מה זה ילד קקה?
בואו נדבר על מה זה חתיך על
סליחה, לא ידעתי שאסור לפתח דיון בנושא.אני גם מכיר מכוניות היי אנד, סנדויץ' היי אנד, משחקי מחשב היי אנד, ובכלל, הרבה דברים שניתן למקם אותם על ספקטרום איכות, שנמצאים בקצה אחד שלו.
על מה הדיון הדבילי הזה? על מה זה היי אנד?
בואו נדבר על מה זה חתיך על או פצצת על.
או... מה זה תותח ואחלה גבר? מה זה ילד קקה? מה זה אושיית אינטרנט? כל אלה הם מונחים יחסיים שניתן לסווג אותם כשמות תואר.
אתה רוצה תשובה יותר רצינית? לך שמע כמה עשרות מערכות ודרג את ההתרשמות שלך מהן. הטופ3 תהיינה היי אנד.
מותר ומותר כפרה. מי אני שאעצור אותך? רציתי רק לתת לך פרספקטיבה לשאלה.סליחה, לא ידעתי שאסור לפתח דיון בנושא.
גדול!ששומעים היי אנד מבינים מזה היי אנד. שמבינים שכחדש הוא יקר מבינים למה שומעים את מה ששומעים.
כל זה בהנחה שמבינים מה שומעים.
הרבה פעמים זה להפך- שומעים ולא מאמינים שזו התוצאה מציוד כ''כ יקר.ששומעים היי אנד מבינים מזה היי אנד. שמבינים שכחדש הוא יקר מבינים למה שומעים את מה ששומעים.
כל זה בהנחה שמבינים מה שומעים.
הרבה פעמים זה להפך- שומעים ולא מאמינים שזו התוצאה מציוד כ''כ יקר.
אם הייתי צריך לסכם בשתי מילים מה הכי קריטי להשגת תוצאה טובה הייתי עונה: אקוסטיקה והתאמה בין הרכיבים.כי הרבה פעמים לא השקיעו בהתאמות. זה לא ללכת ליבואן ולקנות - זה לצאת למסע של למידה מזה צליל טוב וכיצד משיגים אותו. רוב המערכות הטובות באמת ממוקמות בחללים שלא מאפשרים לה להתבטא.
צודק, רק עניין אקוסטי לרוב בלתי אפשרי להשגה בחללים ״עממיים״ אלה עם כן ויש מזל לחדר אודיו יעודי....אם הייתי צריך לסכם בשתי מילים מה הכי קריטי להשגת תוצאה טובה הייתי עונה: אקוסטיקה והתאמה בין הרכיבים.
וחשמל.אם הייתי צריך לסכם בשתי מילים מה הכי קריטי להשגת תוצאה טובה הייתי עונה: אקוסטיקה והתאמה בין הרכיבים.
לא מסכיםרציתי רק לומר שיש לי כמה חברים בעלי מערכות היי אנד נפלאות , האמת פשוט מדהימות , והנה כל אחת שונה מהשניה לגמרי , לא רק ברכיבים אלא גם בצליל ,לחלקם צליל מוזיקלי מטורף ללא קצוות מטרידות , לאחרים רזולוציות מפחידןת , יש גדולות מאוד , ובינוניות , העניין הוא שבחברותא שלנו אין שום צליל אקסיומטי שהוא הנכון ולכאורה כך צריך להיות ,אני יכול ללכת לרן ולהנות עד השממיים מהרכות והאינטגרציה עם הסאב המופלא שרכש ,ללכת לדורון , מערכת מפלצת עם כוח ורזולוציות שלא יתכנו בכלל ,
אני בעצמי יש לי בעצם כמה אפשריות להפעיל המערכת ,מלקסמן רך קלאס a ' ועד מגבר קלאס די - 20000 ואאט לצד ,ואני באמת מתקשה להחליט מה טוב לי , מצד אחד הלקסמנים רכים והרמונים כמו רוב הקלאס איי , הם חזקקים מאוד בכדי לתת מספיק דרייב לרמקולים שלי עם אקסטנשיין מורחב לבאס ומיד משיי וגבוהים רכים ,
מצד שני מחבר את הקלאס די שלי שלדעתי הוא בין הטובים בעולם לפני שהאמירו המחירים לשמיים ,ופתאום המערכת הופכת למפלצת רזולוציה עם פרוט מדהים ,באסים קצרים ופאנצים כמו יריית תותח , והכל מוחזק באגרוף ברזל בבמה שמתרחבת ושום דבר לא נע במרחב , לזמרות יש יותר מיתרי קול ופחות ריאות ,וגירה עם מיתרים מודגשים יותר ופחות תיבה (לא אוהב גיטרה עם תיבה של צלו ) ,
החברים שלי שמעו הכל וגם שם שום דבר לא חד משמעי ,
לסיכום - אין משהו מוחלט בהיי אנד , כל עוד החדר טוב והמגבר מספיק לרמקול ,ונקווה שהוא בעצמו לא חורק , הכל טוב , היי אנד לא נמדד במחיר הציוד אלא בעיקר באהבה שמושקעת מסביב למערכת ואיזון עדין עם ציוד טוב , בסופו של דבר כל אחד והאוזניים שלו , יש כאלו שמדליק אותם מערכת רופסת ומהמהמת שלכאורה זו איכות בעבורם , ויש שאוהבים את זה גדול חזק ומפורט עם במה ענקית , עד היום אני מתגעגע לחיפושית שהייתה לי במקום הטיל שיש לי היום ,
תהנו חברה ,ושהייה לכולם שבת שלום