לפי מיטב הבנתי ישנם מספר סטרימרים ודאקים בשוק שמכילים hqp מובנה בתוכם:איך ה- HQPLAYER עוזר במקרה והפרונט אנד הוא סטרימר שמחובר ישירות ל- DAC?
https://www.signalyst.com/custom.html
א׳
לפי מיטב הבנתי ישנם מספר סטרימרים ודאקים בשוק שמכילים hqp מובנה בתוכם:איך ה- HQPLAYER עוזר במקרה והפרונט אנד הוא סטרימר שמחובר ישירות ל- DAC?
איך ה- HQPLAYER עוזר במקרה והפרונט אנד הוא סטרימר שמחובר ישירות ל- DAC?
טוב. אצלי הקונפיגורציה הרבה יותר פרימיטיבית. אני משתמש רק ב - HQPlayer 4 Desktop ללא ממשקים נוספים (לפעמים גם ב-FOOBAR 2000 שמזרים לHQP). התוכנה מותקנת על Windows 10 במחשב Lenovo Carbon X1 . גם הDAC לא הכי מתקדם (Meridian Explorer) ואינו תומך בDSD. ב HQP אני מעדיף לשמוע ב-Poly-Sinc-lp ב-PCM 192 kHz . הקונפיגורציה הזו מאפשרת לי להאזין רק לקבצים מקומיים. בהאזנה לשירותי סטרימינג (Deezer) אני לא משתמש ב HQP. בכל מקרה, הHQP נותן תוצאה טובה יותר מהסטרימינג או מנגני קבצים אחרים שהשתמשתי איתם.
שאלהטוב. אצלי הקונפיגורציה הרבה יותר פרימיטיבית. אני משתמש רק ב - HQPlayer 4 Desktop ללא ממשקים נוספים (לפעמים גם ב-FOOBAR 2000 שמזרים לHQP). התוכנה מותקנת על Windows 10 במחשב Lenovo Carbon X1 . גם הDAC לא הכי מתקדם (Meridian Explorer) ואינו תומך בDSD. ב HQP אני מעדיף לשמוע ב-Poly-Sinc-lp ב-PCM 192 kHz . הקונפיגורציה הזו מאפשרת לי להאזין רק לקבצים מקומיים. בהאזנה לשירותי סטרימינג (Deezer) אני לא משתמש ב HQP. בכל מקרה, הHQP נותן תוצאה טובה יותר מהסטרימינג או מנגני קבצים אחרים שהשתמשתי איתם.
אני שומע משפט כזה אני מבין שזה לא העולם שלי...הפחד שלי מכל הממוחשבים שכותבים כאן , שאולי ? לא יודעים מה צריך לקבל ?
מאיפה לי לדעת אם משפט ״ טוב מאוד , חד!״ האיש יודע מה רוצה , קצת חשוד
התקנתי את התוכנה
חייב להגיד - נראית כמו תוכנה שכתבו סטודנטים שנה ראשונה ל debug של מערכת
התחבר חלקית
זרק לי הודעות שגיאה של פונקציות בקוד שנכשלו
בקיצור נראית כמו הדבר הכי לא בשל בעולם - בטח לא מתאימה למשתמשים רגילים
או שפיספסתי משהו (התקנתי גרסת desktop)
למה Roon צריך לשבת במחשב נפרד ?
דיברתי עם מיכאל ( הפרשן לעניני מחשב שלי ) אמר לי אותו דבר , מעבר לזה שהסביר לי שלדחוף איזה DSD הסטרי לממיר גורם לו להוריד את זה ,מעבר לכך שבממירים העצבניים נוצר מצב של פעמים (פעמיים פעמיים ......) כפול ,אז בעצם לרוב האודיופילים עם ממירים חזקים וחוסר ידע במחשבים ,הדבר אינו רלוונטי בכלל ,התקנתי את התוכנה
חייב להגיד - נראית כמו תוכנה שכתבו סטודנטים שנה ראשונה ל debug של מערכת
התחבר חלקית
זרק לי הודעות שגיאה של פונקציות בקוד שנכשלו
בקיצור נראית כמו הדבר הכי לא בשל בעולם - בטח לא מתאימה למשתמשים רגילים
או שפיספסתי משהו (התקנתי גרסת desktop)
דיברתי עם מיכאל ( הפרשן לעניני מחשב שלי ) אמר לי אותו דבר , מעבר לזה שהסביר לי שלדחוף איזה DSD הסטרי לממיר גורם לו להוריד את זה ,מעבר לכך שבממירים העצבניים נוצר מצב של פעמים (פעמיים פעמיים ......) כפול ,אז בעצם לרוב האודיופילים עם ממירים חזקים וחוסר ידע במחשבים ,הדבר אינו רלוונטי בכלל ,
מה עניין כל הקצבים הגבוהים הללו עם מחשבים סופר חזקים כאשר ישנה דעה בקרב הקומפיוטר אודיופייל שאין צורך במחשב סופר חזק למוזיקה ,וההפך הוא הנכון,
לסיכום התחום של מחשבים סטרימרים ושאר ירקות איננו ממש מסודר ואין עליו קונצנזוס כמו באזורים אחרים בתחום !
לא יודעבשורה התחתונה המבחן החשוב הוא מבחן האזנה. אם המיחשוב מייצר סאונד מעולה אז אין סיבה לפסול את המקור הזה. דרך אגב, אין צורך בידע רב במחשבים כדי להשתמש ב-HQplayer.
מה עניין כל הקצבים הגבוהים הללו עם מחשבים סופר חזקים כאשר ישנה דעה בקרב הקומפיוטר אודיופייל שאין צורך במחשב סופר חזק למוזיקה ,וההפך הוא הנכון,
בדיוק כך זה נראה שאפילו לא עברו ל release לפני שקימפלו גרסהזה תמיד המצב עם תוכנה שעובדת בנצילות נמוכה, ז"א שטכניקת העיבוד, והקומפילציה שהיא עברה גרועה להחריד. במצבים כאלו משאבי העיבוד תמיד מבוזבזים על פעולות מיותרות.
בדיוק כך זה נראה שאפילו לא עברו ל release לפני שקימפלו גרסה
לא פלא שזה טוחן את המעבד
ניסיתי לשמועלא ראיתי הודעות שגיאה בגירסת הhqp שאני עובד איתה. מה שמטריד זה שיש נטייה לאנשים כאן לפסול מוצר לפני שהם ניסו אותו או שמעו, וכל זה על בסיס משתמש יחיד שדיווח על כך כאן. מוזר ופסול לדעתי.
אצלי אין טחינת מעבד בכלל. אני יכול להריץ את הנגן ובמקביל. להריץ תוכנות כבדות...
מבחינת הביצועים והסאונד, אין מה להשוות לjriver ואחרים.
הרבה יותר מוצלח. יום טוב!