איפה הצעירים?

972lior

אוהב את התחום
מעורבות
145
נקודות
43
מדברים בהרבה דיונים על זה שאין דור צעיר בתחום ושהתחום הולך ונעלם עם הזדקנותינו, אני מסכים שצעירים לא נכנסים אבל זה לא רלוונטי וגם קצת מפספס את העיקר.

נכנסתי לתחום באופן רציני לפני 8 שנים בגיל 46, נכון, לא הייתי צעיר. אני יכול להעיד על עצמי שהבשלתי עם השנים לערכים וההנאה בתחום, כך גם לנושאים רבים אחרים שממלאים את חיי.

חלק גדול מהעניין נובע מהבשלה, תמיד התעניינתי באודיו, תמיד התעסקתי בשולי חיי באודיו אבל רק כשהתפנה לי זמן לעצמי, כשהילדים בגרו קצת והעסק התייצב קצת, התפנה לי הזמן והרצון להרחיב את ההתנסות, הידע והזמן להנאה מהתחום וכן את המשאבים. אבל גם אם לא היו משאבים, הייתי מוצא דרך יד שניה וכו'

אז אולי לא הייתי צעיר אבל חדש לתחום, סביבי עוד מכרים וחברים שנחשפו לתחום בגילי

ילדיי שהיום בשנות ה20 לחייהם נהנים מאד מהמערכת שבניתי עם השנים, אבל אין סיכוי שלאף אחד מהם זה יהיה חלק מחייו בשנים הבאות, אבל אני מזהה שבעתיד כלשהו זה יבוא, בוודאות. בינתיים הם מפתחים טעם מוזיקלי ויודעים להעריך סאונד טוב, אבל לא רק הם, הרבה מפגשים אקראיים מוכיחים לי שוב ושוב שזה עניין של בשלות.

אני אופטימי מאד, מקווה שגם ריאלי ואין מה לחכות לצעירים שיכנסו לתחום אלא לחברים חדשים בשלים ובדרך כלל הם לא יהיו צעירים. פשוט צריך לקבל את זה ככה.

dor_s

חבר משקיען
מעורבות
151
נקודות
43
איזו סיבה יש להם להיכנס לתחביב
אנשים שומעים מוזיקה בטלויזיה. ומרימים גבה למה להשקיע ברסיבר הכי זול
אתמול גלשתי באתר מחסני חשמל תחת לשונית רמקולים. אתה מנחש מה יש שם... רמקולים ניידים של ים ופיקניק
הם לא מכירים משהו אחר. הם לא מבינים באיכות. וכנראה גם לא רוצים להבין

העיקר איכות המצלמה והסאונד בפלאפון. שם זה חשוב. ואין יותר טוב מזה:מאזין:

Vivaldi Audio

עוסק בתחום
מעורבות
361
נקודות
63
נושא חשוב, לטעמי.
אתה כותב: "הרבה מפגשים אקראיים מוכיחים לי שוב ושוב שזה עניין של בשלות."
אני מסכים, ומוסיף: בשלות - וחשיפה.
לגבי הבשלות, זה כמובן איננו עניין של גיל, אלא של רגע מתאים בחייו של אדם, וזה יכול לקרות גם בשנות ה-20 לחייו, כמו במקרים רבים (ואני אישית אחד מאותם מקרים).
אבל כדי שזה יקרה, מגיע החלק השני במשוואה - חשיפה או היחשפות.
הצעירים היום אינם שונים מהצעירים לפני שני דורות. העניין הוא שהדור וחצי האחרונים הם שנות המשולבים מפלסטיק, ואחריהם הטלפונים - לא ממש קרקע פורייה להיחשף לאיכות. אבל אם ניצור איכשהו קרקע כזאת, אין לי ספק שהתחום ימשוך אליו אנשים מכל הגילים, כולל צעירים. והוכחה לכך ניתן למצוא בכמה מקומות בעולם.

אם כן, מה ניתן לעשות כדי להגביר את החשיפה וליצור קרקע לאודיופילים צעירים?
אין לי תשובה טובה, בין השאר כי לא חשבתי מספיק על כך.
מה שברור הוא, שהתחום שלנו מצומצם מדי מכדי להדהד בחלל הכללי, ואינני משלה את עצמי לחשוב שכל העוסקים בתחום ישלבו כוחות כדי להגביר את המודעות בקרב הקהל הרחב יותר.
ובכלל, כשהקהל הרחב נחשף למחירים בתחום שלנו הוא בטוח שאנחנו הזויים ו/או מטורפים.

אז הנה התגובה/התשובה האישית שלי: ההזויים ו/או המטורפים היחידים הם אלה שאינם נותנים לאהבה וללהט שלהם את המקום הראוי בחייהם.
נדמה לי שאם נצא מגישה כזאת, ובלב שלם, יש סיכוי שנסחוף אחרינו כמה אנשים. וכמה ועוד כמה יכול להסתכם בלא מעט.

Happy end:
השבוע נכנס למעגל האודיופילים צעיר בן 27, עם רגישות נהדרת למוזיקה. בכל סיטואציה אחרת הוא היה ממשיך לצרוך אותה מהאוזניות הבסיסיות שלו ודרך הטלפון. אבל, ובעניין אחר לגמרי, הוא ביקר אצלי לפני חודשים אחדים ונחשף לאיכות האזנה אחרת. זה הטריף את דעתו, והוא חסך שקל אחרי שקל והגיע אתמול לקנות את המערכת האודיופילית הראשונה שלו.

נערך לאחרונה ב:

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
ילדים שומעים מוזיקה והרבה, אבל באוזניות.
לא רואה אותם יושבים מול המערכת

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,635
נקודות
113
אצל צעירים היום, הכל "נייד" ואין להם הסבלנות והרצון לשבת ולשמוע מוסיקה במערכת סטטית שעומדת מולם.

רועי51

חבר משקיען
מעורבות
210
נקודות
43
בכדי להתארגן על מחירי קופסאות אודיו בליגת ה " היי אנד " של היום, נדרשים כיסים עמוקים למדי, אין יותר מדי צעירים שם.

972lior

אוהב את התחום
מעורבות
145
נקודות
43
זה נכון שזה עניין של חשיפה,
זה צילום כמעט מלפני 50 שנה, אני באמצע, רואים מאיפה זרעי התחום חדרו כבר מהבית.
עדיין היום צעירים מגיעים להופעות ג'אז ואקוסטיות ונחשפים לאיכויות. צודקים, כמה שיותר לחשוף אותם וזה יגיע מהם בגיל ובמצב הנכון מבחינתם. אבל לא בהכרח יכנסו כצעירים

תמונות מצורפות

• IMG-20241130-WA0005.jpg
    IMG-20241130-WA0005.jpg
    KB 106.9 · צפיות: 88

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
237
נקודות
63
יש הרבה היצע היום בתחום היד השניה. מוצרי כניסה חדשים לצערי לא נשמעים מספיק טוב וברב המקרים יש את מחסום האשה שלא מאפשר
להיכנס אפילו לתחום. ברב המקרים מעורבת האויבת מספר אחד של האודיופילים --המעצבת

sbk

חבר אתר
מעורבות
85
נקודות
18
אני חושב שלפעמים אנחנו חוטאים בלהרחיק את הדור הצעיר שלנו מהתחום בכך שאנחנו מסמנים את המערכת כטריטוריה אסורה.
באופן אישי תמיד השתדלתי לנהוג להיפך, להנגיש ולשתף את הילדים בחוויה הזו של לשמוע מוזיקה במערכת סטריאו, ממש מגיל אפס.
כבר כשהיו ממש קטנים לשבת מידי פעם בערב אחרי המקלחות לשמוע איתם מוזיקה, ללמד אותם איך מפעילים (אפילו איך שמים תקליט בזהירות...) ואחר כך ועד היום גם לתת להם את החופש לנגן במערכת את המוזיקה שלהם מתי ואיך שבא להם.
היה לי הרבה יותר קל להעמיד את המערכת במרתף בלי שום אילוצי עיצוב וכו', אבל ויתרתי על הרעיון אך ורק מהסיבה הזו. הרבה יותר חשוב לי לחלוק את החוויה עם שאר בני הבית, הרי מאיפה הדור הצעיר יפתח אהבה לתחום הזה אם לא מחשיפה מאיתנו, הדור ה "זקן"?
מידי פעם הבן הקטן שלי (בן 4) מבקש ממני מיוזמתו לשמוע את "השיר עם ה ביפ-ביפ בהתחלה" (Echoes של פינק פלויד) או את השיר עם הרקע של השמים בעטיפה (Telegraph Road) ואנחנו מגבירים ויושבים יחד לשמוע במערכת, אלו הרגעים הקטנים שבסוף נשארים כחוויות לכל החיים.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,635
נקודות
113
לגבי שיתוף החוויה עם המשפחה,
במשך שנים ניסיתי,
ואף הבאתי רכיבים "מונגשים" יותר שיוכלו גם בנות הבית אצלי, גם כאשר אני לא בבית, לנגן
כמו סטרימר (נוסף ומונגש יותר ולא מצריך הדלקת ה-DAC או התעסקות)
ואף הבאתי פטיפון חביב ממש לא מזמן, שהיה מחובר בעיקר לפרוססור,יש לי למעשה שתי מערכות,
הראשונה הראשית כמובן שבא לא נוגעים (DAC וסטרימר/סרבר ובעיקר), אך במערכת הקולנוע, בהחלט, כל המדיה מחוברת לשם, כמו אקס בוקס, המסך טלוויזיה, ה-סטרימר המונגש, ועוד נגן אם צריכות, אבל כמה שניסיתי, את בנות הבית, לא מעניין לשבת ולהאזין למוזיקה, כל אחת בעולם שלה, ומוזיקה מועדפת עליהן ותוך כדי תנועה (המוזיקה שונה 180 מעלות כמו כל אחת מהן),
מה שמחזיר אותי לפוסט הקודם שלי, זו המציאות.

לשבת עם הילדים ולחוות מוזיקה יחד - הזמנים השתנו, וכבר לא קיים/חמקמק
טוב שנשאר עוד קולנוע/סרטים/סדרות שם יש יותר הֵעָנוּת וגם צריך לשכנע שיתנתקו רגע מעולמן ויהיו עם ההורים.

sbk

חבר אתר
מעורבות
85
נקודות
18
לדעתי כאשר אתה בעצמך אומר ש ״יש את המערכת הראשית שבה כמובן לא נוגעים״, פה בדיוק אתה מייצר את הריחוק שאני מדבר עליו.
אז אולי נתת להן כביכול מערכת מונגשת אחרת שבה לא צריך להדליק את הדאק (ללחוץ על כפתור?) עדיין, לדעתי, יצרת אווירה שזה לא באמת גם בשבילן.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,635
נקודות
113
לדעתי כאשר אתה בעצמך אומר ש ״יש את המערכת הראשית שבה כמובן לא נוגעים״, פה בדיוק אתה מייצר את הריחוק שאני מדבר עליו.
אז אולי נתת להן כביכול מערכת מונגשת אחרת שבה לא צריך להדליק את הדאק (ללחוץ על כפתור?) עדיין, לדעתי, יצרת אווירה שזה לא באמת גם בשבילן.

לא, לא ממש, המערכת הראשית גם לא מעניינת אותן,
יותר מעניין אותן, אם וכאשר ומאז ומתמיד, דווקא המערכת השנייה. (סרטים).

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
714
נקודות
113
יש היום המון פתרונות לשמיעת מוזיקה ברמה בסיסית טובה. מאז ומתמיד התחום שלנו נישתי. בסוף יש זרימה טיבעית והתפלגות טיבעית של אנשים שמעוניינים לשפר את חווית ההאזנה שלהם. נדמה לי שהיום גם פורומים אינטרנטיים זה לא בדיוק שיא האופנה , לכן זה שאולי אין כאן צעירים רעננים לא מעיד שאין פריחה בתחום בארץ ובעולם במסגרות אחרות.

אני לא חושש, הנה השנה פעם ראשונה שמכירות תקליטים ( או בשמם המרגיז עד מרתיח ויניל...בייחוד אם מתעקשים לשרבב שפה ולומר בקוקטיות וי- נייל ) מכירות התקליטים בקרב צעירים בארה"ב עברו את שרותי ההורדה. אם קראתי את אחת הכותרות נכון. בכלל, מי חשב שזה יהיה קאמבק? גם בגזרה שלי של הדיסקים אני מבחין בשוק ער מאוד של מסחר בין אנשים ויצירת מוצרים אספניים ואו נדירים וכדומה.

ניתן היום בתקציבים הגיוניים מאוד לייצר סאונד חללית מרגשת. יותר מאי פעם בהיסטוריה האנושית ייתכן. אנחנו לא מנהלים את העולם, אנחנו רק צריכים ללחוץ פליי.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,635
נקודות
113
רוב רובם של חבריי (משכבר הימים) עם רסיבר ק"ב ורמקולים מעפנים היקפיים שכבר מעלים אבק מחוסר הפעלתם, מה כן יש, הזרמה מכל כיון, טלוויזיה, מחשב, סמארט-פון, הכול בתנועה, הכול באוויר, אין כבר הרצון לשבת על הטוסיק ולשמוע מוזיקה (כבר לא מדבר על לחוות מוזיקה).

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
714
נקודות
113
רוב רובם של חבריי (משכבר הימים) עם רסיבר ק"ב ורמקולים מעפנים היקפיים שכבר מעלים אבק מחוסר הפעלתם, מה כן יש, הזרמה מכל כיון, טלוויזיה, מחשב, סמארט-פון, הכול בתנועה, הכול באוויר, אין כבר הרצון לשבת על הטוסיק ולשמוע מוזיקה (כבר לא מדבר על לחוות מוזיקה).
היום הכיוון זה רמקולים מוגברים, אגב. זה המאבק הכי גדול של הרסיברים ק"ב.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,635
נקודות
113
היום ה-Big Screen TV הפכה להיות עיקר התרחשויות המדיה/אמצעי ניגון בבית,
חוץ מקפה, עושה הכול. (אולי עם ה-AI גם קפה יעשה עוד כמה זמן, חחח).

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
714
נקודות
113
היום ה-Big Screen TV הפכה להיות עיקר התרחשויות המדיה/אמצעי ניגון בבית,
חוץ מקפה, עושה הכול. (אולי עם ה-AI גם קפה יעשה עוד כמה זמן, חחח).
אני אין לי מה להוסיף, אני עוד בעולם הדיסקים והרדיו FM , חי בבועה סטראופונית...
בכדי להתארגן על מחירי קופסאות אודיו בליגת ה " היי אנד " של היום, נדרשים כיסים עמוקים למדי, אין יותר מדי צעירים שם.
לא חושב שזן הסיבה- למעט אנשים צעירים שנולדו עם כיסים עמוקים, רובינו התחלנו עם מערכות צנועות ולאט לאט התקדמנו. העניין הכלכלי היום לטעמי הוא שולי, בתפיסה של הצעיר הממוצע- כל עוד יש לו את השאיפה. היום גם המודעות למותרות של החיים עלתה ואנחנו בעולם כלכלי אחר לחלוטין מלפני 20 ו 30 שנה. לדעתי עיקר העניין או החשש שהובע הוא מחוסר "השאיפה למצוינות".

יחד עם זאת, כשמיהו שואל האם ניתן לעשות מערכת היי אנד ב 10000 ש"ח , התשובה היא לא. גם לא היי פיי מצויין. אבל מערכת נעימה ומספקת לשלב מסויים בחיים ולחלל אינטימי קטן? כן בהחלט. וחשוב כן לבדל את התחביב, כי אם הכל זה היי אנד ואו מצויין ואו סובייקטיבי , אז למה צריך תחביב..

בנימה יותר פילוסופית אנחנו בעידן שבו כולם כביכול אותו דבר והשאיפה לבידול היא סוג של משהו שצריך לבער אותו. ובעידן שיווקי כזה שהכל זה אותו דבר, אז כן, מקרן קול זה היי אנד וגם פטיפון מחרשה עם רמקולים "וינטאג" ! של AKAI.
*ובבריכה שוחה הר אדם עם פיאה וביקיני, בעצם בלי פיאה, לצד שחייניות אומללות שממשיכות לשחות במקצה ,
כשהוא.היא. הא , כבר בפודיום עם המדליה....

* השורות האחרונות סתם הוצאת קיטור אנטי ווק שמתקשרות לעידן שאנו שוחים בו...

נערך לאחרונה ב:

joda5

חבר משקיען
מעורבות
117
נקודות
63
הצעירים של היום מענין אותם יותר רכב .

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,940
נקודות
113
מה שעושים בבית של אודיופילים משפיע בעיקר על תושבי הבית, אבל מאחר שאודיופילים הם מיעוט ההולך ומתמעט, זה לא באמת משנה את המגמה של "איפה הצעירים".

מה שהשפיע על רוב האודיופילים הקיימים היה המצב כשהם היו קטנים, כשלהאזין למוזיקה היה או ברדיו או במערכת ביתית, כלומר לשבת במקום כדי להאזין. רק מעטים הסתובבו עם טרנזיסטורים ושמעו מוזיקה בכל מקום, כי זה הפריע לסובבים.

כיום, אצל רוב הצעירים, ואולי כמעט אצל כולם, מדובר ב-music on the go. הם לא יושבים במקום אחד, ויכולים לשמוע מוזיקה בכל מקום ובכל מצב עם אוזניות מהסמארטפון, מבלי להפריע לאף אחד. זו תרבות ומציאות שונות לגמרי. ה"אודיופילים" מבין הצעירים הם אלה שמשקיעים באוזניות טובות יותר, בסמארטפונים עם סאונד איכותי יותר, ובסטרימינג ברזולוציה גבוהה, כולל lossless ואפילו Dolby Atmos (שאגב, אינו נגיש לרוב המערכות הביתיות).

מעבר לעולם שבו יושבים מול מערכת, לומדים על במה, נפח, מימדיות, טונליות וכל מה שכרוך בכך, עם עלויות גבוהות במיוחד, הוא שינוי תרבותי עמוק. שלא לדבר על דברים כמו ויניל (למה להתעצבן מהמילה?), שבו אין את הנוחות של קבלת מוזיקה בלחיצת כפתור, אלא צריך להזמין, לשלם על משלוח, לאסוף מהדואר, לנקות, לכוונן את המערכת, להחליף ראש/מחט כשצריך, ועוד ועוד. זו קפיצה גדולה אף יותר.

אני לא רואה את הקפיצות האלה מתרחשות אצל מי שלא נחשף למערכת איכותית, וככל שאחוז ה"אודיופילים בתנועה" גבוה יותר, כך פוחת הסיכוי לחשיפה כזו. לכן, מתמעטים המתעניינים, וזה הופך למגמה.

עם זאת, ישנו הייפ סביב ויניל שמשפיע גם על הצעירים, אבל לרוב זה מסתכם ברכישת פטיפון זול ומערכת מינימלית. גם בקרב אלה, מעטים נחשפים למערכות איכותיות, כי לרוב גם מה שיש אצל חברים הוא בסיסי. לכן, רק מיעוט קטן מתוכם הופך לאודיופילים, במיוחד כשעבור צעירים מדובר בתקציב מוגבל.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113

יש מלא. תתפלא.
אולי יקנו רכב מגניב, דירה,
כמובן מסעדות וטיולים

אבל מערכת זה לא מדבר אליהם

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור