כן, SIGMA, לא אתאמץ לסתור את הנחתך, לגיטימי.
אסתפק בלומר שהיה בטוח שאני יותר מעומד על ההבדלים, ומכיר את התחום של כבלים מחברות הפרו אודיו ברמה שלא רבים מכירים.
כמובן, אינני טוען שאדם צריך לקנות כבלים אודיופיליים, מחברות שלא ברור איזה רקע יש להם, ולקבל כמובן מאליו כל מוצר של חברות כאלה כעליונות טכנולוגית, כי הם עלו לו כמו רכב.. ממש ממש לא.
להפך, מי שלא מכיר, אין מה לחפש יותר טוב, כשאין לך שום רפרנס למוצר כמו של חברות כמו CANARE, שעושות מוצרים לשוק המקצועי הקמצן יחסית,
ושמעו על המונח סטנדרד.
מצד שני, חייבים לציין מי השוק המקצועי הזה.
כשמדובר בשוק הזה, מדובר על שוק שמבוסס על פונקציונליות מול מחיר, ולכל מוצר מעל זה אין ממש זכות קיום.
רק כדי להבהיר את המצב,
בזמנו, אני עבדתי עם מוצרים של CANARE, והחברה עצמה אמרה לי חד משמעית לגבי דרישות מסוימות שהם אכן עושים דברים כאלה, אך רק בהזמנה מיוחדת וגדולה, כי השוק לא רוצה לשלם יותר.
מה גם שהאיכות שלהם כבר לא מה שהיא הייתה פעם, וזוהי לא דעתי האישית.
@מיכאל,
לגבי חיבורים, כמו אם הבנת את ההסבר הקודם שלי, אתה תבין את ההמשך.
אתה צריך להבדיל בין הפורמטים השונים, לבין המדיה שמעבירה אותם,
אין שום קשר ביניהם, ולמטרותיך, הבחירה לגמרי בידיך.
כמו שהסברתי, הרבה החלטות באודיו המקצועי נעשות משיקולי פונקציונליות מידית ביחס למחיר, ולא תמיד מוצלחות במשך הזמן.
BNC, שכבר השתמשו בו לוידאו ולWordClock, היה (ונשאר) חיבור אמין, זול, שלקח בחשבון את תכנון עכבת הכבלים הקואקסיאליים.
הרעיון בXLR, היה משיקולים נעלים לא פחות ...
מכיון שהפורמט מאפשר מרחק גדול פי 10 מSPDIF, ובכל אולפן זרוקים כבלים מאוזנים עם חיבורי XLR למכביר, התכנון אפשר למצוא להם שימוש פוטנציאלי נוסף.
עזוב את זה שאחכ התחילו שאלות משאלות שונות.
RCA, הוא המצאה של חברות הסטריאו, ולרוב נראה ככה גם, ואומץ על ידי כולם,
כמה בזול ככה יותר טוב ..
שילוב של כניסות עם עכבה לא ברורה, רוחב פס נמוך, (וקיבוליות גבוהה בהרבה מהמקרים, עובדה שנדיר שתראה שתצויין), והעדר סטנדרד, הביא למוצרים בעשרות רמות, ורובם לא טובים למטרתנו, ושנים לא היו טובים אפילו לאודיו אנלוגי.
מצד שני, היום כשיש כבר יציאות RCA נורמליות, גם RCA יכול להיות אופציה, אבל לא פשוט לוודא שהכל עובד נכון בדיוק מהסיבות האלה.
לתת דוגמה לכבל טוב יותר, לשם שמיים, לא מעניין אותי.
אם אתה, ספציפית, צריך המלצה, אין לי שום בעיה לנסות לתת לך המלצה אישית למשהו אם אתה צריך אותה , אם היית מסביר איזה סוג כבל, עם איזה חיבורים, אתה צריך ?