matanoosh
חבר משקיען
- מעורבות
- 1,631
- נקודות
- 113
לדעתי התשובות מאד משתנות בהתאם לרמת המחיר של המוצר.יש בארץ יותר מותגים מלקוחות.
לא חסר פה כלום....(לדעתי)
אם אני לקוח שמחפש לקנות רכיב באזור 100,000 ש"ח אין כמעט מה לשמוע.
הרבה נציגויות, מעט מלאי. יבואנים שמנסים למכור לך אויר. יבואן שלא מחזיק מלאי של מוצר מאד יקר שורף מבחינתי את המותג, כי:
1. "אחריות" או "שירות" של יבואן כזה, זה פשוט אומר סידור שלו עם המעבדה הקרובה לחנות. הרי הוא לא ישלח את המוצר לחו"ל כ"כ מהר, וגם אם כן- זה משהו שאפשר לעשות לבד.
2. גם אם כבר החלטתי להמר, אותו יבואן מקשה עלי לקנות את המוצר במקום אחר כשיש לי הזדמנות טובה יותר כי בהרבה מקרים אתקל בסירוב של המוכר - לא רוצים קונפליקט עם יבואן מקומי.
לי חסרות נציגויות של fm acoustics, soulution, nagra ועוד כמה. אבל זה לא משנה. כמו שאמרת, עם הנציגויות שיש פה אפשר עדין היה לעשות שמח. הבעיה שהרוב זה "קטלוגים". הסיבות מובנות. אבל זה מכריח אותנו לעשות הימורים. ובניגוד לנמר, זה לדעתי - ברוב המקרים - לא טקטיקה נכונה. לדוגמא: יבואן שכולנו מכירים חשש למכור לאודיופיל שכולנו מכירים קדם מגבר של חברה שכולנו מכירים בדגם אחד בכיר יותר ממה שכבר היה לו, בטוענה שהאימפדנס של היקר יותר לא יתאים למגברים שברשותו. במקרה היה לו גם כזה להדגמה שלקח מלקוח אחר. (ואם לא היה לו?) בגלל שהיבואן שכולנו מכירים הוא כזה תותח, אז הוא צדק. הקדם היקר יותר באמת לא ישב שם טוב. אז אבוי לו לאודיופיל (שכולנו מכירים) אם היה מהמר על זה. לקחת 50,000 ש"ח וכמה חודשי המתנה ולהחליף אותם בעוגמת נפש.
כל מה שנשאר הוא לעבוד קשה על הגדלת קהל האודיופילים, ולגדל אותם מאפס, כדי שהשוק יגדל קצת ויהיו לקוחות בקצה של הקצפת עוד 10 שנים. יופי.