אלגזי אודיו מחירים הזויים וחצופים ויש תגובת היצרן (PROAC)

מצב
הנושא נעול.

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
יודע מה גם מחיר חול + מעמ הייתי קונה (ועוד קצת הנחה)
בכל זאת יש יתרונות בלקנות בארץ

go_go

אוהב את התחום
מעורבות
27
נקודות
28
בחו"ל אתה מזדכה על המע"מ במידה והוא מתומחר במחיר הסופי לצרכן ומצד שני חייבים לזכור את פערי המרת המטבעות, הרי בחו"ל איש לא מקבל שקלים.

מניסיוני הדל רוב היבואנים בתחום יותר מהוגנים בתמחור.

בחו"ל כל המחירים כוללים מע"מ מקומי. זה בחוק שם (גם בארץ) כשאתה קונה בחו"ל מקזזים את המע"מ המקומי ומוכרים לך בפחות מהריטייל. נכון יש יבואנים מהוגנים אבל יש גם חריגים לכוון החזירות

go_go

אוהב את התחום
מעורבות
27
נקודות
28
יודע מה גם מחיר חול + מעמ הייתי קונה (ועוד קצת הנחה)
בכל זאת יש יתרונות בלקנות בארץ

נכון, ללא ספק יש יתרונות בקניה בארץ. אבל למכור גם במחיר חו"ל (ריטייל) זה מספיק. היבואן ירוויח רווח נאה

אד ליב

חבר משקיען
מעורבות
323
נקודות
63
אתם כאן מתפלפלים על מחיר חו״ל + מע״מ או ללא מע״מ ואני בהחלט איתכם. אני חושב שצריך להפסיק להשתמש במונח מחיר חו״ל. יש מחיר גלובלי, נקודה.
המחירים בארץ חייבים להיות זהים למחירים בכל מקום אחר. המע״מ כאן גם נמוך יותר מרוב המדינות האירופיות בכמה אחוזים וכמו שכתבו כאן לפני, מי שמייבא ציוד מורידים לו מע״מ מהמחירים הנקובים באתרים בחו״ל והוא משלם רק את המע״מ כאן.
אבל,
לא מזמן העלתי כאן תגובה ביחס למחירים של רמקולים של elac, היבואן סיריוס ברוב חוצפתו הכפיל את מחיר חו״ל פי 3 !!!!! בהרבה מהמוצרים ולמרות זאת בעלי האתר ניסו להגן עליהם. גם כאן זה קרה שוב וכותב הפוסט גם הואשם שלא בצדק כי זה נכתב מעניינים אישיים, ולמרות האהבה שלי לאתר וההערכה הרבה לעבודה שמתבצעת כאן, זו גישה בלתי מתקבלת על הדעת מצד האתר וזה בניסוח הכי מתון שאפשר.
הנסיונות האלו לשחוט במחירים את הצרכנים הישראלים חייבים להיפסק לאלתר. אני בעד חרם צרכנים על יבואנים כאלו.
ואני גם קורא לבעלי האתר ולחברי הפורום להוקיע יבואנים כאלו באופן ברור וחד וגם לעשות בדיוק מה שעשה כותב הפוסט, לדווח ליצרן. כל הכבוד לו.
רק ככה ילמדו לקח והתופעות האלו תיפסקנה.
אדי

לאחר הרבה שנים מאז שקניתי מערכת החלטתי שהגיע הזמן.

כמו שצריך חיפשתי קודם מגבר ורמקולים והכנתי במשך כחודש רשימה של

חברות ודגמים שמצאתי אותם מתאימים לי ולתקציב שיש לי. הרשימה הכילה דגמים של חברות

ומחיר בחנויות מארץ היצרן בחו״ל ממנו מגיע המוצר. החנויות הם חנויות פיזיות ומחזיקות גם אתר אונליין

לאחר מכן חיפשתי את המוצרים האלה בארץ בתקווה להשוות מה הפער בשוק שלנו.

לא ציפיתי למחירים זהים אבל לפחות להפרש הוגן.

חייב לציין שלהפתעתי מצאתי חלק מהדגמים שחיפשתי בהפרש הוגן ואפילו במקרים בודדים מחירים נמוכים

יותר ממחירי חו״ל (כל ההשוואות נעשו מול חנויות באירופה בלבד).

חלק מהרשימה כלל רמקולים של חברת PROAC דגמים DT8/D20R.

זה רק 2 דגמים, הסיפור זהה לכל דגם.

מחירים שמצאתי באירופה ל- DT8 הוא 2000 פאונד (9350 שח) ו- DT20R2885 פאונד (13500 שח) פחות או יותר אבל זה הכיוון. יש גם אתרים יותר תחרותיים שמציעים מחירים נמוכים אבל בחרתי אתרים גדולים ומכובדים.

חיפשתי בארץ מי היבואן שלהם וכמובן הגעתי לאלגזי אודיו.

נדהמתי לראות כי המחירים שלו לרמקולים האלה הוא הזוי ,בדקתי את אותם רמקולים בחניות שונות שמוכרים את אותו ציוד (דרך אלגזי אודיו) רק קצת יותר נמוך שזה נורמלי,הרי אינטרס של כל דילר זה למכור דרך סוכן.

המחיר של אלגזי באתר שלו 26900 והמחיר שמצאתי באחד החניות הוא 24000 ,שימו לב להפרש עדיין רחוק מאוד ממחיר לצרכן באנגליה. לאחר בדיקה של שאר הדברים שמוצעים באתר (של REGAדוגמא) הסיפור דיי זהה.

ניראה כי היבואן מצא דרך מקורית לתמחר מוצרים ופשוט להכפיל את המכיר.

כנהוג היום בעידן האינטרנט ניתן להגיע לכולם ואכן פניתי ל- PROACלבדוק מדוע רמקול שעולה לצרכן באנגליה 2800 פאונד נמכר בישראל ב- 5480 פאונד.

כמובן אם המכיר לצרכן הוא 2800 פאונד זה אומר שהדילר מקבל מחיר הרבה יותר נמוך.

ראו תגובות היצרן PROAC

are you sure he sells for £5480?
This is certainly too much, leave it with me
and I will come back to you soon.

מייל בהמשך:

I’m sorry that you are finding the price set too high. We are currently in discussion with our Israel importer to try to get the pricing lowered as we too feel that it is much too high.

עדיין מחכים לראות את תגובת היבואן

אין לי שום דבר אישי נגד הדילר הנ״ל ,לא מכיר אותו אישית וגם לא רוצה גם להכיר.

זכותכם לעשות עם הדברים הנ״ל מה שתרצו אבל אני באופן אישי לא קונה שום חברה תחת הדילר הזה. אמרו לי שמדובר באנשים נחמדים ולא פלא,אם אני הייתי מצליח למכור בפערים כאלה הייתי גם סופר נחמד.

גם נושא האחריות מעצבן,היצרן נותן 5 שנים אחריות ולא ניראה באתר היבואן 5 שנים, ראיתי 3 שנים וגם שנה

מקווה שלקונים הבאים המחירים ישתפרו כתוצאה מההתכתבות הזאת עם היצרן.

ואם לא השוק מלא בדברים איכותיים אחרים ולא סוף העולם אפשר גם בלי אלגזי אודיו לשמוע מוסיקה איכותית.

נערך לאחרונה ב:

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
הנסיונות האלו לשחוט במחירים את הצרכנים הישראלים חייבים להיפסק לאלתר. אני בעד חרם צרכנים על יבואנים כאלו.
ואני גם קורא לבעלי האתר ולחברי הפורום להוקיע יבואנים כאלו באופן ברור וחד וגם לעשות בדיוק מה שעשה כותב הפוסט, לדווח ליצרן. כל הכבוד לו.
רק ככה ילמדו לקח והתופעות האלו תיפסקנה.
אדי

:בעד:(ורד).....אני מדמיין כבר אודיופילים שומעים ביחד מוסיקה באפודים צהובים

אד ליב

חבר משקיען
מעורבות
323
נקודות
63
:בעד:(ורד).....אני מדמיין אודיופילים שומעים ביחד מוסיקה באפודים צהובים
מה שלא מקובל באף תחום אחר לא צריך להיות מקובל גם באודיו, אין שום הבדל. צרכנות הוגנת היא לא רק לתחומים מסויימים.

nir547

חבר אתר
מעורבות
7
נקודות
3
לא חייב לקנות פרואק ולא חייב לממן מחירים כאלו (ראה את היבואן אלרון/אמיר ארמה ואחרים בתמחור ההוגן).
אלגזי ידוע בתמחור הבעייתי שלו, גם במוצרים אחרים.
מבין לחלוטין ומצדיק את הפניה שלך ליצרן.

Algazy

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
1
ידידי היקר, ראשית אציין כי מעולם לא שוחחת איתי (וחבל) , אלא עם המפיץ של המוצרים שלנו . עם המפיץ התנהלת במיילים ולא הגעת אפילו לשמוע את הרמקולים.
יחד עם זאת , ההתעניינות שלך ברמקולים הנ"ל הייתה במסגרת ההתעניינות שלך במוצרים משומשים שנמצאים אצל המפיץ (שזה לגיטימי כמובן).
אי לכך, מכיוון שלא הגעת פיזית למפיץ או ליבואן , ונאמר לך שבמידה ותגיע ותהיה רציני , תקבל מחירים טובים (גם טובים מאלה שקיבלת כשהתעניינת במייל) , אך בחרת שלא להגיע.
קל מאוד לעשות שיימינג ברשת ולפגוע בפרנסה של אחרים. כל מה שאתה צריך זה רק מקלדת וחיבור לאינטרנט.
וזה כאשר אתה אפילו לא טורח להגיע לשמוע ולקבל מחיר סופי.
לא רק אני , ואני מכיר מעט מאוד יבואנים שמנהלים משא ומתן על מחירים במיילים (אם בכלל).
משא ומתן מתבצע אחרי ששומעים את הרמקולים , יודעים שהמטרה היא רכישה ומשם הדרך להסתדר על מחיר שירצה אותך ואת החנות קצרה.
בחרת לנהל משא ומתן במייל . פנים מול פנים תמיד עדיף וגם יותר יעיל.
אתה מוזמן תמיד, החנות שלי ושל המפיץ פתוחה לכל חובב אודיו , ואחרי שתשמע את הרמקולים ותהיה סגור שזה מה שאתה רוצה , תקבל את המחיר הטוב ביותר שאפשר לקבל.
יעידו על כך עשרות חובבי אודיו שרכשו את המוצרים שלנו במהלך השנים וגם להם , כמוך , יש גישה למחירי חו"ל.
כשתהיה רציני , אתה מוזמן להתקשר אלי או להגיע ואני מבטיח לך שתקבל את השירות והמחיר הטוב ביותר.
לידיעתך מחיר הרמקולים במדינות אחרות גבוהים מאשר באנגליה בגלל מחיר ההובלה היקר והוצאות היבוא.
לדוגמא:
מחיר באוסטרליה: 7,999 דולר אוסטרלי שזה בערך 22,000 שקל
מחיר בארה"ב: 5,900 דולר אמריקאי שזה בערך 22,500 שקל

בברכה,דודי

gandalftw

חבר משקיען
מעורבות
456
נקודות
83
אתה מאפשר ללקוחות לעשות הזמנות אונליין באתר, אז איך זה מסתדר אם המחיר והמשא הומתן?
האתר הוא סתם ליופי?
בכוונה לא לקחתי את ארה״ב כדוגמה כי שם הכל עוד יותר זול.
לא יודע על איזה דגמים נתת דוגמא וזה לא כך כך משנה כי אין לינקים עם מחיר
אתה לא יודע אם פניתי אליך ומה שמעתי ומה לא אתה רק משער.אתה הרי לא מכיר אותי בכלל
לא נורא יש הרבה מותגים טובים בשוק ומה לעשות אי אפשר לבקר אצל כולם ולשמוע לכן מתנהלים במיילים ובטלפון
או במחיר און ליין כנהוג בכל העולם.
ב - 5 שנים האחרונות גרתי באירופה ושם הכל מתבצע אונליין ולא צריך להגיע לחנות לשתות קפה ולקבל הנחה וכל אחד מקבל הנחה על סמך יכולת הדיבור שלו
הגיע זמן שכאן גם יהיה אותו דבר

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
אלה המחירים ההוגנים ביותר. חו״ל + מע״מ כמחיר צרכן רשמי. משם הכל תלוי היכולת המיקוח שלך.
אני לא מבין מה הקשר בין מחיר הוגן לבין יכולת המיקוח של הלקוח? אני רע מאוד בלהתווכח על מחירים - האם המשמעות היא שאני צריך לשלם יותר? מחיר צריך להיות הוגן ללא תלות ביכולות של הלקוח לנהל משא ומתן.

אריה

ayal30

חבר משקיען
מעורבות
921
נקודות
113
כל כך יש הרבה יבואנים טובים וגם יש פירסומים פה באתר
אני הגעתי להחלטה מיזמן שצריך לצאת מהראש המקובע
של המותגים פרואק קימבריג' אודיו מורל קליפש ועוד מפורסמים
פיוניר nad קימבריג' אודיו רוטל ועוד מפורסמים
וללכת לשמוע מותגים אחרים שמפרסמים פה בפורום
האם שעד לפני 10 חודשים תמיד העדפתי את המותגים המפורסמים
כי זה מה שהייתי רגיל לשמוע אבל ככל שנהיתי פעיל פה באתר
הבנתי שיש עולם אחר מחוץ לקופסה והגיע הזמן ללכת ולשמוע
ציוד אחר ובעתיד אלך לבקר בחנות המפורסמת פה בפורום
אני אמרתי את דעתי

go_go

אוהב את התחום
מעורבות
27
נקודות
28
לא מוצאת חן בעיני התפלפלות של אלגזי. המחירים המופיעים באתר הם מחירי שחיטה שאין להם מקום בשום פנים ואופן. אלגזי מייצג חברה בינלאומית שיש לה מחירי ריטייל בכל העולם. לבוא ולומר תבוא לשמוע בחנות ואחר כך נדבר על המחיר נשמע כמו סיפורי סבתא. לבוא לחנות ולהתמקח מנקודת המחיר ההזוי שהוא מפרסם? יעשה הנחה של 10% או אפילו 20% עדיין המחיר יהיה יקר רצח.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
בחו"ל כל המחירים כוללים מע"מ מקומי. זה בחוק שם (גם בארץ) כשאתה קונה בחו"ל מקזזים את המע"מ המקומי ומוכרים לך בפחות מהריטייל. נכון יש יבואנים מהוגנים אבל יש גם חריגים לכוון החזירות

בארה"ב המחיר אינו כולל מע"מ ואילו באירופה כן.

taxicity

חבר מתחיל
מעורבות
1
נקודות
3
ערב טוב לחברי הפורום כניראה שחלק מהיבואנים לא הבינו את מהות השוק היום .חוץ מלקוח הם לא מבינים שהם מפסידים חבר .
אנחנו לא בשנות ה90

GROOPER

אוהב את התחום
מעורבות
175
נקודות
43
אני לא מבין מה הקשר בין מחיר הוגן לבין יכולת המיקוח של הלקוח? אני רע מאוד בלהתווכח על מחירים - האם המשמעות היא שאני צריך לשלם יותר? מחיר צריך להיות הוגן ללא תלות ביכולות של הלקוח לנהל משא ומתן.

אריה

תחליף את "לא מבין" ב"לא מסכים".
זו כנראה המנטליות של עמי המזרח התיכון,
יש ביקוש לאפודות צהובות
אז מן הסתם מחירן מאמיר ממש בימים אלו.
אני מצטרף לקריאה להחרים את היבואנים החזירים

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
תחליף את "לא מבין" ב"לא מסכים".
זו כנראה המנטליות של עמי המזרח התיכון,
יש ביקוש לאפודות צהובות
אז מן הסתם מחירן מאמיר ממש בימים אלו.
אני מצטרף לקריאה להחרים את היבואנים החזירים
כתבתי ״לא מבין״ בהתייחס לדברים של נמר. לגבי הסוחרים אני מסכים איתך.

אריה

דיטון66

חבר משקיען
מעורבות
171
נקודות
43
PROAC/AUDIO NOTE
ראויים ליבואן ראוי יותר,כבר מזה הרבה שנים...

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
מבין הכל רק שיש לי כמה בעיות עם הטענות שלך ובמיוחד בעיה רצינית אחת נוספת, שעליה אדבר בהמשך.

אבל נתחיל במסומן באדום והמסומן בכחול.
יש לך משהו אישי שהרי אתה אפילו לא רוצה להכיר. דהיינו, אם זה לא היה אישי המסומן בכחול לא היה נכתב.

המסומן בירוק מדגיש כי אתה בהחלט לוקח את זה אישית. אחרת מאיפה לאיפה אתה טוען כי אלגזי לא נחמד לאדם שהגיע ולא רכש דבר, או רכש מסך למשל, ששם אין לו שליטה על פערי הרווח?

ולשאלה החשובה ביותר.
האם פנית לאלגזי לפני שפנית ליצרן עצמו? אולי היה אומר לך ״אל תתייחס למחירים באתר, תבוא אלי, תקבל מחיר חו״ל + מע״מ״. ואז היית מגיע, היה מכין לך קפה, משמיע לך את הרמקול הזה, היית אומר לו שאתה לא אוהב את התוצאה וניגש לדלת, והיה אומר לך בחזרה ״לפחות תגמור את הקפה שלך״.

בקיצור. פנית ליבואן לפני?
מה קשורה הודעתך למהות ההודעה של פותח השירשור?
מה אכפת אם יש או אין לו משהו אישי עם אלגזי?
המחיר שהחנות מציגה בחנות הוא מופרך (כמו הרבה מחירים אחרים במדינה הזאת), ואף אחד לא צריך לשתות איתו קפה כדי לקבל מחיר הוגן.
אפילו לא בדקתי, אבל כנראה שאפשר לקנות דרך האתר שלו את הרמקולים במחיר המופרך (לא רוצה להשתמש במילים אחרות), ואולי היו כמה כאילו שלא
חשבו שכדאי לשתות קפה עם בעל הבית לפני הוספת הרמקולים לסל הקניות באתר.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אתה מבין? בחול נמכר ב- 13500 לצרכן לדוגמא ,הדילר נגיד מקבל ב- 9 או 10
אתה מגיע לאתר הדילר ויש הוסף לסל ב - 26900 ? איפה נשמע כזה דבר?
ומה אם מישהוא באמת מוסיף לסל? הרי זה אפשרי זה לא ליופי
הדילר מקב מקסימום ב 5 - 6

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אלה המחירים ההוגנים ביותר. חו״ל + מע״מ כמחיר צרכן רשמי. משם הכל תלוי היכולת המיקוח שלך.
נמר, המחירים באירופה כוללים מע"מ, שהוא בדרך כלל גבוה מהמע"מ בישראל.

מצב
הנושא נעול.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור