RoyZx6r
חבר משקיען
- מעורבות
- 412
- נקודות
- 63
שמע, גם אני מהנדס וגם אני יודע לקרוא גרפים.לא אמרתי שה NAGRA CLASSIC הוא *** של מגבר. הוא מגבר מעולה, אבל עדיין עונה לקטגוריה של מוצר שמן נחשים. למה? כי לא משנה מה יש בו, זה מגבר CLASS AB שדוחף הספק מוצע של 100 וואט ל 8 אוהם. אין סיבה בעולם שהוא יעלה 130 אלף שח! לא חסרות תמונות של מה שיש בתוכו ברשת. ספק ליניארי עם שנאי, ו 4 טרנסיטורים לדרגת הספק. נכון, לא חסכו בקבלים, אז כל הרכיבים בו שווית אלפיים דולר, אבל איך הגיעו לתמכור של 26 אלף פאונד? אני אגיד לך איך - בשיטה הפסיכולוגית שבאופן מדהים עובדת על לא מעט תמימים. תג מחיר אקזוטי מתורגם מיד לאיכות. אם כל רוכש NAGRA פוטנציאלי שבכל מקרה המתכוון להשקיע הון עתק במגבר כזה, ישקיע 1500 דולר במגבר CLASS D של חברה כמו purifi רק לשם הנסיון, אני מבטיח לך שהוא מיד ירד מהרעיון של ה NAGRA הזה.
אני יודע שחובבי האודיו שמאמינים בכבלי כוח, שונאים את האתר ASR כי לא נעים להם שמשהו עושה בדיקה הנדסים ומוכיח להם שהם זרקו כסף סתם. אבל קשה להתווכח עם עובדות. הנה ביקורת ל purifi שכל אחד יכול להסמין קיט DIY שעד הבית יעלה כ 5000 שח:
https://www.audiosciencereview.com/...easurements-of-purifi-1et400a-amplifier.7984/
והה עוד DIY סטריאו שמשהו הכניס שני מודולים למארז אחד. במבנה DUAL MONO אמורים לקבל ביצועים יותר טובים. אין מגבר CLASS AB כולל הטופ שבטופ כמו המגבר של dan d'agostino שעולה 250 אלף דולר לבלוק, שמסוגל להגיע לביצועים נמדדים כאלו! זה מתאפשר רק עי CLASS D. נכון, זה לא אומר שהוא נשמע טוב יותר, שכן כפי שמוכח מדעית, גם מגבר עם 1% עיוותים ישמע כמו מגבר עם 0.0001% עיוותים לכל בן אנוש שפוי ורציונאלי, ולא אלו בעלי "אוזני זהב" ש "מצליחים" לשמוע הבדלים בין כבל רמקול מונח על הרצפה, וכזה שעבר הגבהה של 10 ס"מ.
מבחינתי, יברה כמו NAGRA היא חברת נוכלים. הם לא יודעים להסביר למה המוצרים שלהם נשמעים טוב יותר לתענתם, אבל הם בהחלט יודעים לתמחר את המוצרים.
שוב, ראה דוגמה לספקי ה DC עבור DACים שנמכרים באלפי דולרים. כאשר היצרן אומר שהספק מיוצב מאד ולכן מניב תוצאות הכי טובות, כאשר בפועל, כל מה שיש בספק זה מטען וסוללה ומעגל הפרדה. למעשה הוא מוכר סוללה נטענת של חברת LG שעולה לו 200 דולר ב 2500 דולר ויותר:
https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/and-now-a-2500-battery.11021/
אין אפשר להתעלם מכל החברות הללו שמנצלות את הרגש של אותם אנשים שפתחו אובססיה לסאונד המושלם. ואני בהחלט יכול להבין את התגובות שלהם שתמיד יביעו כעס ותסכול ויאשימו כל מהנדס "כופר" שהוא טרול. אחרי הכל, להגיד לאדם ששילם 3000 דולר על מטר כבל חשמל, שמבחינה הנדסית לכבל לא יכולה להיות יכולת שיפור סאונד, זה בהחלט מתסכל ומרגיז, כי אף אחד לא רוצה להרגיש כמו פרייר.
בפורום ASR יש מעל ל 20 אלף משתמשים פעילים, עם רוב של 60% בעל רקע תכני. אז כולם טרולים? יש שם גם אנשים מהתעשייה כמו סוקרים של STEREOPHILE. למשל קארל רובינסון מעיל מאד ב ASR:
https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?members/kal-rubinson.67/
הוא כתב וותיק של STEREOPHILE שדוגל במדידות, אבל יש לציין שהוא משתדל להיות פוליטיקאלי קורקט, ולא לקרוא לחברות שמן נחשים בשמן, למרות שהוא ודע שמדובר בשמן נחשים...
הפורום הכחול התדרדר מזמן. איכות השיח שם מאד ירודה והוא מרגיש יותר כמו קהילת FXP. שרשור מעניין בנושא תכני לא מקבל שום צפיות או תגובות, בזמן ששרשור התחדשות ברמקולי אולם חתונות של איזה "זמר", הופך לשרשור עם אלפי תגובות נלהבות...
ב-ASR יש לא מעט טעויות במדידה. קראתי לא מעט פעמים על פאדיחות שהוא עשה במדידה.
כבר כתבתי, הבאתי למערכת המשנית בחדר העבודה 2 דאקים.
דאק אחד "אטם" לי טוטאלית את הרמקולים (פוקאל 906 כמו שלך) ושוגר במהירות הבזק לשולח, והדאק השני גרם לרמקולים להתעורר. אז מבחן עיוור?
ובכלל, את מי זה מעניין המדידה? הרי היתה כתבה כאן באתר שHEGEL שלחו חזרה לפיתוח מגבר שנמדד מעולה אבל נשמע לא טוב - למה על זה אין לך ולליצנים הכסילים מהפורום הכחול תגובה?
יש מישהו אחד כאן בארץ, שלדעתי הוא מהבסט של הבסט. בוגר טכניון, עם ידע אודיו אדיר, כולל בנייה בפועל של מגברים וכל דבר שיעלה על הדעת. דבר איתו - קוראים לו יאיר פורמן.