איזה חיבור דיגיטלי טוב יותר?

Joshua_G

חבר משקיען
מעורבות
4
נקודות
0
על כבלי HDMI Cat2 מ-Monoprice אני בהחלט יכול להמליץ, קניתי אולי 20 כבלים שונים בהזדמנויות שונות, חלק מן הכבלים שקניתי ממש עבים, בקושי העברנו בקיר

לגבי השרשור - במקור רציתי דווקא להבין למה חלק מן המומחים ממליצים על חיבור BNC, אחרי RCA ורק לאחר מכן - XLR (דיגיטלי כלומר)

גל דיגיטלי זה גל ריבועי בתדר מאוד גבוהה (RF), רחוק מאודיו אנלוגי (זה למי שעדיין חושב כי זה 1 ו-0..)
מתח גבוהה על קו XLR של 5V על 110אוהם מכריח רכיבים להתמודד עם 30mA ויותר, שזה כשלעצמו קשה לתכנן..

זה מה שמומחים אומרים..

פעם נוספת, XLR זה מחבר שניתן לחבר אליו כל מיני סוגי כבלים.
יש כבלים שנועדו לעבוד בתקן AES/EBU .
לעצם השאלה שלך – איני יודע.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
לא ממש.
ראית כאלה?

יש לי כבלים של Apogee, הם בין היחידים שמפרסמים כי העקבה היא 110אוהם (+/- 5), אבל אפשר ומשתמשים בהם גם לחיבור אנלוגי

אולי לזה התכוונת אבל כמעט ואין כאלה, בדקתי לא מזמן

Joshua_G

חבר משקיען
מעורבות
4
נקודות
0
גם אם יש אחד, או יש מעטים – אז יש כבלים כאלה.
על כל פנים, לא נכון להשתמש בכבל בעל עכבה לא מתאימה. כבל בעל עכבה לא מתאימה עלול לגרום לבעיות יותר גדולות מההבדלים בין סוגי המחברים השונים.

Triton

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
מיכאל, יש כאלה לכל מי שצריך, ביותר מרמה אחת.
למה אתה שואל?

Sigma

עוסק בתחום
מעורבות
15
נקודות
18
יש עשרות חברות שמייצרות כבלים בתקן הזה, זה נכון שבמקרה של הסינים 110 אוהם נתון לפרשנות, במקרה של Apogee הם משתמשים בכבלים דיגיטליים של Canare מחברי BNC ו RCA של Canare ומחברי XLR של Neutrik

Triton

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
בדיוק, במילים אחרות, סתם כבל פרו-אודיו פשוט.

Triton

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
הAPOGEE והCANARE

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
הוא אולי פשוט, אבל נכון.

תן דוגמה לכבל טוב יותר ותראה למה הוא טוב יותר
(זה כאילו מהות הדיון)
מעניין אותי בהחלט להבין..

נערך לאחרונה ב:

Sigma

עוסק בתחום
מעורבות
15
נקודות
18
בדיוק, במילים אחרות, סתם כבל פרו-אודיו פשוט.

אני לא בטוח שאתה עומד על ההבדלים המדוייקים בין כבל פרו אודיו פשוט לכבל פרו אודיו Brand
ההבדלים הם תהומיים באיכות החומר והדיוק בעכבות, חברות כמו XLO לפחות בעבר יצרו אינטרקונקטים מדגמים של Canare אני לא מכיר שום מותג אקזוטי שיכול להתחרות בעניין הדיוק בעכבות ובנושאי המו"פ בחברות כמו הנ"ל(אפשר להוסיף לרשימה גם את Mogami היפנית) שקובעות סטנדרט באולפני אודיו וידאו

Triton

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
כן, SIGMA, לא אתאמץ לסתור את הנחתך, לגיטימי.

אסתפק בלומר שהיה בטוח שאני יותר מעומד על ההבדלים, ומכיר את התחום של כבלים מחברות הפרו אודיו ברמה שלא רבים מכירים.

כמובן, אינני טוען שאדם צריך לקנות כבלים אודיופיליים, מחברות שלא ברור איזה רקע יש להם, ולקבל כמובן מאליו כל מוצר של חברות כאלה כעליונות טכנולוגית, כי הם עלו לו כמו רכב.. ממש ממש לא.

להפך, מי שלא מכיר, אין מה לחפש יותר טוב, כשאין לך שום רפרנס למוצר כמו של חברות כמו CANARE, שעושות מוצרים לשוק המקצועי הקמצן יחסית,
ושמעו על המונח סטנדרד.

מצד שני, חייבים לציין מי השוק המקצועי הזה.
כשמדובר בשוק הזה, מדובר על שוק שמבוסס על פונקציונליות מול מחיר, ולכל מוצר מעל זה אין ממש זכות קיום.

רק כדי להבהיר את המצב,
בזמנו, אני עבדתי עם מוצרים של CANARE, והחברה עצמה אמרה לי חד משמעית לגבי דרישות מסוימות שהם אכן עושים דברים כאלה, אך רק בהזמנה מיוחדת וגדולה, כי השוק לא רוצה לשלם יותר.

מה גם שהאיכות שלהם כבר לא מה שהיא הייתה פעם, וזוהי לא דעתי האישית.

@מיכאל,
לגבי חיבורים, כמו אם הבנת את ההסבר הקודם שלי, אתה תבין את ההמשך.

אתה צריך להבדיל בין הפורמטים השונים, לבין המדיה שמעבירה אותם,
אין שום קשר ביניהם, ולמטרותיך, הבחירה לגמרי בידיך.

כמו שהסברתי, הרבה החלטות באודיו המקצועי נעשות משיקולי פונקציונליות מידית ביחס למחיר, ולא תמיד מוצלחות במשך הזמן.
BNC, שכבר השתמשו בו לוידאו ולWordClock, היה (ונשאר) חיבור אמין, זול, שלקח בחשבון את תכנון עכבת הכבלים הקואקסיאליים.

הרעיון בXLR, היה משיקולים נעלים לא פחות ...
מכיון שהפורמט מאפשר מרחק גדול פי 10 מSPDIF, ובכל אולפן זרוקים כבלים מאוזנים עם חיבורי XLR למכביר, התכנון אפשר למצוא להם שימוש פוטנציאלי נוסף.
עזוב את זה שאחכ התחילו שאלות משאלות שונות.

RCA, הוא המצאה של חברות הסטריאו, ולרוב נראה ככה גם, ואומץ על ידי כולם,
כמה בזול ככה יותר טוב ..

שילוב של כניסות עם עכבה לא ברורה, רוחב פס נמוך, (וקיבוליות גבוהה בהרבה מהמקרים, עובדה שנדיר שתראה שתצויין), והעדר סטנדרד, הביא למוצרים בעשרות רמות, ורובם לא טובים למטרתנו, ושנים לא היו טובים אפילו לאודיו אנלוגי.

מצד שני, היום כשיש כבר יציאות RCA נורמליות, גם RCA יכול להיות אופציה, אבל לא פשוט לוודא שהכל עובד נכון בדיוק מהסיבות האלה.

לתת דוגמה לכבל טוב יותר, לשם שמיים, לא מעניין אותי.
אם אתה, ספציפית, צריך המלצה, אין לי שום בעיה לנסות לתת לך המלצה אישית למשהו אם אתה צריך אותה , אם היית מסביר איזה סוג כבל, עם איזה חיבורים, אתה צריך ?

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
אני לא מתייחס לפרוטוקול, אלה לחיבור הפיזי.. [ מבחינת פרוטוקול, אני הבנתי כי חיבור הטוב ביותר זה 4 כבלי BNC עבור I2S בין הטרנספורט ל-DAC ]

באופן אישי פשוט מעניין אותי, כי אני חשבתי כי חיבור XLR דיגיטלי נותן עליונות על אחרים, אבל מומחים אומרים אחרת (כאשר שואלים אותם בכנות)

ומסבירים בדיוק איך שכתבת - "שילוב של כניסות עם עכבה לא ברורה, רוחב פס נמוך, (וקיבוליות גבוהה בהרבה מהמקרים, עובדה שנדיר שתראה שתצויין), והעדר סטנדרד, הביא למוצרים בעשרות רמות, ורובם לא טובים למטרתנו, ושנים לא היו טובים אפילו לאודיו אנלוגי."

Joshua_G

חבר משקיען
מעורבות
4
נקודות
0
אם כך, מה שנחוץ הוא מחברים וכבלים מתאימים – יותר מאשר סוג המחבר.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
זה לא "מחבר", אלה מה שמסתתר מאחורי המחבר בשני הצדדים של הקו, וכבל כמובן עם המחברים שלו - הוא חלק אינטגרלי של החגיגה

Joshua_G

חבר משקיען
מעורבות
4
נקודות
0
עכבות המוצא והמבוא של מכשירים, אם הן מדויקות או לא, זה מותנה ביצרן – לא בסוג המחבר.

Triton

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
אני לא מתייחס לפרוטוקול, אלה לחיבור הפיזי.. [ מבחינת פרוטוקול, אני הבנתי כי חיבור הטוב ביותר זה 4 כבלי BNC עבור I2S בין הטרנספורט ל-DAC ]

באופן אישי פשוט מעניין אותי, כי אני חשבתי כי חיבור XLR דיגיטלי נותן עליונות על אחרים, אבל מומחים אומרים אחרת (כאשר שואלים אותם בכנות)

ומסבירים בדיוק איך שכתבת - "שילוב של כניסות עם עכבה לא ברורה, רוחב פס נמוך, (וקיבוליות גבוהה בהרבה מהמקרים, עובדה שנדיר שתראה שתצויין), והעדר סטנדרד, הביא למוצרים בעשרות רמות, ורובם לא טובים למטרתנו, ושנים לא היו טובים אפילו לאודיו אנלוגי."

לא, XLR לא נותן שום עליונות על BNC, ההפך, BNC יהיה יותר טוב.
מיכאל, XLR, גם בהגדרות התקן עצמו, מוגדר לשימוש ברמת בסיסית בלבד.

אם יש בידך את האפשרות לבחור ביניהם, לך על BNC.

ד"א, די מתסכל לתת תשובות לשאלות כלליות בלי פרטים, ויש יוצאים מהכלל,
אולי יום אחד גם תספר לי למה אתה שואל / מה אתה זומם לקנות שם :).

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
לא, XLR לא נותן שום עליונות על BNC, ההפך, BNC יהיה יותר טוב.
מיכאל, XLR, גם בהגדרות התקן עצמו, מוגדר לשימוש ברמת בסיסית בלבד.

אם יש בידך את האפשרות לבחור ביניהם, לך על BNC.

כתבתי "חשבתי". זה בדיוק מה שאומרים (חלק מ-) המומחים

ד"א, די מתסכל לתת תשובות לשאלות כלליות בלי פרטים, ויש יוצאים מהכלל
כמו תמיד... אפשר לחרבן הכל

אולי יום אחד גם תספר לי למה אתה שואל / מה אתה זומם לקנות שם :).
לא מתכנן כלום כרגע מבחינת מקור (דיגיטלי)

vitalyi

חבר משקיען
מעורבות
142
נקודות
43
מיכאל,

מקווה שבקרוב אוכל להשוות בין AES ל-S/PDIF בתנאים זהים: אותו סוג הכבל (Analysis Plus Digital Oval, רק הטרמינציות שונות), אותו המקור ואותו ה-DAC - כך שבקלות אפשר לעשות מבחן עיוור. אם אתה מעוניין, תוכל להשתתף בהשוואה (כאשר ה-EVO יגיע).

Joshua_G

חבר משקיען
מעורבות
4
נקודות
0
מיכאל,

מקווה שבקרוב אוכל להשוות בין AES ל-S/PDIF בתנאים זהים: אותו סוג הכבל (Analysis Plus Digital Oval, רק הטרמינציות שונות), אותו המקור ואותו ה-DAC - כך שבקלות אפשר לעשות מבחן עיוור. אם אתה מעוניין, תוכל להשתתף בהשוואה (כאשר ה-EVO יגיע).

האם המחברים יהיו של אותו יצרן?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור