IsoTek Evo3 Polaris – מפצל חשמל למערכת האודיו

viamusic

אוהב את התחום
מעורבות
49
נקודות
28
לא נכון

כבל חשמל איכותי מהקיר שנכנס למפצל פסיבי טוב נשמע הרבה יותר טוב מחיבור הציוד ישירות לקיר
זה אומנם הרבה יותר יקר אבל אלו החיים

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
כבל חשמל איכותי מהקיר שנכנס למפצל פסיבי טוב נשמע הרבה יותר טוב מחיבור הציוד ישירות לקיר
ואם לשרשר אותו לעוד מפצל עם כבל טוב ,אז יהיה עוד יותר טוב ?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
מתן.

הביקורת הזו אמורה להשיג שתי מטרות.

1- ללמד את החובב המתחיל להישתמש במוצרים יעודיים ולא בכבל חשמל רגיל. דהיינו ״חינוך״.
2- לדווח על איכות המוצר והביצועים הסונים שלו.

אני ממעיט מאוד (אם בכלל) להשוות מוצר לרכיב מהמערכת האישית שלי. וזה מסדר כבר את מה שכתבת בעבר שבכל כתבה שלי המוצר שיש לי הוא הכי טוב. זה לא נכון לחלוטין כי אני לא מזכיר את שלי באף ביקורת למעט בסוף ברכיבי המערכת.

עם זאת, אני תמיד עונה בפורום על השאלות הנוגעות לביקורת. גם אם הן מאלצות אותי להשוות למוצר שברשותי.

ולהלן תגובתי.

לאוידה יש יתרון שהוא גם חסרון. ניתן להשתמש בדופלקסים (שני שקעים) מחומרים שונים וכך לבנות מפצל שמאפשר לשנות את אופי הצליל בהתאם לשקע המועדף. הבעיה היא כאשר המערכת נשמעת טוב יותר עם סוג מסויים של חומר ואז ״נתקעת״ עם שני דופלקסים שאינם מתאימים למערכת שלך. לאיזוטאק אין את האפשרות הזו.

איכות הבניה בשניהם היא מעולה. העיצוב של האוידה נאה יותר לטעמי.

בהשוואה בניהם, מצאתי שהאיזוטק ושקע ה-Beryllliumשל האוידה מאוד דומים אחד לשני. שניהם מאוד שקטים, מאוד מפורטים ופתוחים ויחד עם זאת מאוזנים. זה לא ״חם״ לא ״אנליטי״. מאוד נטרלי, שקוף וטבעי.
החסרון של האיזוטק הוא שאתה לא יכול להרכיב סט מסוגים שונים של שקעים. האמת היא שבאף מפצל מלבדו אתה לא יכול לעשות את זה.

לעומת זאת. האיזוטאק היה טוב יותר למגבר ולקדמגבר מאשר ה-
Paladium שגם אותו יש לי. אבל פחות טוב ממנו למקור הדיגיטלי שלי. ה-Paladium היה יותר ״אנלוגי״ בצליל שלו. יותר ״עשיר״. אבל כמו שאתה יודע, זה משתנה ממוצר למוצר. הזהב פחות טוב מכל הבחינות מהאיזוטק. פחות מהודק, החלטי, מיידי ומפורט.

ושוב אני חוזר ואומר.
אין לי בעיה להשוות בביקורת לציוד שלי אם מדובר במבחן השוואתי. ברגע שלא כך המצב, והמטרה היא לעודד חובבים להשקיע במפצל איכותי יעודי לאודיו. אני לא משווה בניהם. אבל בתגובות לביקורת, אני עונה על כל שאלה. גם אם היא ״מסבכת״ אותי עם היבואנים. במקרה הזה, יכול בהחלט להיות, שאם הייתי משווה אז בין שניהם, הייתי בוחר באיזוטק. מדוע? משום שהוא זול משמעותית והביצועים שלו לא נופלים מהאוידה אם משתמשים בסוג חומר אחד. במידה ומשלבים חומרים בהתאמה למערכת, לאוידה יתרונות משמעותיים.

ומכאן כל אחד יעשה את השיקולים שלו.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
מתן.

לאוידה יש יתרון שהוא גם חסרון. ניתן להשתמש בדופלקסים (שני שקעים) מחומרים שונים וכך לבנות מפצל שמאפשר לשנות את אופי הצליל בהתאם לשקע המועדף. הבעיה היא כאשר המערכת נשמעת טוב יותר עם סוג מסויים של חומר ואז ״נתקעת״ עם שני דופלקסים שאינם מתאימים למערכת שלך. לאיזוטאק אין את האפשרות הזו.

איכות הבניה בשניהם היא מעולה. העיצוב של האוידה נאה יותר לטעמי.

בהשוואה בניהם, מצאתי שהאיזוטק ושקע ה-Beryllliumשל האוידה מאוד דומים אחד לשני. שניהם מאוד שקטים, מאוד מפורטים ופתוחים ויחד עם זאת מאוזנים. זה לא ״חם״ לא ״אנליטי״. מאוד נטרלי, שקוף וטבעי.
החסרון של האיזוטק הוא שאתה לא יכול להרכיב סט מסוגים שונים של שקעים. האמת היא שבאף מפצל מלבדו אתה לא יכול לעשות את זה.

לעומת זאת. האיזוטאק היה טוב יותר למגבר ולקדמגבר מאשר ה-
Paladium שגם אותו יש לי. אבל פחות טוב ממנו למקור הדיגיטלי שלי. ה-Paladium היה יותר ״אנלוגי״ בצליל שלו. יותר ״עשיר״. אבל כמו שאתה יודע, זה משתנה ממוצר למוצר. הזהב פחות טוב מכל הבחינות מהאיזוטק. פחות מהודק, החלטי, מיידי ומפורט.

ושוב אני חוזר ואומר.
אין לי בעיה להשוות בביקורת לציוד שלי אם מדובר במבחן השוואתי. ברגע שלא כך המצב, והמטרה היא לעודד חובבים להשקיע במפצל איכותי יעודי לאודיו. אני לא משווה בניהם. אבל בתגובות לביקורת, אני עונה על כל שאלה. גם אם היא ״מסבכת״ אותי עם היבואנים. במקרה הזה, יכול בהחלט להיות, שאם הייתי משווה אז בין שניהם, הייתי בוחר באיזוטק. מדוע? משום שהוא זול משמעותית והביצועים שלו לא נופלים מהאוידה אם משתמשים בסוג חומר אחד. במידה ומשלבים חומרים בהתאמה למערכת, לאוידה יתרונות משמעותיים.

ומכאן כל אחד יעשה את השיקולים שלו.
אף אחד לא דיבר על הציוד "שלך". לא מעניין אותי מה הציוד שלך, כשאנחנו על גבי הפורום. מעניין אותי להבין יותר טוב את המוצר דרך הסקירה שלך, ובמקרה של מפצלי חשמל פסיביים, בניגוד לרמקולים, זה הרבה יותר קל על דרך ההשוואה, כי אני בטוח שלרוב האודיופילים שמחשיבים עצמם רציניים בתחום יש פיתרון חשמל כזה או אחר.

בכל מקרה, תודה על ההשוואה. עכשיו זה הרבה יותר ברור.

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
יש מפצלים פאסיביים שעולים אלפי שקלים או יותר. במחירים האלה יש כבר פאואר ג'נרטור ומוצרים אחרים שאם הבנתי נכון מנתקים אותך לגמריי מהקפריזות של רשת החשמל ונותנים לך שקט. לא כדאי ישר לעבור לפתרון כזה ולעזוב את כל "פתרונות הביניים" ?

נערך לאחרונה ב:

Martin Logan

אוהב את התחום
מעורבות
26
נקודות
28
לא יודע מאיפה הבאת את זה.
אני אישית לא ניסיתי אצלי, אבל רוב המשתמשים המנוסים עם מערכות קצה שמסוגלות לשקף את ההבדלים טוענים שחיבור ישירות לקיר-בהינתן שיש לך מספיק כאלה לכלל הצרכנים כמו שציין אלדר-נתן את התוצאה הטובה ביותר.
ההגיון אומר שאם לדוגמא ניקח כבל A ונחבר אותו לקיר וזה נשמע פחות טוב מאשר המפצל עם אותו כבל A, אזי המפצל, ממסך או מפלטר חשמל לא "נקי" או איכותי דיו שיוצא מאותה נקודה , מה עשינו בזה ? מה הטעם להוסיף רכיבים לשרשרת ?
מפצל נועד לספק מספר שקעים גדול יותר במקום מרוכז אחד כשיש לך צרכנים רבים, וכן לאפשר גמישות בהתקנת שקעי דופלקסים מחומרים שונים(זהב, בריליום,רודיום) שיתנו לך צליל שונה כמו במקרה של Oyaide.

morpheauss

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
ההבנה שלי בעניין :

מעבר לאספקת החשמל למערכת שצריכה להיות נקייה מנפילות מתח של צרכנים משותפים זוללי חשמל , במיוחד ברגע ההפעלה שלהם שמכניס פיק גבוהה פי 6 מזרם העבודה שלהם , איכות הארקה קריטית לניקיון הקו מעבר ליציבותו .
לכן : אצלי יש הארקה ניפרדת שמגיעה מאלקטרודה נחושת שטמונה עמוק באדמה ,ועולה חוט 10 לחלל דרך הקיר דוך מבחוץ ,עד לדופלקס בקיר שמקבל מתח מקוו ניפרד בלוח ,מהדופלקס בקיר , כבל 2 מטר (אילומינטה jps) עד לשנאי המבדל הראשון (1.5 kva c core ) שעליו מותקן גם דופלקס , שמוציא פעם אחת להגברה ,עם הרמוניק מג׳יק רפרנס סילבר , והשני לשנאי מבדל נוסף ( 0.75 kva dual balance) שגם עליו יש דופלקס ,ומשורשרים ביניהם עם jps captovatore , ויוצא מימנו לדיגיטל עם קריסטל דרימליין .
הדופלקסים הם r1 אויידה סהכ 3 , האינלטים פיורוטק היי קורנט מהסידרה הכי גבוהה .

יש גם קוו ״ רגיל ״ בחלל , עםצדופלקסיםצשל גוויס , שהליהן מחוברים צרכנים שלא שייכים למערכת , מטענים , תאורת עמידה , מודם וכו׳ .

בגדול ניסיתי כבר את כל השילובים של נקודות ההזנה לרכיביי המערכת , גם במתכונות שונות ( כל מיניי plag & play , וגם לתקופה בלתי מוגבלת של זמן לנסות לראות עם עדיף / חסר משהו ? ) , ומה שאני יכול לאמר לאור ההבדלים העצומים : שמסקנתי היא שללא השנאים דרך הקוו הניפרד והארקה הייעודית , אין מה שביכלל גורם לי להדליק המערכת לישמוע מוזיקה.ניסויי מעניין נוסף שגם עשיתי : זה להזין המערכת מהקוו ה ״ רגיל ״ דרך השנאים , כמובן שגם נחמד ועשרות מונים טוב יותר מאשר ללא השנאים ,אבל פחות טוב בכמה מונים מאשר מהקוו הייעודי עם השנאים.
מפצלים לא רק שאין לי ביכלל , כי אני לא צריך , אם לא מטעמיי נוחות , גם את הדופלקס בקיר הייתי מבטל , ויוצא ישירות מהכבל הייעודי מהלוח,והארקה הניפרדת ,ישירות לשנאי הראשי (גם ללא תקע ואינלט) ,וממשיך הלאה.לכן למי שאוליי שאל או התלבט בעניין , מה שאני יכול להמליץ לו , זה לפחות קוו ניפרד רק למערכת במידת האפשר.והמשך חיווט המכשירים לפחות עם מפצל טוב וכבלי חשמל אחכותיים לפי התקציב והטעם כמובן.בהצלחה.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
ההבנה שלי בעניין :

מעבר לאספקת החשמל למערכת שצריכה להיות נקייה מנפילות מתח של צרכנים משותפים זוללי חשמל , במיוחד ברגע ההפעלה שלהם שמכניס פיק גבוהה פי 6 מזרם העבודה שלהם , איכות הארקה קריטית לניקיון הקו מעבר ליציבותו .
לכן : אצלי יש הארקה ניפרדת שמגיעה מאלקטרודה נחושת שטמונה עמוק באדמה ,ועולה חוט 10 לחלל דרך הקיר דוך מבחוץ ,עד לדופלקס בקיר שמקבל מתח מקוו ניפרד בלוח ,מהדופלקס בקיר , כבל 2 מטר (אילומינטה jps) עד לשנאי המבדל הראשון (1.5 kva c core ) שעליו מותקן גם דופלקס , שמוציא פעם אחת להגברה ,עם הרמוניק מג׳יק רפרנס סילבר , והשני לשנאי מבדל נוסף ( 0.75 kva dual balance) שגם עליו יש דופלקס ,ומשורשרים ביניהם עם jps captovatore , ויוצא מימנו לדיגיטל עם קריסטל דרימליין .
הדופלקסים הם r1 אויידה סהכ 3 , האינלטים פיורוטק היי קורנט מהסידרה הכי גבוהה .

יש גם קוו ״ רגיל ״ בחלל , עםצדופלקסיםצשל גוויס , שהליהן מחוברים צרכנים שלא שייכים למערכת , מטענים , תאורת עמידה , מודם וכו׳ .

בגדול ניסיתי כבר את כל השילובים של נקודות ההזנה לרכיביי המערכת , גם במתכונות שונות ( כל מיניי plag & play , וגם לתקופה בלתי מוגבלת של זמן לנסות לראות עם עדיף / חסר משהו ? ) , ומה שאני יכול לאמר לאור ההבדלים העצומים : שמסקנתי היא שללא השנאים דרך הקוו הניפרד והארקה הייעודית , אין מה שביכלל גורם לי להדליק המערכת לישמוע מוזיקה.ניסויי מעניין נוסף שגם עשיתי : זה להזין המערכת מהקוו ה ״ רגיל ״ דרך השנאים , כמובן שגם נחמד ועשרות מונים טוב יותר מאשר ללא השנאים ,אבל פחות טוב בכמה מונים מאשר מהקוו הייעודי עם השנאים.
מפצלים לא רק שאין לי ביכלל , כי אני לא צריך , אם לא מטעמיי נוחות , גם את הדופלקס בקיר הייתי מבטל , ויוצא ישירות מהכבל הייעודי מהלוח,והארקה הניפרדת ,ישירות לשנאי הראשי (גם ללא תקע ואינלט) ,וממשיך הלאה.לכן למי שאוליי שאל או התלבט בעניין , מה שאני יכול להמליץ לו , זה לפחות קוו ניפרד רק למערכת במידת האפשר.והמשך חיווט המכשירים לפחות עם מפצל טוב וכבלי חשמל אחכותיים לפי התקציב והטעם כמובן.בהצלחה.
שמח שלא מכרת הקפטובטור ,כבל מצויין ,לפעמים יותר טוב מהאלומינטה.

morpheauss

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
שמח שלא מכרת הקפטובטור ,כבל מצויין ,לפעמים יותר טוב מהאלומינטה.

היי שניצל ,האמן לי שהייתי שמח יותר אם היי. למה ... ? !

אבל עשיתי בעצתך , והחלפתי לו הקונקטורים הרזים ,לפיורוטק , ועכשיו אין מצב שביכלל אחשוב בכיוון למצוא לו אלטרנטיבה . שבוע טוב.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
תראו את זה!
image.jpg

image.jpg

תמונות מצורפות

• image.jpg
    image.jpg
    KB 157.8 · צפיות: 729
  • image.jpg
    image.jpg
    KB 158.1 · צפיות: 519
נערך לאחרונה ב:

morpheauss

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
היי שניצל ,האמן לי שהייתי שמח יותר אם היי. למה ... ? !

אבל עשיתי בעצתך , והחלפתי לו הקונקטורים הרזים ,לפיורוטק , ועכשיו אין מצב שביכלל אחשוב בכיוון למצוא לו אלטרנטיבה . שבוע טוב.

מזמין אותך לשמוע את אלו שבתמונה יחסית לאלומינטה ,תהיה השני בארץ עם חבלי כביסה של JPS

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
למה נכדים? בנוי באותה צורה כמו האולטימיט של אנלייסיס רק יחי ההבדל הקטן.
הורד (1).jpg

תמונות מצורפות

• הורד (1).jpg
    הורד (1).jpg
    KB 4.5 · צפיות: 520
נערך לאחרונה ב:

morpheauss

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
מזמין אותך לשמוע את אלו שבתמונה יחסית לאלומינטה ,תהיה השני בארץ עם חבלי כביסה של JPS
:) , תודה שניצל , צפה הגעה בהקדם .
לגבי החבלי כביסה , מצידי שייהיו גם שרוכים מחוברים למערכת ( אני אמנם עובד עם מותגים , אבל לא חסיד שלהם , יש לי גם כבילה diy שבניתי בעצמי) ,לא במתכונת הריבון אמנם , אבל לאחר מחקר ופיתוח ארוך טווח , וללא חיסכון בכאביי ראש ,הגעתי לאיזון ותוצאה שאפילו אותי הרגיעה.כך שאין לי ספק שאוליי הסרט חשמל :) הזה שלך מעולה ,אבל פשוט ,אין צורך ! וזה לטעמי הגדולה ,כשמגיעים ל ״נחלה״ , כבר לא מחפשים יותר . . . גם וברור שייש טוב יותר . מבסוט עד השמיים מהחבלי כביסה האלה .

morpheauss

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
למה נכדים? בנוי באותה צורה כמו האולטימיט של אנלייסיס רק יחי ההבדל הקטן.
צפה בקובץ המצורף 21483
מבחינת הקוטר התכוונתי .

Ilyan

אוהב את התחום
מעורבות
4
נקודות
18
ביקורת שכתובה נהדר, נכונה תחבירית ומשתמשת בשפה לעילא ועילא,
אממה - מה חסר לי פה?
חיבור בין הכותרת לתוכן -
מצד אחד הצהרה "לא וודו" מצד שני משפט כמו "זה מוצר שכדי להבחין ביכולות שלו צריך נסיון והבנה למה להאזין", וזה ידידי, משפט שמגיע לרוב מודבק על תווית של בקבוקי שמן נחשים.

אז לאן אני חותר בעצם?
בביקורת כזו הייתי מצפה לגרפים, לניתוח כמותי ולא איכותי, להדגמה אמפירית של השיפור שמוצר כזה מביא עימו, למה? כי זה מוצר שב99.9 אחוז מהמקרים יישא על מצחו את אות הוודו. ואם רוצים לצאת בכותרת נחרצת כל כך - צריך לגבות אותה במספרים ולא בתחושות בטן.
אם לא מדובר במגבר או רמקול או מקור, אבל כדי להבחין בהבדל שהוא יוצר צריך שיערות באוזן ולא סקופ - חובת ההוכחה היא על המוצר.

זה לטעמי
(גילוי נאות - בדירה האחרונה שלי היה קו חשמל נפרד למערכת ומפצל מהום סנטר)

בינגו.

המחקר הזה לא קשור לתחום שלנו.
במקרה בתחום שלנו ההבדלים הללו נמדדים.
יש הבדלים מדידים בין כבלי חשמל, רמקול, אינטרקונקטים ומפצלים.

אז איפה הן המדידות?

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
בינגו.
אז איפה הן המדידות?

לא הבנתי, מה אכפת לך מהמדידות? אתה צריך הוכחה שהדברים האלה עובדים?
האמן לי, גם בסט-אפ אוזניות זה מורגש. ולך יש אחלה אוזניים. אני בטוח שתרגיש בנקל.

Ilyan

אוהב את התחום
מעורבות
4
נקודות
18
כשהכתב טוען שההבדל שהמפצל עושה הוא בסדר גודל של "הפערים באיכויות עם המפצל ובלעדיו מגלים ניואנסים שמפצל ביתי רגיל אינו מסוגל לחשוף, כמו למשל את המפגש בין הפטיש ל״עור״ בתוף הרגל, את עוצמת הידוק ה״עור״ עצמו" וגם טוען שההבדל הזה מדיד... אז כן, דמאיט, בהחלט אכפת לי לראות את השורה הזו מתורגמת למספרים. אני חושב שזה גם האינטרס של אתר אודיו שמתיימר להחזיק איזשהו משקל מקצועי בתחום.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור