wilson speakers owner-watch this

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,951
נקודות
113
לגבי המיד - התכוונתי לחלק של המיד כלומר רק בתוך תחום התדרים של המיד. ותאמין לי, יש לי נסיון רב באפיון של מה שאני שומע. ולדעתי הצנועה יחידת מיד בודדת בקוטר 6 עד 6.5 אינץ׳ כפי ששמעתי ברמקולים של מג׳יקו מסדרת A (דגמי 3 ו-5) ומסדרת S (סדרת S5 משנת 2021) כמו גם ברמקול פוקאל סקאלה אוטופיה (שמשווק ללא שינוי מאז 2018) - איננה מספיקה לשחזור מיטבי של המיד במוסיקה סימפונית (מהלר, שוסטקוביץ׳, ברוקנר ועוד). ויש גם רמקולים עם שתיים או שלוש יחידות מיד בקוטר 5 אינץ׳ ששמעתי בשנים האחרונות שאינם מסוגלים לעמוד בעומס הסימפוני.
ניסיון ויכולת לאפיין לא אומרים שום דבר לגבי נכונות המסקנות. אתה יכול לחזור על אותן השגיאות בהאזנה ובאפיון במשך עשרות שנים.

אין שום משמעות מיוחדת לקוטר של דרייבר. זה עניין של המתכנן איך הוא מחלק את תחומי הצלילים בין הדרייברים, ובמקרים שונים מחלקים את תחום המיד בנקודות שונות, בהנחה שבכלל יש מיד אחד. אני מבין שאתה שומע יותר נכון ויותר מדויק מהמתכנן, מהמדידות, מצוותי אוזני הזהב שחברות הרמקולים מקבלות מהם פידבקים, ומהמאזינים והמבקרים הפתאים שמשבחים את המודלים שאתה משמיץ כאן, ושאתה מעדיף את וילסון, שיש ראיות לפגמים אובייקטיביים וסובייקטיביים בהם, אבל בכל זאת...

דמות לא אהובה כאן, Amir מ-ASR, אמר שאחת הבעיות עם אודיופילים שהם שומעים כל מיני דברים, אבל אין מי/מה שיגיד להם באיזו מידה ובמה דבריהם נכונים או לא, אבל כיוון שהם שומעים מה שהם שומעים, הם גם נותנים לעצמם +A על יכולות השמיעה המופלאות שלהם.

אני מבין למה לא אוהבים אותו, ואני ממש לא מסכים עם כל מה שהוא אומר, אבל יש לו פה ושם דברי חוכמה.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,144
נקודות
113
פה אנחנו חלוקים .
לדעתי תקף לכל תחום .
מכירות אף פעם לא מצביעות על איכות קצה .
זה הרבה יותר תלוי בשיווק / אינטרסים וכו מאשר איכות המוצר עצמו .
שיווק זה הכל ( ממש כמעט הכל ) מבחינת מכירות .
מכירות הן אינדיקציה עקיפה למוניטין, ומוניטין נצבר על ידי מוצרים איכותיים המבססים את עצמם או על ידי מותג חזק.

רן לוי

אוהב את התחום
מעורבות
305
נקודות
63
גם בסדרת M באף אחד מהרמקולים אין יחידת מיד של 7".
למעט ה M7 לכולם יחידה בקוטר 6". חושב שה- M7, M6 או ה- M9 מתקשים להחזיק עומס של סימפונית ? :)
מכיוון שלא שמעתי מעולם דגם של מג׳יקו מסדרת M, ממש אינני יודע את התשובה. אשמח מאוד לשמוע דגם רצפתי של מג׳יקו מסדרת M ורק לאחר מכן אוכל לומר או לכתוב את דעתי. אף פעם אני לא מחווה דעה על מוצר בתחום ההיי אנד שלא שמעתי. זה כלל התנהגות בסיסי.

רן לוי

אוהב את התחום
מעורבות
305
נקודות
63
ניסיון ויכולת לאפיין לא אומרים שום דבר לגבי נכונות המסקנות. אתה יכול לחזור על אותן השגיאות בהאזנה ובאפיון במשך עשרות שנים.

אין שום משמעות מיוחדת לקוטר של דרייבר. זה עניין של המתכנן איך הוא מחלק את תחומי הצלילים בין הדרייברים, ובמקרים שונים מחלקים את תחום המיד בנקודות שונות, בהנחה שבכלל יש מיד אחד. אני מבין שאתה שומע יותר נכון ויותר מדויק מהמתכנן, מהמדידות, מצוותי אוזני הזהב שחברות הרמקולים מקבלות מהם פידבקים, ומהמאזינים והמבקרים הפתאים שמשבחים את המודלים שאתה משמיץ כאן, ושאתה מעדיף את וילסון, שיש ראיות לפגמים אובייקטיביים וסובייקטיביים בהם, אבל בכל זאת...

דמות לא אהובה כאן, Amir מ-ASR, אמר שאחת הבעיות עם אודיופילים שהם שומעים כל מיני דברים, אבל אין מי/מה שיגיד להם באיזו מידה ובמה דבריהם נכונים או לא, אבל כיוון שהם שומעים מה שהם שומעים, הם גם נותנים לעצמם +A על יכולות השמיעה המופלאות שלהם.

אני מבין למה לא אוהבים אותו, ואני ממש לא מסכים עם כל מה שהוא אומר, אבל יש לו פה ושם דברי חוכמה.
מר קסנר. אני לא משמיץ דגמים או חברות, אני כותב את דעתי שמסתמכת על האזנה לרמקולים שעליהם אני כותב. ולדעתי, יש בהחלט משמעות מיוחדת לקוטר של דרייבר מיד בודד ברמקול בשחזור המיד במוסיקה קלאסית סימפונית. ולגבי מה ששומעים אחרים, אני כותב את דעתי רק על מה שאני שומע. כל אחד אחר זכאי לדעתו בדיוק כמוני. אין בפורום הזה שום סוג של היררכיה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,951
נקודות
113
מכירות הן אינדיקציה עקיפה למוניטין, ומוניטין נצבר על ידי מוצרים איכותיים המבססים את עצמם או על ידי מותג חזק.
מכירות יכולות להיות אינדיקציה למשהו רק אם הן ידועות, אבל האם ידוע למישהו כמה כל מותג מוכר?

מוניטין הוא חיה מופשטת, שמורכבת מהתרשמויות של אנשים, ואולי בעצם בכלל מהתרשמות של אנשים מאיך שאחרים מתרשמים. ההתרשמויות תלויות בהרבה גורמים, כנראה בראשו ובראשונה בשיווק, וגם בביקורות של מומחים למיניהם, בעבר רק במגזינים יוקרתיים, וכיום גם כל מיני דמויות אינטרנטיות, ובעצם יש עניין של מוניטין גם למבקרים עצמם. בנוסף, אנשים בעלי יכולת כתיבה יכולים לכתוב ביקורת בפורום מכובד, ולהשפיע על ההתרשמות של הרבה קוראים, כלומר על המוניטין.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,951
נקודות
113
מר קסנר. אני לא משמיץ דגמים או חברות, אני כותב את דעתי שמסתמכת על האזנה לרמקולים שעליהם אני כותב. ולדעתי, יש בהחלט משמעות מיוחדת לקוטר של דרייבר מיד בודד ברמקול בשחזור המיד במוסיקה קלאסית סימפונית. ולגבי מה ששומעים אחרים, אני כותב את דעתי רק על מה שאני שומע. כל אחד אחר זכאי לדעתו בדיוק כמוני. אין בפורום הזה שום סוג של היררכיה.
זכותך לכתוב מה שאתה רוצה, כולל לומר דברים שליליים על מותגים שאתה לא אוהב, ולטעון בצדק מסוים שזו לא "השמצה", אז לא אתווכח איתך על תיאור חוות הדעת שלך על מג'יקו ופוקאל. אבל נראה לי שמה שקורה הוא שאתה אולי שומע כל מיני דברים, אבל מייחס אותם לאספקטים טכניים שאתה לא באמת מבין את משמעויותיהם, כולל ערבוב בין תחומים שאינם שייכים זה לזה, כמו חומרי בנייה של כלי נגינה לעומת תיבות רמקולים, וטוען טענות שגויות בעליל בביטחון מוחלט.

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,201
נקודות
113
זאת אומרת לגישתך - חברה. שמוכרת הרבה - כנראה שהמוצרים לה טובים יותר מחברה שמוכרת פחות .

הבנתי נכון ?

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
238
נקודות
63
גיא , אני לא חושב שיש קשר בין המוניטין למכירות. נראה לי שפשוט הם מצויינים בשיווק.
דווקא מבחינת מוניטין היו הרבה בעיות עם רמקולי העבר של החברה שהתחילו להיסדק-בעיה ידועה בכל דגמי הwatt/puppy ובדגמים נוספים. אני הכרתי באופן אישי שתי system 6 שראיתי שהדבקות התיבות נסדקו. הייתי בעבר בעלים של CUBB 1 שעבר צביעה להבנתי לתיקון סדקים כמו גם פגמים אסטתיים. אינני חושב שמוצרי החברה מציגים ערך גבוה לכסף היום למרות שבעבר לא חשבתי כך(הרי רכשתי זוג מתוצרת החברה). ככל הנראה צריך לחוות את הבעיות בכדי להבין שמשהו לא בסדר.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,951
נקודות
113
ועוד יתרון עצום בתחום המיד במוסיקה קלאסית לרמקולים של וילסון אודיו, וגם זה עניין של בחירת יחידות מיד. רוב הדגמים הרצפתיים שלהם (פרט לסברינה לדורותיה) כוללים יחידת מיד אחת לפחות בקוטר 7 אינץ׳. זה בדיוק הגודל הנכון כדי שרמקול דינמי יוכל להפיק בצורה האמיתית את מלוא רוחב היריעה של תזמורת סימפונית או פילהרמונית בסימפוניות מורכבות שבהן מנגנים עשרות רבות של כלים. לדעתי, ולא רק לדעתי, יחידת מיד בודדת ברמקול בקוטר של פחות מ-7 אינץ׳ לא ״מחזיקה״ את העומס הסימפוני ופשוט קורסת. כך הרגשתי כששמעתי דגמים של מג׳יקו מסדרות A ו-S, כך הרגשתי כששמעתי רמקולים של פוקאל מסדרת אוטופיה כמו דגם סקאלה. דגם סטלה אוטופיה של פוקאל שיש לו שתי יחידות מיד בקוטר של 6.5 אינץ׳ כל אחת, פותר מצויין את הבעייה הזו.
חוצמזה:
  1. לא נראה לי שיש משהו מיוחד ב"עומס הסימפוני" בתחום המיד. כל מה שקורה הוא שגלי הקול מכל הכלים והקולות מסתכמים ליד כל אוזן או מיקרופון לגל קול רגיל לחלוטין, שניתן לפירוק לסכום של סינוסים וקוסינוסים, שמתוכם אנשים יכולים לשמוע עד לסביבות 20 קה"צ.

2. אם כבר, המשמעות של "עומס תזמורתי" מתבטאת בכך שיש צורך לייצר במערכת הביתית את העוצמות בכל טווח התדרים, לא רק במיד -- ומבין אלה, הבעייתיים במיוחד הם דווקא הבאסים ולא המיד -- וגם לייצר במה/נפח מתאימים.

3. כפי שאמר מיודענו החכם Floyd E. Toole, באודיו, רוב הסיכויים שמה שאתה מאמין בו הוא מה שתשמע. בהינתן שאתה מאמין בשטות הזו של מספר הקסם "7, זה מה שאתה אכן שומע. מה שחשוב במיוחד – תיזהר מ-"13, כי זה מביא מזל רע.

4. אני מוכן להמר שבהאזנה double blind לא תדע להצביע על הרמקולים עם דרייבר מיד של "7 לעומת כל קוטר אחר. גם בכלל לא בטוח שתעדיף ווילסונים על אלה שאמרת שהם לא ״מחזיקים״ את "העומס הסימפוני" ופשוט קורסים.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
737
נקודות
113
אני חושב שהדגש בדיון צריך להיות על הביקורות והמבקרים ה" מקצועיים" בעיתונות של התחום שאנו אוהבים. שהרי גם כאן בדיון , חובבי המותג מודים כי היה משהו במוצר שהיה ראוי להחלפה או עידון או טיפול. והנה, בזמן אמת כל המבקרים " עפו" על הדגמים.

טעם אישי כזה או אחר של קונה זה עניין אחד, אבל שהיועצים והמבקרים שאמורים לייצג ולשמור על סטנדרט גבוה ואובייקטיבי לא עמדו על המוגבלויות ביתר שאת...זה מלמד הרבה הרבה.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,144
נקודות
113
גיא , אני לא חושב שיש קשר בין המוניטין למכירות. נראה לי שפשוט הם מצויינים בשיווק.
דווקא מבחינת מוניטין היו הרבה בעיות עם רמקולי העבר של החברה שהתחילו להיסדק-בעיה ידועה בכל דגמי הwatt/puppy ובדגמים נוספים. אני הכרתי באופן אישי שתי system 6 שראיתי שהדבקות התיבות נסדקו. הייתי בעבר בעלים של CUBB 1 שעבר צביעה להבנתי לתיקון סדקים כמו גם פגמים אסטתיים. אינני חושב שמוצרי החברה מציגים ערך גבוה לכסף היום למרות שבעבר לא חשבתי כך(הרי רכשתי זוג מתוצרת החברה). ככל הנראה צריך לחוות את הבעיות בכדי להבין שמשהו לא בסדר.
רונן, גם אתה מפספס את המילה בעקיפין……?

וילסון אודיו, נחשבת לאחת החברות המובילות בשוק האודיו הגבוה. מוניטין החברה נבנה על עיצובי הרמקולים של וילסון האב ותרמו משמעותית להצלחתה המסחרית ולמכירות גבוהות, מכירות אלו חיזקו את מעמדה והביאו לחברה תשומת לב רחבה מצד קהילת האודיופילים בעולם, דבר שהעצים עוד את המוניטין של החברה.

מנגד, המוניטין שצברה החברה הוביל לקהל לקוחות נאמן שרואה במותג סמל לאיכות ולחדשנות, ולעיתים רוכש את המוצרים מתוך אמון במותג, גם בלי לבצע השוואות מקיפות עם מתחרים.

למעשה, נוצרה כאן מערכת יחסים דו-כיוונית: מכירות גבוהות חיזקו את המוניטין, והמוניטין תרם להמשך הצלחת המכירות.

נערך לאחרונה ב:

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,144
נקודות
113
מכיוון שלא שמעתי מעולם דגם של מג׳יקו מסדרת M, ממש אינני יודע את התשובה. אשמח מאוד לשמוע דגם רצפתי של מג׳יקו מסדרת M ורק לאחר מכן אוכל לומר או לכתוב את דעתי. אף פעם אני לא מחווה דעה על מוצר בתחום ההיי אנד שלא שמעתי. זה כלל התנהגות בסיסי.
בתור אחד ששמע מספר פעמים M6 במגוון רחב של סגנונות אני יכול להרגיע אותך, גם ה- S5 החדש מסוגל לנגן מוזיקה סימפונית בעוצמה ללא קושי.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,951
נקודות
113
אני חושב שהדגש בדיון צריך להיות על הביקורות והמבקרים ה" מקצועיים" בעיתונות של התחום שאנו אוהבים. שהרי גם כאן בדיון , חובבי המותג מודים כי היה משהו במוצר שהיה ראוי להחלפה או עידון או טיפול. והנה, בזמן אמת כל המבקרים " עפו" על הדגמים.

טעם אישי כזה או אחר של קונה זה עניין אחד, אבל שהיועצים והמבקרים שאמורים לייצג ולשמור על סטנדרט גבוה ואובייקטיבי לא עמדו על המוגבלויות ביתר שאת...זה מלמד הרבה הרבה.
זו נקודה אחת ספציפית, שהרגע אמרת אותה, ופחות או יותר מיצית את מה שיש לומר בנושא הספציפי הזה.

למה לדעתך הנקודה הזו, משמעותית ככל שתהיה, צריכה להיות הדגש העיקרי של כל הדיון עבור כל המשתתפים?

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
737
נקודות
113
זו נקודה אחת ספציפית, שהרגע אמרת אותה, ופחות או יותר מיצית את מה שיש לומר בנושא הספציפי הזה.

למה לדעתך הנקודה הזו, משמעותית ככל שתהיה, צריכה להיות הדגש העיקרי של כל הדיון עבור כל המשתתפים?
כי זו נקודה שיכולה לעזור,להבין קדימה ולתת זוית חשיבה רחבה על עוד מוצרים ולא רק חברה כזאת או אחרת.

כי אין לי רצון להתמקד בחברה אחת ולהרוס לאנשים מכירה קנייה ואו תחושת גאוות בעלות.

כי לא שמעתי את כלל מוצרי החברה למעט אחד, שלא גרם להתאהב בה .

כי יש נפקא מינה גם עקרוני פילוסופי וגם מעשי.

וגם אני מחוייב למה שמעניין אותי האמת.

למה לדעתך מוסיקה קלאסית ושחזור מוסיקה קלאסית אמור לעניין מישהו כאן, אגב?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,951
נקודות
113
כי זו נקודה שיכולה לעזור,להבין קדימה ולתת זוית חשיבה רחבה על עוד מוצרים ולא רק חברה כזאת או אחרת.
בסדר, אמרת את זה, נכון, מיצית.

כי אין לי רצון להתמקד בחברה אחת ולהרוס לאנשים מכירה קנייה ואו תחושת גאוות בעלות.

כי לא שמעתי את כלל מוצרי החברה למעט אחד, שלא גרם להתאהב בה .

כי יש נפקא מינה גם עקרוני פילוסופי וגם מעשי.

וגם אני מחוייב למה שמעניין אותי האמת.
בכל אלה אתה מתייחס לחלקך בדיון ולמניעים שלך, אבל למה אתה מנסה להכתיב לכל המשתתפים האחרים בדיון מה צריך להיות הדגש שלהם?

למה לדעתך מוסיקה קלאסית ושחזור מוסיקה קלאסית אמור לעניין מישהו כאן, אגב?
למה אתה שואל אותי את השאלה הזו? לא אני העליתי את הנושא. רק הגבתי למי שכן.

זה מעניין את מי שמעניין אותו, ולא מעניין את מי שלא. יש לזה משמעות לגבי דיוק ההשמעה של מוזיקה אקוסטית, אבל מי שמעניין אותו רק ג'אז אקוסטי, למשל, לא חייב להתעניין בפילטר של ההסתכלות דרך מוזיקה קלאסית.

יש כאן לא מעטים שחושבים שמערכת צריכה להיות מדויקת והיי-פידליטי כערך בפני עצמו. אם כבר, אני במיעוט שחושב שאם מישהו לא מאזין למוזיקה אקוסטית, היי-פידליטי לא חייב לעניין אותו בכלל, ובטח לא ספציפית מוזיקה קלאסית.

כך שאני באופן מובהק ומוצהר ממש לא מנסה לכפות על אף אחד להתעניין באף אספקט של מוזיקה קלאסית, לא מבחינת סאונד ולא מבחינת המוזיקה עצמה.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
737
נקודות
113
זה מעניין את מי שמעניין אותו, ולא מעניין את מי שלא
ענית בעצמך לשאילתא אליי. תודה.
בכל אלה אתה מתייחס לחלקך בדיון ולמניעים שלך, אבל למה אתה מנסה להכתיב לכל המשתתפים האחרים בדיון מה צריך להיות הדגש שלהם?
אני לא מכתיב כלום, מי שרוצה יגיב לעניין ומי שלא לא. כמוך. הרבה פעמים שכתבתי לחלל הריק.
והנה אני מבין שהתייחסת לביטוי שלי " אני חושב שהדגש צריך להיות..." ומזה עשית לימונדה.

ת

ס

ל

ח

ל
י

ש
א
נ
י

ל
א

כ
ו
ת
ב

ת
ג
ו
ב
ו
ת

א
ר
ו
כ
ו
ת

ו
מ
ו
ג
ז
מ
ו
ת

כ
מ
ו
ך.

באמת
מתנצל
.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,951
נקודות
113
ענית בעצמך לשאילתא אליי. תודה.
ברור, התכוונתי לענות בעצמי לשאלה שלך, וגם פירטתי מעבר לטריוויאלי.

אני לא מכתיב כלום, מי שרוצה יגיב לעניין ומי שלא לא. כמוך. הרבה פעמים שכתבתי לחלל הריק.
והנה אני מבין שהתייחסת לביטוי שלי " אני חושב שהדגש צריך להיות..." ומזה עשית לימונדה.
זו לא לימונדה ולא מלפפון חמוץ. התייחסתי ל"אני חושב שהדגש בדיון צריך להיות על" כפשוטו. האם אני צריך להתנצל או להסביר למה זה רלוונטי להתייחס לדברים הנכתבים כפשוטם?

ת

ס

ל

ח

ל
י

ש
א
נ
י

ל
א

כ
ו
ת
ב

ת
ג
ו
ב
ו
ת

א
ר
ו
כ
ו
ת

ו
מ
ו
ג
ז
מ
ו
ת

כ
מ
ו
ך.

באמת
מתנצל
.
אני מבין שזה ניסיון להומור... קצת קלוש ומרווח/מרוח, לא באמת מצחיק. אולי זה כן משעשע בעלי חוש חמור שונה משלי.

חוצמזה, מי בכלל ביקש ממך לכתוב תשובות ארוכות?? בטח לא אני.

נערך לאחרונה ב:

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,201
נקודות
113

המדידות היו נגישות לכולם .
לא כל מבקר מבין במדידות או שאיכפת לו מהן .או שניהם יחד .
תפקיד הלקוח / חובב להבין וללמוד במידה וזה חשוב לו .
לא חושב שאפשר לבוא בתלונות למשהו שלא טרחת ללמוד .

אתה תמצא הרבה מבקרים נחשבים בקהילה האודיופילית שהענין לא מעניין אותם בשום צורה .
זכותם .

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור