בנושא , היות ותשובתו על סוללות מלמדת שאולי כדאי לו להמשיך ולהרחיב את ידיעותיו בנושא. כאחד שאין לו שום מושג בעניין וגם לא שולט בתורת החשמל , פניתי לאנשים שנראו לי רלוונטיים (הכוונה איננה אילכם). במהלכה הגעתי לאנשים שתשובותיהם מעניינות. ממליץ לך להתעמק בעניין מצרף שם של אדם והמלצה שלו (אל תשכח לומר לו שאני שלחתי אותך:D, ותשתדלו לא להתפאר בפניו שאתם יודעים יותר:cool:)
200 Ah 12 VDC Sonnenschein series 500

Serge Schmidlin
Audio Consulting
14B, Chemin des Vignes
1291 Commugny

המקרה ואתם רוכשים כזה צעצוע, אשמח ללמוד על התרשמותכם (בין היא רלוונטית עבורי או לא).

לגבי האזנה למוזיקה- מצוין. לי יש מחשבה מוזרה כזו, שבכלל כדאי לבקר באולמות קונצרטים כדי לחוש על איזה סאונד מדובר לפני שמחפשים לעשות כל מיני טריקים כדי להדק באסים. מה גם שהחוויה המוזיקלית יכולה להיות מהנה.

לגבי בונפרטיזם וההקשר לאשככם: אומנם המידע מאוד חשוב, ואני שמח שאתם מודעים זה לאשכיו של חברו, אבל אין ספק שעצם ההשוואה של עצמכם לבונפרטה אומרת רבות על האגו ולא על שום דבר אחר. אתם בזה דומים ואני מאחל לכם לשקם את יחסכם ולשוב להיות חברים .
לפני סיום- למרות חברותכם המתחדשת, לטעמי עשיתי מעשה לא יפה, כאשר נכנסת לפורום הזה ובהודעתך הכמעט ראשונה, אתה מספר על חבריך דברים שהוא לא היה רוצה שתספר-והכוונה הבנותו שמסתכמת ברסיברים של בסט ביי ואונקיו.היות ושיתפת אותנו במידע הזה , למרות שלא ביקשנו, אתה מוזמן לפתור אותנו ממנו ולהתנצל ולומר שלפעמים אומרים דברים שקריים(אלא אם זו האמת ואז אני כבר מתנצל בפניך, ) רק כדי לפגוע במישהו.

ולסיום- לא נשלחתי על ידי אף אחד, אינני מקיים קשריי חברות או טלפונים עם אנשים בפורום ולכן אינו מיצג דעתם של אחרים . לכן ביקורת לדעותיי- אתה מוזמן להפנות אלי. התייחסותי הייתה לנושאים שמופיעים בתחילת הפוסט הזה ותגובתי הראשונה והפסקה הראשונה מתגובתי השנייה.גם אחר כך לא עומד שום "אינטרס" מאחורי תגובותיי, והניסיון שלך לרמוז על כך הוא דיי נלוז .
שיהיה לך ולחברך יום טוב עם הרבה מוזיקה.
(אני לא מוצא טעם להמשיך לדון בנושאים הללו ובטח לא בהתיחסויות אישיות, לכן תחסוך ממני את הודעתך הבאה, אם היא מתעתדת להיות כמו הקודמת).

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור