הממיר והמגבר הנייד Ifi audio GO BLU במבחן!
חברת ifi audio הוציאה וממשיכה להוציא מגוון רחב של מגברים, ממירים ומה שביניהם בנוסף לאביזרים כמו כבלים, שנאים מיוחדים ועוד, וברוב המקרים, המוצרים מאוד איכותיים מאז שקמה בשנת 2012 ומייבאת חלקים ממדינות כמו גרמניה ויפן. מעבר לזה, הרבה מוצרים עושים שימוש במוצרים ממוחזרים, בין אם במוצר עצמו ובין אם באריזה או התוכן.
גילוי נאות, יש לי באופן אישי ממיר (ZEN DAC) ומגבר (ZEN CAN) שרכשתי בכספי, של החברה, והם עושים עבודה מעולה כך שאולי אני משוחד אבל רוב המוצרים שלהם זוכים להרבה תשבוחות ואני רק אחד מני רבים. ספוילר קטן, הדברים שהכי אהבתי בממיר והמגבר, נמצאים גם כאן ומהרגע ששמעתי שהחברה משיקה את המוצר הזה, ידעתי שאני חייב לקחת אותו לסקירה.
חברת IFI AUDIO תמיד עושה מאמץ להוסיף למכשירים אפקטים של צליל הבנויים בצורה אנלוגית (לעומת דיגיטלית או DSP) כמה שניתן וגם הפעם, למרות גודלו הקטן, ישנם אפקטים הבנויים בצורה אנלוגית.
אמרתי את זה כבר בכתבה האחרונה שלי ואגיד זאת שוב, אנשים רוצים לעבור לעולם ללא חוטים ונוחות מירבית. לכן רובם הגדול ישמע באופן כמעט בלעדי באוזניות אל-חוטיות כמו TWS או קשת. אבל (וגם את זה אמרתי בכתבה הקודמת), עם כמה שהטכנולוגיה מתקדמת, עדיין אי אפשר לחקות את האיכות עם החוט.
אבל כמובן שיש יוצאי דופן כמו במקרה היום.
במידה ואתם לא מבינים את הקונספט של אם אי אפשר לחקות את האיכות עם החוט (אולי אתחיל למכור חולצות עם הסלוגן הזה בעתיד) למה להוציא כסף על משהו שהמהות שלו זה בגדול להיות מתאם אל-חוטי, אז שבו ילדים, כי סבא טל הולך לספר לכם סיפור.
רוב מוצרי המיינסטרים האל-חוטיים של חברות כמו סוני, B&W, BOSE ועוד, אומנם איכותיים בקטגוריה שלהם, אך יותר מתמקדים על נישות כמו ביטול רעשים, עיצוב ועוד ולכן איכות הצליל לא בהכרח במקום הראשון שלהם. ברוב המקרים תוכלו להבין זאת לפי הקודקים שהמוצר שלהם מציע.
קודקי ה-BLUETOOTH היותר ידועים ומסודרים לפי הבסיסי לאיכותי יותר לפי כמות המידע שעוברת בשנייה:
*שימו לב, הראשון נמצא רק אצל אפל והוא היחידי, שאר הקודקים זמינים רק אצל אנדרואיד
-
AAC – 250 KBPS
-
SBC - 320 KBPS
-
aptX - 352 KBPS
-
aptX HD - 576 KBPS
-
LDAC - 990 KBPS
כשאני נתקל במוצר שמציע רק את השניים הראשונים, אני ישר חושב שהחברה לא רוצה להתאמץ עוד קצת ולהוסיף את אחד מהקודקים הבאים ותתתפלאו כמה פעמים אני רואה מוצרים של מעל 1000 שקלים רק עם הקודקים האלה.
מוצרים שמציעים גם את המקום השלישי והרביעי יהיו קצת יותר איכותיים אבל מוצר עם הקודק האחרון, יהיה ברוב המקרים רק בשוק המכוון לאודיופיליה (וגם יעלה ככה).
ונחזור לסיפור, אז התשובה לשאלה העיקרית כאן של "אז למה לקנות מוצר כזה במקום פשוט אוזניות אל-חוטיות מסוג כזה או אחר ולוותר בכלל על חוטים" היא כזאת, למרות שיש Bluetooth גם פה וגם באותם מוצרי מיינסטרים, במוצר המכוון לקהל האודיופילי, יהיו גם ממיר (DAC) מובנה וגם מגבר (AMP) מובנה. כך שאוזניות שבדרך כלל ישתמשו בהן רק עם מגבר וממיר שולחניים, יוכלו לזוז איתכם, במיוחד עם חיבורים מאוזנים המצליחים לספק יותר כוח לאוזניות ובאופן כללי יותר איכותי
כמובן, זה לא המוצר הראשון בקטגוריה הזו של ממירים \ מגברים ניידים ואפילו לא בקטגוריה של ממירים \ מגברים ניידים אל-חוטיים. אז למה לקנות דווקא אותו? הישארו ותגלו.
אז אחרי ההקדמה הארוכה הזאת, הנה המפרט היבש:
כפי שניתן להבין מהמפרט, למרות גודלו הקומפקטי, ifi audio ממש לא חסכה באפשרויות או באיכות.
ה-GO BLU בהשוואה לכרטיס רב קו
בקופסא תוכלו למצוא:
-
ה-GO BLU
-
כבל קצר של USB C ל-USB A
-
נרתיק
עיצוב:
נראה שחברת IFI חשבה כאן כמעט על הכל. נכון, הגוף לא בנוי כולו ממתכת אבל זה בסדר גמור כי הדבר אומר שתהיה קליטה יותר טובה (תהיתם פעם למה תמיד אומרים לא להשתמש בטלפונים בתוך מעלית? וגם כשאתם כן, הקליטה הרבה יותר גרועה? הסיבה היא כי מעליות בנויות בעיקר ממתכת, חומר חזק ודחוס ולכן האותות מהטלפון או אל הטלפון חייבים להיות מאוד חזקים בשביל להצליח. במידה ואתם רוצים לחקור יותר לעומק את העניין, מציע לכם לחפש "Faraday cage" בגוגל). נכון, אומנם במכשירים בגודל הזה הבעיה הרבה יותר זניחה, אך עדיין יהיה איבוד מידע כלשהו.
הגימור המיוחד של רצועת המתכת הבודדה שנמצאת כאן מזכיר לי מגברי וינטאג' וגלגל הווליום מזכיר לי שעון אנלוגי. יש כאן הרבה מהעיצוב הנוסטלגי שכולנו מכירים ואולי לזה IFI כיוונה, כי עם כל הדברים המודרניים שיש כאן כמו הקודקים, השבבים, החיבורים ועוד ועוד, המכשיר עדיין בנוי בצורה אנלוגית ומעבר לזה, מבודד בין המעגלים החשמליים הפנימיים כך שיש כאן שלושה מעגלים נפרדים, אחד ל-Bluetooth, אחד לממיר ועוד אחד למגבר לעומת מכשירים אחרים שכנראה יבנו מעגל אחד להכל.
יש פה עוד כל כך הרבה דברים אבל אני חייב להתקדם בסקירה.
מצבי שמיעה:
ה-GO BLU מציע לכם את האפשרות של שמיעה רגילה ולא מאוזנת עם כניסה למחבר של 3.5 מ"מ בנוסף לשמיעה מאוזנת עם כניסה למחבר בגודל 4.4 מ"מ. דבר שלא רואים כל יום במכשירים ניידים ובמיוחד בגודל הזה.
יש פה גם מספר נורות LED עם צבע מיוחד לכל אפקט (אנלוגי) בו תרצו להשתמש:
-
צהוב: XBASS
-
טורקיז: XSPACE
-
לבן: שניהם ביחד
לפעמים מורגשים יותר ולפעמים פחות, תלוי בשיר.
ואחרי כל זה, במידה ולא תרצו להשתמש במצב ה-Bluetooth, יש לכם גם אפשרות לחבר את ה-GO BLU למחשב, טלפון או כל מקור אחר באמצעות כניסת ה-USB C שלו ובכך להשתמש בו כממיר + מגבר שולחני או חוטי לכל דבר ועניין ללא צורך בהורדת דרייברים או תוכנות.
סאונד:
כנראה החוויה הכי חוטית שאפשר להגיע אליה באופן אל-חוטי.
ה-GO BLU לעומת גודלו הקטן, מצליח לספק חוויית שמיעה טובה. המרחביות שלו טובה, התמונתיות טובה והכל באופן כללי מבוצע כאן די טוב. חתימת הצליל שלו (ללא אפקטים) היא קרובה מאוד לנייטרלית, לא בהירה מדי ולא חמימה מדי ודי רכה ולא מודגשת מדי.
נכון, הוא לא יכול להתמודד עם כמה מהמגברים השולחניים היקרים יותר אך לאודיופיל המתחיל הרוצה את האפשרות של הכל מהכל או לאודיופיל שלא רוצה להסתובב עם DAP בכיס בנוסף לטלפון, הוא בהחלט עונה על הדרישות.
אחרי בדיקה עם כמה שירים ספציפיים ומעבר כל פעם מהטלפון למחשב, ההבדל בשמיעה חוטית לאל-חוטית, זניח. נכון, יש בהחלט הבדל ורק אחרי חיפוש ושמיעה ביקורתית הצלחתי למצוא אותו ועם זאת, הוא די זניח.
ה-GO BLU טיפה בהיר יותר ומודגש יותר בחיבור קווי על פני אל-חוטי. כמו כן, המרחביות גודלת באופן כמעט מזערי והתמונתיות גם היא משתפרת קצת. למעשה הכל משתפר באופן מזערי על פני חיבור אל-חוטי.
מבחינת האפקטים (אנלוגיים):
הכפתור מתחת לגלגל הווליום אחראי על:
XBass:
כמו שהשם מרמז, האפקט הזה מגביר את תגובת הבס והוא עושה זאת בצורה מעולה שלוקחת רק את הטווח הנמוך יותר ומגבירה אותו באופן כזה שכן תשימו לב אליו אך לא יותר מדי ובלי לשנות משהו בשאר הטווח כך שהצליל לא נהיה עמום יותר.
XSpace:
גם פה, השם די מסגיר את האפקט שנותן יותר מרחביות לצליל (אבל אל תצפו למרחביות כמו שנמצאת ב-ANANDA) וגם האפקט הזה, עושה את עבודתו נאמנה ומביא מרחביות שהיא לא צרה מדי אך גם לא רחבה מדי. כן שמתי לב שהצליל נהיה קצת בהיר יותר עם בס פחות מודגש אך בשביל זה נועד האפקט הבא:
שניהם:
כנראה המצב שאני הכי הרבה משתמש בו. גם המרחביות וגם הבס נשארים פה והופכים את הצליל להרבה יותר כיפי ורחב. הייתי חושב שבגלל שהאפקט השני שאחראי על המרחביות גם מפחית קצת מהבס, האפקט הראשון של הבס יגיע בצורה יותר מתונה אך לא זה העניין.
חוויה אישית:
השימוש ב-GO BLU היה די ישיר וחדור מטרה. הצלחתי להשתמש בו רק דרך אינטואיציה ולא ללמוד מדריך שלם רק בשביל להשתמש בו. המעבר בין המצבים השונים ממש לא מסובך וכשמחברים למחשב, האודיו ישר עובר אליו. הצלחתי להתרחק מעל 9 מטרים מהטלפון (במרחב פתוח) והמוזיקה המשיכה להתנגן בלי בעיות.
הודות לאפשרויות להשתמש בו גם בתור מכשיר עם ממיר ומגבר נייד וגם שולחני, בשביל לא להתחיל להתעסק עם לנתק אתת האוזניות ולחבר למגבר השולחני, אפשר לחבר את ה-GO BLU ישירות למחשב ולהמשיך עם המוזיקה דרך המחשב במקום הטלפון אך ה-GO BLU לא עוצר פה ועדיין נשאר מחובר לטלפון כך שתוכלו לשמוע את הטלפון במידה ומתנגן משהו בטלפון ולחזור ישר אחרי שהוא נגמר למחשב אך יש כאן כמה בעיות, הבעיה הראשונה כאן היא במידה ואתם שומעים שיר במחשב ונכנסים לסרטון ביוטיוב, השיר ממשיך להתנגן בלי לעצור. השנייה היא שה-GO BLU יעבור לטלפון גם אם רק קיבלתם או שלחתם הודעה וזה יכול להיות קצת מעצבן. כשאתם מחוברים גם למחשב באופן קווי וגם לטלפון באופן אל-חוטי, במידה ונכנסת שיחה, אתם ישר תעברו לטלפון ותחזרו למחשב בסיום השיחה.
מבחינת השיחות, לא הצלחתי לענות או לנתק לפני העדכון אך אחריו, הצלחתי לענות באמצעות לחיצה על הכפתור הנמצא בתוך גלגל הווליום ולנתק לאחר לחיצה על אותו כפתור למשך שנייה. הצד השני שמע אותי בצורה טובה וברורה גם כשהייתי די רחוק מהמכשיר
נראה שה-GO BLU עונה על הרבה דרישות ואפשרויות שנמצאות ברשימת המכולת (שלי לפחות). כמו שרשמתי בתחילת הסקירה, שמחתי לראות כאן כמה מהאפשרויות שאהבתי ב-ZEN CAN הפרטי שלי כמו האפקטים, הבנייה האנלוגית, החיבורים והתפלאתי איך מכשיר כל כך קטן מצליח להילחם במכשיר ששוקל כמעט פי 20 ממנו.
אמנם זה די ברור מראש אבל בגלל הגודל והקלות שלו, במידה ואתם משתמשים בו כמכשיר שולחני המשלב ממיר ומגבר, תצטרכו להצמיד אותו לשולחן אחרת הוא כל הזמן יזוז.
כמובן, הכוח ששני המכשירים מסוגלים לספק שונים לחלוטין (245 מילי וואט לעומת 1.9 וואט (המקסימום במצב מאוזן ב-32 אוהם אצל שניהם)) אבל, המכשיר נועד לספק לכם דרך לשמוע באוזניות שלכם במצב שהוא לא שולחני כך שגם כנראה פשוט תרצו לשמוע שירים כשאתם עושים דברים אחרים בין אם זה לבשל, לסדר את הבית, ללכת לקניות ועוד כשאתם רוצים להתרכז במשהו אחר מלבד המוזיקה.
דבר אחד שאני עדיין קצת תוהה לגביו, הוא הקול המגיע מהמכשיר עצמו. במידה ולוחצים פעמיים על כפתור הכיבוי \ ההפעלה, מברך אתכם קול נשי עם מבטא בריטי האומר את הקודק בו המכשיר משתמש כרגע. הקול הזה מגיע רק פה ולא ברור אם הוספה גאונית או סתם גימיק כי לא נתנו עליו מספיק דגש.
סיכום:
בהחלט מכשיר קומפקטי להפליא המכיל כל כך הרבה דברים ומבצע אותם בקלות. שמחתי לראות פה הרבה מאפיינים שנמצאים במכשירים אחרים שלהם שכמעט ולא נמצאים במכשירים מחברות אחרות.
אז נכון, באופן חוטי המכשיר הקטן הזה עובד בצורה קצת יותר טובה, אבל את זה כבר ידענו. השאלה היא עד כמה אנחנו מוכנים להתפשר על איכות הצליל עבור נוחות. אם תשאלו אותי, אגיד שאני מוכן לחיות עם ההתפשרות הקטנטנה הזאת עבור הנוחות ובמחיר הזה של 790 שקל, בהחלט יש לכם הרבה תמורה עבור המחיר, במיוחד לאנשים שצריכים עוד קצת בס או מרחביות (SOUNDSTAGE) באוזניות שלהם או אודיופילים מתחילים שלא רוצים להוציא הרבה כסף (כרגע) על ציוד ויכולים להסתפק במכשיר אחד המתאים גם לטלפון וגם למחשב.
אהבתי:
-
הבנייה הפנימית
-
האפשרויות השונות לחיבורים
-
האפקטים
-
הגודל
-
גלגל הווליום
-
מיקרופון מובנה
- אפשר לענות ולנתק ללא נגיעה בטלפון (לאחר העדכון).
לא אהבתי:
-
לפני עדכון תוכנה, בעת שמיעה במצב אל-חוטי, יש רעש סטטי כשאין מוזיקה (אחרי העדכון בקושי תרגישו בו)
-
אין אפליקציה
-
עדכון מסורבל ודורש התעסקות. אפשרי רק עם אנדרואיד.
-
הגודל (זאת לא טעות. את ה"גודל" גם אהבתי וגם לא... כפי שהסברתי תחת הכותרת של "חוויה אישית")
יבואן: צור סחר
מחיר: 790 ש"ח
אחריות: שנה אחת