MOON -יש יבואן?

dupo

חבר משקיען
מעורבות
25
נקודות
28
האג'נדה שלך משתנה בין לקוח לפורום ובין פוסט לפוסט , מה שבעצם בעייתי מבחינתי שאתה יוצא בהצהרות שאצלך אף אחד לא רוכש רמקול לפני שהאזין בביתו או עם הציוד שלו וזה כל-כך מובן ומנגד שהתעקשתי לשמוע את הרמקול בביתי אמרת לי שזה על בטוח הולך להשמע הרבה יותר טוב בטעונים שחדרך כמעט ולא מטופל אקוסטית וחדרי הרבה יותר גדול וזה בכלל מחיר של לבוא ולקחת אז מה אני מבלבל לך תמוח , גם אם יש חור ברמקול מה כבר יכול להיות???

:)

אני לא אכנס כאן לעומק הפרטים בעסקה ואיך היא התבצעה כי אצתרך לתקן את כל הפרטים שכתבת לאורך כל הפוסט וגם לא נאה לחשוף פרטים נקודתיים אז לא אעשה זאת.

בסה"כ אתה יבואן שאני עובד איתו ויהיה נעים יותר אם נסיים זאת בחיוך כי יש לנו אקוסטיקה לעשות יחד...

:)

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
נמר.

קראתי את דבריך...הבנתי את ה"לא" מה עם ה"כן" ?

וכתגובה לדברים עצמם- כיוון שמדובר בשוק משוכלל (מושג כלכלי), לדעתי חייב להיות קשר בין עלות- לאיכות החומרים והצליל (למרות שניתן לטעון שעניין הצליל הוא סוביקטיבי) וכן גם לשם המותג- המכיל בחובו, בין היתר- אמינות, יציבות, שרות ועוד......

הדבר דומה למי שיטען ואולי בשיא הצדק מבחינתו שסקודה עונה על ההגדרה " מכונית יוקרה" למרות מחירה.. ולא היא ! יש לה עוד קצת מה לעבור על מנת להכנס לקטגוריה הזו.

אני חייב לציין שאני מסכים שכתבת - אבל זה הגדרה יפה ל"יוקרה" ולא לשום דבר אחר.

offirs

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
חברים,שאלתי שאלה פשוטה,וקיבלתי תשובה.
מאחר שהשרשור סטה להיבטים שאינם קשורים לשאלה המקורית,נראה לי שהוא מוצה.

נערך לאחרונה ב:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אופיר.

אם קיבלת תשובה ואתה מבסוט והדיון ממשיך מדוע זו בעיה ?

לדעתי הדיון הפך למעניין וחשוב, ואני לא רואה סיבה לסגור או לפתוח אחד חדש {אלה אם כן זה ממש מפריע לך}.

בכל מקרה ראוס.

לגבי ה"כן צודק" הוא במחיר. נכון ... ציוד היי אנד יקר יותר מציוד פשוט והחומרים יקרים יותר.

ראה דוגמא.
בחנתי רמקול בדיוק בגודל של הרמקול שלי שעולה רבע ממנו.
ההבדלים מלבד הצליל {שהיו אדירים} הם.

משקל: למרות גודלם הזהה הרמקול שלי בילתי ניתן להרמה על ידי אדם אחד, אני אישית אינני מצליח לעשות זאת והאמן לי ידידי כח הוא אחד הפרמטרים שממש לא חסרים לי.

איכות בניה: איכות הבניה של הרמקול שלי היא משמעותית טובה יותר מהרמקול הגדול הזול ממנו, חיפוי עץ אמיתי למול פורמייקה זולה, בנית התיבה איכותית יותר ומחוזקת לעומת תיבה גדולה וחלולה ברמקול הזול יותר.

צליל: אין מה להשוות כלל. דיוק, פירוט, מהירות, טונליות, איזון ועוד מאות יתרונות מול הזול.

מיצוב ויוקרה: הרמקול הזול הוא מחברה מוכרת יותר משמעותית .

מה שכתבתי נכון גם לרמקולים יקרים משלי ששמעתי והאמן לי ידידי יצא לי לשמוע כמה רמקולים יקרים בחיי. גם של אנשים פרטיים וגם בחניות. המחיר של רמקול ריצפתי איכותי מתחיל מבחינתי גם ב-25K לרמקול מצויין {דבור גיבון 8, LV , אופרות למניהם, טריינגל לונה ועוד רמקולים ששמעתי במחירים לא כל כך יקרים שנישמעו פשוט נהדר, חלקם אף טוב יותר מיקרים מהם.

לכן המחיר הוא כולה מה שהחברה החליטה שיהיה , האיכות זה כמה שהחברה השקיעה בו באמת.

הרי מאוד קל להרשים אדם אם אומר לו שרמקול X עולה כמה עשרות אלפי דולרים אך בהאזנה מיד תבחין כי משהו כאן לא אמיתי, הוא פשוט לא נישמע "יקר" חסר בו משהו. ניתקלתי בהרבה כאלה שממש אבל ממש היו ריקים ממוסיקה ומחברות נחשבות ונחשקות מאוד, ואני אגיד לך יותר מזה? הסינרגיה הייתה המלצת היצרן עצמו וכך גם הדגימו אותו בתערוכות. {בעל הרמקול לשעבר צריך רק לאשר ואנקוב בשם הרמקול והסטאפ} המערכת עברה את ה-200K בקלות ושלי נישמעה עם הרבה יותר נשמה מהיקרה. לכן אין חוקים, יש חברות שיודעות לתמחר גבוה ויש חברות שפשוט מייצרות ברמה גבוהה ומתמחרות פחות גבוה או לפחות אם מתמחרות גבוה הציוד שווה את זה באמת.

rahoz

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
אני חייב לציין שאני מסכים שכתבת - אבל זה הגדרה יפה ל"יוקרה" ולא לשום דבר אחר.

carmi

וכי מה ההבדל בין המונח "יוקרה" למונח "high end" ?

האם לראשון מספיקים התנאים שרשמתי ולשני צריך גם תעודת הצטיינות מאונ' הרווארד ?

offiris
יש לך פטור מהשרשור ;)

rahoz

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
נמר,

העניין הוא סמנטי !
הקוד האנושי/ כלכלי שהתפתח בעולמנו, מגדיר מוצר כיוקרתי גם (ולעיתים בעיקר) בגלל תג מחירו היחסי.

תחשוב שמחר (אולי אף אתמול.?.) ניתן לייצר פרארי (באיכויות הקימות) ולמכור בעלויות של מאזדה ! המותג ימכר בהמוניו ובכך יאבד מיוקרתו.

וכמאמר פולי המנוח- "זה לא קצת זול למתנה?"

offirs

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
carmi

offiris
יש לך פטור מהשרשור ;)

rahoz,תודה לך,ועל הפטור שנתת לי.;)
נמר,זה התחיל מעניין,אבל לדעתי,המשיך משעמם ולא חשוב במיוחד.
אבל,אתם מוזמנים להמשיך בדיון.

נערך לאחרונה ב:

דג רקק

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
@נמר
אני חושב שאתה די קלעת.
כשהחלה המהפכה התעשייתית לפני למעלה ממאה שנים, הטכנולוגיה היתה יקרה, והאנשים (כוח העבודה) היו זולים. רוב העובדים במדינות המערב היו פרולטריון. צוורון כחול. פועלים. כורים.
ההתפתחות במערב הפכה את המצב, ועכשיו הטכנולוגייה זולה, והאנשים הם הדבר היקר.
כשסין הצתרפה לארגן הסחר העולמי, נשברו הכלים. כח העבודה שוב נעשה זמין וזול (מבלי לצלול לדיון על העיוות בצדק החברתי).

יש חברות שמייצרות זבל מצחין בסין כדי למכור בוול מארט, ויש חברות שמקפידות על טכנולוגייה גבוהה, ורמת ייצור מוקפדת ומשתמשות בסין רק בתור ספק כח עבודה זול.
דוגמא אחת לחברה כזאת היא Apple, שמייצרת את מוצריה סין, אבל הם מהונדסים היטב, ומעוצבים בחוכמה רבה.
עושה רושם, על פי תיאורך, שחברת הרמקולים שלך משתייכת אף היא לחברות הללו: מבחינה טכנולוגית הוא מצויין, ההנדסה איכותית ומוקפדת, איכות החומרים טובה. אבל הייצור מתבצע בסין, מה שגורם לכך שאתה שילמת על מוצר ברמה גבוהה, מחיר נמוך משמעותית, ממוצר מקביל באותה רמת הנדסה ואיכות ייצור, שהיה מיוצר באנגלייה למשל.

נערך לאחרונה ב:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
דגג רקק {מה השם האמיתי?}

היה לי מקרה עם אודיופיל מוכר ששמע את המערכת שלי ושאל אותי היכן הרמקול מיוצר, עניתי לו איטליה והוא ענה לי "מורגש שזה רמקול איטלקי!! החום הפרטים והנשמה שמורה רק לאיטלקים" אחר כך שאל היכן האלקטרוניקה מיוצרת {זה לפני האלקטרוניקה החדשה} עניתי לו שביפן, הוא מיד ענה "מורגש שזה יפני ותמיד טענתי שיפני ואיטלקי משלימים אחד את השני" חייכתי והפנתי אותו לאחורי הרמקול והאלקטרוניקה, שם כתוב היכן המוצר מיוצר.

האמינו לי שהוא הרגיש יותר מתוסכל מאדם שקיבל מכות מילדה בגן תרום חובה. אותו אודיופיל מוכר הוא מאלה שסיני זה תת רמה, ציוד בפחות מ-100K דולר יכול להישמע לא יותר מסביר וכאשר הוא יושב מול ציוד ממותג יוקרתי אפשר להרגיש בניהם את המתח המיני.

האמינו לי שהכל שטיות, צליל צליל צליל ושוב פעם צליל הוא הקובע. הסינרגיה היא הקובעת, לא השם ולא המותג.

לעומת זאת אינני חושב שאפשר ליצר ציוד ברמה גבוהה במחיר עממי אך אני בהחלט חושב שאפשר בהחלט להשקיע 100K שקל {אולי טיפה יותר} ולהגיע לתוצאה מדהימה!!!

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
שלום
לדעתי הכי פשוט להוסיף שם זה בחתימה

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
דגג רקק {מה השם האמיתי?}

היה לי מקרה עם אודיופיל מוכר ששמע את המערכת שלי ושאל אותי היכן הרמקול מיוצר, עניתי לו איטליה והוא ענה לי "מורגש שזה רמקול איטלקי!! החום הפרטים והנשמה שמורה רק לאיטלקים" אחר כך שאל היכן האלקטרוניקה מיוצרת {זה לפני האלקטרוניקה החדשה} עניתי לו שביפן, הוא מיד ענה "מורגש שזה יפני ותמיד טענתי שיפני ואיטלקי משלימים אחד את השני" חייכתי והפנתי אותו לאחורי הרמקול והאלקטרוניקה, שם כתוב היכן המוצר מיוצר.

האמינו לי שהוא הרגיש יותר מתוסכל מאדם שקיבל מכות מילדה בגן תרום חובה. אותו אודיופיל מוכר הוא מאלה שסיני זה תת רמה, ציוד בפחות מ-100K דולר יכול להישמע לא יותר מסביר וכאשר הוא יושב מול ציוד ממותג יוקרתי אפשר להרגיש בניהם את המתח המיני.

האמינו לי שהכל שטיות, צליל צליל צליל ושוב פעם צליל הוא הקובע. הסינרגיה היא הקובעת, לא השם ולא המותג.

לעומת זאת אינני חושב שאפשר ליצר ציוד ברמה גבוהה במחיר עממי אך אני בהחלט חושב שאפשר בהחלט להשקיע 100K שקל {אולי טיפה יותר} ולהגיע לתוצאה מדהימה!!!

אהבתי נמר, אהבתי...
גדול.
יו תאמין לי בתערוכה הבאה צריך להזמין מאיזה מפעלון בסין מגבר ורמקולים שיראו מילארד דולר, לכתוב שאחד עולה 50 אלף שקל והמגבר איזה 30 אלף , המגבר שווצרי ,
והרמקול נגיד צרפתי , ונראה כמה אנשים ישבו ויגידו כן , מדוייק אבל עם אופי צרפתי...

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור