רן יקר, תודה על הפירגון.
ThivanLabs, והמותג שלה
MAVIS, היא בהחלט אחת מאותן חברות נדירות כל כך שניתן למצוא בהן את השילוב בין איכות סאונד ובנייה ללא פשרות לבין תמחור הוגן.
לגבי שפופרות, אני מאוהב... לא בטופולוגיה של Push-Pull ולא בצליל "חם", שזה מונח מכובס לצליל מרוח ו/או מעוות, אלא ל-Single Ended Triode בקלאס A ואפס פידבק. ככל שאני מקשיב יותר למוזיקה באמצעות הטופולוגיה הזאת ולריאליזם הטונלי והדינמי שלה, אני מתקשה יותר ליהנות מסוגי הגברה אחרים.
אין ספק שלהגברה הטרנזיסטורית בעשור האחרון יש יכולות מקרו-דינמיות נהדרות, ובמקרים לא מעטים גם מיקרו-דינמיות עם צליל נעים לאוזן וחלק. אבל המנעד הטונלי, אפילו של ההגברות הטרנזיסטוריות המוצלחות ביותר ששמעתי, מצומצם מדי לטעמי.
הואיל ולמנעד (קרי, לגיוון) הטונלי במוזיקה יש מבחינתי חשיבות עליונה, זה מרכיב שאני פשוט לא מוכן להתפשר עליו.
ב-ThivanLabs, ובמותג שלה MAVIS, מצאתי חברה שתפיסת הסאונד שלה זהה לחלוטין לשלי.
ThivanLabs מתמקדת בטופולוגיה האמורה - Single Ended Triode בקלאס A ואפס פידבק - אבל זו עובדה שרק חלק קטן מחובבי המוזיקה ומהאודיופילים משתמשים בציוד כזה.
במותג
MAVIS החברה פונה לטעם יותר רחב, שמקובל אצל לא מעט מאיתנו: קדם שפופרתי ומגבר טרנזיסטורי, או לפחות איזה מכשיר שפופרתי - ממיר, פונוסטייג' וכיו"ב - בשלב כלשהו במערכת.
MAVIS עושה את זה באמצעות הגברה היברידית, ומי כמוך, רן, יודע כמה נדיר למצוא הגברה היברידית משכנעת, שלא נשמעת עייפה מבחינה דינמית ומרוחה מבחינה טונלית. לדעתי,
MAVIS מצליחה בזה בצורה נפלאה!
לגבי החשש שלך מאורך החיים של שפופרות הספק - זה כמובן חשש מובן אצל מי שהמגבר דולק אצלו כל יום לאורך חלק גדול מהיום. מה שאומר החלפת שפופרות הספק פעם בשנה, בערך. לכאן נכנס שיקול חשוב בבחירת המגבר: כמה שפופרות הספק יש לו, ואיזה דגם.
גם בנקודה הזאת
ThivanLabs מציגה גישה שונה מהרגיל: שפופרת הספק אחת לכל צד במגברים המשולבים וברוב המגברים האחרים.
במגבר
SUN 833-X, שהוא כנראה ה-Single Ended Triode בקלאס A ואפס פידבק החזק בעולם, 155 וואט,
ThivanLabs נוקטת בגישה קיצונית ומשתמשת בשפופרת אחת בלבד (יחסית לא יקרה) בכל מונובלוק... כידוע, כל מגבר שפופרתי בעוצמה כזאת מצריך לפחות 8 שפופרות בכל צד ולרוב הרבה יותר.
דרך אגב, אורך החיים של שפופרות תלוי לא רק בשפופרות עצמן אלא גם במגבר שבו הן מותקנות ובאופן השימוש במגבר. במגברים של
ThivanLabs, לדוגמה, אורך החיים נוטה יותר ל-3,000-2,500 שעות, ולא ל-2,000 שעות.
לגבי השאלה שלך מי יטפל בעת הצורך בהחלפת השפופרות, זה כמובן עניין שקשור ליחסים בין הלקוח ליבואן, ולרמת השירות של היבואן.
אישית, זאת בדיוק הסיבה שאני מייבא את השפופרות של
PSVANE ו-
TAD - לספק ללקוח את כל צרכיו, ובמהירות רבה. לאחרונה גם רכשתי מד-שפופרות משוכלל כדי להעניק ללקוחות שלי, בחינם כמובן, שירות לבדיקת מצב השפופרות.
ועכשיו, לשאלה/תהייה האחרונה שלך על פרויקט לייצור מגבר עם שפופרות הספק שיחזיקו מעמד 10,000 שעות: אינשאללה!