Class D AMPS

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
אני דווקא נוכחתי בכמה מקרים בהם מגברים דיגיטליים עשו צחוק ממגברים טרנזיסטוריים נחשבים. לא רק חברות שאני מייבא, גם חברות כמו רולנד שעושה מגברים דיגיטליים מצוינים, ועוד.

הדעה הקדומה הזאת ש"כל המגברים הדיגיטליים" נשמעים כך או כך היא אנכרוניסטית ופשוט לא נכונה.

והדעה הקדומה שספקי כח ממותגים לא שוים, גם היא אנכרוניסטית ולא נכונה- ראו לדוגמא את CHORD, את ה - LINN CLIMEX ועוד.

מעבר לכך, CLASS A זו מילת קסם סתמית - בפועל שמעתי הרבה מגברי CLASS AB שנשמעו טוב יותר ממגברי CLASS A מקבילים במחיר. למגברי CLASS A אין שום מומנט, יש להם תיאורטית ייתרון בהמנעות מעיוותי מעבר. יש לכך יתרונות וחסרונות, כמו לכל דבר אחר.

בקיצור, כל ההכללות האלה לא משהוא. שמעתי לא מעט מגברים CLASS A חמים וסתומים, שמעתי לא מעט מגברים דיגיטליים חמים וסתומים, ושמעתי גם את ההפך. כל מי שקובע לעצמו איזה מגבר לשמוע על סמך הטכנולוגיה שלו - מנורות כי זה חם, CLASS A כי זה מנורתי, טרנזיסטורי כי זה צלול, דיגיטלי כי זה מפורט ועם באס מצוין, וכ"ו, לא מבין את ה - א' ב' של האודיו.

רוצים לדעת מה זה ה - א' ב' של האודיו? זה לשמוע מוצרים מקבילים, כמה שיותר, בהשוואה של "ראש מול ראש" ומול רפרנס מוכר וידוע. בלי הכללות ובלי דעות קדומות.

ronenperetz

חבר משקיען
מעורבות
237
נקודות
63
היו לי אז פוקל אלקטרה 928 נדמה לי המספר (אלה שפופולריים בקולנוע ביתי),
ששודרגו לדובל בלה לונה. ואז הטאקט ממש לא נשמע טוב. ממש צרם לי באוזן.
שוב, זה אחרי שממש התלהבתי ממנו, הוא באמת נותן חוויה מעולה,
לא יודע למה, אחרי כמה זמן זה נשמע לי יבש/משעמם...
נו טוב עכשיו הכל ברור, רמת ההתאמה לרמקולים לא הייתה טובה גם לא עם הפוקל וגם לא עם הדובל בלה לונה שהוא רמקול PA למעשה(טוויטר שופר של RCF של 2" עם וופר קרבון גם RCF) רק שבנוי בצורה כזאת שמפזר את הצליל בצורה היקפית.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113

בקיצור, אין דבר כזה "טכנולוגיה שנשמעת הכי טוב". אני מציע לכל אחד לשמוע, בכל תחום מחיר, את המגברים שמעניינים אותו ושזמינים בארץ, בלי דעות קדומות. מי שיעשה את זה ירויח, מי שיבחר מגבר לפי שיטת העבודה שלו - בוודאות יקנה מוצר לא אידיאלי.
בדיוק -- למעט "בוודאות יקנה מוצר לא אידיאלי" -- עדיין ייתכן שהוא יקלע (במקרה!) בדיוק למה שלטעמו הוא הטוב ביותר שניתן להשיג בתקציב שלו :)

כאמור, יש את הטכנולוגייה וייש את מה שעושים אתה... :)

עמיר

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
חד משמעית אתה, כעוסק בתחום, משמיץ מוצרים שמתחרים במוצרים שלך מה שמהווה עברה על חוקי הפורום.

אני מציע לכל מי שמחפש עצה אוביקטיבית, לסמוך על עצמו ולהשוות.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
אני אישית מניסיוני הדל מסכים עם מה שכתב איל, שאין ממש חוקים.. במיוחד אחרי ששמעתי כמה פעמים מפלצות של מארק לווינסון (ה-class d). רק נושא של המחיר לא ברור לי, כלומר ברור לי שגם כאן אין איזה חוקיות..

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
אני מסכים עם אייל בכל מה שאמר.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
אני מסכים עם אייל בכל מה שאמר.
גם אני. לחלוטין.

מה גם שחבל לעשות מלחמה תיאורטית על טכנולוגייה, כאשר ממילא כל מכשיר נשמע ועולה אחרת, עובד יותר/פחות טוב עם רמקולים אחרים, והתוצאה ממילא מראש תלויית טעם והעדפות אישיות יותר מכל דבר אחר, שלא להזכיר התאמת רכיבים, אקוסטיקה בחדר ההאזנה, סוגי מוסיקה וכו' וכו' וכו' וכו' וכן הלאה וגו'.

נראה שהנושא יותר מאשר מוצה.

עמיר

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור