אפשר להתפלפל ולהתפלסף שעות וימים, אני רק מקווה שאין ויכוח על דבר אחד בסיסי ומרכזי באודיו: אין תחליף להשוואה ולהאזנה באוזניים.
משעה שכך, אפשר להתייחס לאילוצים הרבים, שמקשים על השוואות בבית וכו'. אפשר להתייחס לתהליכי הסקת מסקנות מתוחכמים יותר או פחות על סמך קריאה, שיחות עם חברים ועוד אינסוף אפשרויות.
עדיין, בשורה התחתונה, תמיד עדיף להשוות ראש בראש, בבית, מכשיר מול מכשיר, רמקול מול רמקול, כבל מול כבל וכך לקבל את ההחלטות. מי שלא עושה את זה, מכל סיבה שהיא - מוצדקת יותר או פחות - מתפשר, לוקח סיכון ובהכרח מפסיד את האפשרות לקבל החלטה מושכלת יותר.
כשאני עמדתי לרכוש לפני כמה שנים טובות את ה CDP הנוכחי שלי, הצלחתי למלא את הסלון ב 10 מכשירים בערך, בעת ובעונה אחת (!). תארו לכם 10 ארגזים, 10 מכשירים, שעולים זה מול זה להשוואות ראש בראש.
רק לאחר אינסוף השוואות בבית בחרתי בנגן שמבחינתי עלה על כולם וניצח בכמה סבבים מכשירים מצוינים אחרים. גם האישה והבנות צורפו לחוויה והתבקשו לציין מה נשמע לאוזניהן טוב יותר. אחד הלקחים הכי חשובים שהיו לי - כמה מכשירם מיצרנים מאוד ידועים,עם מראה מרשים, איכות בנייה מצוינת (לפחות חיצונית) ולא מעט שבחים במגזנים (שמן הסתם קיבלו בתמורה עמודי פרסום) נפסלו בכמה סבבים של מבחן ראש בראש.
כשרכשתי את המגבר הנוכחי שלי, השוותי אותו לעוד שלושה או ארבעה מכשירים שונים, בכמה תצורות (שפופרות מול טרנזס'. משולב מול מגבר וקדם). הכל אצלי בבית.
ברור לי שבמקרה של רמקולים למשל, זה כמעט בלתי אפשרי. גם במקרה של ציוד שלא הגיע עדיין להדגמות בארץ. בכל יתר המקרים זה תלוי בהתעקשות ובנחישות של האודיופיל. תרצו מאוד ותתאמצו - תוכלו לשמוע ואפילו להשוות ציוד אלקטרוני בבית. מי שלא עושה את זה מפסיד ביג טיים לדעתי.
אני מהמר שאם פותח השרשור (ברכות על הרכישה החדשה
) היה עושה השוואה בבית עם עוד מכשיר - או שניים- או שלושה, ברמות מחיר דומות, הוא היה לכל הפחות מחזק את טעמו במכשיר שרכש, מחדד את יתונותיו וחסרונותיו (אין מכשיר ללא חסרונות) ולומד קצת יותר על ההיצע בשוק. בצד השני של הסקאלה, הוא לכל היותר אולי היה בוחר בכלל בנגן אחר, שמתאים יותר לטעמו ולהעדפותיו. מי יודע....
עצתי לכם: 1. אל תמהרו. קחו את הזמן, תרגלו נשימות. תתאפקו עוד קצת. 2. כמה שיותר השוואות, גם אצל היבואן ובטח בבית, יובילו אותכם לחידוד הטעם ולהחלטות מושכלות. עדיף לדעתי.