אמאל'ה! זיופים!

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
מותג איכותי, אמור להימכר לכל השווקים.

ממש לא, עובדה שהיפנים לא מוכרים הרבה מוצרים בשוק העולמי מהסיבות שלהם, יש הרבה ציוד אודיו לצורך העניין שבחיים לא נראה מחוץ ליפן. בכל הקשור לסין, האם אתה יכול לדמיין איזה שוק ענקי יש להם, הם לא צריכים את העולם, העולם צריך אותם ויש להם מה להציע, בתחום הסלולר למשל הם נגסו נתח משמעותי מהפירמות המוכרות עם טלפונים בעלי ביצועים טובים במחיר זול יותר משמעותית, האם זה הופך בעל טלפון סלולר ממותג סיני נחשב לפחות טוב מבעל טלפון סלולר מפירמה מוכרת? נכון, יש חיקויים של איי פון וכדומה אבל זה שייך לנושא אחר לגמרי (ומי שקונה את הדברים האלה שם את כספו על קרן הצבי, אין על זה ויכוח בכלל), אבל בכל הקשור למוצרים מקוריים הנושא של השרשור לא קשור בכלל ואם הטלפונים הסינים זכו להצלחה בשוק העולמי מדוע שמוצרי אודיו סינים לא יוכלו להצליח בשוק העולמי אם וכאשר ירצו לעשות זאת בקנה מידה גדול יותר ממה שהיה עד עכשיו? לסיכום, אני לא מסכים עם דעותיך אבל אחדול מלתקן אותך, דעתי בנושא ברורה.

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113
ממש לא, עובדה שהיפנים לא מוכרים הרבה מוצרים בשוק העולמי מהסיבות שלהם, יש הרבה ציוד אודיו לצורך העניין שבחיים לא נראה מחוץ ליפן. בכל הקשור לסין, האם אתה יכול לדמיין איזה שוק ענקי יש להם, הם לא צריכים את העולם, העולם צריך אותם ויש להם מה להציע, בתחום הסלולר למשל הם נגסו נתח משמעותי מהפירמות המוכרות עם טלפונים בעלי ביצועים טובים במחיר זול יותר משמעותית, האם זה הופך בעל טלפון סלולר ממותג סיני נחשב לפחות טוב מבעל טלפון סלולר מפירמה מוכרת? נכון, יש חיקויים של איי פון וכדומה אבל זה שייך לנושא אחר לגמרי (ומי שקונה את הדברים האלה שם את כספו על קרן הצבי, אין על זה ויכוח בכלל), אבל בכל הקשור למוצרים מקוריים הנושא של השרשור לא קשור בכלל ואם הטלפונים הסינים זכו להצלחה בשוק העולמי מדוע שמוצרי אודיו סינים לא יוכלו להצליח בשוק העולמי אם וכאשר ירצו לעשות זאת בקנה מידה גדול יותר ממה שהיה עד עכשיו? לסיכום, אני לא מסכים עם דעותיך אבל אחדול מלתקן אותך, דעתי בנושא ברורה.

זאב.

אל תשים את היפנים והסינים באותו הסל. אפילו לא בצחוק.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83

kyroz

חבר משקיען
מעורבות
51
נקודות
28
אתה בטוח במה שאתה כותב ?
הוא צודק, זה אכן כך.

והתופעה רק גדלה מאז שישנו דבר שנקרא 'מימון המונים' (דוגמת kickstarter, indiegogo).
מה שקורה זה שהמפתחים מחפשים את המקור הזול לייצור, הם מייצרים כמות מסוימת, ואז כשנגמר להם החוזה (או אפילו שלא נגמר, מי יודע) אתה פשוט מוצא את אותו המוצר בעשירית מחיר בעליאקספרס.

לדוגמא, השקעתי לפני כשנה וקצת באיזה גימיק מצחיק במימון המונים: bike balls, זוג אשכים מוארים עם לד אדום תלויים על האוכף של האופניים, מצחיק אש.
עלו לי 25$ כי זה גם סוג של 'השקעה' למפתחים שבאמת יוציאו את המוצר.
עכשיו, שנה אחרי, שהחברה עדיין מוכרת במחיר הזה, יש אותם באתרים הסיניים ב3$ כולל משלוח, ובעוד צבעים שלא קיימים במקור.

כך גם עם שעוני Ziiro, שמתומחרים ב200-300$, יש כמה וכמה דגמים שלהם בעליאקספרס ב30$, מגיעים עם הקופסא, הניירת והכל מקורי (בדיקה אישית).

אותו דבר עם קוביית Fidget (סוג של צעצוע לידיים כדי להפיג מתחים ושעמום) שהתחילה במימון המונים לפני כמה חודשים בכמה עשרות דולרים, עכשיו, כמה חודשים אחרי, יש אותה בעליאקספרס בכמה דולרים בודדים ובעוד דוגמאות וצורות שלא קיימות במקור.

נעלי Mizuno, נעלי ספורט ברמה גבוהה, מיוצרות בסין, תמצאו אותן בחצי מחיר מהארץ בעליאקספרס, ואם המוכר רושם שזה מקורי, אל תתבלבלו יותר מדיי.

יש עוד אינספור דוגמאות שאני מכיר, ליינים שלמים של חברות שמייצרות בסין, מוכרות את המוצרים שלהם בעולם בפי 3-5, ואם מחפשים טוב בחנויות בסין תמצאו בשבריר מהמחיר המקורי על אותו מוצר בדיוק כי המפעל החליט לרכב על הגב של היוצרים, למה מה הם יכולים לעשות? בהצלחה לתבוע אותם.

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
כן - אבל זה לא המקרה כאן, כי פה זה לא production overflow שמגיע לעלי אקספרס, אלא חיקוי והטעיה מהסוג המקומם.

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
הוא צודק, זה אכן כך.

והתופעה רק גדלה מאז שישנו דבר שנקרא 'מימון המונים' (דוגמת kickstarter, indiegogo).
מה שקורה זה שהמפתחים מחפשים את המקור הזול לייצור, הם מייצרים כמות מסוימת, ואז כשנגמר להם החוזה (או אפילו שלא נגמר, מי יודע) אתה פשוט מוצא את אותו המוצר בעשירית מחיר בעליאקספרס.

לדוגמא, השקעתי לפני כשנה וקצת באיזה גימיק מצחיק במימון המונים: bike balls, זוג אשכים מוארים עם לד אדום תלויים על האוכף של האופניים, מצחיק אש.
עלו לי 25$ כי זה גם סוג של 'השקעה' למפתחים שבאמת יוציאו את המוצר.
עכשיו, שנה אחרי, שהחברה עדיין מוכרת במחיר הזה, יש אותם באתרים הסיניים ב3$ כולל משלוח, ובעוד צבעים שלא קיימים במקור.

כך גם עם שעוני Ziiro, שמתומחרים ב200-300$, יש כמה וכמה דגמים שלהם בעליאקספרס ב30$, מגיעים עם הקופסא, הניירת והכל מקורי (בדיקה אישית).

אותו דבר עם קוביית Fidget (סוג של צעצוע לידיים כדי להפיג מתחים ושעמום) שהתחילה במימון המונים לפני כמה חודשים בכמה עשרות דולרים, עכשיו, כמה חודשים אחרי, יש אותה בעליאקספרס בכמה דולרים בודדים ובעוד דוגמאות וצורות שלא קיימות במקור.

נעלי Mizuno, נעלי ספורט ברמה גבוהה, מיוצרות בסין, תמצאו אותן בחצי מחיר מהארץ בעליאקספרס, ואם המוכר רושם שזה מקורי, אל תתבלבלו יותר מדיי.

יש עוד אינספור דוגמאות שאני מכיר, ליינים שלמים של חברות שמייצרות בסין, מוכרות את המוצרים שלהם בעולם בפי 3-5, ואם מחפשים טוב בחנויות בסין תמצאו בשבריר מהמחיר המקורי על אותו מוצר בדיוק כי המפעל החליט לרכב על הגב של היוצרים, למה מה הם יכולים לעשות? בהצלחה לתבוע אותם.
יש לך דרך סיסטמטית לעלות על מוצרים כאלה או שזה רק מהיתקלות פה ושם?

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
נשמע מעניין..
על מה ומי אתה מדבר??

https://www.amazon.com/dp/B00MN5NDYA/ref=psdc_537344_t1_B00FE9OYZ4#customerReviews

החוות דעת לא פחות מפתיעות מהמחיר.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
לא קונים בסין חיקויים גם אם הם נוצצים, לא חסר ציוד אודיו איכותי מתוצרת מקומית שמחכה להתגלות.

ואני הייתי סבור, כשכתבת "מקומי" אתה מתכוון לישראל...

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
זיופים ברכיבי אדיו יהיו כמו בכל תחום בו ניתן לעשות כסף "קל" על חשבון אלו שאינם מבינים.....

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
ואני הייתי סבור, כשכתבת "מקומי" אתה מתכוון לישראל...

יש מעט אנשים שעושים מגברים לא רעים בכלל בארץ, DIY עם רכיבים איכותיים, יצא לי לשמוע מגבר כזה, לא רע בכלל ויחסית זול ואמין אבל גאוועלד, בלי שם נוצץ שמשפר את הסאונד בצורה פסיכולוגית.

kyroz

חבר משקיען
מעורבות
51
נקודות
28
יש לך דרך סיסטמטית לעלות על מוצרים כאלה או שזה רק מהיתקלות פה ושם?

סיסטמטית לא, אבל אם אתה רואה פרויקטים של מוצרים זולים ב-kickstarter \ indiegogo ואתה רואה שאינם מציינים שהייצור מתבצע על ידם \ מתבצע בסין - תהיה בטוח שהמוצרים יזלגו לעליאקספרס וחבריו...
אם יש מוצר ספציפי שאתה מחפש, תאמר לי ואנסה לברר

msmrodan

חבר אתר
מעורבות
7
נקודות
3
יש גם כאלה שמאד אוהבים את התוצרת המקומית אהם :)....במיוחד של חברות כמו line magnetic
P1030507.jpg

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
msmordan, מה זה הדבר היפה הזה?

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
יש מעט אנשים שעושים מגברים לא רעים בכלל בארץ, DIY עם רכיבים איכותיים, יצא לי לשמוע מגבר כזה, לא רע בכלל ויחסית זול ואמין אבל גאוועלד, בלי שם נוצץ שמשפר את הסאונד בצורה פסיכולוגית.

נו טוב..
אם אתה סבור שהשם הנוצץ משפר את הצליל, אז מדוע בחרת להגדיר את הצליל כ- "לא רע".

לא רע ... זה אפילו לא בהכרח טוב, או טוב מאוד, או היי אנד.

אני אישית מאמין להגדרתך, שהמגברים ששמעת הם לא רעים AT BEST, אך גם לא יוצאים מהכלל "הממוצע".. ושום שם נוצץ לא יכול היה לשדרג להם את האיכות הצליל.

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
נו טוב..
אם אתה סבור שהשם הנוצץ משפר את הצליל, אז מדוע בחרת להגדיר את הצליל כ- "לא רע".

לא רע ... זה אפילו לא בהכרח טוב, או טוב מאוד, או היי אנד.

אני אישית מאמין להגדרתך, שהמגברים ששמעת הם לא רעים AT BEST, אך גם לא יוצאים מהכלל "הממוצע".. ושום שם נוצץ לא יכול היה לשדרג להם את האיכות הצליל.

לדעתי מגבר לא אמור בכלל לשפר את איכות הסאונד אלא רק להגביר אותה בלי לגרוע או להעצים את מה שאין או מה שלא היה אמור להיות. לא נכנסתי לפרטים אבל אתה מתעקש אז הטענה היחידה שהייתה לי היא העוצמה יחסית נמוכה שלו אבל הוא לא מיועד לאולם אירועים ולא היה חסר פירוט, הפרדה או דינמיות (ברמת היי אנד) אז חשוב להבהיר שהפרשנות שלך לדברי הייתה לא נכונה ומטעה.

msmrodan

חבר אתר
מעורבות
7
נקודות
3
line magnetic 501ia - מגבר משולב 100W מבוסס KT120. מנסיון הולך טוב עם JBL :)
20170412_105700.jpg
http://www.toneimports.com/lmaudio/501IA.html

תמונות מצורפות

• 20170412_105700.jpg
    20170412_105700.jpg
    KB 69.8 · צפיות: 348

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
לדעתי מגבר לא אמור בכלל לשפר את איכות הסאונד אלא רק להגביר אותה בלי לגרוע או להעצים את מה שאין או מה שלא היה אמור להיות. לא נכנסתי לפרטים אבל אתה מתעקש אז הטענה היחידה שהייתה לי היא העוצמה יחסית נמוכה שלו אבל הוא לא מיועד לאולם אירועים ולא היה חסר פירוט, הפרדה או דינמיות (ברמת היי אנד) אז חשוב להבהיר שהפרשנות שלך לדברי הייתה לא נכונה ומטעה.

זאב,
אני כאן לא על מנת להתווכח איתך, אלא על מנת להבין..
שאתה כותב "עוצמה" אתה מתכוון להספק ביציאה?

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
לדעתי מגבר לא אמור בכלל לשפר את איכות הסאונד אלא רק להגביר אותה בלי לגרוע או להעצים את מה שאין או מה שלא היה אמור להיות.
ורמקול לא אמור להשמיע רק את המידע שמועבר אליו ובכל זאת יש הרבה רמקולים שנשמעים מאוד שונה זה מזה?
וכבלים לא אמורים להעביר בדיוק את המידע מרכיב אחד לשני, בלי לגרוע שום דבר ובלי להוסיף שום דבר ובכל לא כל הכבלים נשמעים אותו דבר ?
וקומפקט דיסק לא אמור להוציא את כל המידע שצרוב על הכותר , בלי להוסיף ובלי לגרוע דבר ?

כל מגבר לוקח את הסיגנל , מגביר אותו ומעביר אותו הלאה.
אף יצרן לא רוצה לשנות את הסיגנל, ובוודאי לא להצהיר שהמגבר שלו עושה מניפולציה לסיגנל, אבל עובדה שהם נשמעים שונה....
ארז

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור