אנחנו והדלק

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
עמיר,
אתה לא מבין שעם גישה שאנחנו לא יכולים לעשות כלום - לא נגיע רחוק והיא משחקת לטובות הממשל לעשות ככל העולה בדעתו (לדעתי הגישה הזו לא נכונה, אבל זו רק דעתי ואולי חבל שזו רק דעתי ולא דעת הרוב)
ויותר מכך לא ברור הצורך הזה שלך להדגיש שוב ושוב שאין לנו שום יכולת לעשות כלום
אני לא אומר שאנחנו לא יכולים לעשות כלום, ראה למשל מיקרה הקוטג'.

אני אומר שאם עושים, לא כי יש רעיון למשהו שייש לו סיכוי לעזור, אלא כשאין רעיון כזה, רק כדי לעשות, זה לא יעזור, ולפעמים יכול להזיק.

ואני מודה -- אני לא אוהב את המצב שבו אנשים מנהלים את המדינה מהסלון/מטבחון שלהם, מסבירים אחד לשני מה הממשלה צריכה לעשות, איזה מטומטמים/מושחתים יש בממשלה, בכנסת ו/או בכלל במדינה ו/או בתפוצות, שלא לדבר על מה האמריקאים, האיראנים, האו"ם ושאר מדינות העולם צריכות לעשות.

מילא אם אלה הייו רק דיבורים למילוי הזמן, שאנשים מבינים שהם עושים פקה-פקה ונהנים מזה -- אבל בהרבה מדי מקרים זה לא!
אנשים באמת לוקחים את עצמם ברצינות!! עוסקים בבעיות בכובד ראש, מתווכחים כאילו יש הבדל בין אם אמרו שצריך א' או ב' ובין אם הוכיחו את עמדתם או לא, והרבה מדי פעמים אפילו רבים ומקלקלים יחסים בגלל שמישהו חושב אחרת מהם, כאילו שזה משנה משהו במציאות.

ומבין אלה שעוסקים במישחק הזה ברצינות רבה, תמיד יהייו כאלה שייסבירו לאחרים שאם האחרים לא משתתפים במישחק הפקה-פקה המצב ימשיך להיות דפוק או גרוע יותר.

אם מישהו רוצה לעשות הבדל, קיטורים ולהסביר כמה הכל דפוק לא עושה את העבודה, וגם צדקנות לא.

לדעתי, מה שעושה הבדל זה קודם כל רעיון טוב, ואחר כך לרתום אליו את מי שייכול לעשות הבדל -- בראש ובראשונה וקודם לכל את מקבלי ההחלטות, ואם זה לא עובד, את מי שייכול לרתום את מקבלי ההחלטות ו/או ללחוץ עליהם.

ובנוסף, הצגת הדברים כאילו הגישה שלי היא זו ש"משחקת לידי המימשל" אינה אלא ריטוריקה ריקה מתוכן.

אם תפקח עיניים, ייתכן שתראה שייש מצב -- במציאות -- שאין לך שליטה על המימשל ו/או על מה שקורה בפועל, ושלמימשל יש שליטה עליך, ושגם אם תטיל את האשמה על כך עלי -- זה לא ישנה את המצב ו/או או מידת השליטה שלך בו.

עמיר

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
עמיר, קדם כל אני לא מסכים איתך - כעת נמשיך :)

סיפור הקוטג' הוא לא סיפור הצלחה - מה אנחנו השגנו? כלום בעצם בצורה ישירה - אבל השגנו את החזון שניתן לעשות דברים. כל מה שקרה בקיץ הוא תחילת הדרך ואנחנו צרכים להמשיך בדרך הזו ולא להרים ידים ולא לחשוב שיש פתרון מהיר
החברות וכן המפלגות צרכיות להבין שאנחנו לא טיפשים ולא מקבלים כל החלטה וכל מהלך שלהם

מפלגה שמזלזלת בנו צרכיה לקבל בראש ביום הבחירות וכך גם המפלגה שתחליף אותה - נכון זה תהליך ארוך כי בחירות יש כל 4 שנים וכמו שאמרתי אין פתרון מהיר, אבל בגלל זה צריך סבלנות ולא להרים ידים

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
עמיר, קדם כל אני לא מסכים איתך - כעת נמשיך :)

סיפור הקוטג' הוא לא סיפור הצלחה - מה אנחנו השגנו? כלום בעצם בצורה ישירה - אבל השגנו את החזון שניתן לעשות דברים. כל מה שקרה בקיץ הוא תחילת הדרך ואנחנו צרכים להמשיך בדרך הזו ולא להרים ידים ולא לחשוב שיש פתרון מהיר
החברות וכן המפלגות צרכיות להבין שאנחנו לא טיפשים ולא מקבלים כל החלטה וכל מהלך שלהם

מפלגה שמזלזלת בנו צרכיה לקבל בראש ביום הבחירות וכך גם המפלגה שתחליף אותה - נכון זה תהליך ארוך כי בחירות יש כל 4 שנים וכמו שאמרתי אין פתרון מהיר, אבל בגלל זה צריך סבלנות ולא להרים ידים
אפשר גם לא להסכים וזה בסדר.

אני יודע שאפילו הקוטג' אינו הישג כזה גדול, וההישג הוא יותר חיזוק אשלייה מאשר חזון, אבל שייהייה. לפחות זה סותר את אי אפשר להשיג כלום".

כל האמירות בסיגנון "החברות וכן המפלגות צרכיות להבין" ו"מפלגה שמזלזלת בנו צרכיה לקבל בראש" הם אמירות ריקות מתוכן: אין לך דרך לגרום להן להבין ואין לך דרך לתת להן על הראש.

המצב יותר בעייתי אפילו מזה שמועצת העכברים החליטה ש"צריך" לתלות פעמון על צוואר החתול -- שם אולי אם יימצא שליח אמיץ, עכבר, כלב או אדם, שייתלה את הפעמון, זה ייסתדר, אבל בעניין שלנו, אפילו זה אין.

אז כל ה"צריך"-ים האלה נטולי משמעות כל זמן שאין מי/מה שימלא את הצורך.

אם אתה מעדיף תפקיד חשוב במועצת העכברים, בסדר, אין לי התנגדות.
אם אתה חושב שזה חשוב ומשמועותי ומשפיע, זכותך.
אם אתה חושב שמי שלא מצטרף למועצה הוא לא בסדר -- זכותך לשיפוטיך.
אם אתה חושב שמי שלא מצטרף למועצה הופך להיות האשם במצב -- זה משהו שעדיין זכותך לחשוב, אבל זו ריטוריקה בסיגנון פוליטיקאים.

עמיר

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
נ.ב., המשל שאליו התייחסתי, כפי שמצאתי באיזה חור ברשת...:)

חתול אחד עשה בעכברי הבית שמות. פחדו של החתול נפל על שארית הפליטה, עד כי אף אחד מהעכברים לא העז להוציא את קצה אפו מהחור. עשו העכברים אסיפה והעלו הצעות שונות כיצד להתגבר על החתול האיום. והנה הציע אחד העכברים לתלות פעמון גדול בצווארו של הרשע וכשיתקרב ישמעו את הצלצול הפעמון וימלטו. ההצעה התקבלה בתשואות רמות. אף אחד לא חלק על דעתו של בעל ההצעה. אך- מי יתלה את הפעמון?! אף אחד מהעכברים לא היה מוכן לעשות זאת והאסיפה נגמרה ללא אפשרות לביצוע המעשה. כך מנהגו של עולם בשעת הדיונים אין מחסור בבעלי עצות טובות, אך כשמגיעה שעת הביצוע, אין למצוא אדם..." (משלי לפונטיין)

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
עמיר איך הכנסת את עצמך למשוואה בה אני מדבר על שטייניץ שהוא פרופסור לפילוסופיה?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
עמיר זכותך המלאה להאמין שמה יש לנו קיום זה המצב הטוב ביותר שניתן להגיע אליו ושאין סיכוי לשינוי

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
עמיר זכותך המלאה להאמין שמה יש לנו קיום זה המצב הטוב ביותר שניתן להגיע אליו ושאין סיכוי לשינוי
זכותי גם להאמין במכשפות, בבודהה ובחתולים צהובים

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
למה אתה קורא לעצמך טיפש עמיר?
אני אישית מעולם לא קראתי לך ככה, ולהפך, אני חושב שאת אחד האנשים היותר נבונים פה בפורום.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
למה אתה קורא לעצמך טיפש עמיר?
אני אישית מעולם לא קראתי לך ככה, ולהפך, אני חושב שאת אחד האנשים היותר נבונים פה בפורום.
תודה על המחמאה (ורד)

אבל לא קראתי לעצמי טיפש, אלא היכרתי בכך שהיגבתי בצורה טפשית/נמהרת, בלי לנסות לבדוק באיזה שטייניץ מדובר ומה ההקשר.

הרי אפשר לעשות שטות גם בלי להיות שוטה :)

עמיר

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
העיקר שאנחנו מסונכרנים.

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
אורי,

אכן בביוגרפיה של שטייניץ הוא היה פילוסוף הוא כבר לא פעיל באקדמיה מ 1994. לפני 1994 היה פעיל בשלום עכשיו ונפצע מהרימון שהושלך על אמיל גרנצייג ז"ל,אח"כ שינה את עמדתו חבר לבנימין נתניהו ומאז 1994 הם ביחד.

שטייניץ וגם הבוס נתניהו הם לא הבעיה אלא הסמפטום. שניהם,והממשלה שבה הם חברים והכנסת שהם חלק ממנה מזמן שכחו אצל מי הם עובדים. הכנסת ה 18 הגדילה לעשות בכל מה שקשור לניתוק שלה מן העם והדוגמאות הן רבות ומגוונות.

נכון שבשורה התחתונה "מחאת הקוטג'" לא ממש הצליחה אבל היא שינתה את הכיוון והילך הרוח בחברה הישראלית בכל קצותיה. לממשל הבא יהיה קצת יותר קשה להתעלם מהדברים,בחיי היום יום,שמפריעים לתושבי הארץ הזו. קצת לא הרבה ולא בטוח שישנו את מהלכיהם אבל משהו כן קרה.

עמיר: תתפלא עד כמה שיח ציבורי,לא בסלון בשישי ליד ההי פי,כן משפיע ועוד איך. השאלה הגדולה היא: כיצד הדברים יבואו לידי ביטוי בבחירות ההולכות ומתקרבות. אני לא נביא וכל מה שאומר הוא מהגגי ליבי אבל התהליך שהחל ביציאה לרחוב על רקע קשיי ההשתכרות החל לא עצר וספק עם יעצור יותר מזה אני לא יודע לומר כן יודע לקוות.

מחיר הדלק משפיע על המון דברים אחרים לרבות מזון וחשמל. את זה טרם ראינו ואני בטוח שבשקט זה לא יעבור. צריך לקחת בחשבון שאנחנו בשנת בחירות והשלטון לא ירשה לעצמו שיח מתלהם כנגדו על רקע הפגיעה בכיס הפרטי של האזרחים - זה לא יחזיק הרבה זמן מעמד אלא אם - אלא אם נקום בוקר אחד (בעתיד הקרוב) ונגלה שהבחורים האמיצים מחיל האוויר עשו ביקור נימוסין באירן הרחוקה - ומזה יהיה קשה שלא להתעורר.

מנחם.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
היתרון של מיסים על הדלק הוא שהוא מאפשר לגבות מיסים מכל הנובורישים גם כן,
מס שאי אפשר לחמוק ממנו

חוץ מזה, באירופה ואנגליה, דלק אף יקר יותר

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
היתרון של מיסים על הדלק הוא שהוא מאפשר לגבות מיסים מכל הנובורישים גם כן,
מס שאי אפשר לחמוק ממנו

חוץ מזה, באירופה ואנגליה, דלק אף יקר יותר

מיכאל, אם מדברים על אירופה בו נכמת את מחיר הדלק שם למשכורת מינימום או משכורת ממוצעת באותה מדינה מדינה

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
עמיר: תתפלא עד כמה שיח ציבורי,לא בסלון בשישי ליד ההי פי,כן משפיע ועוד איך. השאלה הגדולה היא: כיצד הדברים יבואו לידי ביטוי בבחירות ההולכות ומתקרבות. אני לא נביא וכל מה שאומר הוא מהגגי ליבי אבל התהליך שהחל ביציאה לרחוב על רקע קשיי ההשתכרות החל לא עצר וספק עם יעצור יותר מזה אני לא יודע לומר כן יודע לקוות.
ראשית, התייחסתי רק לניהול העולם בשיחות אישיות או חברתיות קטנות, כמו בין חברים או עמיתים לעבודה; שיחות שלפעמים מעיבות על ידידות או אפילו על אהבה שהייו קיימות וגדולות, ונעכרות בגלל דברים שלאף אחד מהמעורבים אין השפעה עליהם, וזה מה שמקומם/מעציב אותי בזה, מעבר לטיפשות וחוסר-הטעם שבכל התהליך.

ואשר לשיח הציבורי -- שהוא עניין אחר וכמעט בלתי-תלוי -- הפרצוף הציבורי של אנשים אינו תמיד בכלל במיתאם למהותם האישית -- הסיכוי להשפעה גדול יותר ככל שמעורבים יותר אנשים, אבל אני מעריך שבהינתן הדמויות הפעילות, צורת הפעולה בשורה-התחתונה לאו דווקא תהייה שונה מהותית.

מכל מקום -- מבחוץ לגמרי, ממשרה ציבורית, מהאופוזיצייה, מהקואליצייה, מהממשלה ומראשותה -- מדברים אחרת, וגם תמונת העולם, גם האחריות וגם האפשרויות לפעולה והמיגבלות והפיתויים -- שונים לחלוטין.

לאלה מבחוץ, כמונו, קל להגדיר מטרות ש"צריך" לממש אותן. אבל מה ההשפעות במיקרו ובמאקרו, איך עושים את זה, מי יממן ואיך ועל חשבון מי/מה, איך מתנהלים מול ההתנגדויות, איך זה משתלב בתמונה הכוללת, ואולי גם מה המאפייה תגיד (לך תדע לאן הפשע הגיע) ומה האמריקאים והרוסים ושאר הבוחשים בקלחת -- את כל אלה לא רואים מכאן, רק משם.

אבל כולנו חכמים, כולנו נבונים, כולנו יודעים את התורה -- יותר טוב מאלה שעושים את זה בפועל.

ואני מודה -- אני מתחת לממוצע הלאומי -- אני ממש לא יודע, וקצת משועשע/עצוב מלהסתכל על היידענים מתווכחים בלהט כשכל אחד "צודק" יותר מרעהו.

עמיר

נ.ב., באשר ל"תתפלא עד כמה שיח ציבורי... כן משפיע ועוד איך" -- אולי אתפלא כשאדע יותר מה בדיוק ההשפעה, ו/או על מה אתה מבסס את מה שאתה אומר בביטחון כזה. בינתיים הכל נראה לי מעופף גבוה באוויר, אבל גם ההכרזות מסוג זה וגם רמת הביטחון בהן כבר מ-ז-מ-ן הפסיקו להפליא אותי.

נערך לאחרונה ב:

Croc

חבר משקיען
מעורבות
111
נקודות
43
אני בכל יום נתון מוכן לחיות עם מחיר של 8 ש"ח לליטר.
כי אני עם 98 ומחיר שלו מעל 8 כבר לפני זמן רב מאווווווווווווווווווד.
היום המחיר נושק ל-9.5 ש"ח :עצוב:

אבל כן, גם אני זוכר מחירים של סביב 6 ש"ח לפני איזה 4-5 שנים....

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
חברים,
כולנו כמעט אוהבים לקטר על המצב ולהשוות את עצמנו לאירופה או ארה"ב, רק שוכחים בדרך להסתכל על המציאות ובעיקר, לנסות לשנות אותה. כמה חבל.
לאירופה וארה"ב אין אוכלוסיה כזו גדולה של חרדים שלא משתתפים בנטל (לא עובדים ולכן לא משלמים מס לקופה המשותפת) אבל כן נהנים מהשירותים (על חשבון מי שמשלמים כמובן).
המיסים שלנו (גם על הדלק) נועדו בין היתר לפרנס ולתחזק את האוכלוסייה ההולכת וגדלה הזו.

לאירופה ולארה"ב אין שטחים שנכבשו לפני יותר מ 40 שנה ומאז מהווים בור ללא תחתית מבחינת ההוצאות השוטפות (מישהו יודע כמה עולה להחזיק את כוחות צה"ל בחברון כל חודש?). זה לא "בטחון" זו תחזוקה שוטפת ויקרה להחריד של חבלי ארץ שרוב הציבור לא מכיר, לא ביקר בהם עשרות שנים, ומן הסתם לא יודע אפילו היכן הם ממוקמים – אבל אותו רוב מבקש להחזיק אותם, רק מחפש מישהו אחר שישלם על זה.
אל תהיו נאיבים. אנשי האוצר לא אנשים רעים, הם אנשים שצריכים לדאוג שהקופה תהייה מאוזנת. אם הציבור בישראל (הציבור, לא הממשלה), החליט שהוא רוצה לפרנס את החרדים ולהחזיק את השטחים, שישלם. התשלום מגיע מהמיסים שלנו. כמה פשוט.
אז אם אתם רוצים באמת לשנות, מחאה והפגנה זה נחמד אבל זה במקרה הטוב רק יעביר את הכסף מצד אל צד. אם יוזילו את הדלק יבטלו חינוך חינם במעונות או יעלו את המע"מ. בסוף צריך למצוא את המליארדים למימון שני הסעיפים העצומים שהבאתי כאן.
זה לא קשור לטמטום שהשתלט בשנים האחרונות על הכנסת וגם לא לאנשי האוצר שעושים מה שהתפקיד מחייב אותם. זה אולי קשר במקצת לפטפטת המטופשת המיותרת של חלק מהנבחרים וחלק מהפרשנים בנושא האירני אבל זה קשור בעיקר להחלטת רוב הציבור בישראל, שמאפשר לשתי התופעות האלה להמשיך - מימון החרדים ומימון השהייה בשטחים.
תחשבו על זה בבחירות הבאות.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
רק שוכחים בדרך להסתכל על המציאות ובעיקר, לנסות לשנות אותה. כמה חבל
אני חושש שגם בביקורת הצינית הזו, שבה אתה יורד על החברים ששכחו להסתכל על המציאות, אתה עצמך שכחת חלקים לא זניחים ממנה. ןאם לנסות לשנות -- האם כל כך ברור וחד-משמעי לאיזה כיוון, ו/או איך עושים את זה?

בנוסף, כתבת
תחשבו על זה בבחירות הבאות.
אבל כתבת את זה במקום שבין קוראיו כנראה שאין הרבה בוחרי מפלגות חרדיות, כלומר שמי שייקרא וייחשוב, מה הוא אמור לעשות עם זה? מראש הוא לא הצביע עבור מפלגה חרדית, ומבין המפלגות האחרות, אפילו כאלה שמבטיחות לא להתאגד עם חרדים לא בהכרח עושות זאת. אז?

וארה"ב זורקת/משקיעה הון תועפות בכל מיני סוגי נטל בעולם, כולל מלחמת עיראק, אפגאניסטאן, סיבסוד ישראל ומצריים ונאטו ווהאו"ם עוד ועוד. אבל נעזוב זה.

ובקשר לשטחים -- האם מה עם חלקי המציאות ששייכים לא לעלויות של ניהול אוכלוסייה ערבית והגנה על/מפני מתנחלים, אלא להגנה על מדינת ישראל עצמה? האם החזקת השטחים היא נטל נטו, או שייש לזה אספקטים ביטחוניים? קצת?

אני חושש שמה שכתבת הוא בחזקת פישוט-יתר של בעייה הרבה יותר מסובכת.

ואשר לירידה על אלה

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
על מנת להבין למה התכוונתי - וחשבתי שזה די ברור - צריך להבין את האבסורד של המערכת הפוליטית כיום: רוב הציבור שמממן את החרדים, השטחים ובכלל את תקציב המדינה כולו, מפולג בין הרבה מאוד מפלגות. החרדים לעומת זאת יודעים להתאחד ויודעים להגיע לקלפי ביום הבחירות. הם מבינים כמה חשוב לקיום שלהם כקבוצה נפרדת שנתמכת עלי ידי המדינה.

מי צריך את כל הערב רב הזה של מפלגות בישראל?

למשל - האם באמת יש כאלה הבדלים תהומיים בין העבודה לקדימה לליכוד, בנושאי הליבה? כולנו יודעים שלא ממש. יש בקצוות של הליכוד חברי כנסת כמעט סוציאליסטים, ויש בקצוות של העבודה חברי כנסת קפיטליסטיים סופר ימנים מבחינה כלכלית. בסוגיות הביטחוניות-מדיניות יש בשלושת המפלגות האלה סופר מרקט גדול של עמדות - החל מ"אף שעל" וכלה חזרה מלאה לגבולות 67. מישהו יכול להסביר לי מה ההבדל בין מופז או לבני לבין צמרת הליכוד בסוגיות כלכליות או מדיניות? כולם נמצאים באותה סביבה רעיונית, ההבדלים הם רק בסגנון ובאישיות של כל אחד. בשביל זה לא צריך שלוש מפלגות. אז למה אנחנו צריכים להתפצל בין כל כך הרבה מפלגות – מה שמפצל את הכוח שלנו ומונע מכל ראש ממשלה, לקיים קואליציה בלי החרדים?

רוצה לומר – אם הציבור המרכזי (עדיין) בישראל יחליט שהוא לא מצביע יותר לכל כך הרבה מפלגות, ובמקום זאת ידרוש דרישה אחת מרכזית – שינוי שיטת הבחירות, לשיטה שתאפשר כאן קיום של שתיים-שלוש ארבע מלגות לכל היותר, אולי נתחיל לראות אור בקצה המנהרה. למשל, העלאת אחוז החסימה בצורה דראסטית מה שיגרום לחיסול וצמצום מאסיבי של כל המפלגות הקטנות, ויביא לכך שתהיינה שתי מפלגות מרכזיות גדולות (עם קצוות אידיאולוגיים בכל אחת) מפלגה אחת חרדית - דתית ומפלגה אחת ערבית. מספיק והותר. במצב כזה כל ראש ממשלה יוכל:

1. להקים קואליציה יציבה יותר שתוכל למשול ולא תהייה חשופה לאינספור לחצים על בסיס יומי (לחצים לגיטמיים תמיד יהיו וטוב שכך. זו דמוקרטיה. אבל לא יהיו איומים על כל צעד ושעל בפירוק הקואליציה. אם ייבחר ראש ממשלה ימני, שיחזיק את השטחים ויימנע ממשא ומתן וכולנו נישא בתוצאות. לפחות תהייה מדיניות ברורה ולא זיג זג כל שני וחמישי. אם יהיה ראש ממשלה מתון יותר, שיעשה הסדר מדיני ויוותר על השטחים או חלקם, ושוב, כולנו נישא בתוצאה. אבל לפחות תהייה מה שקוראים "משילות" – יכולת של הממשל למשול ולקבל החלטות בלי להיות נתון לחששות של פרוק הקואליציה והליכה לבחירות כל שנתיים-שלוש.

2. לשנות בצורה קיצונית את סדרי העדיפויות במדינה. שינוי השיטה יעקר את מרבית הכוח של החרדים. פתאום נראה שהם יכולים לשבת למו"מ ולקבל על עצמם תנאים של שירות בצבא או שירות לאומי של חלק גדול הרבה יותר של הצעירים שלהם, וחשוב מכך – יציאה לעבודה של מרביתם, כי התמיכות הנדיבות יפסקו. כשהם יצאו לעבודה המשק יגדל, וכך גם הכנסות המדינה, כי כל אחד מהם יצטרף למעגל משלמי המיסים. ככה נוכל להוריד את מחיר הדלק,המע"מ ומיסים נוספים ועדיין יהיה הרבה יותר תקציב לרווחה, לחינוך, לבריאות, של כולנו.

איך עושים את זה? במקום לקטר, עושים מעשה.

כמו שיצאנו (אני לפחות הייתי שם) להפגנות המחאה בקיץ, נצא להפגנות מחאה בנושא אחד ויחידי –שינוי שיטת הבחירות. מי שלא מתחייב לשנות את השיטה, הרוב היצרני, המתון, החילוני-מסורתי במדינה לא מצביע לו.

לגבי הסוגיה ה"ביטחונית" שבאחזקת השטחים, אני חושב שזו אגדה שכבר מזמן התנפצה אבל זה דיון אחר. אני מאמין שהסכנות שלנו מבית הרבה יותר חמורות מהסכנות מבחוץ. האיומים משכם, ג'נין, ורמאללה בטלים בשישים אל מול האיום של פיצול ופילוג החברה הישראלית, יצירת מעמד חדש – הולך וגדל – של עניים בישראל, וירידה הולכת וגדלה במוטיבציה של מעמד הביניים שהולך לצבא ולמילואים, משלם המון מיסים, מחזיק את המדינה ומקבל שירותי חינוך, בריאות, רווחה ברמה מתדרדרת. אם נטפל בזה נהייה חזקים יותר לטפל גם בסוגיה הפלסטינאית. תמיד נשענו על האיכות ולא על הכמות. על הכוח הפנימי שלנו ועל הערכים שלנו, ולא על שטחי אדמה גדולים יותר ושליטה על עם אחר שהולך וגדל בעצמו.

הבעיה שלנו זה ש"האיכות" הזו יורדת, כי החברה שלנו מתפוררת מבחינת הלכידות שלה. בארבעים ומשהו השנים האחרונות לא הצלחנו לטפל לא בזה ולא בזה, וזו הבעיה הגדולה שלנו בעצם.

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור