רמקול גיימינג UltraGear GP9 במבחן

טל גורן
16-05-2022 18:20

חברת LG וודאי כבר מוכרת לכם מתחום המסכים ומסכי הטלוויזיה בפרט, אך כמובן ש-LG לא מתעסקת רק במסכים, אלא שולחת את ידה למגוון מוצרים כמו: מזגנים, מקררים, אוזניות, רמקולים אלחוטיים ועוד...

המוצר אותו סקרתי הפעם הוא מאוד מיוחד ומשתייך לקטגוריה די חדשה שצצה לה רק לפני שנתיים, והיא רמקול לגיימינג.

המושג "גיימינג" גם הוא לא מוכר במיוחד והגיע אלינו רק בשנים האחרונות. מי שנמצא בתחום, יודע שבשביל להשיג את התוצאות הכי טובות, בדרך כלל צריך גם ציוד בהתאם כמו מחשב חזק, מסך מהיר, אוזניות, עכבר ומקלדת עם תגובות מהירות (שגם עולים לא מעט), אבל זה לא הכל, צריך גם כישורים, חשיבה מהירה, רפלקסים מהירים ועוד.

בגלל זה אני לא פשוט אומר משחקי מחשב, כי זה הרבה מעבר לזה ובהחלט יכול להיקרא E-SPORT, או ספורט אלקטרוני. כך שבדרך כלל, מוצר עם המילה "גיימינג", ישווק לאותם אנשים בתחום ויהיה עם כל האמצעים בשביל להוביל אתכם לניצחון.

ואז יש לנו פתאום את הקטגוריה "רמקול לגיימינג", אני יכול להבין למה אוזניות יכולות להיות משווקות לגיימינג וגם עשיתי סקירה על שתי אוזניות לגיימינג (אחת מהן, תוכלו למצוא כאן). בדרך כלל, הן יבואו עם מיקרופון מובנה, יכולת מרחבית לשמיעת אויבים, עיצוב מיוחד ונוחות מירבית. אז מה רמקול כבר יכול להביא לנו שאוזניות לא יכולות?

אז ככה, קטגוריית הרמקולים לגיימינג לא גדולה במיוחד כשהדגמים הנמצאים בה (על פי אותן חברות) ניתנים לספירה על יד אחת. המשותף לכולם הוא לא איזה משהו מיוחד אלא פשוט תאורת RGB. כשהסוד מאחורי רוב הרמקולים האלה הוא: לוקחים רמקולים ממוצעים מינוס, מוסיפים תאורה, מוסיפים "גיימינג" לשם ולוקחים מחיר פי 2 ממה שבאמת מגיע להם.

אבל הרמקול GP9 בא לשים לזה סוף.

גם כאן יש תאורת RGB, אבל בנוסף לזה, יש עוד כמה פיצ'רים מאוד מיוחדים כמו שמיעה מרחבית (באמצעות רמקול אחד), ממיר מובנה ועוד.

lg-ultragear

יש פה הרבה דברים שלא תוכלו למצוא ברמקולים האלחוטיים האחרים של LG או למעשה גם ברוב הרמקולים (בין אם אלחוטיים ובין אם לא) האחרים שאני מכיר (ואני מכיר הרבה).

אז מה עושה אותו כל כך מיוחד? הישארו לקרוא.

אבל לפני כן, המפרט הטכני:

  • הספק: 20 וואט

  • ערוצים: 2

  • כניסות:

    • Bluetooth

    • Optical

    • USB C

    • AC Power

  • יציאות:

    • אוזניות (3.5 מ"מ)

    • מכשירי שמע אחרים (3.5 מ"מ)

  • תאורה: 16.7 מיליון צבעים

  • תכונות:

    • dts Headphone: X

    • פרופילי שמיעה שונים

    • תאורת RGB

    • ממיר מרובע ליבות: ES9038 Pro 

  • סוללה:

    • זמן פעולה: 5 שעות

    • זמן טעינה: 3.5 שעות

    • סוג: Li-ion

    • קיבולת: 2 וולט 2600 מיליאמפר־שעה

  • גודל: 376x86x108 מ“מ

  • משקל: 2.26 ק"ג

חוויה אישית

כבר מהרגע שפתחתי את הקופסה, הבנתי שקיבלתי משהו קצת שונה ממה שאני רגיל אליו.

העיצוב

אפשר בשנייה להבין שזה מוצר המיועד לגיימינג עם העיצוב המיוחד והתאורה (בצבע אדום כברירת מחדל אבל אפשר לשנות עם האפליקציה, אליה נגיע מאוחר יותר) .

יש כאן שני רדיאטורים מאחור לתגובת בס טובה יותר, גלגל ווליום עם כפתור להפעלת המיקרופון ועוד.

הצורה המעניינת של הטרפז דווקא מעולה למסכי גיימינג עם "רגליים" במעמד.

הרמקול די כבד ומרגיש שיכול להחזיק מעמד למשך הרבה זמן.

העיצוב

מה הוא מציע

יש ל-GP9 ממיר מובנה (DAC), ומי שמכיר ממירים, יודע שאי אפשר לחבר AUX פשוט אלא חייבים כניסה דיגיטלית כמו USB או אופטית. כך שבמקום להשתמש בממיר המובנה שיש במחשב או בטלפון שהוא ברוב המקרים בסיסי ופשוט יותר, עושים שימוש בממיר איכותי שממנו אפשר להוציא חיבור AUX בין אם אתם רוצים לחבר עוד רמקול שיפעל במקביל או אוזניות.

lg-ultragear

ואם כבר דיברנו על הממיר, הממיר המובנה ברמקול הוא בין היותר איכותיים בשוק ונמצא בהרבה ציוד אודיופילי בשווי של מאות דולרים.

מי שירצה בכל זאת לחבר אותו לטלפון,יוכל לעשות זאת דרך ה-Bluetooth כשאפשר לשלוט על הרמקול דרך האפליקציה ולבחור במצבים השונים (יש כפתורים פיזיים אבל האפליקציה מביאה הרבה יותר אפשרויות). לא חייבים להוריד את האפליקציה אבל היא מאוד מומלצת.

אני יודע שאני כנראה היחידי, אבל בגזרת ה-Bluetooth, קצת מציק לי שהקודקים ש-LG מצאה לנכון לשים ברמקול הם הכי בסיסיים ולא וריאציה של APTX או אפילו LDAC (הרחבתי על הנושא בכתבה על הממיר הנייד כאן).

בצעד די מוזר, ההטענה כאן היא לא באמצעות כניסת ה-USB C אלא דרך חיבור מיוחד ולא סטנדרטי המזכיר מטען של מחשבים ניידים עם הקופסה הזאת באמצע הכבל. לפי דעתי, זה משהו די מציק במיוחד כשכבר הגענו לזמן בו יש מחשבים ניידים הניתנים להטענה דרך USB C אבל זה לא דיל ברייקר, הכבל מספיק ארוך בשביל להצליח להחביא אותו.

lg-ultragear

האפליקציה

האפליקציה

תצטרכו להוריד את האפליקציה הכללית של LG למוצרי האודיו שלה, LG XBOOM ולפני שתוכלו להשתמש בה, יש לחבר את הטלפון לרמקול באמצעות מצב ה-Bluetooth ורק אז תוכלו לחזור למצב USB או אופטי. דרך האפליקציה, תוכלו לבחור מאיזה מקור לנגן את המוזיקה, מצבי שמיעה שונים, שליטה על הצבע והבהירות, עדכון תוכנה ועוד.

שליטה על הצבע והבהירות, עדכון תוכנה ועוד

עדכון תוכנה

העדכון היה די פשוט ומאוד מזכיר עדכון גרסא של טלפון. בתוך האפליקציה, הייתה הודעה שיש גרסא חדשה ואם אני רוצה לעדכן. לא קיבלתי התראות כל שתי דקות או שלא יכולתי להשתמש במשהו לפני שעדכנתי כשהעדכון עצמו לקח לי 7 דקות ללא שלבים מיוחדים.

ביצועים

הסאונד עצמו די טוב. כמובן, הוא לא יהיה ברמה של רמקול אודיופילי אבל בשביל קהל היעד שלו שהוא הגיימרים, יש כאן את כל הדברים שהם אי פעם ירצו.

הצליל בצורת V. למי שלא כל כך מבין בצורות צליל, צורת V מעידה על הגברה של הבאס ושל הטרבל באופן די שווה ותוכלו לשנות לפי הגדרת EQ שתבחרו או ליצור אחת בעצמכם. כשהצורת הצליל הזו יותר מתאימה לקהל הזה.

הווליום גם הוא מכובד ויכול להגיע לרמה של תלונות מהשכנים (מניסיון) כך שלא תצטרכו לדאוג מהבחינה הזאת. גם האזניות מגיעות לעוצמה די גבוהה כך שרובכם לא יצטרכו לעבור את ה-50% (70% לאלה ששומעים בעוצמה גבוהה, כמוני).

מיקרופון

אמנם לא שמעתי בעצמי, אך לפי כמה חוות דעת מחברים איתם שיחקתי, כולם אמרו ששומעים אותי ממש טוב, למרות שלא הייתי כל כך קרוב למיקרופון.

מצב EQ

מצב זה כברירת מחדל מותאם לשמיעת מוזיקה עם הגברה בעיקר בצד הטרבל והגברה קלה יותר בצד הבס אבל תוכלו לשנות למצב "סינמה" או ליצור פרופיל EQ משלכם כשהטווח נע בין 31 הרץ עד 16 קילו הרץ עם עשרה תדרים כשהתדר הבא גבוה פי 2 מהתדר הקודם.

גיימינג

באמצעות שני הכפתורים המובנים ברמקול, תוכלו להתאים את הצליל עם האפקט המתאים למשחקים שלכם.

מצב RTS

האפקט באמת גורם לסאונד להישמע יותר מרחבי אבל הצליל היה לפעמים קצת צורם מדי.

מצב FPS

האפקט כאן יותר מתון מאשר RTS וגם פחות צורם.

בשני האפקטים שמעתי צליל יותר מרחבי אך לא יודע אם הייתי יכול להגיד שהצלחתי להבין איפה האויבים נמצאים אבל בהחלט הרגשתי שהצליל יותר עוטף אותי במקום שיגיע רק ממקום אחד.

סיכום

ה-GP9 מגדיר מחדש את הקטגוריה של רמקולים לגיימינג ומציב רף חדש ומאוד גבוה לשאר הרמקולים שיבואו אחריו. אבל כמובן, הוא גם עולה בהתאם. הייתי שמח לראות כמה שינויים בדור הבא כמו שיפור הצליל במצב RTS, טעינה רק מה- USB C והוספת קודקים נוספים לבלוטוס.

תוכלו למצוא אותו במחיר של 1,545 שקל (לפי KSP) באחריות של שנה.

אהבתי:

  1. עיצוב

  2. מגוון אפשרויות

  3. האפליקציה

  4. הביצועים

לא אהבתי:

  1. מטען עם חיבור מיוחד וקופסה

  2. אין כניסת AUX

 

מעבר לתגובות בפורום