MAVIS M-60: מגבר השנה!

Vivaldi Audio

עוסק בתחום
מעורבות
365
נקודות
63
המגזין AVReviews העניק ל-MAVIS M-60 את תואר מגבר השנה לשנת 2024 בקטגוריית "מגבר היברידי".
תודה, זה מרגש!

4.1 - MAVIS - Master Series - M60P-S.jpg

"ה-MAVIS M-60 התגלה כמגבר מפתיע, שבנוי כמו טנק, כולל עיצוב רטרו, נקי ומרשים, לצד תכנון יוקרתי, המבוסס על הגברה היברידית עם שלבי מנורות SIngle-Ended והטייה משמעותית של Class A. כל זה מרשים, אבל עדיין לא הגענו לדובדבן שבקצפת ומה שחשוב באמת, איכות הסאונד. ה-MAVIS M-60 כולל סאונד מנורתי חם, חלק ומענג. זהו סאונד שמדגיש את הווקל ותחום המיד באופן מרגש ביותר.

בשורה התחתונה, ה-MAVIS M-60 הוא אחד המגברים הכי מעניינים ושונים שיצא לנו לסקור. כשכל האיכות הזו גם מגיעה עם מחיר בהחלט שפוי ביחס לשוק ההייאנד, מדובר כאן במציאה אמיתית."

m60 inside2.jpg

Vivaldi Audio
054-2901166

נערך לאחרונה ב:

Vivaldi Audio

עוסק בתחום
מעורבות
365
נקודות
63
תודה רבה למברכים - ושנה טובה עם מוזיקה עריבה.

• Like
Reactions: j w

תלתן

חבר אתר
מעורבות
2
נקודות
3
אפשר בהחלט להבין כששומעים את המגבר למה כ"כ הרבה אודיופילים קונים אותו,גם בשוק הישראלי.מגבר שוס.בהצלחה.

panter

חבר משקיען
מעורבות
39
נקודות
48
לא שמעתי את המגבר הזה אבל בביקור אצל שמעון יצא לי להאזין לסט שלם של
Thivan labs, כולל רמקולים שלהם וזאת היתה בהחלט חוויה.

Vivaldi Audio

עוסק בתחום
מעורבות
365
נקודות
63
אפשר בהחלט להבין כששומעים את המגבר למה כ"כ הרבה אודיופילים קונים אותו,גם בשוק הישראלי.מגבר שוס.בהצלחה.
תודה רבה.

Vivaldi Audio

עוסק בתחום
מעורבות
365
נקודות
63
לא שמעתי את המגבר הזה אבל בביקור אצל שמעון יצא לי להאזין לסט שלם של
Thivan labs, כולל רמקולים שלהם וזאת היתה בהחלט חוויה.
תודה רבה. ועכשיו אתה מוזמן לבוא ולשמוע סט שלם של MAVIS...

רן לוי

אוהב את התחום
מעורבות
298
נקודות
63
כל הכבוד לטיוואן לאבס-מאביס על התמחור ההוגן של המוצרים שלהם. בתחום שאיבד מזמן את השפיות טוב לראות חברה שמציגה אנטי תזה להשתוללות המחירים. לי אישית יש רק בעיה אחת . את פרק הגברת ההספק מנורות בחיי שנמשך 17 שנה כבר סיימתי. אין לי שום בעיה עם קדם מגבר מנורות שהמנורות בו מחזיקות כ-10000 שעות., היה לי כזה עד לפני כשנתיים, ואולי יהיה לי כזה גם בעתיד. יש לי בעייה עם הגברת הספק מנורות שבכל 2000 פלוס-מינוס שעות אתה נכנס לסוג של תזזית, מי יחליף לי את המנורות, האם הוא יהיה זמין לעשות את זה, כמה זמן זה יקח. אני יותר ויותר איש של פלאג אנד פליי. ושאלה קטנה לסיום - האם מישהו יודע על תכנון לקראת ביצוע של מגבר הספק מנורות, או מגבר משולב שהמנורות בהן יחזיקו מעמד נניח, 10000 שעות. זה יהיה מוצר חדשני ומעניין ביותר.

Vivaldi Audio

עוסק בתחום
מעורבות
365
נקודות
63
רן יקר, תודה על הפירגון.
ThivanLabs, והמותג שלה MAVIS, היא בהחלט אחת מאותן חברות נדירות כל כך שניתן למצוא בהן את השילוב בין איכות סאונד ובנייה ללא פשרות לבין תמחור הוגן.

לגבי שפופרות, אני מאוהב... לא בטופולוגיה של Push-Pull ולא בצליל "חם", שזה מונח מכובס לצליל מרוח ו/או מעוות, אלא ל-Single Ended Triode בקלאס A ואפס פידבק. ככל שאני מקשיב יותר למוזיקה באמצעות הטופולוגיה הזאת ולריאליזם הטונלי והדינמי שלה, אני מתקשה יותר ליהנות מסוגי הגברה אחרים.
אין ספק שלהגברה הטרנזיסטורית בעשור האחרון יש יכולות מקרו-דינמיות נהדרות, ובמקרים לא מעטים גם מיקרו-דינמיות עם צליל נעים לאוזן וחלק. אבל המנעד הטונלי, אפילו של ההגברות הטרנזיסטוריות המוצלחות ביותר ששמעתי, מצומצם מדי לטעמי.
הואיל ולמנעד (קרי, לגיוון) הטונלי במוזיקה יש מבחינתי חשיבות עליונה, זה מרכיב שאני פשוט לא מוכן להתפשר עליו.

ב-ThivanLabs, ובמותג שלה MAVIS, מצאתי חברה שתפיסת הסאונד שלה זהה לחלוטין לשלי.

ThivanLabs מתמקדת בטופולוגיה האמורה - Single Ended Triode בקלאס A ואפס פידבק - אבל זו עובדה שרק חלק קטן מחובבי המוזיקה ומהאודיופילים משתמשים בציוד כזה.
במותג MAVIS החברה פונה לטעם יותר רחב, שמקובל אצל לא מעט מאיתנו: קדם שפופרתי ומגבר טרנזיסטורי, או לפחות איזה מכשיר שפופרתי - ממיר, פונוסטייג' וכיו"ב - בשלב כלשהו במערכת. MAVIS עושה את זה באמצעות הגברה היברידית, ומי כמוך, רן, יודע כמה נדיר למצוא הגברה היברידית משכנעת, שלא נשמעת עייפה מבחינה דינמית ומרוחה מבחינה טונלית. לדעתי, MAVIS מצליחה בזה בצורה נפלאה!

לגבי החשש שלך מאורך החיים של שפופרות הספק - זה כמובן חשש מובן אצל מי שהמגבר דולק אצלו כל יום לאורך חלק גדול מהיום. מה שאומר החלפת שפופרות הספק פעם בשנה, בערך. לכאן נכנס שיקול חשוב בבחירת המגבר: כמה שפופרות הספק יש לו, ואיזה דגם.
גם בנקודה הזאת ThivanLabs מציגה גישה שונה מהרגיל: שפופרת הספק אחת לכל צד במגברים המשולבים וברוב המגברים האחרים.
במגבר SUN 833-X, שהוא כנראה ה-Single Ended Triode בקלאס A ואפס פידבק החזק בעולם, 155 וואט, ThivanLabs נוקטת בגישה קיצונית ומשתמשת בשפופרת אחת בלבד (יחסית לא יקרה) בכל מונובלוק... כידוע, כל מגבר שפופרתי בעוצמה כזאת מצריך לפחות 8 שפופרות בכל צד ולרוב הרבה יותר.
דרך אגב, אורך החיים של שפופרות תלוי לא רק בשפופרות עצמן אלא גם במגבר שבו הן מותקנות ובאופן השימוש במגבר. במגברים של ThivanLabs, לדוגמה, אורך החיים נוטה יותר ל-3,000-2,500 שעות, ולא ל-2,000 שעות.

לגבי השאלה שלך מי יטפל בעת הצורך בהחלפת השפופרות, זה כמובן עניין שקשור ליחסים בין הלקוח ליבואן, ולרמת השירות של היבואן.
אישית, זאת בדיוק הסיבה שאני מייבא את השפופרות של PSVANE ו-TAD - לספק ללקוח את כל צרכיו, ובמהירות רבה. לאחרונה גם רכשתי מד-שפופרות משוכלל כדי להעניק ללקוחות שלי, בחינם כמובן, שירות לבדיקת מצב השפופרות.

ועכשיו, לשאלה/תהייה האחרונה שלך על פרויקט לייצור מגבר עם שפופרות הספק שיחזיקו מעמד 10,000 שעות: אינשאללה!

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור