Unison Research CD Uno - מבחן עצמי, או מדוע בחרתי בו.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
יופי של ביקור, תודה על כך
תתחדש והרבה שעות של מוזיקה קסומה

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
תתחדש.מאחל לך הנאה מהרכישה.
ואנאלוג זו כפירה..?תחשוב חיובי :)

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
תתחדש.מאחל לך הנאה מהרכישה.
ואנאלוג זו כפירה..?תחשוב חיובי :)

תודה רבה על האיחולים :אצבע מורמת
החוויה שלי עם אודיו אנלוגי הסתיימה אי שם בגיל 15 או 16 (אי שם באמצע שנות השמונים) עד אז שרטתי מספיק תקליטים :confused:
מרגע שקיבלתי את הקומפקט הראשון התאהבתי במכשיר שלא זקוק שאקרב אליו מחט :p

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113
תודה רבה על האיחולים :אצבע מורמת
החוויה שלי עם אודיו אנלוגי הסתיימה אי שם בגיל 15 או 16 (אי שם באמצע שנות השמונים) עד אז שרטתי מספיק תקליטים :confused:
מרגע שקיבלתי את הקומפקט הראשון התאהבתי במכשיר שלא זקוק שאקרב אליו מחט :p

לכל אחד יש את הבייבי שלו.. יש כאלה שלא יחליפו את הפטיפון בשום נגן אחר.
ויש כאלה שמבחינתם אין תחליף לקומפקט איכותי.
ולבסוף... יהיו כאלה שיעדיפו סטרימר אודיו איכותי.. שינגן להם את שלל הפורמטים ובתוכם DSD

jabareen

חבר משקיען
מעורבות
194
נקודות
43
חשבתי על ה CEC אבל חיפשתי חתימת צליל שונה מזו המאפיינת את הנגן.
חשבת עליו, לא שמעת אותו ופסלת אותו.

נראה לי ששמעת אותו דרך ביקורות.

מוזר איך מקבלים החלטות מבלי לבדוק!

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
חאלד
מה הפסול בזה.
הסתמך על דעת אחרים(כנראה רבים)
exupgh12 תתחדש :בעד:

למה

חבר משקיען
מעורבות
839
נקודות
113
גם אני מסכים עם חאלד אבל תמיד מעדיף לפרגן במקום להעביר ביקורת כי זה גורם לויכוחים מיותרים. אותו שרשור באתר המקביל הפך לזירת קרב . האם אנחנו רוצים את זה כאן ???

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113

נורא פשוט.

קוראים קוראים וקוראים. משווים את הביקורות לכאלה שמחזיקים במכשיר ומגיעים למסקנות די קרובות למה שאתה תרגיש אצלך.

למשל אני לא אקנה סולושיין. למה? משום שכולם טוענים עליו משהו שלא בא לי עליו - אנליטי.
גם לא אקנה רמקולים של סרווין ווגה. למה? כי הם בומיים. ולא, לא שמעתי אותו. אז למה החלטתי? כי כולם חושבים ככה.

אפוס הם רמקולים שיתפסו בעיני רוב רובה של חובבי האודיו למוסיקלי ומעודן יותר מפוקאל למשל. יצא לי לבדוק את שניהם - זה נכון.

כלומר: מידע הקיים בפורומים ובכתבות יכול לסדר לך אחלה למינציה אם אתה יודע לבחון אותו נכון.

jabareen

חבר משקיען
מעורבות
194
נקודות
43
חאלד
מה הפסול בזה.
הסתמך על דעת אחרים(כנראה רבים)
exupgh12 תתחדש :בעד:
פיני, אני לא פסלתי הגישה שלו (זכותו לבחור בכל דרך שהיא מתאימה לו) אבל הופתעתי לכן כתבתי מוזר.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
לא מפתיע בכלל. כולנו עושים למינציה כל הזמן. שוללים המון בלי לשמוע בזכות המידע ברשת.

jabareen

חבר משקיען
מעורבות
194
נקודות
43
נורא פשוט.

קוראים קוראים וקוראים. משווים את הביקורות לכאלה שמחזיקים במכשיר ומגיעים למסקנות די קרובות למה שאתה תרגיש אצלך.

למשל אני לא אקנה סולושיין. למה? משום שכולם טוענים עליו משהו שלא בא לי עליו - אנליטי.
גם לא אקנה רמקולים של סרווין ווגה. למה? כי הם בומיים. ולא, לא שמעתי אותו. אז למה החלטתי? כי כולם חושבים ככה.

אפוס הם רמקולים שיתפסו בעיני רוב רובה של חובבי האודיו למוסיקלי ומעודן יותר מפוקאל למשל. יצא לי לבדוק את שניהם - זה נכון.

כלומר: מידע הקיים בפורומים ובכתבות יכול לסדר לך אחלה למינציה אם אתה יודע לבחון אותו נכון.
הגישה שאתה מתאר אינה נכונה לפחות לי מסיבה פשוטה.

לפני ששה חודשים קניתי רמקולים מדפיים dynaudio contour s1.4 le.

הרבה אנשים דיווחו בפורומים בחו"ל שהרמקול הזה יש לו קצת בומיות ובס כבד. בהתחלה לפני הזמנת הרמקולים פחדתי מזה אבל התברר שהכל שטות מוחלטת. למה? ברגע שקיבלתי אותם ועד היום שומע אותם ונהנה מהם ואין שום דבר על מה שדיווחו בומיות ובס כבד.

המסקנה שלי, כנראה הם חיברו את הרמקולים למגברים חלשים ולא איכותיים ובגלל זה התקבלה התוצאה שהם דיווחו עליה.

לא לדבר על אקוסטיקת החדר שזה דבר מכריע מאד. מכיוון שאינני מכיר הסביבה שלהם אבל לפחות אני מכיר החדר שלי שהוא מאד בעייתי מבחינה אקוסטית (חדר מרובע) אך הצלחתי לתקן אותו ועדיין צריך עוד טיפול.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113

הניסיון מלמד אותך בחיים איך לסנן, ביקורות חוזרות ונישנות המתארות את הדברים הם כלי מצויין.

דוגמה, האם אדם צריך לאכול חרא בעצמו כדי לדעת שזה לא הולך להיות טעים?
כמדומני שלא.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
הגישה שאתה מתאר אינה נכונה לפחות לי מסיבה פשוטה.

לפני ששה חודשים קניתי רמקולים מדפיים dynaudio contour s1.4 le.

הרבה אנשים דיווחו בפורומים בחו"ל שהרמקול הזה יש לו קצת בומיות ובס כבד. בהתחלה לפני הזמנת הרמקולים פחדתי מזה אבל התברר שהכל שטות מוחלטת. למה? ברגע שקיבלתי אותם ועד היום שומע אותם ונהנה מהם ואין שום דבר על מה שדיווחו בומיות ובס כבד.

המסקנה שלי, כנראה הם חיברו את הרמקולים למגברים חלשים ולא איכותיים ובגלל זה התקבלה התוצאה שהם דיווחו עליה.

לא לדבר על אקוסטיקת החדר שזה דבר מכריע מאד. מכיוון שאינני מכיר הסביבה שלהם אבל לפחות אני מכיר החדר שלי שהוא מאד בעייתי מבחינה אקוסטית (חדר מרובע) אך הצלחתי לתקן אותו ועדיין צריך עוד טיפול.

הדגשתי חלק ממה שכתבת. השימוש במילה ״כנראה״ באיך שחיברו את הרמקול זו בדיוק הטעות שלך. ואם הזמנת בחשש רמקול שדווחו עליו הפרטים הללו אז זו קניה לא נכונה שבסוף הפכה לנכונה בפוקס. וכל כך למה? כי כאן היה הימור מוחלט ואפילו טיפשי. הימרת על זה שהם טועים, הימרת על זה שהם משתמשים בהגברה לא נכונה ש״כנראה״ השתמשו בה בכלל.

השאלה היא אם היית רוכש אותם כשמי שטוען שהם כך או כאחרת משתמש במגבר מפלצת ואיכותי במיוחד והחלל שלו מטופל. או כזה שמשתמש במגבר איכותי במיוחד עם חלל דומה לשלך. ואם לא, איך תדע אם כל ההימור שלך הוא על ״כנראה״?

מנסיון רב, רב מאוד, השוואת ביקורות רשמיות עם דיעות שונות של משתמשים מסדר לך אחלה רפרנס. כשאתה מכיר את הכתב, ויודע מה הוא אוהב/לא אוהב ומתאים את עצמך אליו, מגבה את הביקורת עם דיעות שונות של גולשים, אתה די מסודר.

וזה מוביל אותי לסוף. שם הדגשתי את המשפט האחרון שלך. הוא זה שמסביר שהם כנראה לא ממש טעו. אני גם מכיר את הרמקול הזה. אני חושב שהוא רמקול מעולה אך באמת סובל מבס מודגש - לא בומי אומנם, אבל מודגש.

jabareen

חבר משקיען
מעורבות
194
נקודות
43
הדגשתי חלק ממה שכתבת. השימוש במילה ״כנראה״ באיך שחיברו את הרמקול זו בדיוק הטעות שלך. ואם הזמנת בחשש רמקול שדווחו עליו הפרטים הללו אז זו קניה לא נכונה שבסוף הפכה לנכונה בפוקס. וכל כך למה? כי כאן היה הימור מוחלט ואפילו טיפשי. הימרת על זה שהם טועים, הימרת על זה שהם משתמשים בהגברה לא נכונה ש״כנראה״ השתמשו בה בכלל.

השאלה היא אם היית רוכש אותם כשמי שטוען שהם כך או כאחרת משתמש במגבר מפלצת ואיכותי במיוחד והחלל שלו מטופל. או כזה שמשתמש במגבר איכותי במיוחד עם חלל דומה לשלך. ואם לא, איך תדע אם כל ההימור שלך הוא על ״כנראה״?

מנסיון רב, רב מאוד, השוואת ביקורות רשמיות עם דיעות שונות של משתמשים מסדר לך אחלה רפרנס. כשאתה מכיר את הכתב, ויודע מה הוא אוהב/לא אוהב ומתאים את עצמך אליו, מגבה את הביקורת עם דיעות שונות של גולשים, אתה די מסודר.

וזה מוביל אותי לסוף. שם הדגשתי את המשפט האחרון שלך. הוא זה שמסביר שהם כנראה לא ממש טעו. אני גם מכיר את הרמקול הזה. אני חושב שהוא רמקול מעולה אך באמת סובל מבס מודגש - לא בומי אומנם, אבל מודגש.
אז שוב אתה טועה בגדול ומבלי לדעת הנסיבות איך קניתי הרמקול ועל מי סמכתי?.

1- קניתי הרמקול על סמך אח שלי. הוא שמע ובחן אותו, אהב וקנה לי.
ז"א לא הסתמכתי על הביקורות המטופשות שאתה טוען שעשיתי מהלך טיפשי. אז הניתוח שלך חדל מלהתקיים ולא מחזיק כלום.

2- מוכיח לי שאתה לא מכיר הרמקולים בכלל. הוא לא בומי ואין לו בס מודגש בכלל. רק צריך מגבר איכותי שיודע לשלוט בו.
ידוע שרמקולים של דינאודיו צריכים הגברה איכותית וחזקה ולמזלי יש לי את זה.

jabareen

חבר משקיען
מעורבות
194
נקודות
43
הניסיון מלמד אותך בחיים איך לסנן, ביקורות חוזרות ונישנות המתארות את הדברים הם כלי מצויין.

דוגמה, האם אדם צריך לאכול חרא בעצמו כדי לדעת שזה לא הולך להיות טעים?
כמדומני שלא.
אין צורך לאכול ח'רא כדי לדעת שזה ח'רא.

יש הרבה דברים/מוצרים שהם נראים יפה ובפועל הם ח'רא. איך תדע? צריך לנסות ולבדוק!

דרך אגב לא חסר כלום בעולם. תמצא הכל מהכל.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אז שוב אתה טועה בגדול ומבלי לדעת הנסיבות איך קניתי הרמקול ועל מי סמכתי?.

1- קניתי הרמקול על סמך אח שלי. הוא שמע ובחן אותו, אהב וקנה לי.
ז"א לא הסתמכתי על הביקורות המטופשות שאתה טוען שעשיתי מהלך טיפשי. אז הניתוח שלך חדל מלהתקיים ולא מחזיק כלום.

2- מוכיח לי שאתה לא מכיר הרמקולים בכלל. הוא לא בומי ואין לו בס מודגש בכלל. רק צריך מגבר איכותי שיודע לשלוט בו.
ידוע שרמקולים של דינאודיו צריכים הגברה איכותית וחזקה ולמזלי יש לי את זה.

אני לא טוען שעשית מהלך טיפשי. אני טוען שזה מה שכתבת שעשית. הרי אתה טענת שאנשים טענו לגבי הרמקול משהו מסויים ובכל זאת רכשת אותו בחשש. זה לא מהלך חכם - תסכים איתי. והשמטת את המידע הנוסף שאמור לתת לי ״נוקאאוט״ בזה שאחיך בחן אותו לפניך. בדיוק הפוך חאלד. השתמשת בביקורת. זה לא משנה אם זה של אחיך, דוד שלך או איזה אודיופיל מקונטיקט שאתה סומך על דעתו. ולגבי אחיך, האם הוא מבין בתחום? יודע לזהות פרמטרים? ומה היתרונות של הביקורת שלו בחנות מאשר הביקורת של מן דהוא בביתו?

לגבי מה אני מוכיח. נתחיל מכך שבוודאי ששמעתי אותו. ולא סתם שמעתי אותו, יש לי הפתעה בשבילך - תראה אותה בעמוד הראשי בקרוב. ולגבי איך בחנתי אותו, יש לי תחושה מסויימת, הימור כזה, שהקונסטליישן centaur שלי יצליח להתמודד איתו (לפחות כמו שלך), יש לי תחושה שהוא גם מספיק איכותי (לפחות כמו שלך). הבס שלו מודגש בהחלט ביחס לאחרים ששמעתי. איזה אחרים? 63 רמקולים מוניטורים שסקרתי במהלך השנים. ואם כבר הוכחות, מה בחנת מולו? למה הלכת על ״עיוור״ כשלרמקולים (המדהימים שקנית אגב) יש כאן חלופות שיכולת לשמוע? ולמה עשית את זה כשביקורות הגולשים למשל מדווחות על משהו שגרם לך לחשש?

עזוב, אתה לא חייב לענות. רק עשה לי טובה, אל תנסה להוכיח אותי. לא קוראים לי יוהאן ואני לא תייר משבדיה.

jabareen

חבר משקיען
מעורבות
194
נקודות
43
נמר, אתה מכיר אותי שאני שקוף ואם אני טועה או טעיתי מיד מודיע על זה.

אענה לך בקצרה,
1- אין ספק שאתה מבין ובעל ידע רב וגם אני מודה שלמדתי חלק ממך.

2- קניתי על עיוור, כי לא הייתה אופציה לשמוע בארץ! ובנוסף לכך המחיר בארץ מנופח יותר מדי. הייתי רוצה קודוס סופר 20 כי שמעתי בעבר ואהבתי אבל לא היו מיוצגים בארץ וחששתי להזמין מחו"ל רמקולים גדולים.

3- לגבי אח שלי שסמכתי עליו, תסמוך עליו מבין טוב וגם מנגן על כלי לכן הוא יודע מה לבחון כאשר בחן אותם. כמובן הוא יודע מה אני אוהב ומה הטעם שלי.

4- למה חששתי? כפי שציינתי בפורומים דיווחו על בס בומי וכבד. כששאלתי אח שלי אמר לי לא הרגשתי את זה בעת ההדגמה בחו"ל אבל לך תדע מה יהיה אצלך בחדר ועם שאר הציוד שברשותך. היה סוג של הימור. אין מה לעשות. ניסיון של העבר לימד אותי לחשוש במיוחד כשהיו לי פרואק די 2 ואיזה סיוט היה לי. מאז אני חושש לקנות אבל לפעמים אין מנוס אלא להמר יא נמר.

jabareen

חבר משקיען
מעורבות
194
נקודות
43
exupgh12, מקווה שלא הפרעתי לך ומקווה שלא נעלבת מדבריי.

תתחדש ותהנה (ורד).

בהצלחה!

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
ששמעתי dynaudio שונים גם חשבתי שצליל החברה הוא באסי עד ששמעתי שני דגמים עם הגברה של hegel והכל פתאום הסתדר, נותר לי לחזור על האקסיומה הפשוטה והבלתי ניתנת לערעור - תשמעו בבית ! לא נותנים לא קונים.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור