אזניות Arctis Pro Wireless של SteelSeries במבחן

טל גורן
16-03-2021 22:03

טל גורן קיבל את אזניות הגיימניג הכי יקרות לבדיקה. עם אילו תובנות הוא יצא?

על החברה

חברת הגיימינג הדנית, SteelSeries ידועה בעולם כאחת מחברות הגיימינג היותר טובות הקיימות כיום בשוק. היא ידועה בעיקר הודות לציוד ההיקפי שלה עם דגמים מיוחדים לתחרויות ESPORT, כשהחברה גם נותנת חסויות לשחקנים וקבוצות. 

היא הגיעה לארץ לאחר 18 שנות פעילות, בתחילת אפריל שנה שעברה, כשחברת ביקונקט קיבלה את הזיכיון והיא למעשה המשווקת והמייבאת הבלעדית של החברה בארץ.

"שוק הגיימינג העולמי מגלגל למעלה מ-130 מיליארד דולר בשנה, ובישראל השוק מגלגל כ-70 מיליון שקלים, עם צמיחה דו ספרתית משנה לשנה. זו הסיבה שלאחר בדיקה מעמיקה החלטנו לחדור לשוק הזה, אשר צפוי לצמוח בקצבים גבוהים ומאופיין בישראל עד כה בשני מותגים חזקים. כניסתה של SteelSeries תגביר את התחרות, תוריד מחירים ותאפשר לגיימרים לבחור את המוצרים המתאימים להם ביותר. אני צופה כי נמכור בשנת הפעילות הראשונה בכ-10 מיליון שקלים." 

כך אמר רונן ברקוביץ, מנכ”ל ביקונקט.

Arctis_Proהאזניות בכלליות

אתחיל ואומר כי האזניות מפורסמות כשהן מיועדות למחשב ולגרסאות Ps4 השונות, כך שאם יש לכם XBOX, האזניות (על פי החברה) לא יתאימו לכם.

את האזניות ניתן לחבר בשלושה מצבים כשהשניים הראשונים הם אל-חוטיים:

1. כשמפעילים את האזניות, הן מתחברות ישר למכשיר המגיע ביחד איתן, עליו אפרט בהמשך.

2. הן מציעות גם Bluetooth כך שתוכלו לחבר גם את המחשב או הטלפון באמצעותו.

3. באמצעות כבל מיוחד המתחבר לאזניות כשבצידו השני יש מחבר AUX רגיל.


האזניות מציעות מגוון כפתורים ועזרים לשליטה כמו:

צד ימין:

כפתור כיבוי / הפעלה 

כפתור להפעלת ה-Bluetooth

צד שמאל:

גלגלת לשליטה על הווליום

מיקרופון נשלף עם נורת LED אדומה כשהוא נמצא על השתק 

כפתור MUTE למיקרופון

חיבור Micro USB להטענה

חיבור פריפריאלי עם כבל מיוחד כשבקצה השני הוא מציע חיבור AUX.

שקע נוסף ל-AUX רגיל הנקרא "Headphone Share Jack" שלא ממש מפורט עליו מידע אך אפרט בהמשך על הניסיון שלי איתו.

האזניות מסוגלות להתחבר לשני מכשירים במקביל באמצעות המכשיר הנלווה ואפשרות ה- Bluetooth, מידע נוסף בהמשך.

האביזרים הנלווים

עם האזניות, ניתן לראות כבלים שונים, כיסוי מספוג למיקרופון סוללה נוספת וגם, קופסה קטנה ומטריפה, עוד מידע עליה בהמשך.

Arctis_Pro

חמישת הכבלים המגיעים עם האזניות הם:

- כבל חשמל למכשיר

- כבל USB Mini לחיבור המכשיר למחשב

- כבל אופטי לחיבור הקונסולה או המחשב למכשיר

- כבל Micro USB להטענת האזניות

- כבל נוסף המתחבר לאזניות עם חיבור AUX בצידו השני.

המכשיר הנלווה

כמו שאמרתי קודם, ישנה קופסה קסומה המציעה מספר אפשרויות חיבור.

Arctis_Pro

מבחינת כניסות:

חיבור אופטי 

חיבור באמצעות USB Mini

חיבור באמצעות כבל AUX רגיל של 3.5 מילימטר

מבחינת יציאות:

יציאה אופטית

יציאת AUX רגילה

הסבר

תוכלו לחבר את המכשיר למחשב או לקונסולה באמצעות כבל ה-USB המצורף או לחלופין, תוכלו לחבר אותו גם באמצעות הכבל האופטי (כמובן שזה תלוי במחשב או הקונסולה שלכם ואם בכלל יש להם את החיבור הזה). במידה וכן תבחרו בנתיב האופטי, תדעו שתצטרכו לחבר את המכשיר למקור כוח באמצעות חיבור USB A (במקרה זה, תצרכו לחבר את הכבל לשנאי USB רגיל. לא ברור אם אפשר לחבר גם אותו למכשיר שלכם או שאתם חייבים למקור חשמל).

אל המכשיר תוכלו לחבר גם מכשירים שונים באמצעות כבל AUX רגיל, הן מבחינת מקור אודיו כמו טלפונים חכמים והן מבחינת יציאת אודיו כמו רמקולים. אך שימו לב, במידה וחיברתם רמקולים, ברגע שתדליקו את האזניות, המכשיר יזהה את האזניות וישלח את הסאונד רק לאזניות.

ישנה גם יציאה אופטית כשהמידע היחיד שנותנים עליה הוא תמונה הדומה לרסיבר.

כניסה נוספת שהמכשיר מציע היא לסוללה. במקום שתצטרכו להטעין כל פעם את הסוללה באמצעות האזניות, תוכלו להטעין אותן באמצעות המכשיר, כך שברגע שנגמרת לכם הסוללה באזניות תוכלו להחליף בין הסוללות כשכל הפעולה הזאת לוקחת עשר שניות.

בקדמת המכשיר, תוכלו למצוא כפתור קטן וכפתור גדול המשמש גם כגלגלת הווליום, בנוסף למסך OLED קטן המספק מידע ודרכו גם לבחור באפשרויות השונות שיש לאזניות להציע כמו פרופילי EQ, שמיעת סראונד, להחליף בין המקורות, שינוי בהירות ועוד. ושימו לב, האזניות יכולות לשלוט על המכשיר הנלווה באמצעות גלגל הווליום.

ואם כבר הזכרנו את ה-EQ, התוכנה במחשב מציעה יותר אפשרויות אך אם אתם באמצע משחק ושכחתם לשנות את הפרופיל מפרופיל של מוזיקה לפרופיל של משחקים, תוכלו לעשות זאת בקלות דרך המכשיר מבלי לצאת מהמשחק.

מאפיינים / מפרט טכני

ניתן להשתמש בהן במצב אל-חוטי עד 12 מטר

זמן כל סוללה – 10 שעות

שני מצבים לחיבור אל-חוטי

Bluetooth – 4.1 עם קודק SBC

2.4G lossless באמצעות המכשיר הנלווה.

דרייברים

גודל דרייברים – 40 מילימטר

טווח תדרים נתמך - 10–40,000Hz

התנגדות – 32 אוהם

מיקרופון 

ביטול רעשים דו כיווני

טווח תדרים נתמך - 100–10,000 Hz

רגישות – 38 dBV/Pa

חווית השימוש

אני חושב שחברת SteelSeries שמה כאן הרבה דגש על חווית המשתמש כשתכננה את האזניות. בין אם זה להבדיל בין כפתור הכיבוי / הפעלה לבין כפתור הבלוטות' או לשים נורה אדומה על המיקרופון עצמו כשהוא על השתק כך שלא יהיה לכם ספק אם הוא פועל או לא. כמו כן, המחשבה על עמידות לאורך זמן נוכחת כאן.

מבחינת עמידות, הן בנויות ממתכת וסגסוגת אלומיניום כשהרצועה והספוגים של האזניות ניתנים להוצאה. כלומר גם אם הם מתבלים, ניתן להחליף אותם. כך שתוכלו להיות בטוחים שהן ישרדו הרבה זמן. אותו דבר לגבי הסוללות, בגלל שאלו סוללות נשלפות, תוכלו לקנות חדשות כשהקיבולת שלהן תרד עם הזמן.

הספוג שלהן מאוד נוח גם בשימוש עם משקפיים והרצועה הפתיעה אותי לטובה. שימו לב שאין אפשרות להגדיל או להקטין כל צד בנפרד כמו שיש בדרך כלל באזניות מהסוג הזה, אך לא הרגשתי כל כך בחיסרון. ניתן לשנות את האורך של הרצועה באמצעות סקוטש בשביל להתאים את האזניות לגודל הראש שלכם.

מבחינת התכנון, בשני הצדדים ניתן לנתק את המעטפת של האזניות שצמודה באמצעות מגנטים אך רק בצד אחד יש את הסוללה והצד השני פשוט שטוח כך שזה מבלבל לפעמים. אך יש סיבה לזה והיא שהחברה מוכרת עיצובים נוספים בנפרד ואפשר להחליף אך לצערי הם לא נמכרים בארץ.

האזניות מגיעות ללא כיסוי או נרתיק. הייתי מצפה שבמחיר הזה, יהיה משהו שיגן על האזניות במידה ותרצו להשתמש בהן מחוץ לבית ולשים אותן בתיק. כך שזה משהו שצריך לשים לב אליו.

דבר נוסף שאתם צריכים לדעת, אין תאורת RGB. נכון, כל מוצר גיימינג במחיר של אפילו שליש מהמחיר של האזניות האלו יציע לכם תאורת RGB כך שזו החלטה שלכם ובין אם אתם אוהבים תאורת RGB או לא.

לא הייתה לי בעיה להפעיל את הדברים הבסיסיים של האזניות ושל המכשיר הנלווה גם ללא שימוש במדריך. פשוט נכנסתי להגדרות וראיתי מה אפשר לעשות ולשנות ואפילו להגדיר פרופיל EQ בעצמי כך שהכל מאוד מסודר ומובן.

הצלחתי בקלות להתחבר גם למכשיר וגם לטלפון בו זמנית. זה מאוד נוח במידה ואתם כמוני ואתם משתמשים בדיסקורד בטלפון (בגלל שהאינטרנט שלי די איטי, אני מעדיף להשתמש בדיסקורד בטלפון בשביל לא לקחת מהמהירות של המחשב). מעבר לזה, כשהטלפון צילצל והייתי באמצע משחק, פשוט לחצתי על כפתור הבלוטות' שחיבר באופן מיידי את הטלפון לאזניות ועניתי לטלפון תוך כדי המשחק.

בהתחלה זה נראה לי קצת מוזר שלאזניות במחיר הזה צריך לחבר עוד מכשיר מיוחד למחשב במקום להשתמש רק בדונגל או Bluetooth אך עכשיו לאחר שימוש, אני מבין למה חברת SteelSeries עשתה את המהלך הזה. במיוחד כשהמכשיר הזה נותן כל כך הרבה אפשרויות.

מיקרופון

המיקרופון עצמו מחוץ לאזניות אך יש לו זרוע נשלפת השוכנת בתוך האזניות כך שניתן לקרב אותו יותר אליכם במידה ואתם מדברים חלש או עושים סרטוני ASMR. למיקרופון יש מנורה מובנית הפועלת במידה ואתם משתיקים אותו באמצעות הכפתור הפיזי שנמצא על האזניות בצד שמאל.

Arctis_Pro

כשרק הפעלתי את האזניות, המיקרופון השמיע בדרייברים כל רעש הכי קטן שקלט, החל מלחיצות המקלדת ועד לרעשים בחוץ. למזלי, ניתן לשנות את זה באמצעות התוכנה SteelSeries Engine תחת האפשרות "MIC SIDETONE" ולהעביר אותה ל-0. התוכנה אגב, לא הייתה מוזכרת בשום מקום ורק לאחר שדיברתי עם חבר, נודע לי שיש תוכנה ייעודית איתה ניתן לשנות את ההגדרות. על פי החברה, יש אנשים שכן מעדיפים לשמוע קצת ממה שקורה בסביבה שלהם אבל גם כשהוא היה על '1', הוא קלט די טוב. הייתי מעדיף באופן אישי אם הוא היה מגיע כשהאפשרות הזאת כבויה בהתחלה ומי שירצה יוכל להפעיל אותה. כי זה ממש שיגע אותי. אך שימו לב כי רק אתם שומעים את הרעשים האלה ולא מי שאתם מדברים איתו.

מבחינת שיחות, שמעו אותי בבירור גם אם דיברתי חלש ולא הייתה לי בעיה להשתמש בו גם בשיחות זום מעבר למשחקים. SteelSeries דאגה והוסיפה כיסוי מספוג למיקרופון אך לאחר שיחה עם חבר, הוא אמר לי שאין שום הבדל בין אם אני מדבר עם הכיסוי או בלי. 

התוכנה

התוכנה הנקראת SteelSeries Engine נראית מאובזרת עם רוב האפשרויות מהמכשיר וגם אפשרויות נוספות כמו "MIC SIDETONE" שהזכרתי קודם בנוסף להעלאת הבאס או הדיבור מעבר לפרופיל EQ. אך בפעם הראשונה שהתקנתי אותה, קיבלתי הודעה שהיא לא מעודכנת למרות שהורדתי מהאתר ולא ראיתי עוד גרסאות נוספות. לאחר שלחצתי על התקן, נראה שהתחיל לעבוד ויש מין שורת סטטוס שמראה כמה ההתקנה התקדמה אך לאחר שנתקעה כמה שעות על 50%, יצאתי מהתוכנה ונכנסתי שוב ונראה שהסתדר. אך במהלך חלק מההתקנה, לא יכולתי להשתמש באזניות.

מעבר לרשום לעיל, התוכנה מציעה אפשרויות נוספות כמו DTS לחווית שמיעת סראונד 7.1 (שבעה רמקולים וסאבוופר). יש גם אפשרות לשינוי פרופיל הסראונד למשחקים, סטודיו או קולנוע. התוכנה מאפשרת לבטל את הגבלת הווליום כך שתוכלו להגביר יותר במידה והווליום לא מספיק לכם.

במידה ולא ברור לכם מה אפשרות מסוימת עושה, יש לכם סימני שאלה קטנים בפינה הימנית העליונה שמסבירים בקצרה מה היא עושה.

ככה נראה הפרופיל שיצרתי לעצמי (עניין של חמש דקות כשניתן להרגיש כל שינוי לאחר שתי שניות). אבל מה שמתאים לי לא בהכרח יהיה מתאים לכם כך שכדאי שתתנסו בעוד פרופילים במידה ואתם לא בטוחים מה אתם רוצים.

SteelSeries Engine

הסבר קטן לגבי התוכנה, מלמעלה למטה:

DTS – נותן אפשרות לשנות את סוג השמיעה, בין אם בסטריאו או סראונד. אם הפעלתם אותו, יש לכם אפשרות לשנות את פרופיל הסראונד ופרופיל הסטריאו. חכו, זה לא סותר אחד את השני. פרופיל הסראונד נע בין חווית סטודיו, אפשרות מותאמת למשחקים ואפשרות מותאמת לקולנוע. אפשרות זאת שולטת על המרחב בו תשמעו. פרופיל הסטריאו בגדול שולט על ה-REVERB. כמה הד אתם רוצים לשמוע ונע בין מעט הד והרבה הד.

LIVE MIC PREVIEW - די מובן מאליו, נותן לכם לנסות את המיקרופון ואיך שומעים בו.

MIC SIDETONE – כמו שהזכרתי קודם, נותן לכם שליטה על עוצמת הווליום לרעשים מהסביבה שלכם שרק אתם שומעים.

העצמת הבאס והדיאלוג – גם כאן זה די מובן מאליו, נותן לכם לשלוט על עוצמת הבאס או הדיאלוג ולמעשה לתת עליהם דגש. באופן אישי, הייתי רוצה לראות כאן אפשרות לשנות אותם במנעד רחב יותר של דיוק ולא פשוט נמוך או גבוה (אי אפשר לכוון באמצע בין נמוך לגבוה למשל).

EQUALIZER – חמישה פסים שנותנים לכם לשנות כרצונכם את הסאונד אם זה באמצעות הפרופילים המוכנים מראש או באמצעות יצירת פרופיל משלכם. מהשמאלי ביותר לימני ביותר:

תדרים של 100 הרץ – שולטים על הבאס הנמוך.

תדרים של 300 הרץ – שולטים על המיד הנמוך.

תדרים של 900 הרץ – שולטים על המיד.

תדרים של 2,500 הרץ – שולטים על המיד הגבוה.

תדרים של 8,000 הרץ – שולטים על הטרבל.

VOLUME LIMITER – מגביל את העוצמה הגבוהה ביותר שניתן להגיע עם האזניות והוא פועל באופן אוטומטי. שימו לב, אם אתם רוצים לבטל את ההגבלה הזו, מציע לכם קודם להנמיך כי אם אתם עכשיו עם הווליום עד הסוף ואתם מבטלים אותה, הווליום ישתנה באופן מיידי כשהוא מגיע עד הסוף בעוצמתו.

שימוש במהלך משחקים

במשחקי FPS כמו CS:GO ו-Overwatch הצלחתי לדעת מאיפה מגיעות היריות כשהיריות נשמעות אמיתיות (לאחר ביצוע מספר שינויים בתוכנה). אבל לצערי הדבר לא עזר לי להישאר בחיים ליותר מכמה דקות.

במשחק Rocket League, הצלחתי להבחין מתי מכונית מתקרבת אליי מאחור ומאיזה צד כך שזה הציל אותי מ"דמו" הרבה פעמים.

במשחקים אחרים כמו 'עולם פתוח', הצלחתי להיכנס לאווירה ולשמוע את כל הדברים המתרחשים בין אם זה ציוצי ציפורים או צרצרים, נחלים ונהרות למיניהם ובין אם זה קרבות ומאיפה מגיעים האויבים.

אך שימו לב כי אין פרופיל אחד שמתאים לכל המשחקים. תצטרכו לבחור פרופיל אחר לכל סוג משחק. ועם זאת, בגלל שיש אפשרות לבחור בין מספר פרופילים שונים בנוסף לאפשרות לבנות בעצמכם פרופילים, הייתי אומר שהאזניות האלה מתאימות לכל סוגי המשחקים ולא רק אלה שהזכרתי כאן.

אפשרות "Headphone Share Jack"

האזניות מאפשרות לכם לחבר כל זוג אזניות נוסף (ולא רק של החברה) לפתח AUX רגיל הנמצא באזניות. השיתוף פועל מהרגע שמחברים את הזוג הנוסף כשהווליום של האזניות והאפקטים של התוכנה תקפים גם בזוג הנוסף. 

סאונד

היישר מהקופסה, האזניות מציעות סאונד המתאים יותר למשחקים, כלומר צליל בהיר יותר בכוונה בשביל משחקי FPS. במידה ותרצו לשמוע מוזיקה, תוכלו לשנות את ההגדרות בתוכנה במחשב והתוצאה דווקא די הפתיעה אותי.

בתור אחד שמעדיף צליל חם יותר (יותר באס) במוזיקה, חשבתי בהתחלה שהאזניות האלו לא יהיו בשבילי. לא היה את הפאנץ' של הבאס וטווח הצלילים הגבוה קצת השתלט. כל זה נגמר ברגע שנכנסתי לתוכנה והצלחתי לשנות את הפרופילים. הפרופיל ששמתי למעלה סיפק לי את כל הבאס שהיה חסר ללא פגיעה בטווח הצלילים הגבוה יותר. נתן לי את הפאנץ' שרציתי בלי בעיה.

אבל תוכלו לעשות זאת רק במחשב, הודות לתוכנה. אם תרצו לשמוע מהטלפון, תוכלו לשנות את הצליל רק באמצעות EQ מהטלפון. 

אך שימו לב כי ברגע שתחברו את האזניות בצורה שהיא לא דרך המכשיר ועם התוכנה, הסאונד יחזור לקדמותו.

לסיכום:

במחיר של 1,600 ש"ח, הייתי מצפה לראות הרבה דברים שלא נמצאים באזניות אחרות, ובהחלט מצאתי אותם. בין אם זאת המחשבה על המיקרופון, האפשרות להחליף רצועה או ספוגים, המכשיר הנלווה עם כל הורסטיליות שלו, שתי הסוללות ועוד. לאזניות יש הרבה מה להציע אך גם יש מקומות לשיפור. הן מאוד נוחות ועושות את העבודה כמו שצריך אבל זה לא משנה את העובדה שאלו עדיין אזניות מלפני שלוש שנים עם חומרה בהתאם. עם זאת, במידה ותשתמשו באזניות בעיקר עם המכשיר הנלווה ותחליפו בין הבטריות ללא הטענה באמצעות כבל, לא תרגישו בזה.

יתרונות:

1. נוחות, גם עם משקפיים.

2. המכשיר הנלווה.

3. שתי סוללות הניתנות להחלפה בקלות עם עשר שעות פעולה לכל אחת.

4. כל החלקים שנהרסים באופן טבעי עם הזמן, ניתנים להחלפה.

5. מגיעות עם מיקרופון מובנה שליף.

חסרונות:

1. בלוטות' 4.1 (כשהכי חדשה היא 5.2).

2. יקרות לאזניות גיימינג בנות כמעט שלוש שנים.

3. חיבור Micro USB באזניות.

4. חיבור Mini USB במכשיר הנלווה.

5. אין נרתיק לנשיאה.


מעבר לתגובות בפורום