רמקולים RIBBON tweeter ברמקולים יתרונות וחסרונות

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
שלום

בעולם האודיו קיימים לא מעט סוגי רמקולים . בשנים אחרונות ישנם יותר ויותר חברות לא אמנה שמות .
הבונים את הרמקולים עם ribbon tweeter. לצד הרמקול הרגיל המוכר .

האם יש לכם העדפה מסויימת סופט טויטר או ריבון טויטר או לאחרונה פלסמה . אולי תוספת של סופר טויטר על הטיויטר
מה היתרונות וחסרונות של ribbon tweeter.
מה יתרונות וחסרונות ל SOFT DOM tweeter.
ועד כמה זה משפיע על השקיפות ופרזטנציה של הרגיסטר הגבוהה בעומק במה טימבר וכוכ

ואולי אפשר להנות משני עולמות יחד?

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,434
נקודות
113
אתה לא קונה רמקול לפי סוג האלמנט, כמו שאתה לא בוחר אשה לפי צבע עיניים (לפי האנלוגיה של שרשורים פה)

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
אתה לא קונה רמקול לפי סוג האלמנט, כמו שאתה לא בוחר אשה לפי צבע עיניים (לפי האנלוגיה של שרשורים פה)
אז לפי מה אתה בוחר אם לקנות זה או אחר דווקא אני בוחר לפי צבע הענייים ;)

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,434
נקודות
113
הכל ביחד. צריך סוג של קסם.
אני לא הצלחתי לקטלג, ישנם מספיק יוצאי דופן

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
הכל ביחד. צריך סוג של קסם.
אני לא הצלחתי לקטלג, ישנם מספיק יוצאי דופן
בסדר
ראיתי באיזשהו מקום @נמר אמר יש לכאן ולכאן עם וטויטרים ריבון לא מתכוון לרמקולים פאנל
שמתנהגים אחרת לא זוכר היכן ראיתי ..

אבל מה היתרונות של הטויטר וחסרונות אם יש כאלה ?

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
יש יתרון אחד ברור לריבון .
הוא יותר סקסי.
לגבי סאונד לא בטוח שניתן להכליל או לקבועה דברים מוחלטים.
שמעתי המון ריבונים גם היו לי בעבר וגם שמעתי אייר מוושין או איך שזה נקרא.
באמת אין פה כלל אצבע .

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לכל טכנולוגיה יש יתרונות וחסרונות, אני לא בוחר ציוד לפי הטכנולוגיה אלה לפי איך שהוא נשמע והאם הוא מתאים לי.

אד ליב

חבר משקיען
מעורבות
323
נקודות
63
https://novo.press/the-pros-and-cons-of-ribbon-tweeters/

אפשר לקרוא כאן.
בגדול יהיה נחמד מאוד (וגם בטוח יותר מעניין) אם החברים באתר ייגמלו מהתשובה שהפכה להיות משביתת דיונים, בדבר אי חשיבות הטופולוגיה.
יש בהחלט אפיונים לטופולוגיות, גם אם לא 100% מהמכשירים המיוצרים בטופולוגיה מסויימת מתנהגים על פי אותם קריטריונים.
שום כלל לא נכון ב 100% מהמקרים. (כן, גם לא זה)
מה אין אופי מסויים לשופר ? לריבון ?
בחייאת אנשים מספיק עם זה, זה לא רציני ולא מועיל וגם לא נכון, גם אם הנהלת האתר תומכת בזה...
שבוע מבורך

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
@אד ליב במסעדה אתה בוחן את המנה לפי רכיב, שניים או ע"פ התוצאה הסופית?
פוטנציאל לא בהכרח מצביע על תוצאה סופית.

אד ליב

חבר משקיען
מעורבות
323
נקודות
63
הדוגמא לא משרתת אותך גיא
בהחלט גם וגם !
שאל כל שף מתחיל ובוודאי שף בכיר ויענו לך שאין יותר חשוב מהחומרי גלם האיכותיים.
אשריך שהצלחת לחמוק מאינסוף תוכניות הריאליטי בישול שמתקיפות אותנו ו\או מהפרסומות שלהן ולא לדעת\לזכור את הדבר הזה.
חלק מאוד מאוד גדול וחשוב מהמלאכה של בישול עילי (ולא רק עילי) זה למצוא את חומרי הגלם האיכותיים והמאוד מסויימים כדי להרכיב את המנה הנכונה. בהחלט מתעמקים ומדקדקים בבחירה מסויימת של כל חלק במנה.
באיזה תנאים גדל, איזה זן מדוייק, כמה זמן נקטף או נבצר, או נמסק, או נשחט (סורי) לפני שנכנס לקירור או עלה על השולחן.
כל פרט קריטי לתוצאה הסופית ולומדים אותו לעומק, מתעמקים בו ומתפלפלים עליו..
אתה בוודאי מכיר את הפרות היפניות שמקבלות מסאג' כדי בשרן יהיה ערב לחיך, אבל אפשר גם דומאות פחות מטרידות.
בקיצור, שחררו כבר את הטיעון הזה של "לא חשוב איזו טופולוגיה" כי הוא לא מחזיק מים.
חשוב ! האמ-אמא של החשוב !
חוויות שמע שונות לחלוטין מתקבלות מטוויטר ריבון לשופר ב99% מהמקרים, אם להמשיך את הדוגמא.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
הדוגמא לא משרתת אותך גיא
בהחלט גם וגם !
שאל כל שף מתחיל ובוודאי שף בכיר ויענו לך שאין יותר חשוב מהחומרי גלם האיכותיים.
אשריך שהצלחת לחמוק מאינסוף תוכניות הריאליטי בישול שמתקיפות אותנו ו\או מהפרסומות שלהן ולא לדעת\לזכור את הדבר הזה.
חלק מאוד מאוד גדול וחשוב מהמלאכה של בישול עילי (ולא רק עילי) זה למצוא את חומרי הגלם האיכותיים והמאוד מסויימים כדי להרכיב את המנה הנכונה. בהחלט מתעמקים ומדקדקים בבחירה מסויימת של כל חלק במנה.
באיזה תנאים גדל, איזה זן מדוייק, כמה זמן נקטף או נבצר, או נמסק, או נשחט (סורי) לפני שנכנס לקירור או עלה על השולחן.
כל פרט קריטי לתוצאה הסופית ולומדים אותו לעומק, מתעמקים בו ומתפלפלים עליו..
אתה בוודאי מכיר את הפרות היפניות שמקבלות מסאג' כדי בשרן יהיה ערב לחיך, אבל אפשר גם דומאות פחות מטרידות.
בקיצור, שחררו כבר את הטיעון הזה של "לא חשוב איזו טופולוגיה" כי הוא לא מחזיק מים.
חשוב ! האמ-אמא של החשוב !
חוויות שמע שונות לחלוטין מתקבלות מטוויטר ריבון לשופר ב99% מהמקרים, אם להמשיך את הדוגמא.

קח את האנטריקוט הכי טוב, שרוף אותו במחבת, עכשיו קח אנטריקוט בינוני ועשה אותו כמו שצריך.
את מי מבין השניים תעדיף?
מכיוון שאני מבשל לא מעט אני כן ער לחומרי הגלם, ועדיין אין לזה קשר ישיר לתוצאה הסופית.
לדוגמא: גרושתי יכולה לקבל את המקרר של מאסטר שף, מבטיח לך שלא משנה כמה היא תשתדל (והיא משתדלת) כלב או חתול לא יתקרבו למה שיצא תחת ידה (לצערי מניסיון עם הכלבה שלנו והחתולים בשכונה). :p

נערך לאחרונה ב:

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
החתולים וכלבים (לרוב) לא מתקרבים למה שאנחנו מכניסים לפה... חחחח

ronengolanpt

אוהב את התחום
מעורבות
341
נקודות
63
חברים , כולכם צודקים ..

SOFT-DOME-TWEETER
tweeter.jpg

הTWEETER הזה בנוי בדיוק כמו הרמקולים לתדרים של הMID והWOOFER , מדובר באלמנט נע שמופעל על ידי שדה חשמלי שמופק על ידי שינוי זרם לאלקטרומגנט , מכיוון שמדובר בתדר גבוה הTWEETER אמור לנוע בקצב גבוה קדימה ואחורה , וזה יכול להתרחש רק באלמנטים בגודל קטן יותר שמטבעם קלים יותר לתנועה , לכן הTWEETER הוא בדרך כלל האלמנט הקטן ביותר בהשוואה לMID או לWOOFER

החיסרון של הSOFT-DOME הוא שהחומר שממנו הם עשויים , רך יחסית , ולכן כאשר הוא נדרש לשנות את מצבו פעמים רבות עקב הקצב הגבוה , ובמיוחד במוזיקה עתירת פרטים , הוא מתקשה לעקוב בצורה מדויקת אחרי השינויים

RIBBON TWEETER

tweeter1.jpg

הRIBBON TWEETER הומצא כאשר חיפשו חומר שיש שמסוגל לשנות את צורתו בצורה מהירה ומדויקת יותר אחרי המוזיקה , ועשויה מאלמנט מוליך מאלומיניום , שבנוי בצורה מאד דקה , עקב משקלו הנמוך (פי 10 יותר נמוך מהSOFT DOME) והאלסטיות שלו הוא בעל פוטנציאל גבוה יותר לשחזר נאמנה את התדרים הגבוהים בצורה מדויקת

HARD DOME TWEETER

גם בטכנולוגיה של HARD-DOME , או METAL-DOME יש שימוש בחומר קשה יותר , בדרך כלל אלומיניום , שמסוגל לשנות את צורתו בצורה מהירה יותר , למעשה מדובר בטכנולוגיה דומה לRIBBON

לHARD-DOME או לRIBBON , יש גוון צליל הרבה יותר מפורט , ולכן הצליל שלו הרבה יותר אודיופילי ומלא פרטים , החיסרון שלו , שעקב תכונות האלומיניום הוא מגביר את התחום הגבוה יותר של התדרים , ולכן הוא נשמע בהיר , זה בצירוף לפירוט הגבוה גורם לסגמנט מסוים של אנשים פחות להתחבר לסאונד שלו

פתרון לבעיית הבהירות , הוא שימוש בחומרים , כמו בריליום או יהלום , הבעיה של האלומיניום בהגברת התרים הגבוהים לא קיימת , והרמקול נשמע זהה לאורך כל תחום התדרים , החיסרון הוא במחיר של TWEETERS כאלה , שבדרך כלל הרבה יותר יקר , ונמצא רק בסדרות הגבוהות

לפי התאוריה הSOFT-DOME אינו יכול להיות מפורט כמו הHARD-DOME , אבל יש כאלה שלא סובלים את עודף הפרטים ומעדיפים TWEETER רומנטי וחלק יותר , ולכן יעדיפו את הSOFT-DOME

האמת היא שהתאוריה יפה , אבל כמו שגיא ואלי כרמי ציינו , גם חומרי גלם מצוינים אפשר להרוס , ומחומרי גלם פחות טובים , מאסטר שפים מסוגלים להוציא מנות מצוינות , ולכן הרבה מאד תלוי במחלקת הפיתוח של חברות הרמקולים , וביכולת שלהם לייצר אלמנטים איכותיים , לכן אסור להסיק לגבי מבנה של TWEETER לגבי איכותו , חייבים לשמוע ..

מצד שני , אני חושב שהטיעון שחוזר על עצמו בפורום שכולל את הטיעונים הבאים
1. אין הבדל בין טכנולוגיה A לB (מנורות VS טרנסיסטור , בריליום \ אלומיניום , טוויטר רך\קשה)
2. רק האוזן יכולה להחליט מה עדיף ..

הטיעון השני הוא נכון , אבל הוא מייתר את הפורום , כי בבסיסו הוא טוען שכל הביקורות וחוות הדעת לא שוות כלום למעט האוזן שלך ,ולכן למרות שהוא נכון הוא לא מקדם את הקורא .. , הטיעון הראשון אינו נכון , מחלקות המחקר והפיתוח של חברות הAUDIO משקיעות המון משאבים כדי למצוא את הטכנולוגיה הנכונה , ואת החומרים הנכונים , חלק מצליחות יותר וחלק פחות , אבל הבסיס הוא הטכנולוגיה , זה קצת כמו להשוות בין מכונית חשמלית למכונית בנזין , זה לא שאחת יותר טובה מהשנייה , וזה מאד תלוי בטכנולוגיה , ועדיין יש הבדלים משמעותיים בין שני הטכנולוגיות

האזנה נעימה

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
החתולים וכלבים (לרוב) לא מתקרבים למה שאנחנו מכניסים לפה... חחחח

לא יודע מה אתה אוכל אבל הכלבה שהיתה לי היתה זוללת הכל עד האוכל שגורשתי היתה מכינה.
השיא היה כשהכינה עוגה והתבלבלה בין חלמונים לחלבונים, אפילו חתולי הרחוב סרבו להתקרב לתוצאר המוגמר.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
פעם בכמה זמן מגיע שרשור על טכנולוגיה כזו או אחרת - אם משהו רוצה לדסקס טכנולוגיה כזו או אחרת, הוא מוזמן לעשות זאת.

אני מצד שני לא שף גם לא טבח וממש לא משנה לי מה רכיבים שיש במנה, מה שחשוב לי זה איך המנה ולא ממה היא מורכבת.

כך שיש לי במערכת רמקולים קרמיים ואני אוהב צליל קצת חם במערכת שלי - אז מה עוזר לי הדיבור על טכנולוגיה שאומר שרמקוליים קרמיים ממש לא מתאים לסאונד שלי?

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
חברים , כולכם צודקים ..

SOFT-DOME-TWEETER
tweeter.jpg

הTWEETER הזה בנוי בדיוק כמו הרמקולים לתדרים של הMID והWOOFER , מדובר באלמנט נע שמופעל על ידי שדה חשמלי שמופק על ידי שינוי זרם לאלקטרומגנט , מכיוון שמדובר בתדר גבוה הTWEETER אמור לנוע בקצב גבוה קדימה ואחורה , וזה יכול להתרחש רק באלמנטים בגודל קטן יותר שמטבעם קלים יותר לתנועה , לכן הTWEETER הוא בדרך כלל האלמנט הקטן ביותר בהשוואה לMID או לWOOFER

החיסרון של הSOFT-DOME הוא שהחומר שממנו הם עשויים , רך יחסית , ולכן כאשר הוא נדרש לשנות את מצבו פעמים רבות עקב הקצב הגבוה , ובמיוחד במוזיקה עתירת פרטים , הוא מתקשה לעקוב בצורה מדויקת אחרי השינויים

RIBBON TWEETER

tweeter1.jpg

הRIBBON TWEETER הומצא כאשר חיפשו חומר שיש שמסוגל לשנות את צורתו בצורה מהירה ומדויקת יותר אחרי המוזיקה , ועשויה מאלמנט מוליך מאלומיניום , שבנוי בצורה מאד דקה , עקב משקלו הנמוך (פי 10 יותר נמוך מהSOFT DOME) והאלסטיות שלו הוא בעל פוטנציאל גבוה יותר לשחזר נאמנה את התדרים הגבוהים בצורה מדויקת

HARD DOME TWEETER

גם בטכנולוגיה של HARD-DOME , או METAL-DOME יש שימוש בחומר קשה יותר , בדרך כלל אלומיניום , שמסוגל לשנות את צורתו בצורה מהירה יותר , למעשה מדובר בטכנולוגיה דומה לRIBBON

לHARD-DOME או לRIBBON , יש גוון צליל הרבה יותר מפורט , ולכן הצליל שלו הרבה יותר אודיופילי ומלא פרטים , החיסרון שלו , שעקב תכונות האלומיניום הוא מגביר את התחום הגבוה יותר של התדרים , ולכן הוא נשמע בהיר , זה בצירוף לפירוט הגבוה גורם לסגמנט מסוים של אנשים פחות להתחבר לסאונד שלו

פתרון לבעיית הבהירות , הוא שימוש בחומרים , כמו בריליום או יהלום , הבעיה של האלומיניום בהגברת התרים הגבוהים לא קיימת , והרמקול נשמע זהה לאורך כל תחום התדרים , החיסרון הוא במחיר של TWEETERS כאלה , שבדרך כלל הרבה יותר יקר , ונמצא רק בסדרות הגבוהות

לפי התאוריה הSOFT-DOME אינו יכול להיות מפורט כמו הHARD-DOME , אבל יש כאלה שלא סובלים את עודף הפרטים ומעדיפים TWEETER רומנטי וחלק יותר , ולכן יעדיפו את הSOFT-DOME

האמת היא שהתאוריה יפה , אבל כמו שגיא ואלי כרמי ציינו , גם חומרי גלם מצוינים אפשר להרוס , ומחומרי גלם פחות טובים , מאסטר שפים מסוגלים להוציא מנות מצוינות , ולכן הרבה מאד תלוי במחלקת הפיתוח של חברות הרמקולים , וביכולת שלהם לייצר אלמנטים איכותיים , לכן אסור להסיק לגבי מבנה של TWEETER לגבי איכותו , חייבים לשמוע ..

מצד שני , אני חושב שהטיעון שחוזר על עצמו בפורום שכולל את הטיעונים הבאים
1. אין הבדל בין טכנולוגיה A לB (מנורות VS טרנסיסטור , בריליום \ אלומיניום , טוויטר רך\קשה)
2. רק האוזן יכולה להחליט מה עדיף ..

הטיעון השני הוא נכון , אבל הוא מייתר את הפורום , כי בבסיסו הוא טוען שכל הביקורות וחוות הדעת לא שוות כלום למעט האוזן שלך ,ולכן למרות שהוא נכון הוא לא מקדם את הקורא .. , הטיעון הראשון אינו נכון , מחלקות המחקר והפיתוח של חברות הAUDIO משקיעות המון משאבים כדי למצוא את הטכנולוגיה הנכונה , ואת החומרים הנכונים , חלק מצליחות יותר וחלק פחות , אבל הבסיס הוא הטכנולוגיה , זה קצת כמו להשוות בין מכונית חשמלית למכונית בנזין , זה לא שאחת יותר טובה מהשנייה , וזה מאד תלוי בטכנולוגיה , ועדיין יש הבדלים משמעותיים בין שני הטכנולוגיות

האזנה נעימה
הוא שאמרתי, עם כל הכבוד לטכנולוגיה (רכיב ספציפי) התוצאה הכללית של כל הרכיבים היא שקובעת את טיב המוצר.
תכניס מנוע של פרארי f40 בפיאט 500 ועדיין סביר להניח שרוב רכבי המנהלים יצליחו להקיף את רוב מסלולי המרוצים מהר יותר.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
הפיאט יש דברים כאלו יש את הפיאט 500 עם מנוע מאוד חזק (עדיין לא של פרארי) היא עונה לשם אבארט והיא באמת יכולה להשפיל כמה רכבי מנהלים גם במסלול.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני רוצה לחדד נקודה שלדעתי לא רבים מתיחסים אליה, רמקול טוב נבדק לא רק על פי היחידות שלו, הדריברים, שלו. לאיכות הקרוס הדיוק שלו איכות הרכיבים שלו משמעות, כמו גם חיווט שלו, למבנה הקופסה ובסינרגיה בין הכל יחד.

כך שאני ממש לא נגד טכנולוגיה ולדעתי רמקולים מודרניים מוצלחים יותר מרמקולים של פעם.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
הפיאט יש דברים כאלו יש את הפיאט 500 עם מנוע מאוד חזק (עדיין לא של פרארי) היא עונה לשם אבארט והיא באמת יכולה להשפיל כמה רכבי מנהלים גם במסלול.

לא כיוונתי לאבארט, הכוונה למכונית שאינה מאוזנת, מנוע חזק וכל השאר... סטנדרטי.
ברור שמכונית כזו שאינה מאוזנת לא ממש מוצלחת.

אגב מסלול מרוץ, אבארט אינה נמצאת בין 200 או 300 המכוניות המהירות במסלול נירנברג, זמן ההקפה המהיר ביותר שהצלחתי למצוא לאברט משופרת בנירנברג 8:55 - מהיר אבל לפניה מאות רכבים אחרים.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
פותח השירשור שאל לגבי העדפה.
לא מבין את ההתפתלויות להצדיק סוג זה או אחר ובשילובו ברמקול מסוים, יש אופי מובחן לסוגי טוויטרים ומי שטוען ההיפך כנראה שהוא...
לכו עם מה שאתם אוהבים, הבנו ממזמן שלא כולנו שומעים אותו הדבר, אני לא סובל קרמיים או דום אלומיניום, זה לא עושה אותי צודק.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור