AK1
חבר משקיען
- מעורבות
- 2,950
- נקודות
- 113
ניסיון ויכולת לאפיין לא אומרים שום דבר לגבי נכונות המסקנות. אתה יכול לחזור על אותן השגיאות בהאזנה ובאפיון במשך עשרות שנים.לגבי המיד - התכוונתי לחלק של המיד כלומר רק בתוך תחום התדרים של המיד. ותאמין לי, יש לי נסיון רב באפיון של מה שאני שומע. ולדעתי הצנועה יחידת מיד בודדת בקוטר 6 עד 6.5 אינץ׳ כפי ששמעתי ברמקולים של מג׳יקו מסדרת A (דגמי 3 ו-5) ומסדרת S (סדרת S5 משנת 2021) כמו גם ברמקול פוקאל סקאלה אוטופיה (שמשווק ללא שינוי מאז 2018) - איננה מספיקה לשחזור מיטבי של המיד במוסיקה סימפונית (מהלר, שוסטקוביץ׳, ברוקנר ועוד). ויש גם רמקולים עם שתיים או שלוש יחידות מיד בקוטר 5 אינץ׳ ששמעתי בשנים האחרונות שאינם מסוגלים לעמוד בעומס הסימפוני.
אין שום משמעות מיוחדת לקוטר של דרייבר. זה עניין של המתכנן איך הוא מחלק את תחומי הצלילים בין הדרייברים, ובמקרים שונים מחלקים את תחום המיד בנקודות שונות, בהנחה שבכלל יש מיד אחד. אני מבין שאתה שומע יותר נכון ויותר מדויק מהמתכנן, מהמדידות, מצוותי אוזני הזהב שחברות הרמקולים מקבלות מהם פידבקים, ומהמאזינים והמבקרים הפתאים שמשבחים את המודלים שאתה משמיץ כאן, ושאתה מעדיף את וילסון, שיש ראיות לפגמים אובייקטיביים וסובייקטיביים בהם, אבל בכל זאת...
דמות לא אהובה כאן, Amir מ-ASR, אמר שאחת הבעיות עם אודיופילים שהם שומעים כל מיני דברים, אבל אין מי/מה שיגיד להם באיזו מידה ובמה דבריהם נכונים או לא, אבל כיוון שהם שומעים מה שהם שומעים, הם גם נותנים לעצמם +A על יכולות השמיעה המופלאות שלהם.
אני מבין למה לא אוהבים אותו, ואני ממש לא מסכים עם כל מה שהוא אומר, אבל יש לו פה ושם דברי חוכמה.