אשמח להמלצה על כבל חשמל in wall

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
תוכל להגיד בכמה מילים (שאפשר יהיה להעביר אותן הלאה לחשמלאי) על מה חשוב להקפיד בהתקנת הקו הנפרד.
תודה

שיתקין לך את המערכת על מפסק-פחת נוסף... אם מותר לוותר על מפסק פחת, אז וותר עליו רק עבור המערכת. מוליכי ניוטרל בקוטר גדול יותר מאשר החוט החי, וישירים עד הארון המרכזי במיוחד עבור מגבר ההספק.
ואם אתה רוצה לנסות מוליכים גדולים במיוחד, 4 ממ"ר ומעלה, לך על חוטים רב גידיים.
אומרים שישנם פיוזים שנשמעים יותר טוב... אני לא יודע להצביע אליהם. תשאל אולי מי שהוא יודע.

אוהד11

צוות האתר
מעורבות
250
נקודות
63
שיתקין לך את המערכת על מפסק-פחת נוסף... אם מותר לוותר על מפסק פחת, אז וותר עליו רק עבור המערכת. מוליכי ניוטרל בקוטר גדול יותר מאשר החוט החי, וישירים עד הארון המרכזי במיוחד עבור מגבר ההספק.
ואם אתה רוצה לנסות מוליכים גדולים במיוחד, 4 ממ"ר ומעלה, לך על חוטים רב גידיים.
אומרים שישנם פיוזים שנשמעים יותר טוב... אני לא יודע להצביע אליהם. תשאל אולי מי שהוא יודע.
תודה רבה

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
"כמובן, כשאיכות המתכת במוליך יורדת, אז נדרש קוטר גדול יותר על מנת להוריד את ההתנגדות למעבר הזרם"

על זה אני מדבר כשאני מדגיש את חשיבות המגשרים בלוח שם יש מפלי מתח והתחממות, גישור בגיד 6 ממ"ר גם הוא של אויאידה (נקרא 2.5) או בחיבור תעשייתי ללא חוטים עם פסי גישור של יצרן איכותי, סימנס, ABB וכד' יתבטא בצליל, ולא רק בצליל.

איציק ירקוני זה גם יעניין אותך, יש לי מסך סוני טוב, במהלך ניסויי מא"זים ומגשרים ראיתי שיש גם השפעה ברורה על התמונה.
לוח סימנס נתן תמונה חדה, מפורטת וטבעית אך קצת קרה, לוח GE נתן צבעים עשירים ופסטליים אך עם קצת פחות רזולוציה, לוח ABB נתן הדגשה על אדומים ובסה"כ פחות עוצמת אור, אם היו עושים לי בליינד טסט הייתי אומר שזה כל פעם מסך אחר, קח בחשבון בסקירותיך.

dor_s

חבר משקיען
מעורבות
151
נקודות
43
קראתי וקראתי ועולות שאלות:

Romex הוא שם גנרי לכבל חשמל עם גידים קשיחים ע"ש החברה הראשונה שיצרה אותו, הוא המקבילה לכבלים הירוקים שאנחנו מכירים, אולי בגלל ש VH מוכר אותו הנחושת שבו יותר נקיה וגם אם אתה אוהב מה ש'קריו' עושה לצליל זה יכול להתאים לך, ראה את ההבדלים במחיר בינו לבין האודיו גרייד, שזה לא אומר שהאודיו גרייד שווים את ההפרש, שיקול שלך.
מה קריו עושה לצליל?

לא הבנת אותי נכון, אני גם משתמש בקו 2.5 ממ"ר ואני מוצא שלמערכת שאינה רבת ואטים\זרם כשהקו הוא עד 13 מ' זה נשמע יותר מוזיקלי ופתוח
מכיר את הכבל הגרמני. היה לי כמה שנים ואחרי שהוחלף באוידה הבנתי בדיוק את ההבדלים. מה לעשות, איכות עולה כסף.
מה לא טוב בגרמני? האם נותן שיפור סוני לעומת המוליכים הסטנדרטיים? האם נשמע מוזיקלי ופתוח או בעל אופי?
ואיך האוידה?

מה אומר החוק בארץ לגבי המוליכים מהמונה לכיוון הדירה (הן בארון והן בקירות)? האם חובה מוליך קשיח או שמותר שזור?

מה המיקום המומלץ למא"ז של המערכת? הראשון אחרי הפחת או הרחוק ביותר? ולמה?
קו נפרד הוא קו שהולך ממא"ז ספציפי למערכת בלבד? או שהוא בעיקר עונה לתיאור הבא:
המא"זים משורשרים ביניהם בגאמפרים (בחיבור הפאזה) ובגשרים, האם לתת למא"ז של המערכת מוליכים משל עצמו אל הפחת תורם משהו? עדיין מקביל אך קצת נפרד

שיתקין לך את המערכת על מפסק-פחת נוסף... אם מותר לוותר על מפסק פחת, אז וותר עליו רק עבור המערכת. מוליכי ניוטרל בקוטר גדול יותר מאשר החוט החי,
מה תורמים מוליכי ניוטרל עבים מהמוליכים של הפאזה?
פחת נוסף תורם עוד שקט?

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
מה תורמים מוליכי ניוטרל עבים מהמוליכים של הפאזה?
פחת נוסף תורם עוד שקט?

הפחת הנוסף מאפשר הפרדה טוטאלית בין הצרכנים הרעשניים למערכת בנקודה הכי קרובה לחברת החשמל, כמו כן ניטרול האפשרות שיש איזה שהוא קונטאקט (פחת) שנופל עליו מתח מצרכן רעשני .

על מוליכים עבים יותר נופל פחות מתח, ולפיכך הקוו שדרכו זורם הכי הרבה זרם, הקוו של מגבר ההספק נשאר קרוב יותר לאפס, ובכך מצטמצמים ההפרשים עם הקווים הישירים הנוספים שהולכים למערכת שעלולים להכניס רעשים אלקטרוסטאטיים דינמיים דרך השנאי לאדמה הכללית של המערכת.

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור