אין דין תנור חימום אלף וואט רציף לדין מגבר 100 וואט שצריך לגייס למיקרו שניות לפני שההגנות בכלל מספיקות להגיב זרם יותר מכך, בהקלת מעבר הזרם אליו (גם שם) יש ביטוי ליכולותיו הדינמיות, גם קבלים צריכים להיטען במהירות וככל שיוקל עליהם לעשות כן זה יתבטא בדינמיות.
לא כל המגברים מחזיקים באותה הקיבולת בספק הכוח... ומוליך החשמל שבקיר לא יכול להאיץ את זרם טעינת הקבלים. במיוחד לא, אם מגיע אליו מוליך סטנדרטי של 2.5 ממ"ר במתח רשת 230 וולט.
זרם טעינת הקבלים הוא נתון שנקבע בתכנון של ספק הכוח ומוגבל בעיקרון ע"י השנאי מסיבות טכניות שלא אכנס אליהן...
אם אתה מחזיק במגברי כוח ו או מונובלוקים עתירי זרם והספק, שפועלים בקלאס A חלק משמעותי מהזמן, או אז אני מסכים אתך שקיים עבורך הצורך למקסם את אספקת הזרם למגבר.
כמובן שהחשמל, והאופן שבו החשמל מתועל ומוזרם מארון החשמל לנקודות ולצרכנים השונים בדירה, מאד משמעותי מבחינת הרעשים. ההתקנה חייבת להיות מוקפדת ונכונה, אחרת, גם אם המוליכים עשויים מהנחושת הטובה ביותר, עדיין יהיו בעיות שיגרמו מחוסר הבנה בחוקי הפיזיקה שקשורים לחשמל...
הייתי בביתם של כמה חובבי צליל והראיתי להם כיצד אני מחליף את חתיכות החוט 6 ממ"ר ששם החשמלאי בין המא"ז הראשי לפחת ובינו למא"ז המערכת הראשון בטור, משהו באורך של כ15 ס"מ כל חתיכה באלו של יצרן איכותי ויש שיפור ניכר כולל ירידה ברעש הרצפה.
ויש לזה הסבר טכני מדעי, שאינו קשור לניקיון הנחושת , אלא למפל המתח על המקטע המשותף למקרר, מזגן, מכונת כביסה עם המערכת. המקטע המשותף הזה, ביחוד אם הוא יושב על הניוטרל, הוא מה שמכניס את הרעש, ולא איכות הנחושת.
כמובן, כשאיכות המתכת במוליך יורדת, אז נדרש קוטר גדול יותר על מנת להוריד את ההתנגדות למעבר הזרם.
אגב, ביפן הנחיצות למוליכים גדולים ונקיים היא הרבה יותר קריטית מאשר בכל מקום אחר בעולם כי הם נהנים ממתח רשת של 100 וולט בלבד...
אז שם הם באמת זקוקים לכל גרם של הולכת חשמל.