AK1
חבר משקיען
- מעורבות
- 2,947
- נקודות
- 113
אני לא אומר שאנחנו לא יכולים לעשות כלום, ראה למשל מיקרה הקוטג'.עמיר,
אתה לא מבין שעם גישה שאנחנו לא יכולים לעשות כלום - לא נגיע רחוק והיא משחקת לטובות הממשל לעשות ככל העולה בדעתו (לדעתי הגישה הזו לא נכונה, אבל זו רק דעתי ואולי חבל שזו רק דעתי ולא דעת הרוב)
ויותר מכך לא ברור הצורך הזה שלך להדגיש שוב ושוב שאין לנו שום יכולת לעשות כלום
אני אומר שאם עושים, לא כי יש רעיון למשהו שייש לו סיכוי לעזור, אלא כשאין רעיון כזה, רק כדי לעשות, זה לא יעזור, ולפעמים יכול להזיק.
ואני מודה -- אני לא אוהב את המצב שבו אנשים מנהלים את המדינה מהסלון/מטבחון שלהם, מסבירים אחד לשני מה הממשלה צריכה לעשות, איזה מטומטמים/מושחתים יש בממשלה, בכנסת ו/או בכלל במדינה ו/או בתפוצות, שלא לדבר על מה האמריקאים, האיראנים, האו"ם ושאר מדינות העולם צריכות לעשות.
מילא אם אלה הייו רק דיבורים למילוי הזמן, שאנשים מבינים שהם עושים פקה-פקה ונהנים מזה -- אבל בהרבה מדי מקרים זה לא!
אנשים באמת לוקחים את עצמם ברצינות!! עוסקים בבעיות בכובד ראש, מתווכחים כאילו יש הבדל בין אם אמרו שצריך א' או ב' ובין אם הוכיחו את עמדתם או לא, והרבה מדי פעמים אפילו רבים ומקלקלים יחסים בגלל שמישהו חושב אחרת מהם, כאילו שזה משנה משהו במציאות.
ומבין אלה שעוסקים במישחק הזה ברצינות רבה, תמיד יהייו כאלה שייסבירו לאחרים שאם האחרים לא משתתפים במישחק הפקה-פקה המצב ימשיך להיות דפוק או גרוע יותר.
אם מישהו רוצה לעשות הבדל, קיטורים ולהסביר כמה הכל דפוק לא עושה את העבודה, וגם צדקנות לא.
לדעתי, מה שעושה הבדל זה קודם כל רעיון טוב, ואחר כך לרתום אליו את מי שייכול לעשות הבדל -- בראש ובראשונה וקודם לכל את מקבלי ההחלטות, ואם זה לא עובד, את מי שייכול לרתום את מקבלי ההחלטות ו/או ללחוץ עליהם.
ובנוסף, הצגת הדברים כאילו הגישה שלי היא זו ש"משחקת לידי המימשל" אינה אלא ריטוריקה ריקה מתוכן.
אם תפקח עיניים, ייתכן שתראה שייש מצב -- במציאות -- שאין לך שליטה על המימשל ו/או על מה שקורה בפועל, ושלמימשל יש שליטה עליך, ושגם אם תטיל את האשמה על כך עלי -- זה לא ישנה את המצב ו/או או מידת השליטה שלך בו.
עמיר