אשמח להמלצה על כבל חשמל in wall

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
אז יש הבדלים במדידה מה זה אומר בדיוק?
האם עקב הבדלי המדידה האילו מקבלים יותר שקט כששמים אותם.ואם כן אז מה זה משנה?

בפיוזים יש מצב שמשטח המגע אינו 100% כתוצאה של זמן רב ללא תזוזה וחמצון, זה בדיוק כמו בחיבורים של RCA או רמקולים, כשאתה מסיט מסובב או מושך ומחזיר המגע מתנקה והכל חוזר להיות תקין....
אותה התוצאה מושגת כשמחליפים לפיוז חדש.

איני יודע אם הפיוזים המדוברים נמדדים שונה, הצעתי לו למדוד התנגדות, כי פיוז התנגדותי ירכך את הצליל.

כמובן שמיקום הפיוז במעגל משנה גם היא את ההשפעה, דינו של פיוז בכניסת המתח הראשית (AC) אינה כמו של פיוז שיושב על מעגל הפנימי ושולט על קווי DC בספק הכוח.

נערך לאחרונה ב:

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
בכל אופן מנסיון שלי (וגם של אחרים)
במכשירים שלי פיוזים אודיופילים גורמים לטיונינג אחר קצת.בין אם אתה אוהב או שלא.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
במכשירים שלי פיוזים אודיופילים גורמים לטיונינג אחר קצת.בין אם אתה אוהב או שלא.

מה קשור אם אני אוהב או לא?
לא טענתי שהחלפת פיוז לא גורמת להבדל, ואותו הדבר גם בייחס להחלפת מוליך עד לארון החשמל, השאלה הגדולה יותר היא: האם השינוי הוא בהכרח לטובה והאם יש לו איזו שהיא משמעות.

זה מזכיר לי את החברה מהמכוניות, שמחליפים מערכת אגזוז ומתקן של הפילטר אוויר כי זה יוסיף להם לפי הפירסומים עוד 14 כוח סוס... ויוריד להם 0.1 שניה ברבע מיל.
אני תמיד אומר לאלו...
למכונית יש כבר 350 סוסים מהייצרן, 14 סוסים נוספים לא ניתן יהיה להרגיש, חבל על המאמץ והכסף.
אבל ברוב המקרים אנשים רוצים לבצע את השינוי כי הם מרגישים יותר טוב תודעתית תוך כדי ולאחר מכן, וזה ממלא אותם בתחושת ייעוד ומטרה באופן זמני... גם לזה יש ערך.

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
בשתי הדוגמאות שנתת עושים את השדרוג בכדי לקבל סאונד יותר טוב ;-)

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
346
נקודות
83
אין פה להרבה אנשים ביצים להגיד אחרי השקעה של עשרות אלפי שקלים שזה לא עושה (הרבה) הבדל. מה שזה לא יהיה. מנסים. לפעמים מצליח, לפעמים לא. תשתית חשמל חשובה ביותר. אבל - לדעתי - לא בהביט הסוני, לפחות לא בצורה הישירה
זה כבר ממש משעמם הויכוח הזה אם שומעים הבדל או לא שומעים.מיכאל אתה תמשיך לשכנע את עצמך שאין הבדלים והכל בלוף,אני רק יכול להמליץ לך ו YB-7 לעשות בדיקת אוזניים בתדירות יותר גבוהה.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
זה כבר ממש משעמם הויכוח הזה אם שומעים הבדל או לא שומעים.מיכאל אתה תמשיך לשכנע את עצמך שאין הבדלים והכל בלוף,אני רק יכול להמליץ לך ו YB-7 לעשות בדיקת אוזניים בתדירות יותר גבוהה.

מה שמנסים לומר כאן אנשים עם ניסיון בנושא זה:
כשאספקת החשמל למערכת ההגברה לוקה בחסר אז צריך, רצוי, וכדאי להשקיע בשיפור החיווט, והקוודראט.

האם יש צורך, ותמורה סבירה, להשקעה בחוטי חשמל במחיר 100 $ למטר ???

אנשים מנוסים טוענים שלא כדאי להשתגע...

אבל מי שרוצה לעשות הכי טוב ויקר שאפשרי, יכול להרגיש חופשי, זו אינה עבירה על החוק, ואין כאן שום התנגדות .

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
מה קשור אם אני אוהב או לא?
לא טענתי שהחלפת פיוז לא גורמת להבדל, ואותו הדבר גם בייחס להחלפת מוליך עד לארון החשמל, השאלה הגדולה יותר היא: האם השינוי הוא בהכרח לטובה והאם יש לו איזו שהיא משמעות.

.
"בין אם אתה אוהב או לא"....
זה באופן כללי ולא ספציפי.
ואם עכשיו אתה אומר שהחלפת פיוז גורמת לשינוי /יכולה לגרום, אז מה השוני בין זה לבין מה שכתבתי....

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
ואם עכשיו אתה אומר שהחלפת פיוז גורמת לשינוי /יכולה לגרום, אז מה השוני בין זה לבין מה שכתבתי....

גילוי נאות.
מעולם לא נפל לידי פיוז אודיופילי לניסיון ו-או מדידה.
כך שאין אני יודע מה ההבדלים בשמיעה ו-או במדידה.
אני יכול רק להניח שזה נשמע אחרת, בדיוק כמו קבלים שונים או נגדים... גם סוגי בדיל להלחמה שונים נשמעים אחרת... ותאמין או לא, גם סוגים של PCB יכולים להישמע אחרת.

אך לא כל אחרת הוא בהכרח טוב יותר, ותמורה הוגנת להשקעה.

מה בדיוק מהדברים שכתבת, אתה מצפה ממני להתייחסות נוספת.?

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
346
נקודות
83
אני לא אמרתי שהחלפת פיוז אודיופילי בהכרח יתן לי תוצאה יותר טובה..בגדול זה סוג של טיונינג,או שזה יושב טוב או שלא.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113

אני יכול להמליץ לך לעשות בדיקת אוזניים :)
אני בסדר גמור

לגבי הבנת הנקרא, אם לא הייתי ברור - השקעתי בחשמל יותר מעלות המערכות של חברים כאן (מינוס נמר ועוד כמה..)

רק שלי אין בעיה להגיד גם אם זה עושה משהו או לא

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
מיכאל , לפני שהשקעת בחשמל, חשבת שהשנוי יהיה יותר דרמתי ?

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
346
נקודות
83
אני יכול להמליץ לך לעשות בדיקת אוזניים :)
אני בסדר גמור

לגבי הבנת הנקרא, אם לא הייתי ברור - השקעתי בחשמל יותר מעלות המערכות של חברים כאן (מינוס נמר ועוד כמה..)

רק שלי אין בעיה להגיד גם אם זה עושה משהו או לא

אז לא הבנתי למה השקעת אלפי שח בחשמל ולא קיבלת תמורה בעד האגרה.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
מה שמנסים לומר כאן אנשים עם ניסיון בנושא זה:
כשאספקת החשמל למערכת ההגברה לוקה בחסר אז צריך, רצוי, וכדאי להשקיע בשיפור החיווט, והקוודראט.

האם יש צורך, ותמורה סבירה, להשקעה בחוטי חשמל במחיר 100 $ למטר ???

אנשים מנוסים טוענים שלא כדאי להשתגע...

אבל מי שרוצה לעשות הכי טוב ויקר שאפשרי, יכול להרגיש חופשי, זו אינה עבירה על החוק, ואין כאן שום התנגדות .

מזדהה עם כל מה שכתבת עד לרמת ההבדלים בסאונד שעושה הבדיל, חלק מאלו שמבטלים את דבריך מן הסתם לא בילו ימים כלילות בשדרוגים פנימיים וקיטים אבל מה רע בלעשות רע...
החוק מאפשר לחשמלאים לבצע עבודות עד למונה חברת החשמל. מי שמשקיע בכבלי חשמל בקוטר של סנייק כיבוי ומייצבים מפונפנים והקו היעודי שלו הוא כבל ירוק עם מוליכים מתערובות נחותות שמכניס רעש ואפרוריות לצליל עושה חצי עבודה. חברת חשמל מקפידה על מפרטים איכותיים בכל הנוגע לכבילה שלה למי שתהה מה קורה לפני המונה, לגבי תשתית ישנה וטלואה, עם הזמן זה ירד מתחת לאדמה.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
מזדהה עם כל מה שכתבת עד לרמת ההבדלים בסאונד שעושה הבדיל, חלק מאלו שמבטלים את דבריך מן הסתם לא בילו ימים כלילות בשדרוגים פנימיים וקיטים אבל מה רע בלעשות רע...
החוק מאפשר לחשמלאים לבצע עבודות עד למונה חברת החשמל. מי שמשקיע בכבלי חשמל בקוטר של סנייק כיבוי ומייצבים מפונפנים והקו היעודי שלו הוא כבל ירוק עם מוליכים מתערובות נחותות שמכניס רעש ואפרוריות לצליל עושה חצי עבודה. חברת חשמל מקפידה על מפרטים איכותיים בכל הנוגע לכבילה שלה למי שתהה מה קורה לפני המונה, לגבי תשתית ישנה וטלואה, עם הזמן זה ירד מתחת לאדמה.

יש לי קצת בעייה עם דבריך..
בהעברת הכוח למערכת דרישות הכוח אינן כל כך גבוהות כמו שהרבה אנשים נוטים לחשוב. נגינת מוסיקה מאופיינת בצריכת זרם פועמת לפי המקצב של הצליל, ולא איזו צריכה סטאטית כמו לדוגמא, תנור חימום. בנוסף לכל זה בישראל מתח הרשת עומד על 230 וולט, שזה כפליים ממתח הרשת שזמין בארה"ב, ושמשם מגיעה רוב התעמולה לשיפור קווי החשמל שמיועדים למערכת, ובצדק כי שם צריכים כפול זרם למגבר בכדי להגיע לאותו הספק. אז שם זה קריטי ופה בישראל זה הרבה פחות קריטי במיוחד אם הקוו שמגיע מארון החשמל אצלך בבית הוא 2.5 ממ"ר .
במגברים עם ספקי כוח ליניאריים, שמכילים יכולת אגירה בתוך מנגנון הקבלים שבספק הכוח, רוב דרישת הכוח המיידית מגיעה מתוך ספק הכוח של המגבר עצמו, המגבלה של קוו החשמל יכולה להשפיע על ההתאוששות של האנרגיה האצורה בתוך הספק וזה רק בעוצמה גבוהה של נגינה, במגברי הספק שמפעילים רמקולים שיורדים להתנגדות נמוכה ומאלצים את המגבר לשלוח שיאים של זרם גבוה בהספקים רגעיים של עד ומעל 1000 וואט, אם אתה מפעיל מגבר אינטגרייטד קלאס AB 100 וואט, לעולם לא תגיע למגבלה של מוליך 1.5 ממ"ר שמגיע מארון החשמל.
הסיבה שאני מציין את העובדות האלו הן על-מנת שחברים כאן בפורום יקבלו קצת פרופורציה שלא בכל מקרה נדרשת הגדלת קיבולת קווי החשמל למערכת.

חוץ מזה, החוטים שנמכרים במרכזי אספקה לחשמלאים כולם ללא יוצא מן הכלל מספקים חוטי נחושת באיכות 99.9 נקיון. זה הסטנדרט בתעשייה.

הסיבה לרעש בצליל אינה מחוטי החשמל אלא מסינון לא מספק של מתח הרשת, בתוך ציוד ההגברה שלך. אתה יכול להוסיף פילטר חיצוני שיעשה את העבודה הזו עבורך...
באחריות.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
לא הבנת אותי נכון, אני גם משתמש בקו 2.5 ממ"ר ואני מוצא שלמערכת שאינה רבת ואטים\זרם כשהקו הוא עד 13 מ' זה נשמע יותר מוזיקלי ופתוח, אבל כמו שכתב ה OP יש לו דרישה ל 20מ' ואם זכורני אינו מטעני הוא עובד עם פאוארים.
אני חושב שחתך הביניים בין הנזכרים מעלה, 3.3 ממ"ר קשיח נחושת אודיו גרייד הוא שביל הזהב רק שמידה זו אינה מצויה בארצנו פרט לאיזה שני יבואנים וה OP חושב שזה מוגזם לשלם 400-500 ₪ למטר, מצא אתה לו פתרון.
החוטים שנמכרים בסיטונאות לחשמלאים רחוקים מלהכיל 99.9% נחושת נקיה 5N ב4 ש"ח למטר זה בלתי אפשרי, אולי הנחושת שבכבל שהיא חלק מהסגסוגת היא כזו ושאר המרכיבים הם נו-נו לאודיו. את התמהיל לא ניתן להשיג באינטרנט ולי יצא להשיג של שני יצרנים תוך התחזות לספק של ********עצור כאן, יש לי כבוד אליך ואל תדבר שטויות.
אין דין תנור חימום אלף וואט רציף לדין מגבר 100 וואט שצריך לגייס למיקרו שניות לפני שההגנות בכלל מספיקות להגיב זרם יותר מכך, בהקלת מעבר הזרם אליו (גם שם) יש ביטוי ליכולותיו הדינמיות, גם קבלים צריכים להיטען במהירות וככל שיוקל עליהם לעשות כן זה יתבטא בדינמיות.
הייתי בביתם של כמה חובבי צליל והראיתי להם כיצד אני מחליף את חתיכות החוט 6 ממ"ר ששם החשמלאי בין המא"ז הראשי לפחת ובינו למא"ז המערכת הראשון בטור, משהו באורך של כ15 ס"מ כל חתיכה באלו של יצרן איכותי ויש שיפור ניכר כולל ירידה ברעש הרצפה.

נערך לאחרונה ב:

viamusic

אוהב את התחום
מעורבות
49
נקודות
28
האוידה 3.3 קאודרט
הכבל הכי טוב שיש כיום.
ההבדלים בין כבלי חשמל המועברים בקירות מאוד משמעותיים
כמו כל דבר במע׳ איכותית...

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
3x12AWG כמו שלי.. מאוד לא גמיש.
שברתי קירות ובניתי גבס מחדש וצביעה כמובן.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
אין דין תנור חימום אלף וואט רציף לדין מגבר 100 וואט שצריך לגייס למיקרו שניות לפני שההגנות בכלל מספיקות להגיב זרם יותר מכך, בהקלת מעבר הזרם אליו (גם שם) יש ביטוי ליכולותיו הדינמיות, גם קבלים צריכים להיטען במהירות וככל שיוקל עליהם לעשות כן זה יתבטא בדינמיות.

לא כל המגברים מחזיקים באותה הקיבולת בספק הכוח... ומוליך החשמל שבקיר לא יכול להאיץ את זרם טעינת הקבלים. במיוחד לא, אם מגיע אליו מוליך סטנדרטי של 2.5 ממ"ר במתח רשת 230 וולט.
זרם טעינת הקבלים הוא נתון שנקבע בתכנון של ספק הכוח ומוגבל בעיקרון ע"י השנאי מסיבות טכניות שלא אכנס אליהן...

אם אתה מחזיק במגברי כוח ו או מונובלוקים עתירי זרם והספק, שפועלים בקלאס A חלק משמעותי מהזמן, או אז אני מסכים אתך שקיים עבורך הצורך למקסם את אספקת הזרם למגבר.

כמובן שהחשמל, והאופן שבו החשמל מתועל ומוזרם מארון החשמל לנקודות ולצרכנים השונים בדירה, מאד משמעותי מבחינת הרעשים. ההתקנה חייבת להיות מוקפדת ונכונה, אחרת, גם אם המוליכים עשויים מהנחושת הטובה ביותר, עדיין יהיו בעיות שיגרמו מחוסר הבנה בחוקי הפיזיקה שקשורים לחשמל...

הייתי בביתם של כמה חובבי צליל והראיתי להם כיצד אני מחליף את חתיכות החוט 6 ממ"ר ששם החשמלאי בין המא"ז הראשי לפחת ובינו למא"ז המערכת הראשון בטור, משהו באורך של כ15 ס"מ כל חתיכה באלו של יצרן איכותי ויש שיפור ניכר כולל ירידה ברעש הרצפה.

ויש לזה הסבר טכני מדעי, שאינו קשור לניקיון הנחושת , אלא למפל המתח על המקטע המשותף למקרר, מזגן, מכונת כביסה עם המערכת. המקטע המשותף הזה, ביחוד אם הוא יושב על הניוטרל, הוא מה שמכניס את הרעש, ולא איכות הנחושת.

כמובן, כשאיכות המתכת במוליך יורדת, אז נדרש קוטר גדול יותר על מנת להוריד את ההתנגדות למעבר הזרם.

אגב, ביפן הנחיצות למוליכים גדולים ונקיים היא הרבה יותר קריטית מאשר בכל מקום אחר בעולם כי הם נהנים ממתח רשת של 100 וולט בלבד...
אז שם הם באמת זקוקים לכל גרם של הולכת חשמל.

נערך לאחרונה ב:

אוהד11

צוות האתר
מעורבות
250
נקודות
63
כמובן שהחשמל, והאופן שבו החשמל מתועל ומוזרם מארון החשמל לנקודות ולצרכנים השונים בדירה, מאד משמעותי מבחינת הרעשים. ההתקנה חייבת להיות מוקפדת ונכונה, אחרת, גם אם המוליכים עשויים מהנחושת הטובה ביותר, עדיין יהיו בעיות שיגרמו מחוסר הבנה בחוקי הפיזיקה שקשורים לחשמל...

תוכל להגיד בכמה מילים (שאפשר יהיה להעביר אותן הלאה לחשמלאי) על מה חשוב להקפיד בהתקנת הקו הנפרד.
תודה

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור