אשמח להמלצה על כבל חשמל in wall

אוהד11

צוות האתר
מעורבות
250
נקודות
63
אני בונה כרגע בית וגם הקצתי קו נפרד לאודיו, 18 מטר אורכו. עצתי לך, כתת רגלך לחולון: הסדנא 6 חולון , סילבאן סחר, בקש כבל חשמל מסוכך 3x4 (עובי 4ממ׳׳ר ), כבל גרמני, נחושת טהורה, יעלה לך קצת יותר מ10₪ למטר+ מעמ. כל שאר הכבלים האודיופילים במחירים מטורפים ומסקר שערכתי לאחרונה בין חברי פורומים שונים,לא ברורה התמורה.( מול הכבל הגרמני)

תודה רבה לך, אעשה זאת.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
תודה רבה לך, אעשה זאת.
בינתיים לי זה נראה הכי הגיוני...

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
מכיר את הכבל הגרמני. היה לי כמה שנים ואחרי שהוחלף באוידה הבנתי בדיוק את ההבדלים. מה לעשות, איכות עולה כסף.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
מכיר את הכבל הגרמני. היה לי כמה שנים ואחרי שהוחלף באוידה הבנתי בדיוק את ההבדלים.

תן בבקשה הסבר פחות מעורפל, על מנת שיעלה בידינו להבין את ההבדלים שנוכחת בהם.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113

יש לי 12 מטר כבל של MIT, זהה מבחינת המבנה והפרמטרים וגם במחיר.

אני לא יכול להצביע על הבדלים סוניים מהותים

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
יש לי 12 מטר כבל של MIT, זהה מבחינת המבנה והפרמטרים וגם במחיר.

אני לא יכול להצביע על הבדלים סוניים מהותים

מיכאל, גם אתה לא ברור.
שאבין... אתה מדבר על כבל כוח לחשמל של MIT??
למה בדיוק השוותה אותו שלא הבחנת בהבדלים מהותיים???

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
מיכאל, גם אתה לא ברור.
שאבין... אתה מדבר על כבל כוח לחשמל של MIT??
למה בדיוק השוותה אותו שלא הבחנת בהבדלים מהותיים???

כבל in-wall של MIT, כ-150$ למטר אם אני לא טועה. וקניתי "גליל" של כ-15 מטר

השוואתי? זאת לא בדיוק השוואה לגיטימית A/B, כן?
בהשוואה למצב הקודם שלי, הלסת לא נפלה לאחר השדרוג, אבל זאת לא הייתה המטרה

אני עשיתי את זה כי
- פשוט כי רציתי לעשות את זה, רציתי לסדר חשמל, לעשות פאזה והזנה יעודית למערכת
- רציתי לקחת best of the best ולא לחסוך על חומרים (כי ממילא עבודה של חשמלאי וגבס וצביעה עלתה כסף)
- כי יחד עם זה סידרתי ובניתי מחדש ארון חשמל, ביצעתי balance בין הפאזות, הוספתי קווים, וסידרתי מסלול אודיו

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
שוואתי? זאת לא בדיוק השוואה לגיטימית A/B, כן?
בהשוואה למצב הקודם שלי, הלסת לא נפלה לאחר השדרוג, אבל זאת לא הייתה המטרה

אם אני מבין נכון, המצב הקודם היו חוטי חשמל רגילים בקיר?? זה היה 2.5 ממ"ר סוליד ??
תקן אותי אם אני מניח הנחות שגויות.
גם אתה לא מציג נתונים מלאים.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
אם אני מבין נכון, המצב הקודם היו חוטי חשמל רגילים בקיר?? זה היה 2.5 ממ"ר סוליד ??
תקן אותי אם אני מניח הנחות שגויות.

מצב הקודם היה ברירת מחדל של הקבלן

אני לא אומר שלא יהיה שינוי סוני בהכרח, אבל אם זאת הסיבה היחידה, כדאי אולי לבצע איזה ניסוי

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
אני לא אומר שלא יהיה שינוי סוני בהכרח, אבל אם זאת הסיבה היחידה, כדאי אולי לבצע איזה ניסוי

אפשר להריץ באופן ארעי, חוטים ישירים לארון חשמל בתוך שרוול ירוק, ולהניח על הריצפה, לצורך השוואה והערכה חד פעמית של ההבדלים. קל יחסית, בהתחשב בעובדה שהתקנה קבועה בקיר כרוכה בפתיחת קירות, ליכלוך, ורעש... בקיצור בלגן בחיים של בני הבית.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113

ההבדלים תהומיים. האוידה מנחית את רצפת הרעש בעשרות מונים, מהדק את הבאס ומשפר את השקט הכללי באופן ברור.
זה בגדול. בקיצור זה עובד, ההבדל שמיע ללא ספק וכפי שכתבתי קודם, על איכות משלמים

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
הבעיה בסיפור הזה לדעתי שזה לא הכבל...אם המינוס הוא משותף ומחובר לבסוף לפחת הכללי אז מה זה משנה איזה כבל זה? אלא אם יגיד משהוא שהכבל שלו הוא פילטר.
אבל היות שזה די מסוכן לא להתחבר לפחת הכללי אפשרי מקסימום לשפר את המינוס של המע'.ושל כל הבית אם זה בית משותף(שזה סיפור בפני עצמו).בית פרטי קל יותר.
ופה אני מתחיל להיות קצת סקפטי בקשר לסוג הכבל.מה שכן מנסיון של אדם שאני מעריך מאוד המלצתו היא לכבל חד גידי.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
ההבדלים תהומיים. האוידה מנחית את רצפת הרעש בעשרות מונים, מהדק את הבאס ומשפר את השקט הכללי באופן ברור.

מצטער לאכזב אותך אך,זה לא סביר בעליל.
יתכן שהיתה לך בעיה בקוו הספציפי הזה למערכת שאותו החלפת. אחרת רצפת הרעש לא היתה מושפעת.
מה ההגברה שאתה משתמש???

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
מצטער לאכזב אותך אך,זה לא סביר בעליל.
יתכן שהיתה לך בעיה בקוו הספציפי הזה למערכת שאותו החלפת. אחרת רצפת הרעש לא היתה מושפעת.
מה ההגברה שאתה משתמש???

מצטער לאכזב אותך, אך אינני הולך להגרר לויכוח
בנושא.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
מצטער לאכזב אותך,

אתה לא מאכזב כלל, הרשה לי להסביר...
אחרי שנאי, מיישרים, וקבלי סינון בספק הכוח של המגבר, צריכה להיות בעיה מאד רצינית באספקת המתח/זרם למכשור בכדי שריצפת הרעש תושפע ברמה "תהומית", לכן נראה לי שהתיאור שלך מוגזם.
צריך היה להיות לך חוט של 1 ממ"ר עם רמקולים בעכבה מאד נמוכה ומגבר הספק עתיר זרם, וכל שאר המערכת, הכל על אותו מוליך, פלוס חיבור רופף היכן שהוא, בכדי לקבל שיפור כמו שאתה מתאר אחרי החלפת החוט.

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
346
נקודות
83
אחרי שנאי, מיישרים, וקבלי סינון בספק הכוח של המגבר, צריכה להיות בעיה מאד רצינית באספקת המתח/זרם למכשור בכדי שריצפת הרעש תושפע ברמה "תהומית", לכן נראה לי שהתיאור שלך מוגזם.
צריך היה להיות לך חוט של 1 ממ"ר עם רמקולים בעכבה מאד נמוכה ומגבר הספק עתיר זרם, וכל שאר המערכת, הכל על אותו מוליך, פלוס חיבור רופף היכן שהוא, בכדי לקבל שיפור כמו שאתה מתאר אחרי החלפת החוט.

YB-7.
אף פעם לא מאוחר ללמוד.ככל שתשפר את הכבילה שלך במקרה הזה כבילה של חשמל,
המערכת תהיה שקטה יותר וזה לא משנה איזה ספקים וקבלים יש במגבר.לא צריך ללכת רחוק,תנסה להחליף פיוזים במגבר ותראה איזה שקט"תהומי" תקבל.
יכול להיות שהמערכת שלך לא מספיק שקופה כדי שתבחין בהבדלים ולכן קשה לך לקבל שאומרים לך שיש הבדלים.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113

זה ב ד י ו ק (!) הדיון שהיה ברור שתעלה.
נושא ההסברים התיאורתיים והמתמטיים אל מול מה שומעים בפועל הוא דיון עתיק ימים בתחום האודיופיליה בתוך ומחוץ לפורום שלנו כאן. אינני רואה שום סיבה לדיון הזה שוב. גם לא ל-"מי נותן את המילה האחרונה". יש כאלה (לרבות אני) המדווחים על הבדלים באופן נקודתי וברור. אינך חייב להסכים או להיות שותף לגישה וזה בסדר גמור.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
לא צריך ללכת רחוק,תנסה להחליף פיוזים במגבר ותראה איזה שקט"תהומי" תקבל.

תעשה טובה לעצמך, תמדוד את ההתנגדות של הפיוז האודיופילי המדובר ותשווה לפיוז הרגיל. אני בטוח שתוכל למדוד הבדלים שיסבירו את "השקט התהומי" שאתה שומע.
ישנן סיבות אחרות מדוע יש רעשי רצפה גבוהים במערכת.

יכול להיות שהמערכת שלך לא מספיק שקופה

שקיפות במערכות צליל זה מושג שאני מכיר היטב מעל 40 שנה...
אתה לא יכול להפחיד/ולהרתיע אותי עם זה.

נושא ההסברים התיאורתיים והמתמטיים אל מול מה שומעים בפועל הוא דיון עתיק ימים בתחום האודיופיליה בתוך ומחוץ לפורום שלנו כאן.

יש הרבה תפיסות מוטעות, חוסר הבנה, ושמן נחשים בתחום החביב שאנו כולנו אוהבים.
לא צריך להגזים.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
תעשה טובה לעצמך, תמדוד את ההתנגדות של הפיוז האודיופילי המדובר ותשווה לפיוז הרגיל. אני בטוח שתוכל למדוד הבדלים שיסבירו את "השקט התהומי" שאתה שומע.
אז יש הבדלים במדידה מה זה אומר בדיוק?
האם עקב הבדלי המדידה האילו מקבלים יותר שקט כששמים אותם.ואם כן אז מה זה משנה?

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
אין פה להרבה אנשים ביצים להגיד אחרי השקעה של עשרות אלפי שקלים שזה לא עושה (הרבה) הבדל. מה שזה לא יהיה. מנסים. לפעמים מצליח, לפעמים לא. תשתית חשמל חשובה ביותר. אבל - לדעתי - לא בהביט הסוני, לפחות לא בצורה הישירה

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור