MOON -יש יבואן?

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
Sonus היקר.

אנני יודע על מה אתה שח, אך היבואנים בארץ מחזיקים תצוגות , ושום לקוח לא קונה (לפחות אצלי ואני בטוח שגם אצל אחרים ) ציוד High End לפני ששמע אותו על המערכת שלו או בביתו, וזו אופציה שתמיד היתה קיימת ולכן אני מצר על דבריך , שמשתמע מהם כביכול שהשרות בארץ הוא לא טוב או לא כמו בחו"ל.

אמיר ארמה

כמה יבואנים מחזיקים רמקול של 100K ש"ח בתצוגה?
כמה יבואנים מחזיקים מגברים של 100K ש"ח בתצוגה?
כמה יבואנים מחזיקים CD במחיר של 50K ש"ח בתצוגה?

יש לי עכשיו 100K ש"ח לשים על רמקול, יש לך רמקול כזה להביא לי לבדיקה בבית? (אני שואל ברצינות כי בפעם האחרונה שבדקתי גם רמקולים בחצי מזה לא היה לאף אחד בתצוגה)

arama-audio

עוסק מסחרי
מעורבות
0
נקודות
16
כן ,יש לי רמקול כזה ZINGALI TWENTY 2.12 ב 107,000 שח בתצוגה, אתה בא לקנות?
כן יש לי קומפקט ב 49,000 שח YBA SIGMA 1 , בתצוגה ,אתה בא לקנות ?

במקרה יש לי את המכשירים שהוזכרו מעלה ועוד 2 פריטים שעוברים את רף ה 50,000 שח.

אבל כאן זה לא אירופה ולא ארה"ב , ובשביל לקוח בודד שיבוא פעם בשנה לא מתאים לי כלכלית
להחזיק ציוד יוקרתי כזה , ואל תשאל אותי למה בכל זאת יש לי ציוד כזה בתצוגה כי תשובה
נכונה ומחושבת אין לי.

ואני שואל אותך שאלה, מה ניראה לך שלפחות פעם בחודש (לא כל יום ולא כל שבוע )היו פונים אליי לקוחות שמחפשים
ציוד ברמת המחיר הזה ולא היה לי? הנך טועה ידידי, לצערי זה לא המצב .....

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
כן ,יש לי רמקול כזה ZINGALI TWENTY 2.12 ב 107,000 שח בתצוגה, אתה בא לקנות?
כן יש לי קומפקט ב 49,000 שח YBA SIGMA 1 , בתצוגה ,אתה בא לקנות ?

במקרה יש לי את המכשירים שהוזכרו מעלה ועוד 2 פריטים שעוברים את רף ה 50,000 שח.

אבל כאן זה לא אירופה ולא ארה"ב , ובשביל לקוח בודד שיבוא פעם בשנה לא מתאים לי כלכלית
להחזיק ציוד יוקרתי כזה , ואל תשאל אותי למה בכל זאת יש לי ציוד כזה בתצוגה כי תשובה
נכונה ומחושבת אין לי.

ואני שואל אותך שאלה, מה ניראה לך שלפחות פעם בחודש היו פונים אליי לקוחות שמחפשים
ציוד ברמת המחיר הזה ולא היה לי? הנך טועה ידידי, לצערי זה לא המצב .....

אמיר, אני מסכים איתך לגמרי. זה לא שווה כלכלית!
אני רק טוען שהשירות בארץ לא עומד מול השירות בארה"ב ולכן המחירים שדורשים בארץ מוגזמים בעיני.

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
ניתוח כלכלי זה יותר מארנונה.

אם אנחנו כוללים ארנונה, אז בוא נכניס גם מחירי שכירות.

אבל, בוא נכניס גם היקף מכירות שהוא פונקציה של שכר ממוצע במשק ושל הכנסה פנויה.

בקיצור, חנות בחו"ל מרויחה הרבה יותר על מכשירים, לפני שניכנסנו לנושא ההוצאות הקבועות שלה. וזו עובדה.

היא גם משלמת יותר הוצאות קבועות, אבל מוכרת הרבה יותר ובסכומים גדולים הרבה יותר.

וכאמור, אם אתה רוצה לשמוע ליין שלם של מוצרים (שעלותו מאות אלפי שקלים) בחנות שהשקיעה במלאי שלה כמה מיליוני שקלים, אתה צריך לקחת בחשבון שלא תשלם מחיר חו"ל + מע"מ. חישוב קצר של עלויות אשראי יראה לך את זה בקלות.

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
אם אנחנו כוללים ארנונה, אז בוא נכניס גם מחירי שכירות.

אבל, בוא נכניס גם היקף מכירות שהוא פונקציה של שכר ממוצע במשק ושל הכנסה פנויה.

בקיצור, חנות בחו"ל מרויחה הרבה יותר על מכשירים, לפני שניכנסנו לנושא ההוצאות הקבועות שלה. וזו עובדה.

היא גם משלמת יותר הוצאות קבועות, אבל מוכרת הרבה יותר ובסכומים גדולים הרבה יותר.

וכאמור, אם אתה רוצה לשמוע ליין שלם של מוצרים (שעלותו מאות אלפי שקלים) בחנות שהשקיעה במלאי שלה כמה מיליוני שקלים, אתה צריך לקחת בחשבון שלא תשלם מחיר חו"ל + מע"מ. חישוב קצר של עלויות אשראי יראה לך את זה בקלות.

אייל, שכירות עולה פי מאות מאשר בארץ.
שורה תחתונה זה לא שווה כלכלי בארץ ולכן גם השירות בארץ פחות טוב מחו"ל.
לדעתי כצרכן אם השירות פחות טוב מחו"ל כך גם צריך להיות המחיר.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
והאמת צריכה להאמר בבירור- כמה אנשים יש בארץ שיקנו מוצרי היי אנד?
קניות היי אנד בארץ של מגבר או פרה או אפילו סידי -כמה ישלמו מעבר ל4000-5000$ לקופסא? וגם אז אילו מוצרים שלרוב הם בדגמי כניסה פלוס של אותם חברות.כמה קונים יש למוצרים "גבוהיים" יותר?
זה קל מאוד "לדרוש" מסוחרים בארץ להחזיק מלאיים,בתכלס זו התאבדות עסקית.
זה שסים אודיו דורשת הצגת ליין שלם, זה חסם כניסה לכל מיני סוחרים קטנים שיקראו לעצמם נציגים של חברה למרות שמחזקים מוצר אחד מאותה חברה.

מסכים עם מה שכתבת. צרכני ה-high-end הולכים ומזדקנים, הדור האודיופילי הצעיר הולך ומתמעט. הצעירים מכרים כיום נגני MP3/4 והורדת שירים מהרשת. לאיכות אין בעיני רובם, שום משמעות.
זכור לי מבחן שעשה רן לוי (רייטינג), בו השווה נגן iPod לנגן תקליטורים Naim CDI. בשורה התחתונה, רן לא הצליח לזהות הבדל בצליל, בין 2 הנגנים.

dupo

חבר משקיען
מעורבות
25
נקודות
28
"ושום לקוח לא קונה (לפחות אצלי ואני בטוח שגם אצל אחרים ) ציוד High End לפני ששמע אותו על המערכת שלו או בביתו, וזו אופציה שתמיד היתה קיימת"

היי , אמיר , יבואן הרמקולים שלי , ממך הבנתי שלאחר האזנה אצלך על סטאפ שהוא לא שלי ובית כמובן שהוא לא שלי יהיה ביזבוז זמן מוחלט לשתי הצדדים לקבוע האזנה אצלי , האם אתה מתעקש על כך שלקוח ישמע רמקולים בביתו או על הסטאפ שלו??? , אם אתה דוחף לכיוון זה אלו חדשות מרעישות בשבילי אנא חדד את הנקודה ותן לי להבין מה גרם לשינוי.

תודה,
אדם.

rahoz

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
זכור לי מבחן שעשה רן לוי (רייטינג), בו השווה נגן iPod לנגן תקליטורים Naim CDI. בשורה התחתונה, רן לא הצליח לזהות הבדל בצליל, בין 2 הנגנים.

נו טוב ! כפי שכתבת הצעירים כבר לא אודיופילים...(רייטינג זה עיתון רכילות לצעירות לא :מבולבל: :) )

נערך לאחרונה ב:

rahoz

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
תשובה אפשרית, עד שיענה-

"ושום לקוח לא קונה (לפחות אצלי ואני בטוח שגם אצל אחרים ) ציוד High End לפני ששמע אותו על המערכת שלו או בביתו, וזו אופציה שתמיד היתה קיימת"

אנא חדד את הנקודה ותן לי להבין מה גרם לשינוי.

תודה,
אדם.

יכול להיות שהרמקולים המדוברים אינם מוגדרים High End אצלו ולכן.... :מבולבל:

dupo

חבר משקיען
מעורבות
25
נקודות
28
מין הראוי להשאיר את מקום התשובה ליבואן , אני משכונע שתשובתו תהיה שונה בתחליט , לא חשוב איך היבואן מגדיר את המוצר שלו , הגדרה ומחיר הוא לא קריטריון למתן שירות. אני לא מכיר את הגדרת ההיי אנד ומה נחשב או לפי מה קובעים והגדרות לא מעניינות אותי במיוחד אני יודע מה נשמע טוב באמת ומגדיר לפי האוזן , רק בשביל האומדן מחיר הרמקול עומד כיום על 19,900 ש"ח לדעתי אין קשר כי גם רמקול של פחות מכך בעזרת סט-אפ נכון יכול להשמע מה שקוראים לו "היי-אנד".

rahoz

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
היבואן הספציפי וכנ"ל גם כל שאר היבואנים-

רשאים כמובן לענות, איני חוסם אותם בדברי...

dupo
מחד, אני מסכים שדברי ארמה מהווים "חדשות מרעישות" כדבריך, אשר למיטב ידיעתי ולצערי, לרוב,אין להן אחיזה במציאות שלנו להפך ! (והסיבות פורטו) ולא רק אצלו כיבואן.

מאידך, המקרה שלך (זה שפרטת מעלה) רחוק מאוד מלתפוס את היבואן בכשל לשון בהצהרתו זו. (ואין קשר לאיך המוצר נשמע).

עלות* מוצר "high end" מתחילה בכ 10k$ לפחות (מחיר חו"ל) , לרמקולים אף הייתי אומר מ 20K$ ומעלה... על מוצרים כנ"ל הייתי רוצה לראות את המדיניות שהוצהרה מיושמת כדבר שבשיגרה...עד אז נאלץ ל.....

* אם ישנן השגות להגדרות העלות שציינתי, אשמח לדעת.

דג רקק

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
זו שאלה של Economy of Scale, גם בחו"ל יש רוב גדול ללקוחות שקונים Home Theater in a box
במחיר מערכת של לא יותר מ 800$. אפילו אם נתח העוגה ל High End הוא זהה לארץ באחוזים (והוא לא, הוא יותר גדול, אבל לצורך הטיעון נניח שכן) עדיין הכמות הנומינלית של המסחר גדולה אקספוננציאלית.
עכשיו, כן ארנונה, לא ארנונה, שכ"ד גדול, מע"מ קטן, נניח לכל זה לרגע, ונאמר שלסוחר בארץ יש את אותה רמת הוצאות שיש לסוחר בחו"ל. עדיין יוצא שלסוחר בחו"ל יש שוק בלתי נתפס בגודלו ביחס לארץ. ולכן רמת הסיכון הכוללת שלו נמוכה יותר. בארה"ב יש די הרבה ערים בגודל של שני מליון תושבים. לא רק LA, שיקגו, מיאמי וניו יורק. הארץ כולה היא צימוק של 7 מליון איש.
כלל פשוט ביותר במסחר הוא שתמחור הוא פונקציה של סיכון. כאשר הסיכון גדול, המחיר גם כן. הסיכון הגדול מיתרגם גם להוצאות מימון גדולות יותר. הבנק , חרד מאוד לגורל הקרן. אף פקיד לא רוצה שיבצעו מחיקה של 300K ש"ח בגין הלוואת נפל שרשומה על שמו. התוצאה היא מימון בתנאי שוק אפור (זו אגב הסיבה, מדוע עובד קבוע חברת חשמל יקבל משכנתא בריבית 4.2 , ועובד מפעל פרטי יקבל ריבית 5.1, אפילו אם הסכום שהוא צריך קטן משמעותית).
דבר נוסף שקצת לא נעים להזכיר הוא, שבשוק הזה לא כל כך אפשרי לרמות את הברון. פרה אמפ בשווי 10K$ הוא לא קילו עגבניות. המס המשולם הוא מלא ואמיתי. זהו "יתרון" נוסף של שוק ה Mass Market על שוק ה High End. נכון שזו חשיבה קצת צינית, אבל מי שחי בארץ מספיק זמן יודע על מה אני מדבר.

נערך לאחרונה ב:

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
אני חושב שני היבואנים שכתבו פה ,
נתנו תשובות הגיוניות,מפורטות ומציאותיות.
אל לנו לשכח שאנחנו עדיין באסיה ולא באירופה
ולא בארה'ב.להביא לפה מוצרים זה עולה.
ולהחזיק מלאי של מוצרים שעולים הרבה כסף
ולא למכור אותם,זה הפסד.אני יודע שיבואנים
עושים כל מיני מניפולציות איך להוזיל את עלויות
היבוא ע"מ שהמחירים שהם מוכרים יהיו שפויים והוגנים
ביחס לחו"ל.

dupo

חבר משקיען
מעורבות
25
נקודות
28
העניין הוא נקודתי לגבי אמיר , החדשות המרעישות מבחינתי קשורות לאמיר ולמהפך מסויים שגילתי כאן , היבואן יוצא בהצהרות מסויימות שהפוכות ממה שאמר לפניי למשהו אחר לגמריי , על כן אשמח בתגובתו כי השאלה מופנת ספציפית אליו , אני לא חושב שיש כאן מקום לניחושים או השארות.

בעניין יבואנים מסויימים העניין ממש לא מיתוס אם וכאשר אעלה כתבה מסודרת אציג בפנייך את רשמיי.

רדנקו

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
אני לא חושב שהבנת אותו.

הוא מתכוון לומר שבחו"ל המוכר לא ידרש ולא יסכים לתת להגדמה בבית כל מוצר בכמה אלפי דולרים כמו שהוא נאלץ לעשות כאן.

זה לא אומר שהוא לא חושב שזו הדרך הנכונה לרכוש מוצרים. אבל בחו"ל הוא היה יכול למכור מוצרים גם בלי להחזיק מלאי בתצוגה ולתת אותו להאזנה ובארץ לא.

לדעתי זו היתה (בגדול) הכוונה של אמיר.

dupo

חבר משקיען
מעורבות
25
נקודות
28
למה אתה חושב שלא הבנתי אותו אם אתה לא יודע מה הוא אמר לי? , אני חושב דווקא שהבנתי אותו מצויין , אאמת את זה לפי דבריו כי ביסוס דבריי עומד על שיחתנו.

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
לא מבין על מה המהומה.
רוצים- תקנו , לא רוצים- אל תקנו
אבל מה העניין הזה שיש לאנשים כאן "לחנך" סוחר כזה או אחר. הוא חייב לכם משהו? אתם שותפים שלו?

ולאילו שבטוחים שבניכר יותר טוב-יש לי חדשות בשבילכם,,,,,,

נערך לאחרונה ב:

arama-audio

עוסק מסחרי
מעורבות
0
נקודות
16
היי אדם

היתי כל היום בעבודה ולכן אני עונה רק עכשיו.

שני דרכים עקריות מנחות אותי בנושא מקצועיות במכירה ושרות :

האחת , הלקוח מגיע אליי עם הציוד שלו לשמוע .
השנייה , הלקוח רוצה הדגמה בביתו . והשרות הזה אכן ניתן תמורת סכום סמלי שאמור
לכסות את ההובלה , הזמן, הדלק, וכו .
אגב ,אציין כי סכום הנגבה עבור ההדגמה מתבטל בעת והיה ונירכש המוצר.

ולעניין עצמו:

אנני חושב שמנעתי ממשהוא להביא את ציודו אליי על מנת להתרשם אלא להיפך הרי מטרתי
היא שהלקוח יתרצה באזניו ועל הסט אפ שלו.
וגם לא סרבתי להדגים ציוד בבית לקוח אחרי כמובן שהובהר לו והסכים
לשלם סכום סמלי עבור ההדגמה למעט מקרים של רמקולים גדולים וכבדים מאד שאנני שש
לנייד ונחשבים לממש "מבצע צבאי" .

זה לא ככ מקובל ולא לפירסום הענינים שלי עם לקוחותי אך מאחר ולא פנית אליי אישית
לקבל הסבר והחלטת להעלות שאלות ותהיות מסוימות בפורום , הנני מניח שתרצה שאענה לך כאן:

במקרה הנדון , הבאת את המגבר שברשותך (יכולת להביא גם הת הקומפקט והכבלים)
ושמעת במשך מס שעות ואני מקווה שהשירות והיחס היו סבירים בעיניך.
אחרי ההדגמה יצרת קשר והודעת לי כי הסאונד עם המגבר שברשותך היה מדהים ולטעמך.

אחכ דרשת לשמוע בביתך וסוכם סכום עבור ההדגמה .
ואז, הבהרת לי כי החדר שלך אקוסטית ממש לא טוב מאחר וקיר שלם ממנו צופה בספוגים
ודיפיוזרים שונים מה שקלקל לך את הצליל גם ברמקול הנוכחי (שלא באשמתו).

ואז תשובתי היתה : שלא משנה איזה רמקול תשים בחדר , מאחר והחדר שלך נחנק אקוסטית
מה שקלקל לך את הצליל (קיר הספוגים) יקלקל לך אותו החדר גם ברמקול אחר ולכן זה יהיה בזבוז ולא נכון מקצועית לשמוע רמקול שונה בחדר שכזה מאחר והתוצאה תהיה לא טובה , ולא משנה
איזה יהיה ולכן יעצתי לך להוציא את קיר הספוגים ולתת לחדר לנגן ולשחק עם הדפיוזרים
לאט לאט עד לקבלת תוצאה אקוסטית סבירה.

כבר באותו הערב (איזה ערב , שעה 24:00 בלילה ) כאשר חיברת את המגבר שלך(לא השני)שנכח גם אצלי נהנת
מהתוצאה (למרות קיר הספוגים והדיפיוזרים), ולאחר האזנה של שעה בערך נחתמה העסקה.

כמו כן , ביקשת ממני עזרה בנושא האקוסטיקה , והתחייבתי להגיע אליך ולהקדיש לך מזמני ולעזור לך בנושא ככל שידרש (וכמובן הנך מוזמן לצור קשר מתי שתרצה)

ואגב ,בהחלט אני מציע ללקוח לשמע על הציוד שלו ולהביא אותו או אם אין אפשרות כזו מצידו או
שהלה מבקש הדגמה בביתו ומוכן לשלם עבור הדגמה אני בעד!
ואגב,הנוהל הזה ברכישת ציוד יוקרתי הנו ידוע לכל האודיופילים ולחובבי האודיו , ולא שהמצאתי כאן משהוא חדש.

אמיר ארמה

נערך לאחרונה ב:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
ראוס.

קראתי את תשובתך בנוגע למחירי ההי אנד בעיון. אפילו עברתי כמה פעמים בשביל לוודא שאני קורא נכון.

האם יש קשר בין מחיר גבוהה להיי אנד? אני חושב שכן ולא.

היי אנד אינו קשור כלל לעלות המוצר אלה איכות החומרים , איכות הצליל ולא מעבר.
קח לדוגמא רמקול אנגלי לעומת רמקול סיני. הרמקול שלי אכל בלי מלח הרבה רמקולים שעלו הרבה יותר ממנו, הוא היה מאוזן יותר, מדוייק יותר, "נכון" יותר. ההבדל הוא שהוא עלה "רק" 10K דולר {מחיר עממי}. במילים אחרות אם היה מיוצר באיטליה מחירו היה קופץ ל-20K דולר בלי בעיה.

לגבי אלקטרוניקה שמעתי מוצרים ב-10K דולר שנישמעו משמעותית פחות טוב ממוצרים של 4K ופחות, האם זה אומר שהמחיר להיכנס לקטגוריה הוא באמת המחיר שציינת? אני חושב שזה לא אחראי במיוחד לכתוב זאת. מוצר היי אנד לדעתי הוא מוצר שבנוי מחומרים איכותיים תוך כדי שמירה על צליל מדוייק, מאוזן , ואיכותי.

האם הגוורינרי אנו רמקול היי אנד לדעתך? האם אופרה טבלדי אינו היי אנד? האם דבור סילבר באק אינו היי אנד? האם קוונסידאנס טוטל אקליפטש אינו היי אנד?

האם דנסן ביט 250 אינו היי אנד? האם יוניסון ריסרצ' אינו היי אנד?

מה שאתה אומר הוא שבארץ לא קיימות כמעט מערכות היי אנד ורוב האודיופילים הכבדים עוסקים במערכות בינוניות. אני חושב שאתה טועה והיי אנד אי אפשר להגדיר כמחיר אלה כאיכות צליל.

אני יכול עכשיו לבנות רמקול , למכור ב- 20K דולר , אולי יהיה מישהו שיקנה ואז יש לי רמקול היי אנד?

בקיצור. אני לא מסכים כלל לטיעון.

rahoz

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
האם יש קשר בין מחיר גבוהה להיי אנד? אני חושב שכן ולא.

בקיצור. אני לא מסכים כלל לטיעון.

נמר.

קראתי את דבריך...הבנתי את ה"לא" מה עם ה"כן" ?

וכתגובה לדברים עצמם- כיוון שמדובר בשוק משוכלל (מושג כלכלי), לדעתי חייב להיות קשר בין עלות- לאיכות החומרים והצליל (למרות שניתן לטעון שעניין הצליל הוא סוביקטיבי) וכן גם לשם המותג- המכיל בחובו, בין היתר- אמינות, יציבות, שרות ועוד......

הדבר דומה למי שיטען ואולי בשיא הצדק מבחינתו שסקודה עונה על ההגדרה " מכונית יוקרה" למרות מחירה.. ולא היא ! יש לה עוד קצת מה לעבור על מנת להכנס לקטגוריה הזו.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור